Početna stranicaPretraľnikLipa je Istra naša 610RegistracijaLogin

Lipa je Istra naša

Go down 
5 posters
Autor/icaPoruka
custom rider
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3324
Godina imam : 45
Prebivalište : Pula
Vozim : vozim crni motor
Na forumu od : 18.03.2008

Lipa je Istra naša Empty
PostajNaslov: Lipa je Istra naša   Lipa je Istra naša Icon_minitimečet 10 tra 2008, 16:15

...''aj lipo je u Istri biti,piti i živiti'',autori ovih stihova znaju o čemu pjevaju jer Istra obiluje sa puno ljepih mjesta od predivnih obala do brda u unutrašnjosti,tako sam ja bio jednog vikenda ''nemiran'' i odlučio sam napravit jednu malu turneicu po Istri.Več duže vrijeme me drži želja da prođem Istru uzduž i poprijeko,jedan vikend jednostavno sam sjeo na motor i partio.
Vadim svojeg limenog ljubimca iz dvorišta i jednostavno sam se zaputio van Pule,nisam imao neki određeni plan ali sam želio proći kroz neka sela di nikad nisam bio,a za svaki slučaj uzeo sam sa sobom i kartu.Krenuo sam prema Vodnjanu di je bila lagana gužvica ali me nije previše brinula,poslje Vodnjana prometa skoro da i nema i tako da vrlo brzo dolazim do malenog ali životopisnog sela Savičenta(u zadnjih par godina je postalo vrlo popularno jer se tamo vrlo često održavaju raznorazne manifestacije).Ponovno izlazim na glavnu Županijsku cestu koja če me odvest do naibržeg sela u Istri,Žminj(tu se održavaju trke na 401m),prolazim kroz selo i ususret mi dolaze par bikera di se uredno pozdravljamo .Šibam prema Pazinu ali se ne spuštam u centar nego skrečem na cestu koja vodi prema Poreču.Cesta je široka i pruža dobar grip i tu se malo opustim i obrušujem se duboko po đirima(dok me ne nogare upozore da sam stigao do granice).Rutu vožnje sam si slagao usput i odlučujem skrenut prema ''brdu'' koje če me odvest do Livada,usput prelazim preko Katuna trviškog(malenog sela ali poznato po tome da se tu nalaze naiviše obiteljskih obrta),nedavno su renovirali sve ceste tako da se vožnja svakim kilometrom pretvara u još veči užitak.Prolazim ispod Motovuna(tu se održava Motovun film festival) i spuštam se prema Livadama(mjesto poznato po tartufima,tj poznato nalazište Tartufa),prolazim pored brojnih turista koji su se zaputili prema gradu umjetnika(Grožnjan) sa biciklama.Možda znaju ili neznaju ali tamo ih očekuje dosta dug uspon prošaran sa brojnim zavoima.Na vrhu se zaustavljam i divim se pogledu(potiho opsujem jer aparat sam zaboravio doma).Dolazim do Grožnjana i susrečem jedan Riječki par na BMW-u,lagana čakula i nastavljamo dalje.Prolazim kroz neka manja sela koja mi se nalaze usput do Oprtlja(maleno selo koje je postalo planetarno poznato zbog Ralfa Schumachera,on si je tamo kupio kuču i zna doč na gusto sa svoim prijateljima da se vozi po okolnim brdima sa kros motorom).Napuštam Oprtalj i upučujem se prema Bujama,ponovno sam na uskim malim cesticama ali me iznenađuje gust promet jer ima dosta turista.Nije baš ugodno kad ti dopali neki turista sa nekim velikim vozilom(Range Rover) i zauzima skoro cijelu cestu.Spuštam se na glavnu cestu jer sam htjeo ''presječi'' Istru tako da dođem na suprotnu stranu a to je prema Labinu.Odlučio sam da ču preko Buzeta(omiljena brdsko brzinska trka Nike Pulča),cesta je vrlo dobra pa mogu nešto bržim ritmom.Prolazim preko Ročkog polja i skrečem prema staroj cesti koja če me odvesti podno Učke i Čičarije.Dosta dugo sam vozio uz želježničku prugu i več sam mislio vadit kartu dali sam na dobrom putu,nije bilo potrebe vadit kartu jer sam ubrzo naišao na znakove koji usmjeravaju prema Labinu.S obzirom da nisam nikada vozio ovim krajem sama priroda i krajolik me oduševljavaju,nova renovirana cesta jednostavno mami da se stisne gas i tako da po blagim zavoima vrlo brzo stižem do Voziliča ,tu je blagi uspon prema Labinu.Prolazim kroz pusti grad i spuštam se prema Raši(rudarko mjesto).Barban mi je odmah na dohvat ruke i odlučim proči kroz njega(poznat po tome da se tu održavaju trke na prstenac,slično kao i Sinjska alka),prolazim kroz maleno selo i produžujem prema malenom selu Orihi(poznato u motorističkom svijetu jer se tamo održavaju trke na prstenac ali sa motorom,naime radi se o tome da suvozač pogađa ''veticu''-prsten).Nakon prolaska kroz još neka manja sela evo me oped u Savičenti,izlazim na Županijsku cestu koja če me odvest do Pule i moga doma.Kroz cijeli dan me pratilo fantastično vrijeme tako da je svaki kilometar prestavljao zadovoljstvo.Tog dana sam prešao 284 km.Sljedeči đir bi volio skočit do susjedne Županije i da upoznam malo bolje njihova brda i manje poznata mjesta.
[Vrh] Go down
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Godina imam : 51
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

