| svječice | |
|
+11Zmija Bajs ces1 Vida buba dragger Saba lord asy palomas magna 15 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: svječice sub 21 oľu 2009, 17:11 | |
| evo sam danas otkrio da je na mom motoru ukupno 4 sviječice tj, dvije po cilindru (twin spark). dosad sam bio u uvjerenju da imam po jednu. jeli i u ostalim V-2 motorima ima 4 svičice | |
|
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: svječice sub 21 oľu 2009, 17:56 | |
| Hyosung Aqula također ima 4 svijećice, ali može normalno raditi samo sa dvije. Druge dvije su rezerva, voze se u torbici tek toliko da vide malo puta... | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: svječice sub 21 oľu 2009, 18:17 | |
| | |
|
| |
lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: svječice sub 21 oľu 2009, 19:55 | |
| - magna je napisao/la:
- evo sam danas otkrio da je na mom motoru ukupno 4 sviječice tj, dvije po cilindru (twin spark). dosad sam bio u uvjerenju da imam po jednu.
jeli i u ostalim V-2 motorima ima 4 svičice imam i ja 4 svječice... Al imam još i viška neka 2 cilindra, neznam za šta to služi... Kako je Magna ponosan što je otkrio tu informaciju da je odma novi topic morao otvorit | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: svječice sub 21 oľu 2009, 20:00 | |
| | |
|
| |
Saba cro chopper forum
Broj postova : 2433 Godina imam : 42 Prebivalište : Split - Croatia Vozim : Virago 1100 Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: svječice sub 21 oľu 2009, 21:31 | |
| | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: svječice sub 21 oľu 2009, 21:50 | |
| Honda ti je napaljena | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: svječice sub 21 oľu 2009, 22:25 | |
| To sa četiri svječice sam čuo od kolege ljetos kad je čistio svječice . ja samo znam da ja imam tri jednu rezervnu sam posudio i sad sveukupno imam tri .
jel to kao na mom puchu jedan cilindar dva klipa dvije svječke sve je moguće . Ja vjerujem da ima 4 svječke jer sam tu informaciju već čuo . Nisam provjeravo , ali bolje vjerovat nego ... |
|
| |
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: svječice ned 22 oľu 2009, 08:08 | |
| Prijatelju, vidiš da su ljubomorni, to je ipak ACE, nisu zaništa stavili četiri. | |
|
| |
lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: svječice ned 22 oľu 2009, 09:24 | |
| - deep je napisao/la:
- To sa četiri svječice sam čuo od kolege ljetos kad je čistio svječice . ja samo znam da ja imam tri jednu rezervnu sam posudio i sad sveukupno imam tri .
jel to kao na mom puchu jedan cilindar dva klipa dvije svječke sve je moguće . Ja vjerujem da ima 4 svječke jer sam tu informaciju već čuo . Nisam provjeravo , ali bolje vjerovat nego ... Ma vjerujem i ja... Frend kaže da i njegova shadowica ima, doduše njegova je '84, al isto dvije svječice po cilindru... | |
|
| |
buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Re: svječice ned 22 oľu 2009, 11:33 | |
| Poshto vidim da ima svakakvih komentara i neki ocito ne vjeruju magninoj prici , moram potvrdit najozbiljnije da VT750 stvarno ima po dvije svjecice po cilindru. Jedna je s vanjske strane i vidljiva je dok je druga dosta sakrivena i nepristupacna ali se ipak mozel dosta lako zamjenit s adekvatnim kljucem za svjecice. Ja imam originalni kljuc koji je doshao s kompletom osnovnog alata uz motor a taj kljuc ima na vrhu jednu gumicu koja se chvrsto nabije na vrh svjecice i svjecica ostane zaglavljena u njoj kad se odsharafi tako da se moze izvuc van. | |
|
| |
Vida cro chopper forum
Broj postova : 501 Prebivalište : Belišće - Ogulin Vozim : Kymco Venox Na forumu od : 02.07.2008
| Naslov: Re: svječice ned 22 oľu 2009, 12:11 | |
| hmm... kod mene 2, mislim da bi mu 4 bile previse . I da dobio sam preporuku za neke Lithium ili tako nekako... kao da su best buy u svemu. Ima li netko iskustva s njima...navodno 160kn komad | |
|
| |
ces1 man
Broj postova : 85 Godina imam : 42 Prebivalište : Zagorje Vozim : Suzuki marauder 800 Na forumu od : 02.02.2009
| Naslov: Re: svječice ned 22 oľu 2009, 12:22 | |
| | |
|
| |
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: svječice ned 22 oľu 2009, 12:32 | |
| - ces1 je napisao/la:
- Imate li drugačija iskustva??
