Početna stranicaPretraľnikOznačavanje žica 610RegistracijaLogin

Označavanje žica

Go down 
+3
lord
Vladek
HyperCube
7 posters
Autor/icaPoruka
HyperCube
cro chopper forum
cro chopper forum
HyperCube

Broj postova : 601
Godina imam : 40
Prebivalište : Vrbovec
Vozim : Yamaha MT-01
Na forumu od : 06.05.2008

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimesub 20 oľu 2010, 10:45

Bok,

pitanje je je zna netko kako tj. kojim bojama se oznacava kratko svejtlo a kojom bojom dugo svjetlo? isto tak me zanima di ima za kupit one plasticne cijevi za navuc na zice?

hvala
[Vrh] Go down
http://www.mkeasyriders.hr
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

Broj postova : 5251
Godina imam : 42
Prebivalište : Velika Gorica
Vozim : sve kaj i kad stignem...
Na forumu od : 05.11.2007

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimesub 20 oľu 2010, 15:05

HyperCube je napisao/la:
Bok,

pitanje je je zna netko kako tj. kojim bojama se oznacava kratko svejtlo a kojom bojom dugo svjetlo? isto tak me zanima di ima za kupit one plasticne cijevi za navuc na zice?

hvala

Misliš na bužire ili na kromirani oplet žica?
[Vrh] Go down
lord
cro chopper forum
cro chopper forum
lord

Broj postova : 2497
Godina imam : 39
Prebivalište : ZG
Vozim : GSF
Na forumu od : 22.02.2008

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimesub 20 oľu 2010, 16:55

Ne znam kojom bojom, sumnjam da je to univerzalno...

Zašto jednostavno ne uzmeš 12V žaruljicu i isprobaš.

Bužire probaj pogledati u trgovinama sa elektromaterijalom i elektrotehničkim komponentama (chipoteka, elmatis) i probaj vidjet u elki (imaju maloprodaju pored tvornice na žitnjaku).
[Vrh] Go down
http://www.ram-servis.hr
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimesub 20 oľu 2010, 17:17

Ako u snopu tražiš odrerđenu žicu koja te zanima, ja imam jednu od pouzdanijih metoda: uzmem čiodu i zapiknem je na pr. u crnu žicu (malo probušim izolaciju), i ispitivačem tražim jel je baš ta pod naponom, na pr. dok su uključena duga (ili kratka) svjetla...

Neke od žica su stalno pod naponom, ti traži onu koja je pod naponom samo kad uključiš određeni uređaj.
[Vrh] Go down
lord
cro chopper forum
cro chopper forum
lord

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimesub 20 oľu 2010, 17:19

palomas je napisao/la:
Ako u snopu tražiš odrerđenu žicu koja te zanima, ja imam jednu od pouzdanijih metoda: uzmem čiodu i zapiknem je na pr. u crnu žicu (malo probušim izolaciju), i ispitivačem tražim jel je baš ta pod naponom, na pr. dok su uključena duga (ili kratka) svjetla...

Neke od žica su stalno pod naponom, ti traži onu koja je pod naponom samo kad uključiš određeni uređaj.
zra nije jednostavnije jednostavno pogledati koje je boje žica koja dolazi na lulicu žaruljice

aj ti nama reci zašto tebi to treba...
[Vrh] Go down
HyperCube
cro chopper forum
cro chopper forum
HyperCube

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimesub 20 oľu 2010, 18:55

He he vec sam rijesio ja sa unimerom.... Kupio sam novi rasplet kablova koji je imao nesto drugaciji raspored nego moj prijasnji pa sam moral nesto zica prebrikat a zanimalo me jel se to radi prema nekm standardu da bas ne nabacam zice bezveze...

Na kraju price sam stavio crnu za masu a ostale rasporedio onak kak mi je pasalo... Uglavnom sva struja rijesena na motoru... Sad jos cekam lanac i lancanike i nesto jos sitnica da to zavrsim...

A velite da ima za kupit celicni oplet za kablove? Jel bi toga mozda na hreliću bilo?
[Vrh] Go down
oz_skroz13
man
man
oz_skroz13

Broj postova : 193
Godina imam : 38
Prebivalište : Vinkovci
Vozim : u krug!
Na forumu od : 19.05.2009

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimesub 20 oľu 2010, 19:55

Masa crna ili smeđa, kratko žuta, dugo plava, pozicija nemam pojma!
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimesub 20 oľu 2010, 21:00

oz_skroz13 je napisao/la:
na cijelom mi je motoru masa ZELENA
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimened 21 oľu 2010, 08:55

lord je napisao/la:
zra nije jednostavnije jednostavno pogledati koje je boje žica koja dolazi na lulicu žaruljice

Smeđa žica na pr. dolazi na žarulju, ali i još jedna smeđa žica odlazi nekamo, a vidi tu još dvije smeđe.... lol! I onda na kraju ispadne da moraš prvo pola motora rastaviti, samo da bi pogledao krajeve žica.

