|
|
| tajanstveni predmet | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
nyll cro chopper forum
Broj postova : 1045 Prebivalište : ZG Vozim : ZS-125-30 Na forumu od : 05.06.2009
| Naslov: tajanstveni predmet pon 14 lip 2010, 20:40 | |
| ok, radi se o SAI, secondary air inlet ( ili negdje injekšn) čudnom jednom sklopu za koji nisam ni znao da ga imam
sistemse sastoji od neke vakum pupmice zašarafite za nosaš na okvir ispod tanka ili (kod mene) za vilicu - iz tog čuda idu 3 gumena crijeva- 1. ide na ulazni jednosmjerni ventil ispod sjedala 2. na fergazer odakle navodno prima info kolko zraka da pusti 3. ide ravno na cilindar (kolko sam skužio na večini) ili nekad (afaik na kroserima) na spuh
i treba bi kao služit da se smanji zagadjivanje, tj boljem sagorjevanju ispušnih plinova. e sad. kako rekoh, jedva da znam što je to, pa bi prvo pitanje bilo jel ovo gore oprilike točno, ako ne, čem to zaprav služi?
pitanje 2, a kopa me zaot kaj se radi o 125 ccm, uklanjanje toga je čini se uobičajena praksa na avtima: jel neko to napravio na motoru i s kojim posljedicama? tj. meni se čini da bi to bio ekvivalent otvaranju auspuha, ili sam u krivu? i ako se to radi, na što još obratit pažnju, tj treba li još nešt promjenit, prilagodit, itd?
ediT: "a kopa me zaot kaj se radi o 125 ccm, uklanjanje toga je čini se uobičajena praksa na avtima:" - oču reč, glasine su da poboljšava startnost, il tak nešt | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: tajanstveni predmet pon 14 lip 2010, 21:37 | |
| AIS, SAI ili kako god hoćeš nema blage veze s performansama motora, nego sa sve strožim EKO normama po pitanju ispušnih plinova.
Da bi se čim više smanjilo ispuštanje nesagorjelih plinova u okolinu, uvodi se dodatna količina svježeg zraka u auspuh. Taj zrak pomiješan sa benz. parama na visokoj temperaturi izaziva dodatno izgaranje, i tako poboljšava emisiju, tj postizanje određene norme, kao što je Euro 3 na pr.. | |
| | | nyll cro chopper forum
Broj postova : 1045 Prebivalište : ZG Vozim : ZS-125-30 Na forumu od : 05.06.2009
| Naslov: Re: tajanstveni predmet pon 14 lip 2010, 22:21 | |
| dobro, znači u prijevodu ne služi ničemu? procjena štete u slučaju uklanjanja? | |
| | | merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: tajanstveni predmet pon 14 lip 2010, 22:22 | |
| ako ga ukloniš, povećavaš količinu ispušnih plinova, i smanjuješ pucanje u auspuhu... nema štete za motor. | |
| Naslov: Re: tajanstveni predmet pon 14 lip 2010, 22:40 | |
| to ! hebo ledenjake, šta su pingvini ikad za mene napravili? nema znači potrebe podešavat smjesu naknadno, il tako što?
i da, ako je neko to radio: onaj ulaz na cilindru, kako to riješit? postoje neke tipske brtve, ili ste dali izradit, di? | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: tajanstveni predmet pon 14 lip 2010, 23:46 | |
| - merla je napisao/la:
- ako ga ukloniš, povećavaš količinu ispušnih plinova, i smanjuješ pucanje u auspuhu... nema štete za motor.
....upravo to.... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: tajanstveni predmet uto 15 lip 2010, 08:11 | |
| - Citat :
- AIS, SAI ili kako god hoćeš nema blage veze s performansama motora, nego sa sve strožim EKO normama po pitanju ispušnih plinova.
Točno za eko tralalala.... Ne točno za performanse (barem kod ubrizgavanja).Prilikom skidanja AIS-a , mapa dobija netočne informacije od lambde (original auspuh) pa dolazi do smanjenja snage uz pojačane detonacije ne sagorenog goriva. Na starijim modelima Hyosunga (2005 Karb) je AIS napravio više štete korisnicima i bolje uvijete za pingvine jer se vlasnici nisu vozili zbog izgorenih ventila.To je navodno sada riješeno. |
| | | calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 55 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: tajanstveni predmet uto 15 lip 2010, 08:55 | |
| Pa da, ako ti motor radi savršeno već neko duže vrijeme, napravi nekakvu "cutomizaciju" da to shebeš... I onda se kasnije čudom čudi zakaj motor više nije onak' dobar i pouzdan kao prije... :lol: I onda otvori temu na forumu u stilu "jao ljudi, pomagajte..." Nyll, ako ti je dosadno onda radije opituraj kompletni stan ili operi zastore... Nakon toga zaboravit ćeš na cutomizaciju... | |
| | | freshman cro chopper forum
Broj postova : 2151 Godina imam : 57 Prebivalište : zgb-dubrava Vozim : regal raptor spyder cb 450, bmw f 650, HD sportster xl 1200c Na forumu od : 13.04.2008
| Naslov: Re: tajanstveni predmet uto 15 lip 2010, 09:12 | |
| | |
| Naslov: Re: tajanstveni predmet uto 15 lip 2010, 09:54 | |
| - calc69 je napisao/la:
- Pa da, ako ti motor radi savršeno već neko duže vrijeme, napravi nekakvu "cutomizaciju"
da to shebeš...
I onda se kasnije čudom čudi zakaj motor više nije onak' dobar i pouzdan kao prije... :lol:
I onda otvori temu na forumu u stilu "jao ljudi, pomagajte..."
Nyll, ako ti je dosadno onda radije opituraj kompletni stan ili operi zastore... Nakon toga zaboravit ćeš na cutomizaciju... kako me čovjek skužio, lol e pa da, svi neš čačkaju, meni nikak da neš rikne.. a nisam ni pao ima več... "stan" kolki je, sad da krenem, sam ga opituram do podne, a šta dalje.. a zavjesica neimam, teško izborena privilegija : fresh, kad kreneš u radove, sam stisni PM, eto mene | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: tajanstveni predmet | |
| |
| | | | tajanstveni predmet | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|