Početna stranicaPretraľnik"Doživjeti Svijet 2" 610RegistracijaLogin

"Doživjeti Svijet 2"

Go down 
+9
klesoo
Jack
dragger
palomas
Kum
magna
cro.chopper
Beatnik
stain
13 posters
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
stain
cro chopper forum
cro chopper forum
stain

Broj postova : 2947
Godina imam : 913
Prebivalište : Unknown
Vozim : Canyon Roadlite 7.0
Na forumu od : 15.04.2008

"Doživjeti Svijet 2" Empty
PostajNaslov: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 09:26

....ok, možda nije onako zanimljiva tema kao "doživjeti svijet" al' evo nadam se da cu i ja dobiti pokoji ukor i savijet iskusnijih od mene....

Prvo da razjasnimo, ja postojim! Vozim smijesni motoric (vn900c) Presao na njemu preko 20000km, na proslom smijesnom motoru (kle500) presao isto cca 20000km...

...i sad bi pokusao "doživjeti svijet", dobro ne možda cijeli, ali išao bi malo do Italije (Toskana), onda malo do Francuske (možda do Marseilla) ako bude para i vremena.

Sranje je sta za pripremu puta nemam puno vremena, pokret je za 10-tak dana.

Prvo pitanje za Klessu, putno osiguranje koji si spominjao u Doživjeti Svijet, gdje sta koliko?

Drugo, s obzirom da bi bio par dana po Italiji, a možda na kraju ostanem i svih 7 dana koliko imam na raspolaganju u Italiji, kakva je situacija s osiguranjem motora, ok pronaci cu neki hotel s garažom tako da se ne moram mislit kako cu morat nazad na autobus, ali sto se tice razgledavanja i setnji po mjestima treba li strahovat od krađe motora, osim toga na motoru ce biti privezano sve i svašta šta se može pokrasti vrlo lako....?

Možda netko zna nekakav biker's welkome hotel, motel u predijelu toskane?

Neki link gdje se može pronaci neko zgodno i relativno jeftino prenociste?

Jos jedna dilema, trenutno je na satu 22000km, sljedeci servis bi trebao napraviti na 24000, ima li potrebe možda taj servis napraviti ipak prije puta?
Jbg, ako mi pukne sajla od kvacila ja je ne znam promjenit scratch
Prvi dan bi ako bude izvedivo (s obzirom da ne putujem sam vec s boljom polovicom)
pokusao dionicu Zagreb-Firenza cca 650km, vjerujem da ce mi trebat bar 4-5 stajanja?

Kakve su lokalne ceste po Italiji ili je preporuka putovati autoputevima?

Ako ostanem u Italiji, onda bi se spustio do Rima a ako bude vremena i para mozda i do Napulja....

Savjeti, pljucanja, komentari, linkovi, kontakti dobrodošli......
[Vrh] Go down
Beatnik
cro chopper forum
cro chopper forum
Beatnik

Broj postova : 2135
Godina imam : 39
Prebivalište : Rovinj
Vozim : Dragstar 1100
Na forumu od : 11.04.2008

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 10:37

Ja ti mogu pomoči što se tiče cesta. One koje sam ja prešao su dobre ceste, dosta novi asfalt, talijani to redovito odrzavaju
[Vrh] Go down
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Godina imam : 51
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 10:41

za početak eto nešto o hotelima
http://www.crochopperforum.com/index.php?option=com_content&view=article&id=218%3Ahoteli-za-bikere&catid=43%3Aobavijesti&Itemid=68&lang=hr

http://www.crochopperforum.com/index.php?option=com_content&view=article&id=256%3Aeuropa-hotels-&catid=43%3Aobavijesti&Itemid=68&lang=hr
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 11:16

koji si ti smišan lik, nemoš se s menon naći u biogradu, pa kako ćeš tek po italiji.
ja cu te podučiti o servisima.
bez obzira o servisu sajla ti može pukniti, ritko koji serviser će ti pogledati sajle i eventualno uočiti problem. moj savjet je napraviti dobar servis pa makar napravija 2 -3 000 km, jr će ti motor raditi pod većim pritiskom a onda je bolje da to radi sa novim nego starim uljem. s obzirom da ideš u civilizaciju, i ako ti stane motor (u šta sumnjan) servisa ima na svakon kantunu pa to lipo zaboravi.
na jug italije ili francuske nebi iša, a pogotovo u velike gradove, ako već ideš gađaj manje gradiće jer su uvik sigurniji (npr šibenik je sigurniji od splita ili zagreba), ali svejedno je minimalno imati bar disc lock, ako već nemaš alarm

