|
|
| NGK vs DENSO svijećice... | |
|
+6jebiki Zmija Vladek zutokljunac zanotti palomas 10 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: NGK vs DENSO svijećice... čet 04 ruj 2008, 15:57 | |
| Negdje krajem zime - početkom proljeća ove godine zamjenio sam svijećice, i stavio nove NGK (Auto Krešo je uvoznik), standardne, točno onakve kako u manualu pišei za Hyosung Aquilu.. Na etiketi proizvoda pisalo je Made in Germani, i vjerovao sam da sam barem godinu dana bez brige. Istina je da sam u međuvremenu s njima napravio cca. 8.000 - 10.000 km, ali motor je u zadnje vrijeme postajao sve lijeniji, teže je palio hladan, a počeo je i nešto više trošiti. Jučer sam izvadio te sviječice radi kontrole, i imam što vidjeti: vanjska elektroda se dosta stanjila, zazor povećao. Prislonio sam ih na kučište motora i isprobao iskru. Iskra se jedva vidjela, skakala je - ali to nije iskra kakva bi trebala biti. Donio sam rabljene DENSO svijećice iz garaže, koje su napravile barem jednaku kilometražu kao i NKG. Kad sam ih na oko usporedio, DENSO izgledaju kao nove, čak im je i zazor kakav treba biti. Iskra je neusporedivo jača, i vidi se i čuje bez problema. Naravno, motor se preporodio, pali hladan bez čoka, mirnije radi, bolje vuče, a valjda i manje troši.. Izgleda da su ove NGK bile pakovane u Germany a proizvedene u Turskoj.. | |
| | | zanotti cro chopper forum
Broj postova : 2142 Godina imam : 49 Prebivalište : Trogir Vozim : Harley Davidson CVO Limited Na forumu od : 10.03.2008
| Naslov: Re: NGK vs DENSO svijećice... čet 04 ruj 2008, 16:47 | |
| Veoma je lako da su svječice loše ali to se zna dešavati i kad se struja(paljenje) u motoru poremeti. U svakom slučaju ako je do paljenja opet če se desiti slučaj sa svječicama samo treba paziti da se ne odlomi koji komad svječice. | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: NGK vs DENSO svijećice... čet 04 ruj 2008, 17:32 | |
| Točno, razloga može biti više - od lošeg paljenja, pa do siromašne smjese, kad se glava motora najviše pregrijava, pa i svijećica skupa s njom..
Ali u ovom slučaju gotovo sam siguran da se radi o svijećici, koja nije u rangu japanske kvalitete. Ubuduće kupujem samo DENSO svijećice, ovdje imate i poslovnice gdje se mogu nabaviti:
http://www.velepromet.hr/poslovnice.html | |
| | | zutokljunac man
Broj postova : 262 Godina imam : 44 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha Virago XV 535 DX Sportster Na forumu od : 14.06.2008
| Naslov: Re: NGK vs DENSO svijećice... čet 04 ruj 2008, 19:50 | |
| mogle bi biti svjecice. pitaj Kamikazu kaj misli o tim svjecicama :-)
a i meni se cini da motor drukcije radi odkad sam ih stavio. | |
| | | Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: NGK vs DENSO svijećice... čet 04 ruj 2008, 19:53 | |
| Ja sam do sada koristio orginal NGK. Dobre su, sad sam uzeo NGK Iridium, pa ću vidjeti hoće li biti bolje. | |
| Naslov: Re: NGK vs DENSO svijećice... čet 04 ruj 2008, 20:36 | |
| Na početku su svake svijećice dobre, dok su nove.. Ali ipak se očekuje da izdrže barem nekih 10-12 tisuća km, a ove NGK sad su već vidljivo izraubane, i daju slabu iskru. | |
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: NGK vs DENSO svijećice... čet 04 ruj 2008, 21:07 | |
| - palomas je napisao/la:
- Na početku su svake svijećice dobre, dok su nove.. Ali ipak se očekuje da izdrže barem nekih 10-12 tisuća km, a ove NGK sad su već vidljivo izraubane, i daju slabu iskru.
Meni treba 1 svječica i dođe cca. 25kn. Ja je mijenjam skoro svakih 6 000 - 8 000km. Imam problema ako motor stoji preko tjedan dana. Onda mi odmah upali na kurblu, ali se nakon sekundu-dve ugasi pa moram čekati oko minutu-dve, i onda radi bez problema. Ili znam skinuti svječicu malo ju počistiti i onda upali bez problema. Sad sam dal za svječicu 120kn pa bumo vidjeli kaj bu stoga. | |
| Naslov: Re: NGK vs DENSO svijećice... čet 04 ruj 2008, 21:24 | |
| Moguće je da ti se kod malo dužeg stajanja prilično isprazni akumulator, pa on počne vući veliku struju punjenja kad upališ motor. To sruši napon cijele instalacije, slabija je iskra i motor ugasne.
