| Venox trza u trecoj brzini. | |
|
+8Leso tamigo VU COP medo lord mala bestija Zmija Vida 12 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Vida cro chopper forum
Broj postova : 501 Prebivalište : Belišće - Ogulin Vozim : Kymco Venox Na forumu od : 02.07.2008
| Naslov: Venox trza u trecoj brzini. pet 10 tra 2009, 09:05 | |
| Ne znam koji mu je klinac i sto mu se dogadja, jest da nisam dugo mjenjao filtere i ulje, kao i svjecice, ali ne znam koji se klinac dogadja. Da je do goriva bilo bi u svakoj brzini. Ali jednostavno pocne trzati u nekim intervalima kada dodajem gas, dokle je gas konstantan, nista, cim pocnem dodavati gas kako motocikl ubrzava tako on pocinje sve cesce cukati tj trzati... koji mu je klinac? | |
|
| |
Zmija cro chopper forum
Broj postova : 3022 Godina imam : 50 Prebivalište : Zadar Vozim : uspomene Na forumu od : 10.12.2007
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. pet 10 tra 2009, 09:08 | |
| mjenjaj svjećice. onda dalje | |
|
| |
mala bestija cro chopper forum
Broj postova : 1475 Godina imam : 56 Prebivalište : ZADAR Vozim : YAMAHA XV VIRAGO 750 Na forumu od : 15.12.2007
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. pet 10 tra 2009, 09:09 | |
| Provaj svječice staviti nove i očistiti filter zraka. | |
|
| |
lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. pet 10 tra 2009, 09:15 | |
| Možda ti zalijeva svječicu s benzinom... | |
|
| |
medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. pet 10 tra 2009, 09:19 | |
| probaj pregledat jesu li oni(ne mogu se ovako rano sjetiti kako se zovu) konektori koji idu na bobinu čvrsti(znaju se one limice raširiti pa kontakt nije dobar) a ako nije to onda su vjerojatno svjećice. | |
|
| |
VU COP man
Broj postova : 103 Godina imam : 52 Prebivalište : Vukovar Vozim : ZING 125 Na forumu od : 02.09.2008
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. pet 10 tra 2009, 09:27 | |
| kolege su vjerovatno u pravu.imam zinga i dok nisam namjestio zazor zezao je na isti način!! | |
|
| |
tamigo man
Broj postova : 135 Godina imam : 64 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha VIRAGO 750 / 94g Na forumu od : 29.12.2007
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. pet 10 tra 2009, 13:35 | |
| il su svječice ili prljavi filter zraka | |
|
| |
Vida cro chopper forum
Broj postova : 501 Prebivalište : Belišće - Ogulin Vozim : Kymco Venox Na forumu od : 02.07.2008
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. pet 10 tra 2009, 17:33 | |
| Hvala svima na savjetu
Ja i kolega mehanicar smo malo provjerili ulje i filter ulja i nismo nasli nikakvih spenova jer smo pomislili prvo na sajbu trece brzine ali bilo bi pun klinac spenova da se raspada. Onda smo skinuli svjecice,no on je rekao da su...kako tako u redu ali ipak misli da je do svjecica i da njih pod hitno promjenim,jer ipak sumlja na njih ako je sve ovo u redu. Podigli smo motor i prebavivali sve brzime. osluskivao je motor i kaze da u svim brzinama radi savrseno, i kad je motor podignut nije trzao u trecoj jer vjerovatno nije bio pod opterecenjem. A kaze da treca nekako najvise trpi opterecenja u voznji i ako svjecica i malo izgubi znage, moze biti to to.
Hvala jos jednom svima.
P.S. NGK iridijum jace svjecice dali se isplati uopce stavljati na njega? Jer ne preporuca se prejake svjecice. | |
|
| |
Leso cro chopper forum
Broj postova : 810 Godina imam : 45 Prebivalište : vinkovci Vozim : vespa px 200,venox Na forumu od : 12.01.2008
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. pet 10 tra 2009, 19:51 | |
| Ja bi ih stavio | |
|
| |
Vida cro chopper forum
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. čet 16 tra 2009, 14:12 | |
| svjecice promjenjene, filter cist... al isto.