NGK svijećice jesu japanske, samo što su oni u međuvremenu pokupovali razne tvornice ili pogone po Europi, koje danas proizvode svijećice pod njihovim brandom... Tako da sada postoje i njemačke i turske NGK svijećice. DENSO su original japanske svijećice, traju dosta duže, i pouzdanije su od NGK. Za godinu dana korištenja istroše se puno manje, a NGK nakon jedne godine ima vidljivo tanje elektrode, i veči zazor. | |
|
| |
buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Re: svječice ned 22 oľu 2009, 13:07 | |
| Ja koristim neke NGK svjecice po 29kn komad i nisam primjetio nikakve probleme s njima , mijenjam ih svaki put prije pocetka sezone voznje , cak mi ih je zao bacit jel kad usporedim s novom nema nikakve razlike osim shta su korishtene Mislim da bacanje novca na neke skupe svjecice nema smisla ako moj motor nemre iz njih izvuci onaj maksimum koji one nude. | |
|
| |
Bajs man
Broj postova : 28 Godina imam : 52 Prebivalište : Zagreb Vozim : Honda vt 750 c Na forumu od : 31.08.2008
| Naslov: Re: svječice ned 22 oľu 2009, 15:17 | |
| I moja honda ima 4 svjećice, zamisli ) Imala je i vt 600 c iz '97 koju sam donedavno vozio. Ja sam to skužio dosta prije jer sam spreman za cestovne polugeneralke tako da furam koji rezervni dio uvijek sa sobom. Kad bi mi netko znao objasnit zašto dvije po cilindru? I kako onda ne troši više benzina? | |
|
| |
| Naslov: Re: svječice ned 22 oľu 2009, 17:38 | |
| Još se i danas vode stručne rasprave, dali i koliko sustav sa dvije sviječice doprinosi i stvarno pomaže boljoj učinkovitosti takvog motora...
Dvije iskre (na dva različita mjesta) u cilindru doprinose boljem paljenju i bržem sagorjevanju smjese, pa takav motor može raditi i sa siromašnijom smjesom. Zbog toga i kut paljenja može biti nešto manji, nego kad iskra dolazi samo sa jednoga mjesta. | |
|
| |
Vida cro chopper forum
Broj postova : 501 Prebivalište : Belišće - Ogulin Vozim : Kymco Venox Na forumu od : 02.07.2008
| Naslov: Re: svječice pon 23 oľu 2009, 08:45 | |
| Iridijum da tocno. My bad.
Ne znam ja sam cuo dosta dobrih pohvala na njihov racun...
I ja imam dvije NGK kao "bolje" i cijena ima je ngdje cca 60kn mislim, ne sjecam se vise.
Znaci DENSO se preporuca? | |
|
| |
Zmija cro chopper forum
Broj postova : 3022 Godina imam : 50 Prebivalište : Zadar Vozim : uspomene Na forumu od : 10.12.2007
| Naslov: Re: svječice pon 23 oľu 2009, 08:48 | |
| e magna magna, pa jel ti minjaš svjećice uopće :lol: | |
|
| |
magna cro chopper forum
| Naslov: Re: svječice pon 23 oľu 2009, 09:14 | |
| ne , zašto bi minja , ja vizim hondu | |
|
| |
| Naslov: Re: svječice pon 23 oľu 2009, 09:20 | |
| - mavenox je napisao/la:
- Znaci DENSO se preporuca?
