Broj postova : 733 Godina imam : 39 Prebivalište : Split / Dugopolje Vozim : HD Low Rider S(T) Na forumu od : 18.08.2012
Naslov: Bih / Crna Gora 2015 uto 07 tra 2015, 15:07
Nisan moga dočekat početak vrućina i sunčane sezone pa lagano avanturistički krećem na put krajem 3. miseca… dok je u Dalmaciji već lagano sunce i početak prolića, okolica je još uvik u zimi.
Krećem iz (blizu) Zagreba jer sam vikend ranije motor ostavia nešto radit gore… Dan prije dok busom idem za Zg je prohladno i oblačno s mogućim padalinama i svako uru pratim prognozu za sutra.. koja je obećavajuća.. na ruti za prvi dan sve sunce. Al bar početak da bude lip Krećemo ujutro oko 10 čim se sunce malo probilo kroz prigorsku maglu Lipo je , sunce, nema oblaka, ugodna temp u opremi sa zimskom postavom. Autoput na daleko izbjegavam jer ga baš baš nevolim na motoru i pratim Zg- V. Gorica- Sisak- Hrv. Dubica- Banja Luka… do Sarajeva.
Ovaj dio iza Siska prema granici s Bih mi je iznenađenje.. Nisam iša na Petrinju već lokalnom cestom.. prolazim kroz napuštena sela.. tek tu i tamo koja kuća u kojoj se živi.. zapušteno, obraslo, urušeno.. još je tome i pridonilo godišnje doma kad je sve ogoljeno..sivo.. bez zelenila.. zombie land. Neke kuće se urušile jedna na drugu.. neke potpuno obrasle.. Većina napuštena a i ove u kojima se živi pretpostavljam da su stariji ljudi samo ostali.. Neki horor u sumrak bi se slobodno moga snimat tu :-P
Dolazim do Hrv. Dubice.. skrećem na most di piše da je prijelaz za Bih al bar(a)ba u plavom me čudno gleda i vraća natrag, kaze da je to pograniični prijelaz i samo lokalci mogu priko mosta u Bosnu.. čak ni moje moljakanje s Dalmatinskim naglaskon da san se izgubija nije upalilo :-P Kaze samo ravno 15ak km do Jasenovca tamo ti je međunarodni prijelaz i tamo moš.
A štaš.. tvrd orah.. nema mi druge nego vozi dalje. Dolazim do mosta preko Save u Jasenovcu di je granica za Bih a kad sam već tamo imam želju otić do spomenika od konc. logora. Tako na mostu skrećem livo i opet prolazim kroz polunapušteno selo..i vozim do spomenika. Ugodno me iznenadilo kako je lipo sređen.. jezerce.. drvene ploče.. vlak koji predstavlja kako su se zatvorenici dovozili… malo te natira da promislis o ljudskim djelima... Nisam iša tamo motiviran nikakvim političkim ili svjetonazorskim uvjerenjima.. već samo kao čovik.. na misto di je dosta ljudi završilo tragično. Slušam sam priče da se neko slikaje s live strane spomenika..neko s desne.. ovisi kako gledaš na te događaje.. zato sam ciljano stao u sredinu. Hrv. Dubica
Jasenovac
Vraćam se na onaj most.. i prelazim u Bih.. Ćirilicu neznam..pa malo pogađam malo gledam kartu i dolazim do Jajca i Banja Luke di radim kratku pauzu za marednu i razgledavanje Kastela Jajce
Banja Luka
Predvečer stižemo u Sarajevo di spavamo u apartmanu na Vratniku, odmah iznad Baščaršije, god g. Senade. Zatvoreno dvorište, motor unutra i super domaćini još i popust za bikere
Novi dan.. Prognoza nije bila bas dobre ruke..pa je najavljivalo kišu već od jutra. Nema veze, kišno odjelo je tu ako zatriba :-P Navijam sat.. oblačimo sivilnu robu i spuštamo se u grad na marendu, kavu i malo šetnjice. U Sarajevu san bia već X puta al tako mi je drag i nikad dosta. Prvo kava i slatko u centru, malo da dođemo sebi, pašetnja i razgledavanje.. Taman tako kako je počela šetnja lagamno se i ostvaruju najave pa kiša počinje.. Skraćivamo šetnju i idemo na malo konkretniju marendu pa nazad u apartman na spremanje.
