| Drag star - Lower Handlebar Clamps | |
|
+4Kum custom rider zanotti dragger 8 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Drag star - Lower Handlebar Clamps pet 31 lis 2008, 16:17 | |
| Dolje na slici je donji dio risersa od yamahe 650/1100/1600. Interesira me (ako je netko imao iskustva sa tim) kako da odvidam vijak sa njih? Probao sam ali ne ide. Izgleda kao da dio vijka koji je u riserima nema navoj.
Zadnja promjena: dragger; sub 01 stu 2008, 11:05; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Drag star - Lower Handlebar Clamps pet 31 lis 2008, 17:36 | |
| Nisam vidio ali možda i nema navoja . Udim prema zamjenskim riserima ( duži ili savijeni prema napred ) imaju navoj u sebi nemaju vijak . |
|
| |
zanotti cro chopper forum
Broj postova : 2142 Godina imam : 49 Prebivalište : Trogir Vozim : Harley Davidson CVO Limited Na forumu od : 10.03.2008
| Naslov: Re: Drag star - Lower Handlebar Clamps pet 31 lis 2008, 19:15 | |
| - dragger je napisao/la:
- Dolje na slici je donji dio risersa od yamahe 650/1100160. Interesira me (ako je netko imao iskustva sa tim) kako da odvidam vijak sa njih? Probao sam ali ne ide. Izgleda kao da dio vijka koji je u riserima nema navoj.
Kod mene je bilo kao na slici i odvidalo se bez puno problema iako me je iznenadilo jer je bilo dosta ruzine na vijku s obzirom da je motor star samo godinu dana.Probaj malo jače uprijeti jer se vjerovatno samo speklo. | |
|
| |
custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Drag star - Lower Handlebar Clamps sub 01 stu 2008, 11:01 | |
| to su usadne koje su zavidane a prije nego su zavidane stavljeno je loctite ljepilo,za to odvidat postoji nekoliko načina ja sam ih uvijek odvidavao tako da sam sve dobro umotao u neku krpu i na navoj zavidao maticu(dobro ti dođe ona koja ima plastiku na kraju navoja) i onda udariš sa čekičem po vidi(vjerovatno je aluminijsko) i vrlo brzo se odvida ja,za lakše odvidavanje stavi dvije matice koje češ stegnit jeda prema drugoj i vjerujem da češ je odvidat,ja tako uvijek napravim kada odvidavam nešto aluminijsko i nisam još nikad niš ogrebao.
A ako je dio risera odrežeš do glavne baze,na stolnoj bušilici izbušiš potreban fi i napraviš navoj. | |
|
| |
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Drag star - Lower Handlebar Clamps sub 01 stu 2008, 11:11 | |
| H, pokušao sam i na taj naćin ali ne ide. Probat ću još ugrijati vijak (ako je zavidan sa loctiteom) trebao bi popustiti. Kad bih bar znao da je na navoj, lakše bih našao neko rješenje. | |
|
| |
custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Drag star - Lower Handlebar Clamps sub 01 stu 2008, 11:24 | |
| hmmm,tamo se nalaze fini navoji ili su normalni,fine navoje je uvijek teže za odvidat,ja sam znao i probušit vidu(osovinu) po prijeko tj napravit rupu pa kroz rupu provuć tondin od željeza ili prokroma i odnda sa patent klještima pokušat odvidat al treba napravit veču polugu da se lakše može odvidat,ako neide tako onda pili i buši,ajd javi kako si to uspio napravit baš si me zaintrigirao. | |
|
| |
Kum cro chopper forum
Broj postova : 3481 Godina imam : 45 Prebivalište : Osijek Vozim : Yamaha XVS650 Dragstar Na forumu od : 07.03.2008
| Naslov: Re: Drag star - Lower Handlebar Clamps sub 01 stu 2008, 14:31 | |
| Prvo naprskaj sa sprejem za odvijanje vijaka (naprskas i pricekas 10 min, mozda to ponovi 2 puta) i zatim ugrij, stavi 2 matice i odvrci. Trebalo bi popustiti zbog grijanja. | |
|
| |
Kamikaza cro chopper forum
Broj postova : 1798 Godina imam : 66 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha Virago XV535 Na forumu od : 29.12.2007
| Naslov: Re: Drag star - Lower Handlebar Clamps sub 01 stu 2008, 15:32 | |
| Gornji dio risera umotaj u krpu ili gumu da se ne ošteti i stegni ga u škripac (vi za to imate neku drugu rječ, ali da me ubiješ sad je se ne mogu sjetiti). Na navoj stavi dvije matice i dobro ih stegni kontra (jednu prema drugoj). Ako nastaviš stezati donju maticu prema gornjoj, sigurno češ odviti vijak iz risera. | |
|
| |
| Naslov: Re: Drag star - Lower Handlebar Clamps sub 01 stu 2008, 21:26 | |
| - Kamikaza je napisao/la:
- Gornji dio risera umotaj u krpu ili gumu da se ne ošteti i stegni ga u škripac (vi za to imate neku drugu rječ, ali da me ubiješ sad je se ne mogu sjetiti). Na navoj stavi dvije matice i dobro ih stegni kontra (jednu prema drugoj). Ako nastaviš stezati donju maticu prema gornjoj, sigurno češ odviti vijak iz risera.
