prvo da se ispricam jer nema fotografija. . . film se mora razvit, pa skanirat, pa. . .
Istra me uvijek privlacila, i svaki puta kad sam otisao bio je dozivljaj, svaki puta drugaciji. . .
ovaj puta sam isao na Zingu, i htio sam obici cijelu crvenu Istru, mas o menos. . .
i ideja mi je bila posjetit neka mjesta koja se spominju u pjesmama - naravno, Gustafi i Gljiva
od Barbana do Vodonjana, od Liznjana do. . .
od Karojbe do Labina, Kanfanara do Pazina svoga Zinga sam kaza. . . :harley: :harley:
trebao sam krenuti u petak, al je bilo takvo nevreme da sam odgodio za subotu - nakon sto sam spakirao sve stvari na motor. . . koma. . . tak mi je tesko bilo ne otic, ma za popi...t
dodje subota ujutro, oblaci, kisa bu nebu, i krenem. . . probao sam usput kupit kisno odjelo, al svi ducani zatvoreni
oblaci su bili ooogroomni, pa sam odlucio pobjec kisi, i do Rijeke ici autoputom. . . odlicna ideja, mos si mislit. . .
dodjem na pola puta, i stanem na pumpi. . . i minutu poslije padne takav pljusak. . . nas dvadesetak stojimo oko motora, i cekamo. . . nakon sat i pol malo stalo, svi skocili na bikove, i razlaz. . .
nepotrebno reci - pet minuta poslije opet pocelo i pralo me sedamdeset kilometara - do onog tunela prije Rijeke. . . prodjem kroz tunel - ono Sunce
do Pule je bila lagana voznja, sva se roba na meni odlicno osusila
dodjem u Pulu, izadjem s frendicom, i u dva ujutro skuzim da nemam gdje spavat. . .
i odem do Twin Horna, jer kao primaju bikere na spavanje. . .
dakle, ljudi - dodjem u 2.15 ujutro, i pitam jel mogu ostat. . . tip me ljubazno odvede u podrum, pokaze sobu sa ogromnim krevetom i kaze laku noc. . .
a klub - imaju sveee. . . dvorana za sastanke, vojnicki kreveti, birc, tus, radiona. . . dvojica Engleza koji su isto tam spavali kazu da tak nesto nisu jos vidli
u nedjelju sam otiasao do Liznjana, Santvicenta, Zminja, i polako za Porec. . .
u naredna dva dana sam prosao tolko malih cestica, puteva, mjesta. . .
Istra je prekrasna, i stvarno ju treba polako istrazivati. . .
u ponedjeljak sam prvo krenuo za Pazin, pa u Lindar ( jer ' tamo pod Lindarom put maloga potoka barba Miho kopa stari vinograd. . . ' )
pa u Cerovje, Grimaldu i Draguc - neki tip ima mali birc, i odlicnu travu
pa u Hum, prekrasni mali gradic, i skoro u Rim - uhvatio me mrak, na nazad u Porec. . . da se napusim s frendom
utorak. . . kako nisam htio besposlicarit otisao sam organizirat izlozbu u Labinu, i opet do Pazina, i preko Picana do Labina. . .od izlozbe nista, al sam popio par sa lokalnim deckima koji sjede ispod drveta i cekaju da prodje dan. . . i cuo par zgodnih prica o Musoliniju i njegovim arhitektima. . .
vratio sam se preko Karojbe, i nazalost nisam stigao otici u Groznjan. . .
danas sam se vratio natrag, do Rijeke, i Lujzijanom za Zagreb. . .
naravno da nisam stagao pogledati sve sto sam htio. . . al sam upoznao super ekipu, bio po lokalnim bircevima, i navozio se. . . ukupno nekih hiljadu km. . .
i znam da cu se u Istru uvijek htjet vratit. . .
jer mi se svidja kako ljudi govore. . .
i ima predivnih cura
i jednostavno, tamo se osjecam doma. . .