P.S ponesi koji film viska da možeš više slikivati
[Vrh] Go down
stain
cro chopper forum
cro chopper forum
stain

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 12:28

Za sad samo brzinski odgovor magni, jer sam na putu (opet kisa a ja zagreb-zadar)

Koliko se ja sican ja sam te cekao na kavi u biogradu....

Ostalo kad stignem u Zadar....
[Vrh] Go down
Kum
cro chopper forum
cro chopper forum
Kum

Broj postova : 3481
Godina imam : 45
Prebivalište : Osijek
Vozim : Yamaha XVS650 Dragstar
Na forumu od : 07.03.2008

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 12:38

Ne sjecam se da li sam pisao tu po forumu, ali prosle godine smo suzi i ja planirali jedan slican put. Nije se ostvario jer je prvo on postao tata, pa sad i ja te to ostaje za neke naredne godine.

Nasa tura je nagrubo trebala biti sljedeca

Osijek-Zg-Istra(spavanje)

Istra-Venezia-Rimini (lokalne ceste uz samu obalu)

Rimini - Firenza (preko Apenina) (spavanje slobodno u satoru u prirodi)

Firenza - Genoa - San Remo - Monaco - Nica -Caen - St. Tropez - Marseille (spavanja ili u kampovima ili u motelima) ... strogo je zabranjeno siriti sator izvan predvidjenog mjesta, a radi se o obali u turistickoj sezoni i kazne su paprene te se to ne tolerira od strane policije i domaceg stanovnistva!

Marseille (odmor od 4-5 dana, imam Tetku tamo)

Ovisno o umoru, zeljama, i volji povratak ima 2 moguca raspleta. Ili najkraci put nazad (preko Milana, Brescie i ... znas vec taj put) ili sjeverno prema Grenobleu, pa Svica pa Austrija (alpe) pa madja i kuci za Osijek. Uz dosta srece i na knap trebalo bi nam oko 2 tjedna.

Od tvojih pitanja koje si postavio mogu ti odgovoriti samo na neka. Sto se tice sigurnosti motora ..... ulaskom na jug Francuske si usao u zemaljski raj za kradje (pogotovo motora). Strane tablice na jugu Francuske su informacija koja vrijedi jako puno. Jedino sto zaista nisam bas siguran da li to vrijedi i za choppere. Zivio sam tamo i moram priznati da od vise tisuca motora koje sam vidjao po cesti bilo je choppera tek nekoliko. Znaci da se ti motori ne traze toliko, tezi su za ukrasti, lako pratljivi i stoga mislim da su najminimalnija meta ali svejedno moj savjet ti je da tamo ipak malo vise obratis paznju na sigurnost motora pa makar i platio koji € vise. Ostavljanje stvari na motoru dok razgledas grad ....... ZABORAVI! (govorim o jugu FR). I ono na sto jos moras misliti je to da se 70% kradja dogadja usred bijela dana u najvecim guzvama, pa iako mi mislimo da smo tada najsigurniji ne smijemo biti u zabludi. Kradljivci koriste guzve jer im je najlakse ostati neprimjetni (?!?!?) i najlakse se izgubiti ili pobjeci u guzvi.

