| Intercom | |
|
+6eltoro klesoo merla cro.chopper custom rider Crusader 10 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
Crusader man
Broj postova : 315 Godina imam : 56 Prebivalište : Kumanovo, Makedonija Vozim : Dragstar 1100 Classic Na forumu od : 01.07.2008
| Naslov: Intercom pet 07 stu 2008, 16:41 | |
| Intercom, korisna spravica za medjusobnu komunikaciju vozaca i suvozaca ili bike to bike komunikacija. Tih je spravica dosta na Americkom trzistu, cijene su od 60 do 300$, valjda koliko para, toliko muzike. Neke su konektovane pomocu zica, neke bluetooth tehnologija, etc, etc... Procitao sam tisucu review-a i dosta su kontradiktorna. Ja sam se otprilike odlucio za N-com posto vec imam N42 N-com ready. Dal ce zadovoljiti moja ocekivanja? Nemam blage veze, ustvari i neznam sta da ocekujem Sada, pucajte i dajte vasa iskustva, spoznaje, dilere,cijene i bilo sta sto vam padne na pamet... Moze i misljenja tipa "za i protiv koriscenja intercoma" itd... Ako ovakva tema vec negde postoji, molim spojite.... | |
|
| |
custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Intercom pet 07 stu 2008, 17:37 | |
| ima ga jedan prijatelj i kaže da je ok al ima i dobra strana,kad mu suvozaćica poćme brojat(srat) samo ga isključi | |
|
| |
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Intercom pet 07 stu 2008, 17:58 | |
| iskreno mislim da mi to ne treba, ne vidim svrhu.... zašto pričati za vrijeme vožnje... želim svoj mir | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Intercom pet 07 stu 2008, 18:04 | |
| Donio meni kolega i austrije komunikator ( sad mi se ne ide u radionu pogledati koji je model ) i ja vesel idega upotrijebiti . Kako rijetko nekoga vozim iza sebe , a komunikator ima mogučnost priključivanja mobitela i vanjskog izvora glazbe ja priključit telefon pustim glazbu i sve to proban na suho . Nazove kolega ,glazba se stiša i ja se javim na mobitel , po završetku razgovora glazba nastavi svirati . E sad krenuo ja sa kolegama na put sa tim u uhu , prvo sto mi nije bilo po volji počelo me žuljat mala , mala slušalica . I onda poziv , a ja trebam stisnuti neko od dugmadi da se javim i ne mogu u vožnji aktivirati razgovor . počmem ševeriti isključi se đek iz telefona i što mi je bilo činiti nego stati sve to raskačiti i baciti u bisagu . Od tada ne pada mi na pamet ponovo to koristiti ni probe radi . :bolest: |
|
| |
merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: Intercom pet 07 stu 2008, 18:09 | |
| frend mi pricao da je to nabavio i isprobao kad je isao na prvi veci put (sa dragom naravno) . na prvoj pauzi nakon nekih 250 km mu je "slucajno" pao na zemlju i razbio se... | |
|
| |
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Intercom pet 07 stu 2008, 18:18 | |
| cijelo vrijeme je s tobom, ali ju ne vidiš nit ne čuješ | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Intercom pet 07 stu 2008, 18:24 | |
| N-com ima frend i koristi ga za telefoniranje. Prezadovoljan je. Ne znam nikoga tko je to koristio kao komunikator.
Ja sam imao komunikator na zicu i brzo sam odustao i poklonio frendu. Za komunikaciju u sumi koristim Motorole i to jaaakooooooooo rijetko. Mislim da mi ne treba nikakva elektronika za razgovor dok se vozikam.