Igla od čiode ne ostavlja skoro nikakve tragove, nju možeš koristiti tamo gdje ćeš sječi žicu.
[Vrh] Go down
lord
cro chopper forum
cro chopper forum
lord

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimened 21 oľu 2010, 09:41

palomas je napisao/la:
lord je napisao/la:

Smeđa žica na pr. dolazi na žarulju, ali i još jedna smeđa žica odlazi nekamo, a vidi tu još dvije smeđe.... lol! I onda na kraju ispadne da moraš prvo pola motora rastaviti, samo da bi pogledao krajeve žica.

Igla od čiode ne ostavlja skoro nikakve tragove, nju možeš koristiti tamo gdje ćeš sječi žicu.

ok, al većinom nema žica istih boja, al opet, zna biti Označavanje žica Icon_biggrin

ustvari ja ne volim bušiti žice Označavanje žica Icon_cool
[Vrh] Go down
lord
cro chopper forum
cro chopper forum
lord

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimened 21 oľu 2010, 09:45

HyperCube je napisao/la:
A velite da ima za kupit celicni oplet za kablove? Jel bi toga mozda na hreliću bilo?

Čelični ne znam da češ to nać na hreliću a da je upotrebljivo

Magna je to na mom motoru radio sa crijevima od tuša, al to izgleda turbo ružno... Doduše, bolje nego gola crijeva.

Ali, ako želiš napraviti kako spada onda ti preporučujem Biker moto shop...
Fer, korektno, cijene su pristupačne, za svaku pohvalu...

http://www.bikermotoshop.com/shop/product_info.php?cPath=88_108&products_id=623
http://www.bikermotoshop.com/shop/product_info.php?cPath=88_108&products_id=622
[Vrh] Go down
oz_skroz13
man
man
oz_skroz13

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimened 21 oľu 2010, 12:26

magna je napisao/la:
oz_skroz13 je napisao/la:
na cijelom mi je motoru masa ZELENA

To je zato što je motor zeleni!
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimened 21 oľu 2010, 12:31

Označavanje žica Icon_scratch Označavanje žica Icon_scratch gad demit ja mislim da je bili
[Vrh] Go down
jebiki
cro chopper forum
cro chopper forum
jebiki

Broj postova : 1627
Godina imam : 44
Prebivalište : kaštel sućurac
Vozim : Suzuki Volusia
Na forumu od : 22.04.2008

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimened 21 oľu 2010, 12:42

magna je napisao/la:
Označavanje žica Icon_scratch Označavanje žica Icon_scratch gad demit ja mislim da je bili
Zelena mu duša Wink
[Vrh] Go down
HyperCube
cro chopper forum
cro chopper forum
HyperCube

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimened 21 oľu 2010, 21:07

A ja sam to onak odprilike postavio po bojama... Bitno da sve radi... volan je puno visi pa sam citavi rasplet mijenjal, a usput sam si dodao i uticnicu za 12 V i tak jos par sitnica...

Hvala svima
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimened 21 oľu 2010, 21:54

Obavezno spojeve stavi termo bužir on se plamenom zagrije i dobro izolira imaš u svakom dučanu elektro opreme i to u razlićitim promjerima najbolja izolacija dobar
[Vrh] Go down
HyperCube
cro chopper forum
cro chopper forum
HyperCube

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimepon 22 oľu 2010, 07:39

grofDado je napisao/la:
Obavezno spojeve stavi termo bužir on se plamenom zagrije i dobro izolira imaš u svakom dučanu elektro opreme i to u razlićitim promjerima najbolja izolacija dobar

Spojevi su svi u termobuziru i svi su napravljeni unutar onog lijevog bubrega ili oko akumulatora u onom prostoru... Sve sam mijenjal polako tak da bude kak spada...

Mada ni postojeća instalacija nije losa ali je recimo zasticena samo sa izolirkom....
[Vrh] Go down
oz_skroz13
man
man
oz_skroz13

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitimepon 22 oľu 2010, 20:47

magna je napisao/la:

Sa bojom motora treba promijenit i boju mase!
[Vrh] Go down
Sponsored content

Označavanje žica Empty
PostajNaslov: Re: Označavanje žica   Označavanje žica Icon_minitime

[Vrh] Go down

Označavanje žica
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-