| Hegy's customs (3D renderi) | |
|
+12vstarrider custom rider StarRider Safet(y) jazz Zmija lukylipik Yzzy lord cro.chopper stain hegy 16 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
hegy man
Broj postova : 18 Godina imam : 40 Prebivalište : Koprivnica Vozim : uskoro Na forumu od : 11.07.2008
| |
| |
stain cro chopper forum
Broj postova : 2947 Godina imam : 913 Prebivalište : Unknown Vozim : Canyon Roadlite 7.0 Na forumu od : 15.04.2008
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) pon 14 srp 2008, 21:19 | |
| Za modeliranje , a o ukusima drugi put. | |
|
| |
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) pon 14 srp 2008, 22:36 | |
| nemoj me ................................... kaj si ti to napravil????? super stari stvano jebeno | |
|
| |
lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) uto 15 srp 2008, 09:56 | |
| | |
|
| |
Yzzy cro chopper forum
Broj postova : 1273 Godina imam : 61 Prebivalište : Zagreb, Vozim : Jinlun 250 Na forumu od : 08.11.2007
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) uto 15 srp 2008, 10:06 | |
| Lijepo!
P.S. Smanjuj fotke na 640, rastežeš forum... | |
|
| |
lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) uto 15 srp 2008, 10:18 | |
| - Yzzy je napisao/la:
- Lijepo!
P.S. Smanjuj fotke na 640, rastežeš forum... ...ma s ovakovim maštarijama rasteži do mile volje!!!!! :bravo: | |
|
| |
Zmija cro chopper forum
Broj postova : 3022 Godina imam : 50 Prebivalište : Zadar Vozim : uspomene Na forumu od : 10.12.2007
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) uto 15 srp 2008, 10:22 | |
| | |
|
| |
jazz man
Broj postova : 370 Godina imam : 38 Prebivalište : popovača/zagreb Vozim : ništ... Na forumu od : 09.05.2008
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) uto 15 srp 2008, 10:58 | |
| Svaka čast, nema šta.... :bravo: | |
|
| |
Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| |
| |
StarRider cro chopper forum
Broj postova : 925 Godina imam : 72 Prebivalište : Hrvatska Na forumu od : 17.11.2007
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) uto 22 srp 2008, 21:47 | |
| :bravo: Mislim da za ovo treba imat jebenu maštu. :bravo: Puno sam do sada vidio.......ali ovo je stvarno dobro. Kad bi ameri ili švabi ovo vidjeli, mislim da bi se odmah dali na posao. :bravo: | |
|
| |
custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) čet 24 srp 2008, 10:14 | |
| pa tako nešto se može i napravit,osim nitra(prepostavljam da je),ili su to boce za plinski pogon,al moguče je moguče je,pohvale za rad i ideju | |
|
| |
hegy man
Broj postova : 18 Godina imam : 40 Prebivalište : Koprivnica Vozim : uskoro Na forumu od : 11.07.2008
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) čet 24 srp 2008, 13:14 | |
| Hehe, dat ću se i ja na posao! Samo da sredim neke stvari... 3D modeliranje je uber alat za inžinjere modernog doba. Nemoram znati niti variti ni bušiti a mogu motor osmisliti do zadnjeg detalja. Štoviše, i prototip mogu napraviti sa par klikova mišem: 3D model: Prototip (isprintan na 3D printeru): | |
|
| |
vstarrider man
Broj postova : 353 Godina imam : 47 Prebivalište : Sarajevo - Rajvosa Vozim : VStar 650 Classic Na forumu od : 14.12.2007
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) čet 24 srp 2008, 13:19 | |
| svaka čast uzimaš li ti pare za ove modele? i da koliko prosječnom bikeru treba da savlada ovu vještinu? napominjem da sam advanced computer user | |
|
| |
hegy man
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) čet 24 srp 2008, 13:24 | |
| Ako imaš iskustva s programima, onda će ti vjerojatno biti lakše shvatiti sam program, izbornike, postavke itd...
A za tehnike modeliranja, e to je stvar za sebe. Ovisi o vremenu kojeg imaš na raspolaganju, ja kad zapnem onda zapnem, cijeu noć cijeli dan...
Par mjeseci prakse i dalje se samo nadograđuješ...
A ove modele tek razrađujem, planiram nabaviti opremu početi neki biznis. Ovo nije samo za "igračke", ovom tehnikom se da izraditi i spremnik goriva, blatobran i to u oblicima koji su nezamislivi za nekog tko radi sa metalom na uobičajeni naćin.
Zadnja promjena: hegy; čet 24 srp 2008, 13:28; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
vstarrider man
Broj postova : 353 Godina imam : 47 Prebivalište : Sarajevo - Rajvosa Vozim : VStar 650 Classic Na forumu od : 14.12.2007
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) čet 24 srp 2008, 13:26 | |
| stvarno fascinantno, svaka ti čast i hvala na informacijama | |
|
| |
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) čet 24 srp 2008, 15:05 | |
| fakat super, ovo sa printerom 3D prvi put čujem???? a izgleda fenomenalno, pofarbaš i super zanimacija
odlično izgleda. | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) čet 24 srp 2008, 16:12 | |
| imas li ti neki cjenik za to 3d printanje? Meni, konkretno, treba nosac za kameru na kacigi. Fora ista k'o i na stativu (tripod), da se moze lako otkopcati kameru, a baza ostaje na kacigi zauvijek. Pucaj! btw. gdje ti to radis??? | |
|
| |
hegy man
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) čet 24 srp 2008, 16:33 | |
| Ima i u boji printera. A ima danas i printera koji "printaju" i metal, bilo je priće i o carbonu...