Jedino nisam provjerio te konektore na bobini (ne znam di se to nalazi)... al sve se bojim da nije do mjenjaca... | |
|
| |
Leso cro chopper forum
Broj postova : 810 Godina imam : 45 Prebivalište : vinkovci Vozim : vespa px 200,venox Na forumu od : 12.01.2008
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. čet 16 tra 2009, 14:22 | |
| Trebale bi bit ispod tanka,al kolko se sjećam neko je već pisao na nekom forumu da ga jebe venox u trećoj | |
|
| |
Vida cro chopper forum
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. čet 16 tra 2009, 14:52 | |
| Ima na motori.hr i cak sam ja odgovorio na taj post, ali i to sto sam odgovorio nije to to . Bojim se da nije ono od 500evra... | |
|
| |
skorpac cro chopper forum
Broj postova : 597 Godina imam : 49 Prebivalište : Zagreb Vozim : Aquila custom Na forumu od : 19.06.2008
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. čet 16 tra 2009, 15:12 | |
| Ispuši ili zamjeni filter zraka, te stavi malo aditiva u gorivo.... Pregledati i očistiti kleme na akumulatoru, te kleme od struje koje vode prema mašini.... uglavnom očisti sve klemane spojeve. Provjeri koliko ti alternator fila, provjeri da li ti je akumulator pun, promjeni filter goriva.... i to je to. Pa tek onda dalje. Možda te i masa negdje jebava ... ja tu i tam pregledam te neke spojeve i po potrebi pritegnem i očistim. Vjeruj mi pričam iz iskustva ... sve sam to slično prošao. Ima posla oko toga, ali ako to napraviš ondda znaš na čemu si. | |
|
| |
Vida cro chopper forum
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. čet 16 tra 2009, 15:25 | |
| Ma sve to 5, ali zasto samo treca brzina, i trza kao da blokira lanac...tj nesto u mjenjackoj kutiji nije ok...
Kada smo podigli motor i ubacili u trecu radio je ful sve 5, cim je opterecenje doslo tj cim se pocnes voziti... problem. | |
|
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. čet 16 tra 2009, 18:49 | |
| - Vida je napisao/la:
- ...tj nesto u mjenjackoj kutiji nije ok....
Poznat mi je ovaj problem od ranije, još dok sam vozio neke druge motore. Kad ubaciš u treću brzinu, zupčanici se međusobno ne ozube dovoljnom površinom, i baš kad motor treba najjače potegnuti, iskoči iz brzine. S vremenom to ide sve na gore, na kraju treba rastaviti motor na dvije polovice, promjeniti zupčanike i šalt-vilicu treče brzine. Nije velik materijalni trošak, ali ima puno šrafanja. Na početku pomaže način šaltanja - kod promjene brzina ne treba raditi kratke hodove polugice mjenjača i brzo otpuštati kuplung, nego duže držati kuplung i polugicu mjenjača duže potiskivati - vući na gore, sve dok se ne osjeti da su se zupčanici sasvim ozubili. Ako ti to može biti neka utjeha, iskakanje iz treče brzine je najčešči problem kod mjenjača skoro na svim modelima. Ti dijelovi se najbrže habaju, zato treba koristiti što kvalitetnije ulje, makar na čepu obično piše samo SAE 10W -40... Ulje je zadnja stavka na kojoj se štedi... | |
|
| |
medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. čet 16 tra 2009, 19:04 | |
| isti problem sam imao samo meni nije trzao u trćoj jer moj brusli ima turnceler pa sam skužio da trza na cca 3500-4000 okretaja i nakon pregleda i promjene svjećica i ostalih p...skužili smo da klemica na bobini ima lufta i na tom broju okretaja trza. | |
|
| |
lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. čet 16 tra 2009, 21:44 | |
| - Vida je napisao/la:
- svjecice promjenjene, filter cist... al isto.
