|
|
| Vaše mišljenje! | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| Naslov: Vaše mišljenje! čet 27 stu 2008, 19:56 | |
| Prednja guma mi je dimenzije 80-90/21 koja je nekim čudom ispucala po bokovima,pa me zanima mogu li stavit širu gumu i koje dimenzije i šta s time gubim ,a šta dobivam? To pitam jer mi se prije mjesec dana dogodilo da sam malo više zalega i prednji kraj mi je prokliza,na sreću proša sam bez posljedica,pa me sad zanima vaše mišljenje!!! | |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: Vaše mišljenje! čet 27 stu 2008, 20:03 | |
| Principijelno, prednja sira guma = veca nestabilnost.
Ja sam za opcije koje su predvidjene i preporucene od strane proizvodjaca, jer nisam "cafe racer" i dosta putujem, tako da mi je bezbijednost na prvom mjestu. | |
| | | asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: Vaše mišljenje! čet 27 stu 2008, 21:24 | |
| Pojasni malo ovo Emire : "sira guma = veca nestabilnost" Misliš općenito šira guma? ili možda samo šira prednja od zadnje nesmije bit? Ili svi kupimo custome?... | |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: Vaše mišljenje! čet 27 stu 2008, 21:45 | |
| Pa ako pogledas decenijama unazad velike proizvodjace motocikala kao sto su BMW i H-D, primijetices, posebno na BMW-u da NEMA sirokih guma., ni prednjih, ni zadnjih. Mozda u novije vrijeme na zahtjev trzista da je poneko na pokoji model stavio zadnju siroku gumu, ali pogledaj najbolje BMW modele, sve tanke gumice da tanje ne mogu biti, a to je dobro za upravljivost i povaljivanje u okukama. To je sto se tice proizvodjaca, a sto se tice mene osobno, takodjer ne volim siroke gume, zadnja i nekako, a posebno prednja guma ako je presiroka to znacajno doprinosi smanjenoj upravljivosti motocikla, posebno u zavojima po principu "ti ga povalis, on se uspravi". Na stranu brzi i sportski motocikli za takmicenja, to je nesto drugo, ali cak ni ti motocikli nemaju niti u snu siroku prednju gumu. Kad kazem "tanka guma", naravno ne mislim na debljinu gume kao u bicikla, nego na neku normalnu dimenziju od jedno 130 prednja do jedno 130 do 150 ili niminalno vise zadnja. Sminka, to je druga prica.
Moje skromno misljenje.
Zadnja promjena: emirharley; čet 27 stu 2008, 21:50; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | stain cro chopper forum
Broj postova : 2947 Godina imam : 913 Prebivalište : Unknown Vozim : Canyon Roadlite 7.0 Na forumu od : 15.04.2008
| Naslov: Re: Vaše mišljenje! čet 27 stu 2008, 21:50 | |
| Eto to, uža prednja guma - veca upravljivost. Šira, se možda bolje ponaša na pravcu. Takmicarski imaju potpuno drugacije gume. | |
| | | klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Vaše mišljenje! sub 29 stu 2008, 23:12 | |
| - emirharley je napisao/la:
- a posebno prednja guma ako je presiroka to znacajno doprinosi smanjenoj upravljivosti motocikla, posebno u zavojima po principu "ti ga povalis, on se uspravi".
znaci da prednja siroka guma daje stabilnost (neupravljivost). Uska guma omogucuje upravljivost (nestabilno). Ili sam u krivu? | |
| | | custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Vaše mišljenje! ned 30 stu 2008, 11:56 | |
| ne osječaja se prevelika razlika sa tih par milimetara na gumama,da su neke drastične promjene onda da,jer ionako vožnja po đirevima u večini slučajeva ne prelazi 130km/h | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Vaše mišljenje! | |
| |
| | | | Vaše mišljenje! | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|