Kod nas se to zove "morša". Gornji dio se neće niti malo oštetiti jer ču riser stegnuti na cjev od 1" a cjev u moršu. Nadam se da će se odvidati jer pretpostavljam po vašim rječima da je to ipak na navoj. Kad obavim eksperiment, javit ću kako je prošlo. | |
|
| |
JuR@ man
Broj postova : 121 Godina imam : 43 Prebivalište : Virovitica Vozim : Kawasaki VN 800 bobber (PRODAN!) Na forumu od : 26.06.2008
| Naslov: Re: Drag star - Lower Handlebar Clamps ned 02 stu 2008, 21:38 | |
- Kamikaza je napisao/la:
- Gornji dio risera umotaj u krpu ili gumu da se ne ošteti i stegni ga u škripac (vi za to imate neku drugu rječ, ali da me ubiješ sad je se ne mogu sjetiti). Na navoj stavi dvije matice i dobro ih stegni kontra (jednu prema drugoj). Ako nastaviš stezati donju maticu prema gornjoj, sigurno češ odviti vijak iz risera.
Kod nas se to zove "morša". Gornji dio se neće niti malo oštetiti jer ču riser stegnuti na cjev od 1" a cjev u moršu. Nadam se da će se odvidati jer pretpostavljam po vašim rječima da je to ipak na navoj. Kad obavim eksperiment, javit ću kako je prošlo. Mene čeka ovih dana isto skidanje risera pa me zanima kako ćeš uspit odšarafit vijke; javi kako je prošlo. | |
|
| |
StarRider cro chopper forum
Broj postova : 925 Godina imam : 72 Prebivalište : Hrvatska Na forumu od : 17.11.2007
| Naslov: Re: Drag star - Lower Handlebar Clamps ned 02 stu 2008, 22:25 | |
| neznam u čemu je štos kod tebe. Ja odvida ili odšerafio bez problema. Znači da ide....i ništa nije bilo oštećeno. | |
|
| |
| Naslov: Re: Drag star - Lower Handlebar Clamps ned 02 stu 2008, 22:56 | |
| - mikogo je napisao/la:
- neznam u čemu je štos kod tebe. Ja odvida ili odšerafio bez problema. Znači da ide....i ništa nije bilo oštećeno.
Ma jednom sam probao ali nije išlo, nisama " riser" stegao u škripac (moršu) već sam držao u ruci a izgledalo mi je da vijak nema navoj pa sam odustao. 2 JuR@ Kad skinem i probam, javit ću...a možda je kod tebe samo vijak bez matice pa bude lakše išlo. | |
|
| |
JuR@ man
Broj postova : 121 Godina imam : 43 Prebivalište : Virovitica Vozim : Kawasaki VN 800 bobber (PRODAN!) Na forumu od : 26.06.2008
| Naslov: Re: Drag star - Lower Handlebar Clamps pon 03 stu 2008, 14:25 | |
- mikogo je napisao/la:
- neznam u čemu je štos kod tebe. Ja odvida ili odšerafio bez problema. Znači da ide....i ništa nije bilo oštećeno.
Ma jednom sam probao ali nije išlo, nisama " riser" stegao u škripac (moršu) već sam držao u ruci a izgledalo mi je da vijak nema navoj pa sam odustao.
2 JuR@ Kad skinem i probam, javit ću...a možda je kod tebe samo vijak bez matice pa bude lakše išlo. moji riseri su još uvijek na motoru, nisam još pokušavao odvrtat vijke. Mislim da je i kod mene na VN-u isto kao i kod tebe, samo su ušarafljeni u riser. Mislim da ne bih trebao imat problema s time ?!? Ja planiram raditi povišenje risera od nekih 5-6 cm, to bi dao kod tokara da mi istokari povišenja od materijala koji se da fino ispolirat. To ću ovih dana dat na izradu ! | |
|
| |
| Naslov: Re: Drag star - Lower Handlebar Clamps pon 03 stu 2008, 20:01 | |
| - JuR@ je napisao/la:
- moji riseri su još uvijek na motoru, nisam još pokušavao odvrtat vijke. Mislim da je i kod mene na VN-u isto kao i kod tebe, samo su ušarafljeni u riser. Mislim da ne bih trebao imat problema s time ?!? !
Ako su ušarafljeni u riser onda nije kao kod mene. Kod mene je vijak ušarafljen u riser a sve skupa se steže maticom. To vidiš golim okom kako je rješeno. | |
|
| |
jebiki cro chopper forum
Broj postova : 1627 Godina imam : 44 Prebivalište : kaštel sućurac Vozim : Suzuki Volusia Na forumu od : 22.04.2008
| Naslov: Re: Drag star - Lower Handlebar Clamps uto 04 stu 2008, 16:03 | |
| | |
|
| |
| |
| |
jebiki cro chopper forum
Broj postova : 1627 Godina imam : 44 Prebivalište : kaštel sućurac Vozim : Suzuki Volusia Na forumu od : 22.04.2008
| Naslov: Re: Drag star - Lower Handlebar Clamps uto 04 stu 2008, 21:35 | |
| Ok,jer sam imao dojam da si se bacio na posa pa je zapelo.Evo zovu kišu idućih dana pa možeš početi :hapy2: Javi kako je prošlo (to što god već radiš ) kad bude gotovo | |
|
| |
| Naslov: Re: Drag star - Lower Handlebar Clamps uto 04 stu 2008, 23:09 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Drag star - Lower Handlebar Clamps | |
| |
|
| |
| Drag star - Lower Handlebar Clamps | |
|