|
|
| Klasično zavarivanje elektrodama ili TIG? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
martinx cro chopper forum
Broj postova : 1107 Godina imam : 59 Prebivalište : Amsterdam Vozim : VN900 custom Na forumu od : 28.11.2012
| Naslov: Klasično zavarivanje elektrodama ili TIG? uto 17 ruj 2019, 13:45 | |
| Razmišljam, skupljam informacije, pa maštam... Dakle, prerezat ramu se može na nekoliko načina i tu sam ok, ali zavarit ju nazad... šta se preporuča? Klasično zavarivanje elektrodama ili TIG (TIG/MIG/MAG nisam tu doma sa razlikama)? Dakle ideja ide ovako nekako: 1. kupiti donora 2. kupiti novu ramu 3. modificirati novu ramu (opcija) 4. prebaciti mašinu i ostalo sa donora 5. kupiti šta fali ili ne paše više 6. prodati ono što je ostalo viška E ova stavka 3. ovisi o stavki 2. tj. o novoj rami možda već priređenoj mojim željama. Nisam vario od srednje škole (praksa), a nisam niti ovo ostalo, osim kupovao skupo i prodavao jeftino, ali me svrbi. | |
| | | Quentin man
Broj postova : 92 Godina imam : 41 Prebivalište : Zagreb Vozim : Hyosung aquila gv 250 efi Na forumu od : 03.01.2019
| Naslov: Re: Klasično zavarivanje elektrodama ili TIG? uto 17 ruj 2019, 21:58 | |
| Tig zavarivanje bog bogova.kakvo prskanje sa mig i rel aparatima po tome.ako trebaš savjete oko zavarivanja (taj sam)već cijelo desetljeće zavarujem 😎...pozz! | |
| | | martinx cro chopper forum
Broj postova : 1107 Godina imam : 59 Prebivalište : Amsterdam Vozim : VN900 custom Na forumu od : 28.11.2012
| Naslov: Re: Klasično zavarivanje elektrodama ili TIG? sri 18 ruj 2019, 00:21 | |
| TIG koristi onu žicu u kolutu koju sam vuče prema potrebi? Vidim da to svi koriste koji rade tako nešto. Nemam doma nikakav aparat, a ako bi samo piknuo bilo čime (da kupim bilo šta za po doma), da drži i odnio nekom stručnom, to bi možda bilo idealno. Dakle prvo kupit neki polovni aparat. Eh, nekad su elektrode bile besplatne... | |
| | | Quentin man
Broj postova : 92 Godina imam : 41 Prebivalište : Zagreb Vozim : Hyosung aquila gv 250 efi Na forumu od : 03.01.2019
| Naslov: Re: Klasično zavarivanje elektrodama ili TIG? sri 18 ruj 2019, 07:17 | |
| Tig ima žicu koju ručno dodaješ,slično autogenom zavarivanju,mig ili mag vuče žicu,rel ide elektroda na ručku. | |
| | | Bruno60 man
Broj postova : 48 Godina imam : 64 Prebivalište : Samobor Vozim : EN500 Na forumu od : 26.09.2019
| Naslov: Re: Klasično zavarivanje elektrodama ili TIG? ned 29 ruj 2019, 21:22 | |
| Ako ti treba samo za "piknut" Onda ti je dobar jednofazni MIG aparat 140- 170A. I obavezno uzmi aparat koji ima uz sebe i plinsku bocu.
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Klasično zavarivanje elektrodama ili TIG? | |
| |
| | | | Klasično zavarivanje elektrodama ili TIG? | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|