|
|
| ...problem s anlaserom, kymco venox!! | |
|
+6lord merla palomas mungos swileni besni007 10 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
besni007 man
Broj postova : 48 Godina imam : 38 Prebivalište : Jastrebarsko Vozim : Suzuki gsx 550 Na forumu od : 22.01.2009
| Naslov: ...problem s anlaserom, kymco venox!! sri 17 oľu 2010, 16:58 | |
| e ovak, prije par dana vani lijepo suncano vrijeme reko idem se provozat, sjednem na motor da cu ga upalit, a kad ono anlaser zuji nece uopce okrenut, pokusam ponovo sad jos gore zuji,krči (šrota) sve mi je muka dosla ali ga nekak okrene i motor upali!! Odem se provozat, vratim se nazad ugasim ga i probam ponovo upalit,ali opet isti slucaj poludio sam ! ... zvao sam danas ovlasteni servis veli mi lik da im je to boljka i da su imali par takvih slucajeva, i da je novi anlaser skup ko vrag, al mi nije znao rec kolko,pa da ga sutra nazovem jer sam zvao na kraju radnog vremena!!! Zanima me dali je netko od vas koji vozite venoxa imao takav problem, a ako je imao kako ga najbolje i najjeftinije rijesiti! ...hvala | |
| | | swileni cro chopper forum
Broj postova : 2540 Godina imam : 34 Prebivalište : 53nja Vozim : Suzuki sv650s Na forumu od : 13.06.2009
| Naslov: Re: ...problem s anlaserom, kymco venox!! sri 17 oľu 2010, 17:26 | |
| Ja nisam jos imao problema,ali moj je nov...cuj,pokusaj sa rabljenim anlaserom,znao sam po oglasnicima vidjet venox-a u dijelovima da se prodaje...cuo sam da su za venox-a opcenito jako skupi djelovi tak da... | |
| | | mungos cro chopper forum
Broj postova : 1332 Godina imam : 53 Prebivalište : Zagreb,Gornja Kustošija Vozim : Regal Raptor Hawk DD250 Na forumu od : 07.02.2009
| Naslov: Re: ...problem s anlaserom, kymco venox!! sri 17 oľu 2010, 17:27 | |
| To ti ne znam, ali znam da autoelektričari svi rade reparature anlasera, ubacuju nove brončane i mesingane pikse i ostalo. Eto možeš se i tamo raspitati za cijenu usluge. | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: ...problem s anlaserom, kymco venox!! sri 17 oľu 2010, 18:24 | |
| Anlaseri se ne otpisuju baš tako lako, prvo treba vidjeti u čemu je problem. Možda relej za startanje nema više dobar kontakt, pa anlaser ne radi snagom kojom bi trebao. Možda su otišli ležajevi (pikse),četkice, ili je problem na zupčaniku.. Btw, za Aquilu novi anlaser košta cca. 300 kn. | |
| | | merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: ...problem s anlaserom, kymco venox!! sri 17 oľu 2010, 18:30 | |
| jesi provjerio da ti akumulator nije mozda prazan? | |
| | | lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: ...problem s anlaserom, kymco venox!! sri 17 oľu 2010, 18:34 | |
| za početak skini i rastavi anlaser, vidi što je s njim
ako se ne usudiš sam, najbolje da voziš auto električaru | |
| | | saky00 cro chopper forum
Broj postova : 1061 Godina imam : 47 Prebivalište : ozalj Vozim : vn 900 classic Na forumu od : 18.07.2008
| Naslov: Re: ...problem s anlaserom, kymco venox!! sri 17 oľu 2010, 18:45 | |
| - merla je napisao/la:
- jesi provjerio da ti akumulator nije mozda prazan?
baš to htjel napisat vidi prvo bateriju jer ako ti padne napon ispod ili blizu 12V onda samo zavrti anaser a ne ubaci zupčanik to se meni dogodilo napon baterije 12,10V | |
| | | besni007 man
Broj postova : 48 Godina imam : 38 Prebivalište : Jastrebarsko Vozim : Suzuki gsx 550 Na forumu od : 22.01.2009
| Naslov: Re: ...problem s anlaserom, kymco venox!! sri 17 oľu 2010, 18:48 | |
| ...akumulator je nov, kupljen prosle god u 10mj, po zimi sam ga izvadio i spremio na toplo, mislim da nije problem u njemu jer je motor palio iz prve! 2palomas i lord rekao mi je frend isto da se ne zaletavam s novim nego da prvo pogledam kaj je, sutra cu ga skinut rastavit pa vidjet u cem je frka samo se nadam da nije nis strasno! | |
| | | saky00 cro chopper forum
Broj postova : 1061 Godina imam : 47 Prebivalište : ozalj Vozim : vn 900 classic Na forumu od : 18.07.2008
| Naslov: Re: ...problem s anlaserom, kymco venox!! sri 17 oľu 2010, 18:53 | |
| [quote="besni007"]...akumulator je nov, kupljen prosle god u 10mj, po zimi sam ga izvadio i spremio na toplo, mislim da nije problem u njemu jer je motor palio iz prve!