Nemoj da te ovo uplasi. Ovo ti je samo savjet da ne bi postupao olako. Najbolje ti je kada dodjes tamo pogledati kako ostali francuzi osiguravaju svoje motore pa tako napravis i ti!
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 12:42

e je ali ipak ostaje činjenica da nismo popili kavu.

btw, zašto u italiju i zašto tako naglo i zašto na jug italije ili francuske.
da iman vrimena odma bi otiša na sjever europe. liši je i sigurniji od juga, a i nije tako vruće
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 12:49

Do sad sam se nekako suzdržavao, ali više ne mogu! Meni je taj neki "kum" najviše sumnjiv, da to nije samo neki klon, ili izmišljeni lik? Kume, jesi li ti stvaran, imaš li kaki motor? Nemoj nam tute prepričavati iskustva od svoje tetke iz Francuske, kad su joj maznuli biciklo!

lol!
[Vrh] Go down
Kum
cro chopper forum
cro chopper forum
Kum

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 13:05

palomas je napisao/la:
Do sad sam se nekako suzdržavao, ali više ne mogu! Meni je taj neki "kum" najviše sumnjiv, da to nije samo neki klon, ili izmišljeni lik? Kume, jesi li ti stvaran, imaš li kaki motor? Nemoj nam tute prepričavati iskustva od svoje tetke iz Francuske, kad su joj maznuli biciklo!

lol!

Nisu cijeli, samo zadnji tocak i dinamo sa prednjega! lol! (objesit ce me admin i stain za ovo) Bohmann guza
[Vrh] Go down
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3977
Prebivalište : Mali Japan
Vozim : Da, fala bogu
Na forumu od : 17.01.2008

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 16:39

Nije neka velika tura od 5-6 tkm ali ja bih napravio servis i ponio nešto alata.
O ostalom nemam iskustva.

A za kavu, sram vas bilo obojicu, ne možete dogovorit pišljivu kavu nemoj me glup
[Vrh] Go down
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

Broj postova : 3028
Godina imam : 58
Prebivalište : Zagreb
Vozim : više ne vozim
Na forumu od : 29.04.2008

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 16:41

čekaj, Stain...

znači ti nisi izmišljeni lik...
i sad bi još i u Italiju Razz

ajde, raspravit ćemo to uz biru Very Happy

2 dragger
ma, dobro zboriš... sram vas bilo, sram tongue
[Vrh] Go down
http://www.alanmatuka.com
stain
cro chopper forum
cro chopper forum
stain

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 17:13

@magna:
(Kaj ti znaš kad i kud pa ti se vozis na tom smisnom bajku tongue prvo nauci di je biograd pa onda komentiraj!)

A sta se tice naglo, naravno da naglo jedino tako znam... Jug mi je uvik bio privlacniji od sjevera. Bila je opcija i amsterdam, ali ne da mi se vozit po autoputu cilu njemacku i umirat od dosade....

Morat cemo se nac sljedeci tjedan da mi malo pokazes sta ako neki klinac odluci puknit....
[Vrh] Go down
stain
cro chopper forum
cro chopper forum
stain

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 17:15

@ palomas i kum:

Ako ne nastavite offtopicharit mogao bi vas prijavit adminu za miniranje teme i pretvaranje iste u dosadno davanje savjeta!
[Vrh] Go down
stain
cro chopper forum
cro chopper forum
stain

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 17:17

Ok, znaci servis prije puta svakako... Nesto alata imam u motoru ali vaznije mi je pokupit informacije o servisima po putu za ne daj boze. I koliko sam shvatio sve sto je na motoru nosit sa sobom u razgledavanje Razz
[Vrh] Go down
stain
cro chopper forum
cro chopper forum
stain

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 17:18

@Jack:

Imam doma dva upaljaca nisu izmišljeni tongue
[Vrh] Go down
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

Broj postova : 3028
Godina imam : 58
Prebivalište : Zagreb
Vozim : više ne vozim
Na forumu od : 29.04.2008

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 17:35

stain je napisao/la:
@Jack:

Imam doma dva upaljaca nisu izmišljeni tongue

lol
[Vrh] Go down
http://www.alanmatuka.com
Kum
cro chopper forum
cro chopper forum
Kum

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 18:02

stain je napisao/la:
I koliko sam shvatio sve sto je na motoru nosit sa sobom u razgledavanje Razz

Jednom sam u Veneziji dok sam cekao vlak dogovorio veceru i voznju brodom sa jednim gospodinom koji je ostavio svoju prtljagu na stanici u cuvalistu za prtljagu. Platio covjek (pa mislim da i nije bilo nesto strasna cifra), a ja svoju teglio sa sobom. Eto, pa ako nista drugo barem u Italiji znaci mozes potraziti zeljeznicki kolodvor i tako ostaviti prtljagu na cuvanje. Siguran sam da postoji jos solucija, ali se treba malo raspitati. Moj prijedlog su svakako kolodvori (autobusni ili zeljeznicki) ako imaju tu uslugu. Eto, Venezia St. Lucia ima sigurno.

