| mjenjane brzina | |
|
+14StarRider skorpac Zmija dragstarPU Vilko dragger Beatnik asy lord Mačak magna Saba stain buba 18 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 07:23 | |
| Zanima me na koji nacin ko shalta brzine , vjerojatno zvuci glupo ali radi se o sljedecem. Ja nastojim to cim brze izvest , znaci stisnut kuplung i brzo kliknut mjenjac dok josh ni ne pocnu padat okretaji motora, sve se odvija u djelicu sekunde, ovo je prebacivanje iz nizeg u vishi stupanj prijenosa dok shaltanje u nizu brzinu izvodim malo polakshe, stisnem kuplung malo dodam gasa i klak u nizu. Neki kazu da sve radnje odradjuju cim je moguce brze dok drugi sve rade skroz usporeno , znaci stisnut kvacilo , sacekat da se mashina smiri (okretaji padnu na ler gas) i onda mjenjane ,ovaj nacin se meni cini jako losh. Eto nadam se da ste shvatili shta sam htio pitat | |
|
| |
stain cro chopper forum
Broj postova : 2947 Godina imam : 913 Prebivalište : Unknown Vozim : Canyon Roadlite 7.0 Na forumu od : 15.04.2008
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 07:28 | |
| Shvatio pitanje, al me i odgovor. Nisam o tome nikad razmisljao. Kad treba promjenit - promjenim, stisnem kvacilo promjenim brzinu i to je to. Nit zurim nit cekam... | |
|
| |
Saba cro chopper forum
Broj postova : 2433 Godina imam : 42 Prebivalište : Split - Croatia Vozim : Virago 1100 Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 07:40 | |
| Ufff, zavisi kakav mi je dan, ako se "jurcam" (ufff šta bi RRRRR-aši sad ovo ikomentirali) onda brzo, kad imam nekaki lagani kruzing onda laganini, đava odnija prišu, a i kod mene do malo drugačije funkcionira s obzirom da ja imam kardan, a kod tebe je mislim lanc, dok je kod Staina remen | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 07:49 | |
| s minjanjem brzina nikad ne prišin, pusin gas da malo padne borj okretaja, promini naviše, eventualno malo međugasa (da se okrenu ) i lagano pustim kačilo. pri kalavanju stisnen kačilo malo među gasa i pušćan uz dodavanje gasa | |
|
| |
Mačak cro chopper forum
Broj postova : 607 Godina imam : 57 Prebivalište : NOVA GRADIŠKA Vozim : DL 650A L4 V-STROM Na forumu od : 12.03.2008
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 08:06 | |
| Možda bi pitanje moglo biti; imam li ja osječaja za svoju mašinu. Ja konkretno o tome niti ne razmišljkam, to ili imaš ili nemaš! Ja mislim da se treba sa mašinom dobro upoznati,,,,znaći što više km :harley: | |
|
| |
lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 08:48 | |
| Ja uglavnom šaltam s međugasom, više zbog kardana nego zbog ičeg drugog, no kad je žurba, onda nema vremena za međugas | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 08:54 | |
| U višu šaltam "odmah", a u nižu imam naviku dat mali međugas... ali u biti ne razmišljam šta radim... | |
|
| |
Beatnik cro chopper forum
Broj postova : 2135 Godina imam : 39 Prebivalište : Rovinj Vozim : Dragstar 1100 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 09:25 | |
| - Saba je napisao/la:
- Ufff, zavisi kakav mi je dan, ako se "jurcam" (ufff šta bi RRRRR-aši sad ovo ikomentirali) onda brzo, kad imam nekaki lagani kruzing onda laganini, đava odnija prišu, a i kod mene do malo drugačije funkcionira s obzirom da ja imam kardan, a kod tebe je mislim lanc, dok je kod Staina remen
Ja slicno kao i ti | |
|
| |
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 09:29 | |
| U višu sačekam malo da se mašina smiri (ne do ler gasa), u nišu obavezno sa među-gasam. | |
|
| |
Vilko cro chopper forum
Broj postova : 2333 Godina imam : 51 Prebivalište : Podvinje Vozim : Yamaha Dragstar 650,1100, XJR 1300,Night Rod spec. Na forumu od : 08.10.2008
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 09:45 | |
| Najvažnije kod mijenjanja brzine je (obavezno) stisnuti kvačilo.Gas ,međugas,sve ok ali bez kvačila je to za naše ljubimce jako bolno.Inače ja šaltam sa međugasom pogotovo kada sam stavio Dubravčiča. | |
|
| |
dragstarPU man
Broj postova : 211 Godina imam : 57 Prebivalište : Pula Vozim : Yamaha Dragstar 1100 , Ducati Multistrada 1000 Na forumu od : 25.11.2007
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 09:55 | |
| Čisto refleksno, nikad ne koristim međugas. Na Yamahi uvijek kvačilo, a na Ducatiju kod nekog brzog ubrzavanja (uglavno preticanje) znam od četvrte naviše bez kvačila jer jer je to naj brže i u kontinuitetu ubrzavanje. To vrijedi samo za iz niže u višu. | |
|
| |
Zmija cro chopper forum
Broj postova : 3022 Godina imam : 50 Prebivalište : Zadar Vozim : uspomene Na forumu od : 10.12.2007
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 10:04 | |
| ne razmišljam o tome...nešto opreznije u nižu mislim... | |
|
| |
skorpac cro chopper forum
Broj postova : 597 Godina imam : 49 Prebivalište : Zagreb Vozim : Aquila custom Na forumu od : 19.06.2008
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 12:11 | |
| - Mačak je napisao/la:
- Možda bi pitanje moglo biti; imam li ja osječaja za svoju mašinu.
