Početna stranicaPretraľnikInpulsni punjač akumulatora 610RegistracijaLogin

Inpulsni punjač akumulatora

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
Yzzy
cro chopper forum
cro chopper forum
Yzzy

Broj postova : 1273
Godina imam : 61
Prebivalište : Zagreb,
Vozim : Jinlun 250
Na forumu od : 08.11.2007

Inpulsni punjač akumulatora Empty
PostajNaslov: Inpulsni punjač akumulatora   Inpulsni punjač akumulatora Icon_minitimečet 06 oľu 2008, 19:14

Kupih ga danas!
www.ctek.com
Verzija MULTI XS 3600, dakle univerzalni punjač za velike i male akumulatore.
Štos je u tome da ga se može priključiti na akumulator i zaboraviti ako treba i godinu dana, a neće doći do sranja. Akumulator napuni i prelazi na mod održavanja, što znači da dozvoljava minimalni pad napona, te čim se to desi, faca se uključuje i tako...
Kupljeno kod "Beren akumulatori" (kraj Bille u Kustošiji), cijena 500 kuma...
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: Inpulsni punjač akumulatora   Inpulsni punjač akumulatora Icon_minitimečet 06 oľu 2008, 19:26

super ali moj je bolji. cijelu zimu punim akumulator preko reglera, a praznim ga preko alnasera, osim toga moj punjač me odveze di triba. malo je skuplji od tvog ali je... ga
[Vrh] Go down
merla
cro chopper forum
cro chopper forum
merla

Broj postova : 3774
Godina imam : 53
Prebivalište : Zg
Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate
Na forumu od : 13.12.2007

PostajNaslov: Re: Inpulsni punjač akumulatora   Inpulsni punjač akumulatora Icon_minitimečet 06 oľu 2008, 20:22

magna je napisao/la:
super ali moj je bolji. cijelu zimu punim akumulator preko reglera, a praznim ga preko alnasera, osim toga moj punjač me odveze di triba. malo je skuplji od tvog ali je... ga

hahahaha lol!
oteo si mi post iz usta...
[Vrh] Go down
http://www.mkfireriders.com/
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: Inpulsni punjač akumulatora   Inpulsni punjač akumulatora Icon_minitimečet 06 oľu 2008, 20:31

magna je napisao/la:

Možda nećeš vjerovati, taj tvoj "punjač" samo nadopunjava accu, ali ga nikad ne napuni do kraja! Evil or Very Mad

Akumulator se "do vrha" napuni s malom strujom, ali u dužem vremenskom razdoblju. Za takve stvari ipak je bolje imati dobar punjač. Akumulatori najbrže propadaju kada su poluprazni ili prazni, da ne idem sad u detalje zašto je to tako...
[Vrh] Go down
Yzzy
cro chopper forum
cro chopper forum
Yzzy

Broj postova : 1273
Godina imam : 61
Prebivalište : Zagreb,
Vozim : Jinlun 250
Na forumu od : 08.11.2007

PostajNaslov: Re: Inpulsni punjač akumulatora   Inpulsni punjač akumulatora Icon_minitimečet 06 oľu 2008, 21:34

Stvarno mi se neda odgovarati na paušalne komentare.
Evo dizertacije ekipe avio mehaničara, možda se ponešto i nauči. Dečki su testirali manji model;

Svim vozačima motocikala, velikih i malih, poznata je stvar da kada spremimo naše ljubimce u garaže na zimsko mirovanje, da izvadimo ili odspojimo akumulatore. To obično činimo kako bi ih pregledali na opće stanje, pregledali količinu elekrolita u ćelijama ili samo da ih priključimo na punjač akumulatora kako bi se malo obnovili. Iz tog razloga odlučili smo napraviti mali test sa CTEK-ovim punjačem akumulatora model: XS 800
Komplet se sastoji od punjača, torbice za punjač, priključaka za akumulator i uputstva.

Ovaj model namjenjen je za punjenje olovnih akumulatora (WET, MF, GEL i AGM) od 1,2 Ah do 32 Ah i može nam poslužiti za održavanje akumulatora i do 100 Ah.

Kratko rečeno, ovaj model bi se odnosio za akumulatore manjih kapaciteta.
Punjač nam potpuno automatski regulira napon i struju punjenja kroz sve 4 faze punjenja, a to su odsumporavanje, punjenje, apsorpcijsko punjenje te na kraju pulsno održavanje.
XS 800 koristi impulsni način punjenja u svhu održavanja produžuje vijek trajanja akumulatora.
Puni čak i potpuno ispražnjene akumulatore. Impulsno punjenje smanjuje količinu
sulfatnog oksida u akumulatoru.
Ima nisku struja pražnjenja, neosjetljiv je na nestabilnost napona (radi na naponu od 170-260V).
Zaštićen je od obrnutog polariteta i mogućnosti pregrijavanja.
Njegova je učinkovitost 85 % te velika prednost što punjač može biti spojen na akumulator mjesecima. Na taj način održavamo svoj akumulator u stanju najveće napunjenosti tj. najvećeg kapaciteta.

Mi smo u ovom testiranju ipak testirali ispražnjeni akumulator nazivnog napona 12V kapaciteta 9Ah.
Testirali smo ga na način da smo se htjeli uvjeriti u njegovu sposobnost impulsnog punjenja te smo ga kontrolirali sa digitalnim voltmetrom i ampermetrom koji ima mogućnost memoriranja mjerenog stanja napona i struje u vremenskom periodu.

• REZULTAT:

Baterija je bila napunjena za oko10 sati, variranje napona i struje je bilo zabilježeno na grafu te je u završnoj fazi prikazano da punjač održava akumulator u najvećem stanju napunjenosti mjereći napon akumulatora tj. njegov unutrašnji otpor. Kada se unutarnji otpor akumulatora smanji, CTEK-ov punjač počne nadopunjavati bateriju tj. kada se taj otpor poveća do određene granice punjač isključuje punjenje te ponovo čeka da se unutarnji otpor baterije smanji. Jednostavnije rečeno, punjač čeka da se u akumulatora napravi mjesta za još koji elektron da bi ih on mogao nagurati još. Baš zbog te karateristike, za razliku od konvencionalnih punjača na tržištu, CTEK-ov punjač može ostati priključen na akumulator dugi vremenski period održavajući ga u tip-top stanju.

Osobno mišljenje:
Jako dobro rješenje za održavanje akumulatora, pogotovo u periodu nekorištenja vozila jer nam svaki akumulator ima faktor samopražnjenja. Svojim načinom punjenja definitivno produžuje vijek trajanja akumulatora jer takav način punjenja obično zahtjeva skuplju opremu za punjenje akumulatora.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE CTEK XS 800

• Radni napon: 170-260VAC, 50-60Hz

• Napon punjenja: Nominalni napon punjenja; 12V; 14,4V

• Struja pražnjenja: <1Ah/mjesečno

• Stabilnost napona: Max 50m V rms, max 0,05 A

• Struja: 0,8A max

• Radna temperatura: -20°C do +50°C, snaga se automatski smanjuje kod povećanja okolišnje temperature

• Hlađenje: prirodnim zračenjem

• Ciklus punjenja: CTEK XS 800 je višefazni automatski punjač

• Dimenzije: 142×51×36 mm (D׊×V)

• Izolacija: IP65

• Težina: 0,3 kg

• Cijena: 281,61 kn + PDV

• Jamstvo: 5 godina
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Inpulsni punjač akumulatora   Inpulsni punjač akumulatora Icon_minitime

[Vrh] Go down

Inpulsni punjač akumulatora
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-