Nisu jeftini strojevi, ali nisu niti skupi za nekoga ko ima znajna i petlje probati.
Ako ste gledali zvjezdane staze, e to vam je stroj poput onog njihovog "replikatora". Al bez zezancije, stroj generira sloj po sloj i na kraju dobiješ model.
Za custom djelove bi dušu dao. Ovaj za metal, nema nikakvih kalupa, varenja bušenja glodanja...par sati rada za računalom i eto novi sissy bar, spremnik goriva, kučište za žmigavce svijetla itd...i sve bi se to još dalo i kromirati. I sve pravi custom, dakle jedinstven po želji kupca...
@klesoo: Ja trenutno proizvodim neke druge stvari (nevezano za motore), ali stroj je u procesu nabave. Prije godinu i pol sam radio u firmi koja je bila zastupnik za 3D printere, ali oni prodaju tehnologiju a ne uslugu tako da usluga 3D printa još ne postoji. 3D printere za sada imaju tek firme poput BMWa i američke NASAe i koriste ih za vlastite potrebe. A držač za kameru nebi bio nikakav problem, kad bih imao opremu, dođeš ujutro sa kacigom, poskeniramo kacigu i kameru i idući dan je to gotovo.
Eh, samo treba stroj nabaviti... :idea: | |
|
| |
Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| |
| |
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) čet 24 srp 2008, 17:09 | |
| - hegy je napisao/la:
@klesoo: usluga 3D printa još ne postoji. 3D printere za sada imaju tek firme poput BMWa i američke NASAe i koriste ih za vlastite potrebe.
ee, vjerovao ili ne, ima u ZG 3D printer! http://dok-ing.hr/demining.htm a ima i drugih... http://www.sfsb.hr/~tgaleta/ispis3d/ itd. itd. | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) čet 24 srp 2008, 17:11 | |
| - Jack je napisao/la:
- s obzirom na tehnologiju vjerojatno nema sanse jos zasad
znaci, stvar radi vjerojatno kao 3D CNC to radi tak' da nanosi sloj po sloj materijala. Moze se napraviti - kuglu u kugli ili sl!!!! | |
|
| |
hegy man
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) čet 24 srp 2008, 17:20 | |
| Mnogo je bolje od bilo kojeg CNC stroja, jer CNC radi baš na principu oduzimanja materijala, znači glodanjem bušenjem itd.i zato ima bezbroj ograničenja. Dok 3D printer jednostavno u praznom prostoru DODAJE materijal. Nema apsolutno nikakvih ograničenja, možeš napraviti kuglu u kugli a da nigdje nije rezana i umetana unutra. Ili karike lanca a da nigdje nisu rezane, vijane i varene.
Ma znam da ima, kažem radio sam kao zastupnik kad je to sve počelo, ali oni svi rade opet za svoje potrebe.
A FSB je sramota sama za sebe, studirao sam tamo, studenti pojma nemaju da tamo ima 3D printer, skrivaju ka valjda kao zmija noge. Al glavno da profesor mehanike ispiše cijelu ploču kredom i 2 sata rješava zadatak koji ja računalom i 3D programom rješim u 90 sekundi max. Balkane moj. | |
|
| |
Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) čet 24 srp 2008, 18:01 | |
| - klesoo je napisao/la:
- Jack je napisao/la:
- s obzirom na tehnologiju vjerojatno nema sanse jos zasad
znaci, stvar radi vjerojatno kao 3D CNC to radi tak' da nanosi sloj po sloj materijala. Moze se napraviti - kuglu u kugli ili sl!!!!
to je onda stvarno ko replikator iz Star Traka cekaj, a kako zapravo radi. . . mislim, koja je tehnologija nanosenja materijala. . . eee, nemoj rec teleportiranje stanice materijala s jedne lokacije na drugu :alien: | |
|
| |
Jack cro chopper forum
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) čet 24 srp 2008, 18:05 | |
| A FSB je sramota sama za sebe, studirao sam tamo, studenti pojma nemaju da tamo ima 3D printer, skrivaju ka valjda kao zmija noge. Al glavno da profesor mehanike ispiše cijelu ploču kredom i 2 sata rješava zadatak koji ja računalom i 3D programom rješim u 90 sekundi max. Balkane moj.[/quote] Ma FSB je zaaakonnn, brale. . . mehanika je posebna prica, bar je bila dok sam ja bio tamo. . . doduse prije nekih 15-20 let znam samo da sam pobjegao glavom bez obzira. . . i godinama nakon bijega imao nocne more. . . probudim se usred noci s idejom - moram jos polozit to i to | |
|
| |
hegy man
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) čet 24 srp 2008, 18:21 | |
| Hehe i ja sam pobjegao glavom bez obzira..u privatne vode.
Program nasjecka model na stotine tankih slojeva. Printer radi tako da nanese sloj metalnog praha (par tisučinki milimetra) te onda laserom zapeče na mjestima gdje je model, i tako sloj po sloj i na kraju dobiješ model u kutiji praha. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Hegy's customs (3D renderi) | |
| |
|
| |
| Hegy's customs (3D renderi) | |
|