replika netočnog navoda forumaša
je bobberi se radili od serijskih motora, a stari indijani i HD imali su nogare kao ove , a trimphi i nortoni ne , isprobao sami produžene komande , ali s obzirom na spušten sic i široki hvat governala i još kad su noge napred sve izgleda kao da me neka sila vuče unazad , a i težište mi se pomiče ,kao da ne držim i kontroliram prednji kraj a bol u leđima ostaje još nakon duuugo dugo vremena .
da bobber mora imati druge fuziče - mislim da nemora , to je kao da kažu da čoper mora imati prednju felgu 21" ili da dobri pičoni moraju imati recimo nogu br 38
neke stvari na motoru su kompromis izmegu lijepog izgleda i ciklistike , ovisi čemu se pridaje važnost , a i stvar ukusa itd.
uglavnom sve sam na motoru probao i dobro razmislio prije nego sam složio .i sve sam stavio kako sam ja htio za sebe , a ne zato jel možda nisam imao love za neki drugi dio ili zato jel to tako drugi rade ,
isprobao sam svih 9 governala koje sam na tavanu skupio u mjeri od 1" i ovaj mi se pokazao najbolji , mislim i s obzirom da imam skoro 2 m i ohoho kila i raspon ruku kao kondor da je to to , uglavnom nakon dugih vožnji se ne osječa nikakav umor, a bulls eye žmigavci odrađuju posao i od napred iod pozadi
je mislio sam odrezati zadnji kraj u liniji osovine, i to štop svjetlo , nosač tablice , i kraj topova , ali vizualno mi spusti zadnji kraj ( ionako je 16" ) i zatvori ga , čak skrati , onako - na oko , u ovoj mi varijanti zadnji kotač " strši " još odzada pa izgleda kak bi na Hrvatski rekli
low . Loud & low baby !!!
. taj dio su odradile rosfrajne cijevi koje su od topline dobile finu farbu od zlatne do metalik plave
a sad sic - volim izgled stare oronule- tzv antik braun kože , mislim da će se to postiči nakon puno puno km pod guzicom s ovom 2,6 mm debelom vegetable štrojenom kožom
.
sada su na plastifikaciji još jedan set felgi , rade se stahlflex kočiona crijeva i radim bočnu bisagu isto u natur boji ,nosač bobina...malo nekog poliranja itd. tool bag ne treba jel su mašina i motor složeni tako da netreba alat
ima inače alat na motoru zlu netrebalo u tzv glove compartmentu na rezervaru
motor je za svakodenevnu vožnju i sve je rađeno polako .
ravno rezani blatobran ???- jedna fora ----ovo je orginal prednji blatobran skračen i okrenut nakontra - up side down , malo rastegnut i napravljeni nosači .prednja felga je u stvari zadnja- obruč od zadnje sam prešpajlao na prednju nabu ,sad su obje felge 3,5",gume 150 napred i otraga ( 250 -300 nije old shool ) ručno rađen prednji blatobran od fiberglasa za izradu čamaca , tokareni distanceri..............................
cilj mi je bio da iskoristim stvari s tavana i podruma i da improviziram , detaljnije ovih dana ili možda tek iduče godine
.objasniti ču i kako sam radio neke alate za izradu nekih ..imam sreču pa imam glodalicu , mig , tokarski ,kompresor sav alat itd pa nije problem .najgore je bilo početi , ali me žena natjerala pa eto
.evo jedna iz drugog kuta - kad nema bolje ----
slika 2 jedna iz faze izrade , sivo , široko beta 2 varijanta
slika 3 ovako šivam bočnu bisagu , malo je ono - hippy stil nije moj cup of tea , savladao jesam ,još čemo vidjeti ,duga je zima
3