|
|
| mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| Naslov: mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? sri 22 lis 2008, 17:13 | |
| Trenutno mi je u mašini polusinteticko ulje, netko kaže da je bolje mineralno, pa više ni sam neznam koga slušat .Hvala svima na odgovorima za ulje u kardanu Još me samo zanima kupovina preko e-bay, naša sam jace čeljusti pa neznam kako do njih. | |
| | | Saba cro chopper forum
Broj postova : 2433 Godina imam : 42 Prebivalište : Split - Croatia Vozim : Virago 1100 Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? sri 22 lis 2008, 18:20 | |
| | |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? sri 22 lis 2008, 18:51 | |
| Na slicna pitanja je vec vise puta odgovarano i najbolji odgovor je da moras pogledati u manualu za svoj motocikl.
Ja sam malo prosurfao umjesto tebe i evo sta sam nasao: 2,6 L SAE 10W40 (bez promjene filtera, sto ne proporucujem), odnosno 2,8 L SAE 10W40 (sa promjenom uljnog filtera).
Sto se tice ulja 20W50 ono je strogo mineralno, mada su se na trzistu zadnjih godina pojavila i full sintetika 20W50 (Motul, Mobil 1, Harley-Davidson i drugi).
No, polusintetika 20W50 ne postoji koliko ja znam. | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? sri 22 lis 2008, 20:48 | |
| - emirharley je napisao/la:
- Na slicna pitanja je vec vise puta odgovarano i najbolji odgovor je da moras pogledati u manualu za svoj motocikl..
Bit ću sasvim iskren: već mi je glupo bilo što uopće komentirati oko ulja... SAE 10W40 je traženi viskozitet ulja, on govori samo o temperaturnim granicama, u kojima se neko ulje može koristiti. Jednako tako - tražena oznaka kvalitete u manualu opet ništa ne govori o tome dali će ulje biti mineralno ili sintetičko. | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? sri 22 lis 2008, 21:03 | |
| Ja koristim Motul 20/50 mineralno amislim da i tebi odgovara. 2emirharley Gotovo sam siguran da u toj gradaciji Silkolene ima polusintetiku a ako me pamet ne vara i Motul . | |
Broj postova : 2433 Godina imam : 42 Prebivalište : Split - Croatia Vozim : Virago 1100 Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? sri 22 lis 2008, 22:48 | |
| - emirharley je napisao/la:
- Na slicna pitanja je vec vise puta odgovarano i najbolji odgovor je da moras pogledati u manualu za svoj motocikl.
Ja sam malo prosurfao umjesto tebe i evo sta sam nasao: 2,6 L SAE 10W40 (bez promjene filtera, sto ne proporucujem), odnosno 2,8 L SAE 10W40 (sa promjenom uljnog filtera).
Sto se tice ulja 20W50 ono je strogo mineralno, mada su se na trzistu zadnjih godina pojavila i full sintetika 20W50 (Motul, Mobil 1, Harley-Davidson i drugi).
No, polusintetika 20W50 ne postoji koliko ja znam. Mislim da castrol ima ili sam posta senilan, osta sam bez mora bi provjerit | |
| Naslov: Re: mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? sri 22 lis 2008, 22:52 | |
| Castrol Act>Evo GP 4T 20w-50 motorcycle 4 stroke engine oil
Castrol Act>evo GP 4T 20w-50 is a modern, high quality 4-stroke engine oil designed with a special Wear Protection Formula to give both reliable engine starting and continuous trouble free running throughout the oil drain period.
Castrol Act>evo GP's Wear Protection Formula, combined with Trizone Technology™ helps to continually maintain the protecting and lubricating properties of the oil by reducing wear, controlling excessive oil thickening, and keeping critical components clean.
Castrol Act>evo GP 4T 20w-50 is suitable for all modern motorcycle engines where API and or JASO specifications are recommended.
SAE 20W50, API SG, JASO MA | |
| Naslov: Re: mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? sri 22 lis 2008, 23:07 | |
| 2emirharley: moja greška ulje je mineralno | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? | |
| |
| | | | mineralno,sinteticko ili polusinteticko????? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|