Eh da. Isto tako ti postoje i CUVANI parkinzi. Znam za jedan u Veneziji i jedan u Milanu. Sigurno postoje i dalje. Malo su skuplji ali se isplati! Jedino sto se bojim da bi tamo mogli naplacivati po danu, a ne po satu (samo mislim, nemam pojma).

A jos jedna solucija za osiguranje motora i prtljage za vrijeme razgledanja su moto klubovi ako ih nadjes i ako ti se ucini da im se moze vjerovati. Mozda pokusaj kontakta prije puta?
[Vrh] Go down
Kum
cro chopper forum
cro chopper forum
Kum

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 18:26

Evo mozda ovaj artikl pomogne:

http://www.italylogue.com/planning-a-trip/luggage-storage-in-italy-train-stations.html

A sad malo citam pa nailazim na informaciju da podosta hotela nudi uslugu Luggage Storage pa mislim da si time rijesio to pitanje! dobar
[Vrh] Go down
stain
cro chopper forum
cro chopper forum
stain

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 19:06

Pa kume svaka ti dala....! Ideje, linkovi, savjeti..... "kod Kuma" roker
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 21:56

neznan za toskanu, ali znan da su talijanske alpe meka za motoriste, čiste , sigurne i hladne

PS neznan odakle ti hrabrosti zaputiti se na put na motoru koji nije ni BMW ni HONDA "Doživjeti Svijet 2" 370567
[Vrh] Go down
stain
cro chopper forum
cro chopper forum
stain

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 22:04

Toooooo!!! sta više of i sex meni moja tema zanimljivija! dobar

Vidit cemo na kraju gdje cu otic, citat cete i gledat ako bog da!

Nego, idu li se tovari di "vozit" vikend je pred nama prognoza dobra mozda bi se mogli odvazit na put od 40-50km?

tongue
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 22:05

[Vrh] Go down
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3977
Prebivalište : Mali Japan
Vozim : Da, fala bogu
Na forumu od : 17.01.2008

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 22:38

stain je napisao/la:
Nego, idu li se tovari di "vozit" vikend je pred nama prognoza dobra mozda bi se mogli odvazit na put od 40-50km?

tongue

....ma tovari su uvik negdi u điru. samo se ti javi, nemoraš meni, može i magni, sigurno će te se dogovorit nemoj me nemoj me nemoj me
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 22:53

E odlično!
Ideš do rima
Kul,
Dobro će doć kakva informacija s tvog puta do tamo.

nadam se da ćeš postat di šta kako kolko itd.
budeš, jel ?
[Vrh] Go down
klesoo
cro chopper forum
cro chopper forum
klesoo

Broj postova : 5077
Godina imam : 63
Prebivalište : ZG
Vozim : paKLEnu masinu
Na forumu od : 04.11.2007

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitimepet 04 lip 2010, 22:55

tako se ne ide na put s gospodjom! Ispasti ces papak!!!
Very Happy

http://www.discovertuscany.com/tuscany-destinations/
http://www.discovertuscany.com/forum/

lbga, citaj, trazi, google nam je prijatelj....!!!

btw. kad dodjes u ZG, javi pa cemo na kratku kavu.....
Wink
[Vrh] Go down
http://motovizija.wordpress.com/
Sponsored content

PostajNaslov: Re: "Doživjeti Svijet 2"   "Doživjeti Svijet 2" Icon_minitime

[Vrh] Go down

"Doživjeti Svijet 2"
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» 2moto party "3 u 1" mk "INDEPENDENT"
» Forum PARTY part II "DALMATINA" 12.07.2008 ????
» 3.-5.07.2009. MK "DIVJA JAGA" - Bela Krajina
» MK "Dvije Rote" - 05.12.2009. Winter party