Početna stranicaPretraľniktajanstveni predmet 610RegistracijaLogin

tajanstveni predmet

Go down 
+2
palomas
nyll
6 posters
Autor/icaPoruka
nyll
cro chopper forum
cro chopper forum
nyll

Broj postova : 1045
Prebivalište : ZG
Vozim : ZS-125-30
Na forumu od : 05.06.2009

tajanstveni predmet Empty
PostajNaslov: tajanstveni predmet   tajanstveni predmet Icon_minitimepon 14 lip 2010, 20:40

ok, radi se o SAI, secondary air inlet ( ili negdje injekšn) čudnom jednom sklopu za koji nisam ni znao da ga imam

sistemse sastoji od neke vakum pupmice zašarafite za nosaš na okvir ispod tanka ili (kod mene) za vilicu - iz tog čuda idu 3 gumena crijeva-
1. ide na ulazni jednosmjerni ventil ispod sjedala
2. na fergazer odakle navodno prima info kolko zraka da pusti
3. ide ravno na cilindar (kolko sam skužio na večini) ili nekad (afaik na kroserima) na spuh

i treba bi kao služit da se smanji zagadjivanje, tj boljem sagorjevanju ispušnih plinova.
e sad. kako rekoh, jedva da znam što je to, pa bi prvo pitanje bilo jel ovo gore oprilike točno, ako ne, čem to zaprav služi?

pitanje 2, a kopa me zaot kaj se radi o 125 ccm, uklanjanje toga je čini se uobičajena praksa na avtima: jel neko to napravio na motoru i s kojim posljedicama? tj. meni se čini da bi to bio ekvivalent otvaranju auspuha, ili sam u krivu? i ako se to radi, na što još obratit pažnju, tj treba li još nešt promjenit, prilagodit, itd?

ediT: "a kopa me zaot kaj se radi o 125 ccm, uklanjanje toga je čini se uobičajena praksa na avtima:" - oču reč, glasine su da poboljšava startnost, il tak nešt
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: tajanstveni predmet   tajanstveni predmet Icon_minitimepon 14 lip 2010, 21:37

AIS, SAI ili kako god hoćeš nema blage veze s performansama motora, nego sa sve strožim EKO normama po pitanju ispušnih plinova.

Da bi se čim više smanjilo ispuštanje nesagorjelih plinova u okolinu, uvodi se dodatna količina svježeg zraka u auspuh. Taj zrak pomiješan sa benz. parama na visokoj temperaturi izaziva dodatno izgaranje, i tako poboljšava emisiju, tj postizanje određene norme, kao što je Euro 3 na pr..
[Vrh] Go down
nyll
cro chopper forum
cro chopper forum
nyll

PostajNaslov: Re: tajanstveni predmet   tajanstveni predmet Icon_minitimepon 14 lip 2010, 22:21

dobro, znači u prijevodu ne služi ničemu? procjena štete u slučaju uklanjanja?
[Vrh] Go down
merla
cro chopper forum
cro chopper forum
merla

Broj postova : 3774
Godina imam : 53
Prebivalište : Zg
Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate
Na forumu od : 13.12.2007

PostajNaslov: Re: tajanstveni predmet   tajanstveni predmet Icon_minitimepon 14 lip 2010, 22:22

ako ga ukloniš, povećavaš količinu ispušnih plinova, i smanjuješ pucanje u auspuhu... nema štete za motor.
[Vrh] Go down
http://www.mkfireriders.com/
nyll
cro chopper forum
cro chopper forum
nyll

PostajNaslov: Re: tajanstveni predmet   tajanstveni predmet Icon_minitimepon 14 lip 2010, 22:40

to ! hebo ledenjake, šta su pingvini ikad za mene napravili?
nema znači potrebe podešavat smjesu naknadno, il tako što?

i da, ako je neko to radio: onaj ulaz na cilindru, kako to riješit? postoje neke tipske brtve, ili ste dali izradit, di?
[Vrh] Go down
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3977
Prebivalište : Mali Japan
Vozim : Da, fala bogu
Na forumu od : 17.01.2008

PostajNaslov: Re: tajanstveni predmet   tajanstveni predmet Icon_minitimepon 14 lip 2010, 23:46

merla je napisao/la:
ako ga ukloniš, povećavaš količinu ispušnih plinova, i smanjuješ pucanje u auspuhu... nema štete za motor.