Probaj jednom napuniti akumulator prije paljenja, pa ćeš vidjeti hoće li motor i tada ugasnuti.
Ja imam Vartin gel akumulator, i to je čudo od akumulatora. Traje godinama, samopražnjenje zanemarivo, održavanja nema. Zaboraviš da ga uopće imaš na motoru. | |
| | | Zmija cro chopper forum
Broj postova : 3022 Godina imam : 50 Prebivalište : Zadar Vozim : uspomene Na forumu od : 10.12.2007
| Naslov: Re: NGK vs DENSO svijećice... čet 04 ruj 2008, 23:23 | |
| Kamkaza mi je jednom preporučio Golden Lodge svjećice kao klasu iznad ostalih, ali ih je teško nabaviti | |
| | | jebiki cro chopper forum
Broj postova : 1627 Godina imam : 44 Prebivalište : kaštel sućurac Vozim : Suzuki Volusia Na forumu od : 22.04.2008
| Naslov: Re: NGK vs DENSO svijećice... pet 05 ruj 2008, 00:15 | |
| Moj kivi troši svjećice kao da su od voska ,ja sam do sada promjenio četri para a pete su na njemu momentalno. Pogotovo na prvom cilindru jel to normalno ..... tj. znam da nije ali WTF!>? | |
| | | freshman cro chopper forum
Broj postova : 2151 Godina imam : 57 Prebivalište : zgb-dubrava Vozim : regal raptor spyder cb 450, bmw f 650, HD sportster xl 1200c Na forumu od : 13.04.2008
| Naslov: Re: NGK vs DENSO svijećice... pet 05 ruj 2008, 05:48 | |
| na apriliji su NGK svječice trajale čitavih 14 km..i onda sam našel neku staru hrđavu super bosnu i motor piči ko blesav | |
| | | tuljan cro chopper forum
Broj postova : 8 Na forumu od : 11.12.2007
| Naslov: Re: NGK vs DENSO svijećice... pet 05 ruj 2008, 06:37 | |
| Ljudi , ja sam na dragstaru 1100 imao stalni problem sa svjecicama, koje god da stavim ne bi izdrzale 5 njeseci, i ONDA sam stavio NGK IRIDIUM, i zaboravio kljuc za svjecice | |
| Naslov: Re: NGK vs DENSO svijećice... pet 05 ruj 2008, 06:48 | |
| - tuljan je napisao/la:
- Ljudi , ja sam na dragstaru 1100 imao stalni problem sa svjecicama, koje god da stavim ne bi izdrzale 5 njeseci, i ONDA sam stavio NGK IRIDIUM, i zaboravio kljuc za svjecice
Znači valjaju! | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: NGK vs DENSO svijećice... pet 05 ruj 2008, 07:16 | |
| kad imaš hondu onda zaboraviš sve što je ispod sica. svičice, akumulator i ostalo..... zar ja to iman na motoru. ili uzmeš diesela pa zaboraviš na svičice, samo brineš da su ti grijači ok, ako i nisu uvjek je tu yzzy i grah | |
| | | Zmija cro chopper forum
Broj postova : 3022 Godina imam : 50 Prebivalište : Zadar Vozim : uspomene Na forumu od : 10.12.2007
| Naslov: Re: NGK vs DENSO svijećice... pet 05 ruj 2008, 08:32 | |
| | |
| | | Kamikaza cro chopper forum
Broj postova : 1798 Godina imam : 66 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha Virago XV535 Na forumu od : 29.12.2007
| Naslov: Re: NGK vs DENSO svijećice... pet 05 ruj 2008, 08:53 | |
| Ja koristim Golden Lodge svječice. To su svječice sa četiri elektrode + centralna. Svječice su izvrsne (koristio sam ih u svim motorima i autima koje sam imao), ali na žalost u zadnje vrijeme se užasno teško nabavljaju. Probao sam NGK i radile su OK, ali su imale jednu manu. Ako motor pod čokom nije upalio od prve, onda više i nije upalio dok nisam izvadio i očistio svječice. Inače kad se po toplijem vremenu palilo bez čoka radile su OK. S iridiumom i Densom nemam iskustava. | |
| | | jebiki cro chopper forum
Broj postova : 1627 Godina imam : 44 Prebivalište : kaštel sućurac Vozim : Suzuki Volusia Na forumu od : 22.04.2008
| Naslov: Re: NGK vs DENSO svijećice... sub 06 ruj 2008, 13:58 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: NGK vs DENSO svijećice... | |
| |
| | | | NGK vs DENSO svijećice... | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|