Jedino nisam provjerio te konektore na bobini (ne znam di se to nalazi)... al sve se bojim da nije do mjenjaca... bobinu ćeš nać tako da pratiš kablove od svječica | |
|
| |
calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 55 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. čet 16 tra 2009, 22:00 | |
| ...to trzanje sigurno nije zbog mehaničkog uzroka jer bi onda trzao i bez opterečenja... Struja, mase, kontakti, vlaga, "platine?", opskrba gorivom, zrak, vacuum, kablovi probijaju, kontakt brava, osigurači, itd, itd... | |
|
| |
Vida cro chopper forum
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. pet 17 tra 2009, 18:46 | |
| Hvala puno svima na pomoci, sljedeci tjedan rastavljamo motor komplet pa cemo pregledati sve. Ako jos netko ima nekih saznanja slobodno neka napise. Puno hvala jos jednom. I tko ide na monsterse vidimo se tamo | |
|
| |
Vida cro chopper forum
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. čet 23 tra 2009, 17:58 | |
| Evo obavijesti... 99% je šajba trece brzine, ali...nisu zubci kako mi je objasnjeno ono sto ulazi u ono , u jednom djelu se ishaba, utisne, prelomi ili sta vec,uglavnom sitna glupost zbog koje se mora rastaviti cijeli motor da bi se doslo do nje. Ta glupost se NE mora mjenjat, mozda samo taj "zub" od njih tri samo malo izbrusiti ili poravnati (ali preporucljivo je promijeniti). Dio nije skup,ali naravno postoji druga strana price. S obzirom da je sitna pizdarija kao sto sam gore napisao u mjenjacu, mora se rastaviti cijeli motor, tj skiunti sa rame i tu dolazi ono CJENA RADA 1 SATA U SERVISU. Motor treba rastavit kompletno da bi se do jeb... pizdarije doslo...15 sati minimalno ce mi zaracunati 1500kn u najboljem slucaju da je sat 100kn, djelovi, brtve... cca...1500kn... to je sve moja procjena i onda pokusam naci kymco servis u Osijeku: Kridoma... salje me u pozegu (oni ne rade tako velike zahvate) Dundovic...vise ne radi... Auto-Osijek pocinje tek za 15 dana raditi kymco servise, covjek 10 godina radi sa kymcom i ON nije siguran u to moze li to napraviti, ali raspitat ce se o cemu je problem i dali se netko s time susretao... i javit ce mi hoce li moci Hugo...nebi hvala vise jos jedino Škaro moto nisam nazvao i Javu... al kak mi se cini... Sve je to dio ovog sporta... Ima tko sta pametno za rec, savjetovat? | |
|
| |
Leso cro chopper forum
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. čet 23 tra 2009, 18:41 | |
| Nazovi Violu pa pitaj,moj savjet odi kod nekog majstora pa probajte nešto iskemijat. Možda se da istokarit ili nešto,servis je pun k...c para. | |
|
| |
red-fz cro chopper forum
Broj postova : 726 Godina imam : 53 Prebivalište : belišće Vozim : yamaha fz6s Na forumu od : 05.10.2008
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. čet 23 tra 2009, 19:36 | |
| | |
|
| |
Vida cro chopper forum
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. čet 23 tra 2009, 20:14 | |
| Pa maki i ja smo ga danas rastavljali, gledao je, zvao... al nema jednostavno toliko vremena.Pricekat cu jos par dana pa cu vidjet sto ce mi ovi rec. | |
|
| |
calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 55 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. čet 23 tra 2009, 20:41 | |
| Znači, ipak je mehaničke prirode... A zakaj me slušaš, ja ti nemam pojma o motorima... | |
|
| |
skorpac cro chopper forum
Broj postova : 597 Godina imam : 49 Prebivalište : Zagreb Vozim : Aquila custom Na forumu od : 19.06.2008
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. čet 23 tra 2009, 21:24 | |
| Vida, da li bi htio nazvati majstora Liju? Ljudi mu dolaze i motore šaljuna servis iz cijele Hrvatske pa i Bosne! Pitaj porazgovaraj....
Ako da javi mi se na PP. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Venox trza u trecoj brzini. | |
| |
|
| |
| Venox trza u trecoj brzini. | |
|