|
|
| Komunikacija | |
|
+7custom rider magna buralee dibidus Zmija Jack Bajs 11 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Komunikacija uto 12 svi 2009, 09:07 | |
| Jučer mi vrag nije dao mira pa sam malo kemijao.??? Vidim da ima problema kod vožnje kada je par motora u skupini pa velim ajde da to riješimo i jesam . Voki tokiji i komunikatori za ispod kacige funkcionira. Kupio sam četri voki tokija u Metrou a slušalice imam od komunikatora s suvozačem aktivira se na glas tako da mogu međusobno komunicirati bez dodira rukom, zgodno kod ekipe koja se nikada nije vozila zajedno. Zakaj sve to pa prošli vikend sam išao iz Klanjca obilazno zbog radova i na jednome mjestu falilo je asvalta bila je noć a makadam sitni onaj najgori za sklizanje, jedan motor je skoro opao a da smo imali komunikaciju prvi bi javio i svi bi znali. Popodne poslikam i stavim slike da vidite o čem je rijeć cijena je skoro niš komplet za četri vozača izaći če me oko 600 kn to nije niš ako uzmemo prednosti. |
| | | Bajs man
Broj postova : 28 Godina imam : 52 Prebivalište : Zagreb Vozim : Honda vt 750 c Na forumu od : 31.08.2008
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 10:55 | |
| Taman sam htio nekaj pisati o komunikaciji kupljenoj u Lidlu. Sve izgleda vrlo jednostavno i dosta praktično. I zapravo i je ali nije baš najugodnije. U kompletu se dobiju dvije slušalice sa spužvicama. Moram reći da su mi spužvice ispale nakon par kilometara dok sam razgovarao u šetale po kacigi. Kad sam odlučio riještiti taj problem pala mi je i tu sam ju i ostavio. U intergralnoj kacigi se ok čuje i nema nekih jačih šumova. Sama montaža je jednostavna, predajnik utakneš za bubrežnjak svakom po slušalica, žice ima dosta. Jedini problem je kako staviti kacigu koja je uska na glavu sa slušalicom. Dok ne uhvatiš grif i prstom malo pomogneš, boli. Isto tako je bolno prvo skidanje kacige. Ta slušalica se zapikne u mjesta u uhu za koja nisam ni znao U vožnji sve radi ok. Super se čuje i razgovor sa suvozačicom je vrlo moguć (ako ista nije nadrkana ) Kupio sam i rukavice u Lidlu ali njima nisam zadovoljan. Toliko zadihtaju i previše su nepropusne da se dlanovi oznoje vrlo brzo. Znojne rukavice po noći i nisu neku ugodno iskustvo. Tank torba je zaakon. pozdrav | |
| | | Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 14:17 | |
| sjetio sam se komunikacije sa uciteljem u auto skoli, isto preko walkie talkija. . . hocem reci voki tokija. . . imao je neki sistem koji je bio montiran jednim djelom u onom predivnom narancastom prsluku, a drugim u kacigi. . . slusalica je padala, ili pritiskala ko sam vrag. . . morao sam nositi prilicno usku kacigu da mi stisne usi kako ne bi ispala. . . naravno, uvijek postoji opcija presavinuti uho prema napred vjerojatno je bolje kada kaciga vec ma ugradjene slusalice | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 14:54 | |
| Evo i slike ma ovo o spadanju spužvice se riješi cianofiksom kap, a kaj se tiče bolova u uhu to je kao i sa slušalicom od mobitela dok se ne privikneš traje ali se s silikonskim nastavkom riješi sisitem radi i provjeren je ali ima jedan mali problem nemoguče je u isto vrijeme govoriti nego jedan po jedan ali svi čuju razgovor domet oko 5 km ali sumnjam u to provjereno od kafića do mene doma a to je nekih 2 km ziher i kroz zidove od betona |
| | | Zmija cro chopper forum
Broj postova : 3022 Godina imam : 50 Prebivalište : Zadar Vozim : uspomene Na forumu od : 10.12.2007
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 15:09 | |
| kad se vozim, neću s nikim da pričam | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 15:25 | |
| Zaboravio sam zmija da je kod tebe uvek kontra hahahahaha |
| | | dibidus man
Broj postova : 374 Godina imam : 48 Prebivalište : Osijek Vozim : Yamaha Dragstar 650XVS Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 17:19 | |
| i ja sam uzeo iz lidla, i odmah vidio da će spužvice ispadat pa sam to preduhitrio tako da sam rub najlonskim koncem stegnuo za držač, ništa se ne vidi a ne ispada... baj d vej, svima nam je jasno da kvaliteta nije nešto posebno, ali to govno radi i više nego dobro, šum je sam podignutim vizirom minimalan i gotovo da uopće ne smeta dok meni moja draga sere od iza da ubrzam, usporim, stanem, skrenem... dok priča o njenoj mami, pita šta ćemo kuhati sutra, gdje ćemo na pivo, jel imam bijelog veša za oprat navečer, jesam li kupio hranu za mačke, gdje ćemo na more, jesam li gladan, jesam li žedan, jesam li vidio pregaženog ježa na cesti, koji je ono motor što je prošao, zašto ja pozdravljam bajkere koji dolaze u susret, a oni mene ne... komunikacija je jebenica, samo ako imaš nekoga tko zna šutiti i uživati u vožnji... | |
| | | buralee cro chopper forum
Broj postova : 974 Godina imam : 35 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : uskoro(ponovo) Na forumu od : 02.11.2008
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 17:37 | |
| - Zmija je napisao/la:
- kad se vozim, neću s nikim da pričam
ovo podrzavam kada stane onda pricaj, a ne kad se vozim hocu imati svoj mir | |
| | | Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 18:23 | |
| - buralee je napisao/la:
- Zmija je napisao/la:
- kad se vozim, neću s nikim da pričam
ovo podrzavam
kada stane onda pricaj, a ne kad se vozim hocu imati svoj mir slazem se. . . komunikacija bi isla u jedan od dva moguca pravca. . . tip a ) ' odi, odi, odi u pi..u materinu, daj ga vec pretekni, nemoj sarat, daj drzi razmak, ooo jebo te ter te jebo. . . ' tip b ) pricanje viceva zbog kojih bi mislio o svem osim voznje, i to ne bi bilo dobro i tako mi je buka u glavi | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 20:05 | |
| ebga i ja se slažen sa zmijon. za komunikaciju služe ruke , žmigavci svitla i auspuh i to je dosta | |
| | | custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 20:42 | |
| ...imam dobru komunikaciju,kad te prođem ti dam do znanja da ču te preč,kad me želiš preč,ti se maknem.. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 20:45 | |
| Ljudi treba koristiti tehniku nije promet kao nekada dva auta i jedan motor , a i ovaj zakon o kacigi nemožeš razgovarati sa suvozačem više, ovo je samo nadomjestak kužite |
| | | medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 20:49 | |
| http://www.msf-usa.org/downloads/Group_Ride.pdf | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 20:58 | |
| Ruku na srce ko koristi to ? |
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 21:09 | |
| - grofDado je napisao/la:
- Ruku na srce ko koristi to ?