pogledaj i ovo, navodno je OK
http://www.motorola.com/motoinfo/product/details.jsp?globalObjectId=75 | |
|
| |
eltoro man
Broj postova : 440 Godina imam : 56 Prebivalište : zaprešić,laduč-kod talijanske granice Vozim : Eltoro Slasher Na forumu od : 15.11.2007
| Naslov: Re: Intercom pet 07 stu 2008, 19:16 | |
| JEDAN sic majka svih majki | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Intercom pet 07 stu 2008, 19:35 | |
| imam i ja jedan sic ali o n-com razmišljam jer mi posao ovisi o mobitelu a često se vozikam poslom | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Intercom pet 07 stu 2008, 22:57 | |
| - magna je napisao/la:
- imam i ja jedan sic ali o n-com razmišljam jer mi posao ovisi o mobitelu a često se vozikam poslom
kako vec napisah, frend je odusevljen izumom! Ima Nolanicu i to cudo tehnike i pici sve u 16! 2eltoro: Ja kao da imam jedan sic, gotovo uvijek vozim samo sebe, ali kad cujem "poznato zvono" kocim k'o lud, bacam kacigu i - "da draga, reci ljubavi..." | |
|
| |
Crusader man
Broj postova : 315 Godina imam : 56 Prebivalište : Kumanovo, Makedonija Vozim : Dragstar 1100 Classic Na forumu od : 01.07.2008
| Naslov: Re: Intercom sub 08 stu 2008, 09:17 | |
| Ja sam prvenstveno razmisljao o opciji koristenja bike to bike koja uz osnovni Intercom kit iziskuje posedovanje najobicnijeg walkie-talkie uredjaja. Kontao sam da bi bilo korisno imati komunikaciju pogotovu izmedju prvog i poslednjeg bike-a u koloni... Ne uvijek ce vodeci bike vidjeti znakove od ekipe koja vozi iza njega na vrijeme tako da bi zadnji u koloni mogao dojaviti ako se treba hitno stati ili slicno... Neznam,... nije neophodna spravica al mogla bi biti korisna... Komunikaciju vozac - suvozac sam par puta koristio dok sam bio suvozac i ustvari obucavao ortaka za voznju, mogu reci da je dosta pomoglo dok se nije potpuno oslobodio na putu... Komunikacija vozac i je kad-kad OK... Zavisi o cemu se pregovara | |
|
| |
eltoro man
Broj postova : 440 Godina imam : 56 Prebivalište : zaprešić,laduč-kod talijanske granice Vozim : Eltoro Slasher Na forumu od : 15.11.2007
| Naslov: Re: Intercom sub 08 stu 2008, 09:41 | |
| - klesoo je napisao/la:
- magna je napisao/la:
- imam i ja jedan sic ali o n-com razmišljam jer mi posao ovisi o mobitelu a često se vozikam poslom
kako vec napisah, frend je odusevljen izumom! Ima Nolanicu i to cudo tehnike i pici sve u 16!
2eltoro: Ja kao da imam jedan sic, gotovo uvijek vozim samo sebe, ali kad cujem "poznato zvono" kocim k'o lud, bacam kacigu i - "da draga, reci ljubavi..."
hahahahahahaha pošteno | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
| Naslov: Re: Intercom sub 08 stu 2008, 09:57 | |
| | |
|
| |
Kamikaza cro chopper forum
Broj postova : 1798 Godina imam : 66 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha Virago XV535 Na forumu od : 29.12.2007
| Naslov: Re: Intercom sub 08 stu 2008, 11:52 | |
| Ja koristim http://www.cardowireless.com/scala_rider i to je prva stvar sa kojom sam zadovoljan kako radi. Probao sam nekoliko vrsta bezžičnih intercoma i nisam bio zadovoljan. Kažu da i ovi Nolanovi uređaji rade dobro, ali to nisam probao. | |
|
| |
Crusader man
| Naslov: Re: Intercom sub 08 stu 2008, 14:24 | |
| To klesoo: Nisam uspio pronaci slusalice i mikrofone za tu motorolu, hajde ako nadjes, zakaci link.. To Kamikaza: Procitao sam puno o Scala Rider, kazu da je prijem dosta cist, bes sumova, cena nije losa. Kazu da je najveci problem sa mikrofonima na bilo kojoj marki ovih Intercoma, t.j. eliminacija sumova od vijetra... Dali ti koristis open face ili ful face kacigu? Valjda i to utice na finalnu kvalitetu zvuka, tko bi znao... I jos nesto... to cudo radi na AA baterije ili...? | |
|
| |
Kamikaza cro chopper forum
Broj postova : 1798 Godina imam : 66 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha Virago XV535 Na forumu od : 29.12.2007
| Naslov: Re: Intercom sub 08 stu 2008, 15:14 | |
| Koristim open face kacigu, ali ima dugački vizir. Na svim ostalim uređajima je bio problem taj što je bilo previše šumova od vjetra, a iznad 80km/h nisam ništa cuo od auspuha (imam Cobrine). Ovdje toga nema. Što je buka veća zvuk se u slušalici automatski pojačava i čist je od šuma vjetra. | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