Ja sam na početku prošle sezone primjetio da godinu dana stare NGK sviječice izgledaju prilično istrošeno, sa stanjenim elektrodama i povećanim zazorom. Stavio sam stare DENSO svijećice, koje su već prošle barem duplu kilometražu, i odmah se primjetilo poboljšanje - mirniji rad motora i bolji odaziv na dodavanje gasa. Kasnije sam nabavio nove DENSO svijećice, i više uopće ne mislim kupovati NGK. Izgleda da sam se ja namjerio na tursku verziju NGK, koja se je prodavala u "Auto Krešo", i na koju su se mnogi ljudi požalili. | |
|
| |
HyperCube cro chopper forum
Broj postova : 601 Godina imam : 40 Prebivalište : Vrbovec Vozim : Yamaha MT-01 Na forumu od : 06.05.2008
| Naslov: Re: svječice pon 23 oľu 2009, 11:19 | |
| - palomas je napisao/la:
- mavenox je napisao/la:
- Znaci DENSO se preporuca?
Ja sam na početku prošle sezone primjetio da godinu dana stare NGK sviječice izgledaju prilično istrošeno, sa stanjenim elektrodama i povećanim zazorom. Stavio sam stare DENSO svijećice, koje su već prošle barem duplu kilometražu, i odmah se primjetilo poboljšanje - mirniji rad motora i bolji odaziv na dodavanje gasa.
Kasnije sam nabavio nove DENSO svijećice, i više uopće ne mislim kupovati NGK. Izgleda da sam se ja namjerio na tursku verziju NGK, koja se je prodavala u "Auto Krešo", i na koju su se mnogi ljudi požalili. Meni je kao što znate izgorio top od prvog cilindra i nakon servis je kriva svjećica. NGK koja je prošla 200, 300 km. I na palomasovu preporuku kupio denso i fakat se čuje i osjeti razlika i na mom malom motorinu... Hvala palomas! | |
|
| |
cityn man
Broj postova : 326 Godina imam : 47 Prebivalište : Sarajevo-Dubrovnik Vozim : HD u pripremi Na forumu od : 09.03.2008
| Naslov: Re: svječice pon 23 oľu 2009, 16:34 | |
| Hmmm, kod mene su NGK i nikakvih problema, nakon sezone su i dalje ok, a sad su stigle i iridiumke pa bi to trebalo još bolje sve izgledati ( u teoriji ) al' opet ove NGK sve nabavljam iz Britanije ..... btw. ima'l neko da je primjetio neku razliku u potrošnji/snazi/startanju i sl. nakon zamjene običnih sa iridiumkama ? baš me zanima šta mogu očekivati u praksi | |
|
| |
| Naslov: Re: svječice pon 23 oľu 2009, 18:15 | |
| - cityn je napisao/la:
- ima'l neko da je primjetio neku razliku u potrošnji/snazi/startanju i sl. nakon zamjene običnih sa iridiumkama ?
Čitao sam iskustva nekih koji su ugradili iridiumke na svoje motore, i rekli su da se ne osjeti skoro nikakva razlika u ponašanju motora, a za potrošnju nemam informacija. | |
|
| |
ces1 man
Broj postova : 85 Godina imam : 42 Prebivalište : Zagorje Vozim : Suzuki marauder 800 Na forumu od : 02.02.2009
| Naslov: Re: svječice pon 23 oľu 2009, 19:06 | |
| - palomas je napisao/la:
- cityn je napisao/la:
- ima'l neko da je primjetio neku razliku u potrošnji/snazi/startanju i sl. nakon zamjene običnih sa iridiumkama ?
Čitao sam iskustva nekih koji su ugradili iridiumke na svoje motore, i rekli su da se ne osjeti skoro nikakva razlika u ponašanju motora, a za potrošnju nemam informacija. Napravio sam nekih 3000 kilometara sa ngk iridium (Japan) i nisam primjetio nikakvu razliku u snazi i potrošnji.. Jedino kaj mi se dva puta upalila lampica za temperaturu za vožnje gradom nakon izmjene, sad ne znam dal to ima kakve veze za novim svječicama... Probat ću i ja stavit obične denso... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: svječice | |
| |
|
| |
| svječice | |
|