Dok smo se spremili i pozdravili s domaćicom kiša je skoro stala..malo samo sipi..al svejedno oblačimo kišna odjela i krećemo prema Foči i Drini. Idemo na istočno Sarajevo i penjemo se a postaje već malo hladnije tako da su kišna odjela bila pun pogodak. Nakon dosta uspona ulazimo i u zonu snjiga di je praktički još sezona skijanja jer je tek kraj trećeg miseca. Da je baš najugodnije i nije al nikakvih većih problema nema, nigdi ne puše, imam dobre rukavice i čizme tako da samo pazim na poledicu na cesti.. Gospođica je donekle zaštićena od mene i njoj je sve ok iako joj se ne mili bas skidat s motora za slikavanje
Od Broda N/D pratimo Drinu do granice s Crnom gorom di se rijeka Tara i Piva slivaju u Drinu. Kanjon Drine je atraktivan i lip.. praktički od Ilidže se vozi uz rijeke.. tako da je cili potez lip i gušt je vozit. Al tek iza granice Bih/CG (Šćepan Polje) počinje show. Tuneli za koje bi reka da su se koristili jedino dinamit i mašklin doslovno. Kraći su ok al kad uđeš u onih par malo dužih pa nevidiš svitlo na kraju tunela nađeš se u takvom mraku da duga svitna na motoru svitle ko mala voštana šterika i moras skoro stat da se nebi zabušija jer ne vidiš skoro pa ništa. Jesan li spomenija i da je sve mokro i polublatnjavo Prava avantura. Moram ponovit Vozimo dalje uz kanjon i prelazimo preko brane Mratinje visoke 220m a iza tog je umjetno Pivsko jezero.
Vozimo dalje prema Nikšiću i Podgorici. Oko Plužine opet snjig i to poprilična količina. Okolo ga je skoro metar a i pada nekakva susnjezica.. polu snjig polu kiša. E tu mogu reć da je hladno bilo. To je praktički Durmitor i očekiva sam hladnoću.. samo nisam zna koliko hladno će bit. Uz nešto češća stajanja, opreznu vožnju kroz susnjezicu, sumaglicu, i jako čudne poglede iz zamagljenih auta stižemo do Nikšića di nema više snjiga. Nisan puno po snjigu slikava.. razumljivo zasto :-P
Jezero kraj Nikšića
Prolazimo Nikšić i vozimo na Podgoricu i Cetinje. Negdi oko Cetinja, prije spuštanja za Budvu odjednom gusta magla. Bas gusta gusta, ne vidiš 2 metra od sebe.. tako da jedan dio vozim ko po jajima i sporo. Nakon 7,8 km izlazimo iz tog i počinje spuštanje prema Budvi.. gledajuć u nazad skuzim da nije to bila magla već su oblaci zapeli na toj visini tako da sam cilo to vrime vozia kroz gusti oblak s kišicom. Pogled na Crnogorsko primorje oko Budve s visine je stvarno lip Već je skoro mrak pa vozimo direkt za hotel di imamo 3 noćenja, odmah pokraj Sv Stefana.
Idući dan lipo sunce, bez oblačka.. čak ni jakna netriba tako da smo odlučili dan provest u điravanju.. šta pješke šta motorom. Prvo iza doručka idemo prošetat do Sv. Stefana i malo bacit pogled na stare ville koje su sad uglavnom privatne.. ruske naravno Pogled iz sobe
Iza idemo do Budve.. prošetat i u Krste (bikers beer bar) na ručak. Kod njega se zahuktavaju pripreme za sezonu, iako radi cilu godinu.. sve se temeljito čisti, priprema.. časti nas pivom i pokazuje svoju kolekciju koja je u drugoj prostoriji na sigurnom. Iza malo obilazak starog grada i onda na motor pa dalje..
Nastavljamo đir prema Kotoru, penjemo se na zidine a onda đir oko zaljeva, cca 60ak km i trajektom se vraćamo na onu stranu zaljeva pa pravac nazad u hotel. Bar je takav bia plan.. al na trajektu smo se skompali s ekipom iz MK Shark- Tivat i završili u birtiji u Tivatu. Odlična ekipa! Navečer smo tek u hotelu kad je pao mrak.
Idući dan je kiša i nevera… zato smo i isplanirali iskoristit jučerašnji sunčani dan za skitnju a taj kišni za odmaranje uz bazen, tajlandsku masažu i jacuzzi.. ti kišni dani mi baš teško padaju
Plaža isprid hotela
Idući dan, četvrtak.. iza doručka krećemo doma.. lip je dan..sunce dre i ne stajemo do Dubrovnika. Penjem se motorom na srđ, malo razgledavamo i sidnemo na kavu uživat u stvarno vridnom pogledu.
Još do doma stajemo kod kod Stona na friške kamenice i na Baćinskim jezerima.
