|
|
| Kumplug oli ti ga kvačilo | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| Naslov: Kumplug oli ti ga kvačilo pon 01 lip 2009, 22:30 | |
| ...imam par pitanja za iskusnije od mene... ...naime, mjenjao sam lamele kumpluga jer su moje proklizavale i sad se događa da mi odvaja pri samom početku i kad šaltam u 1. osjeti se napetost motora kao da lamele nisu odvojile. ...neki mi kažu da je to normalno dok se malo neistroše i da ću se s vremenom naviknut, mene muči to što nema nikakvog štelovanja kumpluga te u manualu piše.. ..da prilikom trošenja lamela razina ulja u sistemu će opasti, e sad je tu problem. Kad sam uzeo motor sistem je bilo pun ulja, a lamele djelomično potrošene, ako bi ja primjerice ispustio malo ulja iz sistema dali bi sa tim postigao da mi kumplug odvaja kao i dosad...uffff, al se raspisa.... | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Kumplug oli ti ga kvačilo pon 01 lip 2009, 22:35 | |
| Sa ispuštanjem malo ulja nećeš dobiti ništa po pitanju odvajanja lamela u kuplungu. Vozi se jedno vrijeme tako, dok se lamele malo ne uglačaju. | |
| | | Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: Kumplug oli ti ga kvačilo pon 01 lip 2009, 22:42 | |
| - ica je napisao/la:
- ..da prilikom trošenja lamela razina ulja u sistemu će opast..
pretpostavljam da su tu mislili da kako ima manje ' mesa ' na lamelama time pada i nivo ulja. . . jer volumen kuplunga time pada. . . pa time istiskuje manje ulja. . . proces je spor, i ne vjerujem da ces ga primjetiti, jer ces u medjuvremenu vise puta mijenjati ulje. . . zapravo, tu pretpostavljam da je isto ulje za motor i za kuplung. . . sto kod tvojeg motora i ne mora biti. . . kao sto je Palomas rekao, vozi i s vremenom ce ti se lamele malo potrosit i podestit. . . | |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: Kumplug oli ti ga kvačilo pon 01 lip 2009, 22:47 | |
| Tesko je dati ocjenu ovako "na suho", preko foruma, no jedno je sigurno, a to je da se lamele ne trebaju uhodavati niti uglancavati, jer ako to tako lako rade, onda se i lako trose.
Probaj izvrsiti podesavanje sa sajlom kvacila. Sa druge strane, ne ovisno o ovoj prvoj recenici, podesi sajlu kvacija da ti "hvata" tamo negdje pred kraj hoda rucice, nikako odmah na pocetku "otpustanja". | |
| | | ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| Naslov: Re: Kumplug oli ti ga kvačilo pon 01 lip 2009, 23:13 | |
| ....e da zaboravio sam napomenuti da je kvačiko hidraulično i nema štelovanje, pod ispuštanjem ulja sam mislio da ulje iz kvačila,a ne iz motora | |
| | | mungos cro chopper forum
Broj postova : 1332 Godina imam : 53 Prebivalište : Zagreb,Gornja Kustošija Vozim : Regal Raptor Hawk DD250 Na forumu od : 07.02.2009
| Naslov: Re: Kumplug oli ti ga kvačilo pon 01 lip 2009, 23:15 | |
| - emirharley je napisao/la:
- Tesko je dati ocjenu ovako "na suho", preko foruma, no jedno je sigurno, a to je da se lamele ne trebaju uhodavati niti uglancavati, jer ako to tako lako rade, onda se i lako trose.
Probaj izvrsiti podesavanje sa sajlom kvacila. Sa druge strane, ne ovisno o ovoj prvoj recenici, podesi sajlu kvacija da ti "hvata" tamo negdje pred kraj hoda rucice, nikako odmah na pocetku "otpustanja". I na ovo gore još: podesi sajlu tako da na samom početku stiskanja imaš 1 mm praznog hoda da kvačilo nije od samog početka našpanano i kako mehaničari kažu da ne visi na federima i lameli. | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Kumplug oli ti ga kvačilo uto 02 lip 2009, 06:53 | |
| - ica je napisao/la:
- kvačiko hidraulično
To sam i pretpostavljao, zato ti nisam pisao o podešavanju sajle (to je prednost običnog kvačila). Ako ispustiš malo ulja iz sistema hidraulike kvačila, ono će i dalje raditi jednako, jer će klip na ručici biti potopljen u ulju, i radit će isto kao i prije. Ako ispustiš više ulja, upumpavatt ćeš zrak u sistem, i kvačilo će ti odvajati još slabije. | |
| | | calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 55 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| | | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kumplug oli ti ga kvačilo | |
| |
| | | | Kumplug oli ti ga kvačilo | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|