Početna stranicaPretraľnikmineralno,sinteticko ili polusinteticko????? 610RegistracijaLogin

mineralno,sinteticko ili polusinteticko?????

Go down 
5 posters
Autor/icaPoruka
ica
cro chopper forum
cro chopper forum
ica

Broj postova : 3082
Godina imam : 44
Prebivalište : split
Vozim : Honda Hornet 600
Na forumu od : 18.10.2008

mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? Empty
PostajNaslov: mineralno,sinteticko ili polusinteticko?????   mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? Icon_minitimesri 22 lis 2008, 17:13

Trenutno mi je u mašini polusinteticko ulje, netko kaže da je bolje mineralno, pa više ni sam neznam koga slušat Question Question .Hvala svima na odgovorima za ulje u kardanu hvala
Još me samo zanima kupovina preko e-bay, naša sam jace čeljusti pa neznam kako do njih.
[Vrh] Go down
http://ivica_radovanic@yahoo.com
Saba
cro chopper forum
cro chopper forum
Saba

Broj postova : 2433
Godina imam : 42
Prebivalište : Split - Croatia
Vozim : Virago 1100
Na forumu od : 18.03.2008

PostajNaslov: Re: mineralno,sinteticko ili polusinteticko?????   mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? Icon_minitimesri 22 lis 2008, 18:20

ica je napisao/la:
Trenutno mi je u mašini polusinteticko ulje, netko kaže da je bolje mineralno, pa više ni sam neznam koga slušat Question Question .Hvala svima na odgovorima za ulje u kardanu hvala
Još me samo zanima kupovina preko e-bay, naša sam jace čeljusti pa neznam kako do njih.

A ja livan polusintetičko, castrol 20w50 zrakom hlađeni motor, a za ebay pitaj me za koji dan Very Happy , u biti bija si isprid kuće kad sam ti bratu govorija o tome.
[Vrh] Go down
emirharley
cro chopper forum
cro chopper forum
emirharley

Broj postova : 3466
Prebivalište : Sarajevo
Vozim : Harley-Davidson Road King Classic
Na forumu od : 30.11.2007

PostajNaslov: Re: mineralno,sinteticko ili polusinteticko?????   mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? Icon_minitimesri 22 lis 2008, 18:51

Na slicna pitanja je vec vise puta odgovarano i najbolji odgovor je da moras pogledati u manualu za svoj motocikl.

Ja sam malo prosurfao umjesto tebe i evo sta sam nasao: 2,6 L SAE 10W40 (bez promjene filtera, sto ne proporucujem), odnosno 2,8 L SAE 10W40 (sa promjenom uljnog filtera).

Sto se tice ulja 20W50 ono je strogo mineralno, mada su se na trzistu zadnjih godina pojavila i full sintetika 20W50 (Motul, Mobil 1, Harley-Davidson i drugi).

No, polusintetika 20W50 ne postoji koliko ja znam.
[Vrh] Go down
http://www.sarajevobikersclub.ba
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: mineralno,sinteticko ili polusinteticko?????   mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? Icon_minitimesri 22 lis 2008, 20:48

emirharley je napisao/la:
Na slicna pitanja je vec vise puta odgovarano i najbolji odgovor je da moras pogledati u manualu za svoj motocikl..

Bit ću sasvim iskren: već mi je glupo bilo što uopće komentirati oko ulja... SAE 10W40 je traženi viskozitet ulja, on govori samo o temperaturnim granicama, u kojima se neko ulje može koristiti.

Jednako tako - tražena oznaka kvalitete u manualu opet ništa ne govori o tome dali će ulje biti mineralno ili sintetičko.
[Vrh] Go down
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3977
Prebivalište : Mali Japan
Vozim : Da, fala bogu
Na forumu od : 17.01.2008

PostajNaslov: Re: mineralno,sinteticko ili polusinteticko?????   mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? Icon_minitimesri 22 lis 2008, 21:03

Ja koristim Motul 20/50 mineralno amislim da i tebi odgovara.

2emirharley Gotovo sam siguran da u toj gradaciji Silkolene ima polusintetiku a ako me pamet ne vara i Motul scratch .
[Vrh] Go down
Saba
cro chopper forum
cro chopper forum
Saba

PostajNaslov: Re: mineralno,sinteticko ili polusinteticko?????   mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? Icon_minitimesri 22 lis 2008, 22:48

emirharley je napisao/la:
Na slicna pitanja je vec vise puta odgovarano i najbolji odgovor je da moras pogledati u manualu za svoj motocikl.

Ja sam malo prosurfao umjesto tebe i evo sta sam nasao: 2,6 L SAE 10W40 (bez promjene filtera, sto ne proporucujem), odnosno 2,8 L SAE 10W40 (sa promjenom uljnog filtera).

Sto se tice ulja 20W50 ono je strogo mineralno, mada su se na trzistu zadnjih godina pojavila i full sintetika 20W50 (Motul, Mobil 1, Harley-Davidson i drugi).

No, polusintetika 20W50 ne postoji koliko ja znam.

Mislim da castrol ima ili sam posta senilan, osta sam bez mora bi provjerit
[Vrh] Go down
Saba
cro chopper forum
cro chopper forum
Saba

PostajNaslov: Re: mineralno,sinteticko ili polusinteticko?????   mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? Icon_minitimesri 22 lis 2008, 22:52

Castrol Act>Evo GP 4T 20w-50 motorcycle 4 stroke engine oil

Castrol Act>evo GP 4T 20w-50 is a modern, high quality 4-stroke engine oil designed with a special Wear Protection Formula to give both reliable engine starting and continuous trouble free running throughout the oil drain period.

Castrol Act>evo GP's Wear Protection Formula, combined with Trizone Technology™ helps to continually maintain the protecting and lubricating properties of the oil by reducing wear, controlling excessive oil thickening, and keeping critical components clean.

Castrol Act>evo GP 4T 20w-50 is suitable for all modern motorcycle engines where API and or JASO specifications are recommended.

SAE 20W50, API SG, JASO MA
[Vrh] Go down
Saba
cro chopper forum
cro chopper forum
Saba

PostajNaslov: Re: mineralno,sinteticko ili polusinteticko?????   mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? Icon_minitimesri 22 lis 2008, 23:07

2emirharley: moja greška ulje je mineralno Embarassed
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: mineralno,sinteticko ili polusinteticko?????   mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? Icon_minitime

[Vrh] Go down

mineralno,sinteticko ili polusinteticko?????
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» MOTUL 3000 - 20W50, Mineralno
» koje ulje mineralno ili sintetiku preferirate