| hard krome izduvi na v star 650 | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
meelosh man
Broj postova : 85 Godina imam : 60 Prebivalište : Ruma , Srbija Vozim : Harley Davidson FLSTC Heritage Classic Na forumu od : 28.01.2010
| Naslov: hard krome izduvi na v star 650 ned 21 vel 2010, 19:08 | |
| uvezao sam v star 650 na kom su hard krome izduvi karburator nije diran kao ni filter vazduha izduvi su delimicno otvoreni ( sa strane u cevima su ispupcenja u smaknutom rasporedu a sredina otvorena ) imam par pitanja : da li ovako moze ostati ili se mora nesto raditi sa karburatorima i filterom vazduha ? poprilicno su glasni kako ih malo utisati ? ako neko ima iskustva i moze mi pomoci molio bih za savet | |
|
| |
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 ned 21 vel 2010, 19:25 | |
| Čim ti je toliko bučno, radi se o otborenim topovima, daj točno koji je model, HardCrome ima dosta modela.....a može i slika..ovako je teško. ...e da, i što bi točno htio?...pojasni malo... | |
|
| |
meelosh man
Broj postova : 85 Godina imam : 60 Prebivalište : Ruma , Srbija Vozim : Harley Davidson FLSTC Heritage Classic Na forumu od : 28.01.2010
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 ned 21 vel 2010, 19:40 | |
| mislim da je american classic ne bih da menjam nista na karburatoru ni na filteru ako ne moram mislim da ce biti glasno drugima u voznji a i meni na duze pa bih da ih prigusim | |
|
| |
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 ned 21 vel 2010, 19:56 | |
| auuuuu, najgori mogući model po pitanju buke, pa to je kao vožnja na samim granama. Nisam pametan što preporučiti za smanjenje buke, uglavnom nebi žurio. Dali si siguran da ništa nije rađeno na karbu i filteru (bez obzira što je kučište filtera originalno)?
Pokušaj malo potražiti dali za te topove tvornica proizvodi poluotvorene baflere (prigušivaće) dosta firma ih ima u ponudi, a možda imaju i db killere. Nije problem napraviti i staviti db killer, ali uvijek se poteže pitanje da nebi bilo više štete nego koristi. Mišljenja sam da nebi smjelo biti štete, ali nikad se ne zna. Db killer nije problem napraviti i ugraditi (može sa i bez skidanja) na taj model topova.
btw ako ti nije na odmet, cijena, km, prijevoz, ostala davanja i sl., nebi bilo loše, a možda nekom i pomogne. | |
|
| |
emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 ned 21 vel 2010, 20:15 | |
| Osnovno pitanje je da li ima IŠTA u tim cijevima - ja mislim da postoje neki prigusivaci, ne vjerujem da je potpuno otvoreno, no ako nema nista, samo suplje cijevi, onda ti svaki limar ili bravar moze, nakon sto izmjeri velicinu otvora, napraviti prigusivace kao sto je prikazano dolje na slici, idi sa sirinom 1 1/4 incha, omotaj ih fiberglas "matom", fiksiras ih sa po jednim sarafom i to ti je to. Taj rad ne bi trebao kostati vise od 300 kuna. Ili nadji nekoga tko zeli imati tvoje auspuhe, pa napravite trgovinu. Sto se tice rekalibracije karburatora, dobar domacin bi to trebao uraditi ukoliko su samo postavljeni topovi, bez zamjene filtera, ali ne mora, moze proci i bez rekalibracije, no MORA ako je i filter za zrak zamjenski, odnosno otvoreni. U protivnom moze doci do pregrijavanja masine, odnosno do krivljenja ventila, mogu ti lako otici cilindri, klipovi, karike i sve redom...a u najboljem slucaju, izgoriti auspusi. Najsigurnija ti je provjera, AKO tvoji auspusi nemaju dupli zid, vidim da nisu diskolorirali, znaci sve je u redu, ne diraj nista, osim ubacivanja prigusivaca, sto bi rekli - baffles. No, ako tvoji izduvi imaju dupli zid, onda je tesko vizuelno ustanoviti da li se motor pregrijava ili ne, onda moras raditi po pravilima (vidi gore opisano). Sretno. | |
|
| |
meelosh man
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 ned 21 vel 2010, 21:20 | |
| karburator je ciscen kad je motocikl stigao ali neznam da li su menjane dizne filter je takodje standardan cevi su duple hromirane su obloge a unutrasnje cevi su u super stanju bez menjanja boje | |
|
| |
meelosh man
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 ned 21 vel 2010, 22:45 | |
| pronasao sam na www.650vstarccnd.com kako izgleda jetovan karb i pregledao na motociklu dakle karburatori su jetovani plombe na premixture sarafima su uklonjene | |
|
| |
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 ned 21 vel 2010, 23:37 | |
| - meelosh je napisao/la:
cevi su duple hromirane su obloge a unutrasnje cevi su u super stanju bez menjanja boje Možeš li unutarnje cijevi - prigušivaće izvaditi (Dali su stegnute vijkom ili zakovicom?) | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 pon 22 vel 2010, 07:06 | |
| - meelosh je napisao/la:
- pronasao sam na www.650vstarccnd.com kako izgleda jetovan karb i pregledao na motociklu dakle karburatori su jetovani plombe na premixture sarafima su uklonjene
na svakoj dizni (jet) imaš oznaku (npr #108) pročitaj koje su dizne u karburatoru a na netu nađi koje su u originalu. filter zraka također može biti zamjenjen a da izgleda isto. normalni tvornički je papirnati, a ortvoreni filteri npr K&N su textilni i natopljeni su uljem. najbolje bi bilo ako bi uspio stupiti u kontakt sa bivšim vlasnikom i pitati ga | |
|
| |
lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 pon 22 vel 2010, 07:51 | |
| Pošto ste se već izredali, ja samo mogu reć da mi lijepo izgledaju | |
|
| |
meelosh man
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 čet 25 vel 2010, 15:46 | |
| dizne su prmenjene provereno i u skladu sa izduvima filter je originalni zameniti ga sa k&n filterom da ili ne ? prosao sam tehnicki sa ovim izduvima tako da za sad nema menjanja ni pravljenja prigusivaca inace ovo sto ima u cevima ne moze da se izvadi zavareno je uz zid unutrasnje cevi motocikl je kupljen od kuce koja prodaje oduzeta vozila od neplatisa lizinga tako da kontakt sa prvim vlasnikom nije moguc | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 čet 25 vel 2010, 17:09 | |
| ako su prominjene dizne i otvoren auspuh OBAVEZNO staviti otvoreniji filter tipa K&N | |
|
| |
meelosh man
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 uto 27 tra 2010, 10:06 | |
| u medjuvremenu stigao k&n filter vazduha razlika u ubrzanju ocigledna a i u zvuku potrosnja me je iznenadila krece se od 3,5- 4,5 l /100km na otvorenom zavisi da li sam sam ili sa suprugom i koja je prosecna brzina problem smanjenja buke resavam ovih dana pronasao sam na internetu ko proizvodi tako nesto u pitanju je hard kore i po modelu koji je predvidjen za ovaj tip izduva bice napravljen prigusivac od prohroma trenutno je probna verzija od obicne cevi u izduvima i dala je dublji ton uz smanjenje buke i nikakav uticaj na performanse motocikl cu predstaviti u odgovarajucoj temi hvala svima na savetima pa se nadam vidimo negde na putu | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 uto 27 tra 2010, 14:55 | |
| | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 uto 27 tra 2010, 23:43 | |
| .. i da, performanse su ostale "naoko" makar iste... | |
|
| |
meelosh man
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 sri 28 tra 2010, 16:50 | |
| hvala na savetu ali na ovim izduvima ne mogu da se vade njihovi prigusivaci zavareni su jedino moze da se doda ovo a evo zasto juce je uradjena verzija od prohroma daleko kvalitetnije uradjena nego ovo dobio sam dublji zvuk a performanse ostale iste iste | |
|
| |
asy cro chopper forum
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 sri 28 tra 2010, 21:23 | |
| Možeš li stavit sliku sa montiranim prigušivačima, baš me zanima | |
|
| |
meelosh man
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 sub 01 svi 2010, 07:35 | |
| slikano je uvece sa blicom pa nije bas najbolje ispalo ali se vidi | |
|
| |
asy cro chopper forum
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 sub 01 svi 2010, 21:53 | |
| Cool, bolje da si to malo zatvorija... | |
|
| |
meelosh man
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 ned 10 lis 2010, 09:11 | |
| motocikl je prodat ovo je video koji sam snimio novom kupcu a nazvao sam ga - oprostajni video ( ima ga i na you tube - v star 650 in serbia - ako neko ne moze da vidi i cuje a zeli ) nakon vase pomoci , provere o jettovanju ,ugradnje k&n filtera i izrade prigusivaca ovo je sta sam dobio sto se tice novog motocikla da ne baksuziram kad stigne predstavicu ga u rubrici my bike | |
|
| |
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 ned 10 lis 2010, 09:51 | |
| | |
|
| |
asy cro chopper forum
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 ned 10 lis 2010, 11:47 | |
| prodao si motor Miloše, jesam dobro razumija?... | |
|
| |
meelosh man
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 ned 10 lis 2010, 13:42 | |
| da ostao je u klubu uzeo ga je nemandza moj novi bike je na putu negde na atlantiku kad stigne predstavicu ga u my bike | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: hard krome izduvi na v star 650 | |
| |
|
| |
| hard krome izduvi na v star 650 | |
|