svaka ozbiljnija grupa motociklista | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 21:35 | |
| Vjeruj mi medo vozim se godinama ali malo ih koristi neke znakove zato se i pretežno vozim sam jer sam vidio brdo nesreča kada jedan drugoga pogodi a sve samo zato da neko ispadne frajer napusti formaciju ili pleše ljevo desno i neda slobodan prostor drugome |
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 21:38 | |
| pa u tom i je poanta, ovakve stvari bi se trebale učiti u auto školi,pogledaj tu na forumu kako se voze Dudini dečki,a kako izgleda ovaj kaos iz Broda. | |
| | | Zmija cro chopper forum
Broj postova : 3022 Godina imam : 50 Prebivalište : Zadar Vozim : uspomene Na forumu od : 10.12.2007
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 21:45 | |
| - grofDado je napisao/la:
svi s kojima se vozim. tko ovo ne koristi ( barem u osnovnoj mjeri ) s njim se ne vozimo. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Komunikacija uto 12 svi 2009, 21:56 | |
| - Zmija je napisao/la:
- grofDado je napisao/la:
svi s kojima se vozim. tko ovo ne koristi ( barem u osnovnoj mjeri ) s njim se ne vozimo. Pošteno, ja sam za sigurnost i koristim sve moguče tehničke novitete za svoju i sigurnost drugih |
| | | mungos cro chopper forum
Broj postova : 1332 Godina imam : 53 Prebivalište : Zagreb,Gornja Kustošija Vozim : Regal Raptor Hawk DD250 Na forumu od : 07.02.2009
| Naslov: Re: Komunikacija sri 13 svi 2009, 11:26 | |
| - medo je napisao/la:
- http://www.msf-usa.org/downloads/Group_Ride.pdf
potpisujem, ali ima i na forumu koliko se sjećam od prije 2 mjeseca mislim da je netko od moderatora postavio pravi post o tome pa nek se umješa | |
| | | buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Signalizacija na motociklu čet 28 svi 2009, 21:41 | |
| Ovaj sam text mi se cini kao jedan od onih koji bi mogao mnogima pomoc kod voznje u koloni ,poshto je sezona raznoraznih susreta vec debelo pocela a na takve susrete se cesto ide u manjim ili vecim skupinama.
STOP ruka ispruzena prema dolje, dlan okrenut prema natrag
USPORI lijeva ruka skroz ispruzena, dlan okrenut na dolje, pomiče se u ramenu gore-dolje
UBRZAJ ruka skroz ispruzena, dlan okrenut na gore, pomiče se u ramenu gore-dolje
PRATI ME ruka ispruzena ravno, sa dlanom okrenutim naprijed
TI VODI (ili DOĐI) ruka ispruzena naprijed sa ispruzenim kaziprstom i pomice se naprijed nazad u laktu
VOZNJA U JEDNOJ KOLONI ruka ispruzena naprijed, dlan zatvoren sa kaziprstom usmjerenim u zrak
VOZNJA U DVIJE KOLONE ruka ispruzena naprijed, sa kaziprstom i srednjim prstom usmjernim u zrak
PREPREKA ILI MOGUĆA OPASNOST sa lijeve strane pokazati sa lijevom rukom ,a sa desne desnom nogom
STANI SA STRANE ruka ispruzena sa kaziprstom pokazuje u desno u pravcu bankine (ruba ceste)
RADI TI ZMIGAVAC ispruzi ruku pod kutom, zatvori i otvori dlan sa ispruzenim svim prstima
DUGAČKA SVIJETLA UPALJENA dodiruj gornji dio kacige sa otvorenim dlanom okrenutim prema dolje
GORIVO ruka sa ispruzenim kaziprstom pokazuje rezervar
VRIJEME JE ZA PIĆE dlan zatvoren u šaku, palac prema ustima
WC iliti DRUGA FRKA ispruzena ruka, sa zatvorenom šakom u kratkim pokretima gore-dolje | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Komunikacija čet 28 svi 2009, 21:43 | |
| Medo je dao slikovno to na temi KOMUNIKACIJA pogledajte tamo |
| | | buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| | | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Komunikacija pon 07 oľu 2011, 16:42 | |
| Nije lose jos jednom se podsjetiti... ili mozda tek nauciti?... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Komunikacija | |
| |
| | | | Komunikacija | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|