| Naslov: Re: Intercom sub 08 stu 2008, 22:58 | |
| evo linkic: https://www.ofs24.de/item/22/4/0/561/Motorola-Bike-Pac-2008.html&shopid=1 dalje guglaj sam. Ja imam samo uredjaje i dosta sam zadovoljan. Ne znam kako se ponasaju u voznji, ali znam da imaju kompleti slusalica za integralne kacige i za otvorene kacige koje dobijes u bike pac kompletu. Meni to nije trebalo za komunikaciju tijekom voznje, pa mi je bilo skupo dati nesto preko 1000kn. Sami uredjaji se kostali cca 400+ kn za jedan par (2kom) zajedno s punjacem i sve sto im pripada. LP | |
|
| |
Crusader man
| Naslov: Re: Intercom ned 09 stu 2008, 16:58 | |
| Link radi al je meni Njemacki isto kao Japanski iako sam proveo skoro pune dve godine po Austriji i Njemackoj... Bice da je Motorola OK, ipak su firma... Sto se tice kacige, i moja je open face pa ce izgleda biti N-com posto vec imam pripremu za to. Jedan od ortaka bi narucio scalu pa ce valjda biti prilike da se uporede i da se vidi koliko se i sta u bitii dobije za lovu. Dal ima nesto od ovoga po moto sopovima u Hr? | |
|
| |
calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 55 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: Intercom ned 09 stu 2008, 17:14 | |
| ...šum vjetra bi se mogao eliminirati sa upotrebom laringofona,izvedba mikrofona koji se pričvrsti na grlo pomoču trake i prenosi vibracije glasnica,na ostalo ne reagira... Tenkovska izvedba komunikacije... E sad,da li ima izvedba uz komunikator za motor,treba se raspitati... | |
|
| |
firejack man
Broj postova : 271 Godina imam : 58 Prebivalište : N45°48'39'' E15°58'24'' Vozim : Johnny Pag 250 Spyder Na forumu od : 28.09.2008
| Naslov: Re: Intercom ned 09 stu 2008, 17:19 | |
| Umjesto da otkrivate "toplu vodu", Kamikaza ima iskustva u ovakvim uređajima! | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
| Naslov: Re: Intercom pon 10 stu 2008, 23:22 | |
| evo i ovo. Danas je netko bacio na news grupu, pa rekoh znam kom treba http://www.parrot.com/usa/products/motorcyclekits/parrotsk4000 | |
|
| |
firejack man
Broj postova : 271 Godina imam : 58 Prebivalište : N45°48'39'' E15°58'24'' Vozim : Johnny Pag 250 Spyder Na forumu od : 28.09.2008
| Naslov: Re: Intercom uto 11 stu 2008, 02:29 | |
| - klesoo je napisao/la:
- evo i ovo. Danas je netko bacio na news grupu, pa rekoh znam kom treba
http://www.parrot.com/usa/products/motorcyclekits/parrotsk4000 to je inace sprava o kojoj sam ja jedno vrijeme razmisljao. | |
|
| |
Crusader man
| Naslov: Re: Intercom uto 11 stu 2008, 10:50 | |
| - Citat :
http://www.parrot.com/usa/products/motorcyclekits/parrotsk4000 Cini mi se da je Magna spomenuo kako je vezan za mobilni zbog posla, mislim da bi ovo vise sluzilo u tu svrhu, zakaci na mob i pricaj. Oni throat mic sto je calc69 pomenuo se mogu naci u prodaji ali iako bi navodno trebali biti bolji od obicnih, izgleda da nisu... Procitao sam puno review-a i maltene sve musterije kazu da su vratile proizvod, navodno su vibracije na motoru uzrokovale trenje throat mic-a sa kozom a to je proizvodilo nesnosnu buku i sum u slusalicama... Nekako mi se cini da je omijer kvaliteta-cijena kod ovih dzidza-midza malo uvrnut, cijena poprilicno visoka, kvaliteta, onako, kolko da prodje, pa ako se ko ulovi... | |
|
| |
firejack man
| Naslov: Re: Intercom sri 12 stu 2008, 01:49 | |
| - firejack je napisao/la:
- klesoo je napisao/la:
http://www.parrot.com/usa/products/motorcyclekits/parrotsk4000 to je inace sprava o kojoj sam ja jedno vrijeme razmisljao. u Zg-u 1200kn 1 godina garancije | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Intercom ned 07 vel 2010, 20:55 | |
| stara tema možda nekom posluži. dakle već skoro godin dana imam n-com u kacigi. spojen mi je na mob i stvar funkcionira skroz dobro, ali ipak se ne može voziti auto putem zbog buke, pa me sugovornik slabo čuje | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Intercom | |
| |
|
| |
| Intercom | |
|