Broj postova : 8 Godina imam : 34 Prebivalište : Murter Vozim : Regal Raptor Spyder 250 Na forumu od : 23.07.2008
Naslov: Teoretsko pitanje pon 11 kol 2008, 15:57
Je li moguče spojiti led diode da blicaju (mislim nešto kao neonska svjetla ispod motora) ali da se intenzitet pojačava proporcionalno dodavanju gasa.Ako je moguče mislim na motor montirati to da glumi srce motora kako kuca
Gost Gost
Naslov: Re: Teoretsko pitanje pon 11 kol 2008, 22:26
keyser-soze je napisao/la:
Je li moguče spojiti led diode da blicaju (mislim nešto kao neonska svjetla ispod motora) ali da se intenzitet pojačava proporcionalno dodavanju gasa.Ako je moguče mislim na motor montirati to da glumi srce motora kako kuca
Za taj pothvat trebati će ti elektroničar , a kako ih ima fala bogo na našem forumu već će ti se netko javit na ovu temu .
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
Naslov: Re: Teoretsko pitanje uto 12 kol 2008, 10:03
keyser-soze je napisao/la:
U današnje vrijeme sve je moguće, samo taj zahvat neće biti baš jeftin.
StarRider cro chopper forum
Broj postova : 925 Godina imam : 72 Prebivalište : Hrvatska Na forumu od : 17.11.2007
Naslov: Re: Teoretsko pitanje uto 12 kol 2008, 10:44
Moguće je. U Louisu postoje lulice za sviječice koje blicaju brzinom ovisno o turaži motora. Pa prema tome moguće je i realizirati tvoju ideju.
wučko cro chopper forum
Broj postova : 7 Godina imam : 41 Prebivalište : Zagreb Vozim : Zongshen Na forumu od : 22.07.2008
Naslov: Re: Teoretsko pitanje uto 12 kol 2008, 12:36
Moguće je promjeniti broj impulsa ALI (da uvijek postoji ali) ljudsko oko registrira samo do 25 promjena u sekundi tako da bi tvoje pulsiranje ako je ovisno o okretajima motora bilo tolko brzo da ga nebi primjetio. i tu dolazi onaj skupi dio priče a zove se djeljitelj frekvencije tako da kad imaš tisuće impulsa na svječici na ledicama imaš svega jedan il dva. Dok za intenzitet svjetla je to već jako velika kemija jer razlike napona kod ledica između tinjanja i punog intenziteta su cca 0.2 do max 0,5 volti tako da bi trebao vrlo precizan regulator napona ovisan o frekvenciji (broju inpulsa sa svječice).