Ja konkretno o tome niti ne razmišljkam, to ili imaš ili nemaš! Ja mislim da se treba sa mašinom dobro upoznati,,,,znaći što više km :harley: Baš to... ne šalta se isto sa svakim motorom, neki traže da ih siliuješ, a drugi pak da ih maziš. Uglavnom ne valja ići u extremitete u niti jednom pravcu. Slušaj mašinu pa vidi kako se malena ponaša... šaltanje je apsolutno isto kao i sa autom. Loše je ako ga npr.. sa 120 zvekneš u drugu i pustiš kvačilo ..... , a sa druge strane ako to i uspiješ vjerojatno nečeš dobro završiti niti ti niti motor .. ovo zadnje je zeka... jednostavno to trebaš osjetiti, velika je razlika od motora do motora.... kao i od auta do auta, pa makar oni bili isti modeli... | |
|
| |
StarRider cro chopper forum
Broj postova : 925 Godina imam : 72 Prebivalište : Hrvatska Na forumu od : 17.11.2007
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 12:23 | |
| šaltam na gore uvijek bez kvačila i uvijek brzo, naravno uvijek sa kratkim međugasom. | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 13:26 | |
| jedanput mi je pukla sajla od kvačila, jednostavno nisam moga minjati brzine nego sam se gurnuo i ušaltao u drugu i tako odvozio ostatak puta. pored mene vozi zanotti i ne viruje jer on šalta sa i bez kvačila jednako | |
|
| |
lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 15:32 | |
| - magna je napisao/la:
- jedanput mi je pukla sajla od kvačila, jednostavno nisam moga minjati brzine nego sam se gurnuo i ušaltao u drugu i tako odvozio ostatak puta. pored mene vozi zanotti i ne viruje jer on šalta sa i bez kvačila jednako
Ja na apn-u nikad ni nisam imao kuplunga, to je uvijek pucalo. Čak sam se i na autima naučio vozit bez kuplung, i to bez krčenja molit ću lijepo. | |
|
| |
ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 16:04 | |
| - dragger je napisao/la:
- U višu sačekam malo da se mašina smiri (ne do ler gasa), u nišu obavezno sa među-gasam.
...također | |
|
| |
dibidus man
Broj postova : 374 Godina imam : 48 Prebivalište : Osijek Vozim : Yamaha Dragstar 650XVS Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 16:19 | |
| stvarno nisam nikada razmišljao o tome, šaltam vjerojatno na feeling. znam kako mi se motor ponaša u kojem trenutku, ovisno o brzini i uvjetima na cesti kao i mom načinu vožnje u tom trenutku pa to utječe i na mijenjanje brzina | |
|
| |
buralee cro chopper forum
Broj postova : 974 Godina imam : 35 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : uskoro(ponovo) Na forumu od : 02.11.2008
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 16:47 | |
| - dibidus je napisao/la:
- stvarno nisam nikada razmišljao o tome, šaltam vjerojatno na feeling. znam kako mi se motor ponaša u kojem trenutku, ovisno o brzini i uvjetima na cesti kao i mom načinu vožnje u tom trenutku pa to utječe i na mijenjanje brzina
| |
|
| |
sinisa man
Broj postova : 266 Godina imam : 58 Prebivalište : Bogdanovci Vozim : VN 900 clasic Na forumu od : 25.12.2007
| Naslov: Re: mjenjane brzina pet 06 oľu 2009, 17:23 | |
| Čekaj kako mjenjanje brzina, ja recimo ubacim u prvu i samo gas, nikad ne znam u kojoj sam, a i ne primjetim kad ih mjenjam ako uopće mjenjam | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: mjenjane brzina | |
| |
|
| |
| mjenjane brzina | |
|