Evo i kratak video ceste kod mosta na rijeci Pivi
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 uto 07 tra 2015, 15:38
Ha. Jesi vidija mulca. Kad je pojija kamenice vise se nicega na sića
Drifter cro chopper forum
Broj postova : 1541 Godina imam : 52 Prebivalište : Zagreb Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107 Na forumu od : 28.09.2012
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 uto 07 tra 2015, 17:03
svaka čast...odličan đir.
HP_fan man
Broj postova : 346 Godina imam : 46 Prebivalište : Pula Vozim : K 1600 GT Na forumu od : 02.04.2010
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 uto 07 tra 2015, 18:06
Odlično. Pročitao sam u jednom dahu.
darko68 cro chopper forum
Broj postova : 908 Godina imam : 56 Prebivalište : Rovno 23 Vozim : Yamaha dragstar 1100 piagio fly Na forumu od : 11.01.2012
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 uto 07 tra 2015, 18:23
Svaka čast lijepi đir i predivne fotke
Easy rider cro chopper forum
Broj postova : 1021 Godina imam : 63 Prebivalište : World wide Vozim : Gold Wing, Piaggio X10 Na forumu od : 11.04.2008
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 uto 07 tra 2015, 19:00
Super đir i fotke
pinky cro chopper forum
Broj postova : 2862 Godina imam : 56 Prebivalište : Banja Luka Vozim : Keeway Cruiser 250 Na forumu od : 23.01.2010
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 uto 07 tra 2015, 19:49
Lajkam, još da ste se javili kad ste bili u BL, ....
TommyZG cro chopper forum
Broj postova : 1131 Godina imam : 46 Prebivalište : Zagreb - Podsused Vozim : kolica - djecja Na forumu od : 27.12.2008
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 uto 07 tra 2015, 20:54
super đir... svaka čast...
ljubo100 man
Broj postova : 380 Godina imam : 56 Prebivalište : Petrinja Vozim : VN 800 Na forumu od : 16.07.2009
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 uto 07 tra 2015, 20:55
mrak!
gaso999 cro chopper forum
Broj postova : 853 Godina imam : 50 Prebivalište : Slav.Brod Vozim : Yamaha Midnightstar 1300A Na forumu od : 07.08.2012
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 uto 07 tra 2015, 21:52
spičles !
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 sri 08 tra 2015, 08:33
Super, i ja planiram BiH ove godine ...... A poslije ovog još više!
dado man
Broj postova : 81 Godina imam : 50 Prebivalište : Dubrovnik Vozim : Midnight star 1900 Na forumu od : 20.04.2014
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 sri 08 tra 2015, 18:47
Sve vrhunski pogotovo slike,drugi put se javi kad prolazis jugom...poradi pive naravno
Medevelin cro chopper forum
Broj postova : 643 Godina imam : 44 Prebivalište : Medulin Vozim : Midnight star 1300, CB400 four Na forumu od : 28.10.2013
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 čet 09 tra 2015, 08:42
Ivane ovo ti je vrhunski, a tek to doživiti ...! Svaka čast!
mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 čet 09 tra 2015, 09:36
..super!!, ...neznam zašto no zadnje vrijeme na ovim mobilnim stvarčicama, mi se ne otvaraju sve slike.. a video je vidljiv!?!
izigoing cro chopper forum
Broj postova : 733 Godina imam : 39 Prebivalište : Split / Dugopolje Vozim : HD Low Rider S(T) Na forumu od : 18.08.2012
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 čet 09 tra 2015, 10:44
fala svite za pohvale ja uvik i na mobu prebacim na desktop verziju, neda mi se svaku sliku otvarat posebno na ovoj mobilnoj verziji
Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 čet 09 tra 2015, 11:27
..svaka cast!.. mogu samo ceznutljivo gledati ovakve putopise i cekati da jednom vec dodje i mojih pet minuta..
Kicho cro chopper forum
Broj postova : 2249 Godina imam : 53 Prebivalište : Vukovar/Vinkovci Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT Na forumu od : 24.05.2011
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 čet 09 tra 2015, 20:38
Još kad si kupio motor i kad si se pojavio na forumu, naslutio sam pravog asfaltnog bolesnika.
Od svih koje poznajem, trenutno si naj-bajker.
Moram ovo proučiti s prave veze, ova mobilna nikad slike da otvori.
kutina vn900 man
Broj postova : 100 Godina imam : 61 Prebivalište : kutina Vozim : vn900 custom Na forumu od : 25.08.2012
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 čet 09 tra 2015, 23:36
izigoing cro chopper forum
Naslov: Re: Bih / Crna Gora 2015 pet 10 tra 2015, 08:48
Kicho je napisao/la:
Još kad si kupio motor i kad si se pojavio na forumu, naslutio sam pravog asfaltnog bolesnika.