Lipa je Istra naša Empty
PostajNaslov: Re: Lipa je Istra naša   Lipa je Istra naša Icon_minitimečet 10 tra 2008, 19:59

custom
svaka čast, super si nam to opisao, još samo da nisi zaboravio fotić

:bravo:
[Vrh] Go down
custom rider
cro chopper forum
cro chopper forum

Lipa je Istra naša Empty
PostajNaslov: Re: Lipa je Istra naša   Lipa je Istra naša Icon_minitimečet 10 tra 2008, 20:51

cro.chopper je napisao/la:
custom

Hvala,drugi put ga neču zaboravit,a nadam se da ču još toga napisat jer več odavno imam tu želju za pisanjem,par puta sam dobio nagrade za tekstove,Motorevia,Moto-puls.
[Vrh] Go down
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Godina imam : 51
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

Lipa je Istra naša Empty
PostajNaslov: Re: Lipa je Istra naša   Lipa je Istra naša Icon_minitimečet 10 tra 2008, 20:53

custom rider je napisao/la:
cro.chopper je napisao/la:
custom

Hvala,drugi put ga neču zaboravit,a nadam se da ču još toga napisat jer več odavno imam tu želju za pisanjem,par puta sam dobio nagrade za tekstove,Motorevia,Moto-puls.

ma da bi riječ rekel !!!!!!!!
samo ti piši a mi čemo lijepo čitat,
svaka cast svaka cast
i čestitke naravno na nagradama.
[Vrh] Go down
Zmija
cro chopper forum
cro chopper forum
Zmija

Broj postova : 3022
Godina imam : 50
Prebivalište : Zadar
Vozim : uspomene
Na forumu od : 10.12.2007

Lipa je Istra naša Empty
PostajNaslov: Re: Lipa je Istra naša   Lipa je Istra naša Icon_minitimečet 10 tra 2008, 21:14

odlično šefe, kako si krenuo moga bi postati službeni turistički vodič foruma Very Happy
[Vrh] Go down
custom rider
cro chopper forum
cro chopper forum

Lipa je Istra naša Empty
PostajNaslov: Re: Lipa je Istra naša   Lipa je Istra naša Icon_minitimečet 10 tra 2008, 21:21

Još se dvoumim dali da vam napišem jedan tekst o krađi auspuha,kako se ih našlo i kako se ih namontiralo,moram vidjet sa vlasnikom dotičnog motora dali bi se složio sa time,bili ukradeni pa nađeni i namontirani(onaj tko ih je ukrao)
[Vrh] Go down
lukylipik
cro chopper forum
cro chopper forum
lukylipik

Broj postova : 11184
Godina imam : 59
Prebivalište : 16 meridijan
Vozim : Šokac zrx1200s
Na forumu od : 02.11.2007

Lipa je Istra naša Empty
PostajNaslov: Re: Lipa je Istra naša   Lipa je Istra naša Icon_minitimečet 10 tra 2008, 21:38

custom rider je napisao/la:
Još se dvoumim dali da vam napišem jedan tekst o krađi auspuha,kako se ih našlo i kako se ih namontiralo,moram vidjet sa vlasnikom dotičnog motora dali bi se složio sa time,bili ukradeni pa nađeni i namontirani(onaj tko ih je ukrao)

...hej men, to će vidim biti tekst - ajde učini sve pa da nam i to napišeš! lol! lol! lol!
[Vrh] Go down
http://lukylipik-vrijemeodluke.blogspot.com/?zx=9e8ff9c465b5c91a
custom rider
cro chopper forum
cro chopper forum

Lipa je Istra naša Empty
PostajNaslov: Re: Lipa je Istra naša   Lipa je Istra naša Icon_minitimečet 10 tra 2008, 21:46

zvao sam prijatelja i sve je dogovoreno,znam sve kako je bilo jer sam bio tamo pozvan kad su se namontiravali,ima toga dosta za opisat pa neču žurit sa tekstom pokušat ču što detaljnije opisat kronologiju događaja,morat čete se strpit koji dan.
[Vrh] Go down
Zmija
cro chopper forum
cro chopper forum
Zmija

Broj postova : 3022
Godina imam : 50
Prebivalište : Zadar
Vozim : uspomene
Na forumu od : 10.12.2007

Lipa je Istra naša Empty
PostajNaslov: Re: Lipa je Istra naša   Lipa je Istra naša Icon_minitimečet 10 tra 2008, 22:00

a ovo je ka kad sam čeka da izađe novi alan ford :bounce:
[Vrh] Go down
Kum
cro chopper forum
cro chopper forum
Kum

Broj postova : 3481
Prebivalište : Osijek
Vozim : Yamaha XVS650 Dragstar
Na forumu od : 07.03.2008

Lipa je Istra naša Empty
PostajNaslov: Re: Lipa je Istra naša   Lipa je Istra naša Icon_minitimepet 11 tra 2008, 07:27

handdeploy je napisao/la:
a ovo je ka kad sam čeka da izađe novi alan ford :bounce:

Mozda je lol! ali i meni je tako! Very Happy

Tekst ti je citljiv i super napisan. Jedva cekam nove avanture i predlazem da ti se dodijeli titula "Prvo pero foruma".
[Vrh] Go down
Sponsored content

Lipa je Istra naša Empty
PostajNaslov: Re: Lipa je Istra naša   Lipa je Istra naša Icon_minitime

[Vrh] Go down

Lipa je Istra naša
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Istra