pozdrav ekipa ne znam kako da se predstavim a da vas sve ne smorim pa cu probati drzati emocije pri sebi i sto krace objasniti odakle mene ovdje
prije desetak dana sam kupio sebi kawasaki eliminator 250 / el 250 kojeg uopste nisam imao u planu kupiti jer sam vise naklonjen offroad tj kross motorima (supermoto itd).
Oduvijek sam zelio choppera / classica / sportstera kojeg bi vozio cisto iz uzitka i osjecaja slobode bez neke navale da se motor vozi samo radi brzine i adrenalina.
Tako je nedugo nakon Yamahe dt 125 r iz 93 godine dosao na red da se pogleda Kawasaki EL 250, nedaleko od mog grada i iz dosade otisao sam da ga pogledam, provozam jednostavno da se uvjerim da taj tip motora nije za mene.
Medjutim,... motor me je prije svega kupio tim nekim sportskim izgledom, a sama formula pri izgradnji ovog motora mi je vanserijska, masina iz ninje 250, koja se vrti na oko 14 hiljada i tako okretan i lagano upravljiv motor je bilo dovoljno da ga odvezem kuci.
Sama cinjenica koliko slikam i sjednem i gledam ovaj motor je dovoljan pokazatelj da sam se prosto receno zaljubio u njega.
Uradio sam par sitnica kao sto su led prednji far, led stoplampa, ofarbani neki krom dijelovi i skinute neke lajsne koje se jos uvijek rade.
Prije svega me zanima generalno pouzdanost ovih masina, koje ulje i filteri da se stavljaju, kako da se pravilno odrzava i cuva, pa ako se kome da da odgovori puno bi mi znacilo.
Unaprijed hvala! <3