....upravo to....
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: tajanstveni predmet   tajanstveni predmet Icon_minitimeuto 15 lip 2010, 08:11

Citat :
AIS, SAI ili kako god hoćeš nema blage veze s performansama motora, nego sa sve strožim EKO normama po pitanju ispušnih plinova.

Točno za eko tralalala....
Ne točno za performanse (barem kod ubrizgavanja).Prilikom skidanja AIS-a , mapa dobija netočne informacije od lambde (original auspuh) pa dolazi do smanjenja snage uz pojačane detonacije ne sagorenog goriva.

Na starijim modelima Hyosunga (2005 Karb) je AIS napravio više štete korisnicima i bolje uvijete za pingvine jer se vlasnici nisu vozili zbog izgorenih ventila.To je navodno sada riješeno.
[Vrh] Go down
calc69
cro chopper forum
cro chopper forum
calc69

Broj postova : 1081
Godina imam : 55
Prebivalište : zagreb, sesvete
Vozim : HONDAshadow VT750
Na forumu od : 09.11.2007

PostajNaslov: Re: tajanstveni predmet   tajanstveni predmet Icon_minitimeuto 15 lip 2010, 08:55

Pa da, ako ti motor radi savršeno već neko duže vrijeme, napravi nekakvu "cutomizaciju"
da to shebeš... What a Face Bohmann dobar3

I onda se kasnije čudom čudi zakaj motor više nije onak' dobar i pouzdan kao prije... Rolling Eyes :lol:

I onda otvori temu na forumu u stilu "jao ljudi, pomagajte..." lol!

Nyll, ako ti je dosadno onda radije opituraj kompletni stan ili operi zastore... dancingbanana
Nakon toga zaboravit ćeš na cutomizaciju... dobar3
[Vrh] Go down
freshman
cro chopper forum
cro chopper forum
freshman

Broj postova : 2151
Godina imam : 57
Prebivalište : zgb-dubrava
Vozim : regal raptor spyder cb 450, bmw f 650, HD sportster xl 1200c
Na forumu od : 13.04.2008

PostajNaslov: Re: tajanstveni predmet   tajanstveni predmet Icon_minitimeuto 15 lip 2010, 09:12

calc69 je napisao/la:
Pa da, ako ti motor radi savršeno već neko duže vrijeme, napravi nekakvu "cutomizaciju"

I onda se kasnije čudom čudi zakaj motor više nije onak' dobar i pouzdan kao prije... Rolling Eyes :lol:

Nyll, ako ti je dosadno onda radije opituraj kompletni stan ili operi zastore... dancingbanana

ma netriba ništa piturat....samo nek dođe do mene i napravi generalku u stanu lol! ....i još dobije cuga cuga dobar3
[Vrh] Go down
nyll
cro chopper forum
cro chopper forum
nyll

PostajNaslov: Re: tajanstveni predmet   tajanstveni predmet Icon_minitimeuto 15 lip 2010, 09:54

calc69 je napisao/la:

kako me čovjek skužio, lol
nemoj me nemoj me
e pa da, svi neš čačkaju, meni nikak da neš rikne.. a nisam ni pao ima več...

"stan" kolki je, sad da krenem, sam ga opituram do podne, a šta dalje.. a zavjesica neimam, teško izborena privilegija :

fresh, kad kreneš u radove, sam stisni PM, eto mene
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: tajanstveni predmet   tajanstveni predmet Icon_minitime

[Vrh] Go down

tajanstveni predmet
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.