svejedno mislim da bi ti bilo dobro provjerit akomulator pogotovo kaj je cjelu zimu stajal .... | |
| | | besni007 man
| Naslov: Re: ...problem s anlaserom, kymco venox!! sri 17 oľu 2010, 18:57 | |
| [quote="saky00"] - besni007 je napisao/la:
- ...akumulator je nov, kupljen prosle god u 10mj, po zimi sam ga izvadio i spremio na toplo, mislim da nije problem u njemu jer je motor palio iz prve!
svejedno mislim da bi ti bilo dobro provjerit akomulator pogotovo kaj je cjelu zimu stajal .... ...ok, sutra cu to prvo projerit prije svega pa cemo vidjet!! hvala | |
| | | ljubo100 man
Broj postova : 380 Godina imam : 56 Prebivalište : Petrinja Vozim : VN 800 Na forumu od : 16.07.2009
| Naslov: Re: ...problem s anlaserom, kymco venox!! sri 17 oľu 2010, 19:19 | |
| Slično mi je bilo na Viragu ,napuni prvo akomulator pa probaj ponovo. | |
| | | lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: ...problem s anlaserom, kymco venox!! sri 17 oľu 2010, 19:56 | |
| da
naravno da bi se prvo trebalo provjeriti da je akumulator pun i ispravan, to sam previdio.... :| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: ...problem s anlaserom, kymco venox!! sri 17 oľu 2010, 20:26 | |
| več kad se vrtimo oko anlasera, kako ga nisam do sada imao priliku rastavljati, pitam se da li radi na istom principu kao i anlaser automobila?
- napajanje elektromotora zasebno, a aktivira ga zavojnica koja ujedno i 'gurne' zupčanik ? |
| | | mbani83 cro chopper forum
Broj postova : 668 Godina imam : 55 Prebivalište : split Vozim : čong-čonga Na forumu od : 28.02.2010
| Naslov: Re: ...problem s anlaserom, kymco venox!! sri 17 oľu 2010, 21:22 | |
| kao osnova polazi se od napona baterije.Ako je napon manji od 12.4 volta znači da je akumulator napola prazan.Nije dovoljno samo izvaditi akumulator zimi nego ga povremeno trošiti s nekom običnom žaruljom te ga poslije napuniti.Savjet je bar jednom mjesečno tako nešto napraviti. Ja imam venoxa koji je napravio oko 45000 km. te nisam imao još problema sa anlaserom. Prednost venoxa je u tome što ne treba puno verglat za upalit a za razliku od klasičnog anlasera ovaj ne koristi tako veliku amperažu nego radi kao obični elektromotor.Tako za takove anlasere ne trebaju biti tvrde četkice kao kod anlasera auta. | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: ...problem s anlaserom, kymco venox!! čet 18 oľu 2010, 07:34 | |
| - .koshchall. je napisao/la:
- več kad se vrtimo oko anlasera, kako ga nisam do sada imao priliku rastavljati, pitam se da li radi na istom principu kao i anlaser automobila?
- napajanje elektromotora zasebno, a aktivira ga zavojnica koja ujedno i 'gurne' zupčanik ? Ne, ako misliš na bendiks kakve imaju anlaseri kod automobila, toga nema na motorima. U blizini akumulatora nalazi se relej za anlaser, koji uključuje struju koja zavrti rotor anlasera. Kraj osovine analasera je nazubljen, i stalno je u spoju sa večim zupčanikom u motoru. Taj zupčanik je povezan preko kuplunga anlasera, koji proradi samo kad se anlaser zavrti. Dakle, anlaser je dosta jednostavniji, nema bendiksa i nema guranja zupčanika na kraju osovine. | |
| | | bananajoe cro chopper forum
Broj postova : 526 Godina imam : 35 Prebivalište : Koprivnica Vozim : Bandit 650n Na forumu od : 24.03.2009
| Naslov: Re: ...problem s anlaserom, kymco venox!! pon 29 oľu 2010, 12:29 | |
| majstore kaje bilo na kraju | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: ...problem s anlaserom, kymco venox!! | |
| |
| | | | ...problem s anlaserom, kymco venox!! | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|