| HD Fat Bob | |
|
+32Safet(y) Vilko magna Karlo arcty Easy rider Kicho harly Dr.Ma$$a besmrtni žućo harley883 six martinx rifireman serg nenad barinić webrider criiistian maxart mihagor1 Drifter Medevelin enygma HD Biker vedranst El Nino asy mrljo#2 Rocker-C pinky Zlac cro.chopper 36 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Dr.Ma$$a cro chopper forum
Broj postova : 1270 Godina imam : 36 Prebivalište : zagreb Vozim : dragstar 1100 Na forumu od : 24.04.2008
| Naslov: Re: HD Fat Bob sri 25 oľu 2015, 06:36 | |
| jako lijepo!!! sretno | |
|
| |
Drifter cro chopper forum
Broj postova : 1541 Godina imam : 52 Prebivalište : Zagreb Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107 Na forumu od : 28.09.2012
| Naslov: Re: HD Fat Bob sri 25 oľu 2015, 07:05 | |
| - magna je napisao/la:
- Pa imas lampe i zadnji krajnko fat bob. Sto hoces vise
i V mašinu u sredini... | |
|
| |
Deno man
Broj postova : 228 Godina imam : 50 Prebivalište : Slavonski Brod Vozim : Kad stignem Na forumu od : 18.09.2012
| Naslov: Re: HD Fat Bob ned 29 oľu 2015, 09:31 | |
| Prošli tjedan završila priča s homologacijom, trebalo je tu napraviti neke izmjene jer je motor za američko tržište, stvar je sad gotova. S obzirom da sam u Slavonskom Brodu, a homologaciju je trebalo raditi u ZG, zamolio sam Bojana u Janbo moto da mi pomogne, tako da je ustvari sve on i odradio. Ovaj tjedan carina i plaćanje trošarine pa registracija i na cestu. Dok je u dvorištu, odmah se bolje osjećam. | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: HD Fat Bob ned 29 oľu 2015, 09:44 | |
| Mislim da je najtezi dio iza tebe | |
|
| |
Deno man
Broj postova : 228 Godina imam : 50 Prebivalište : Slavonski Brod Vozim : Kad stignem Na forumu od : 18.09.2012
| Naslov: Re: HD Fat Bob ned 29 oľu 2015, 10:02 | |
| Je, to je sigurno. Na homologaciji se lako stvari mogu zakomplicirati, mogu vas tražiti dosta izmjena, što može cijelu priču dosta poskupiti. I obavezno treba dobro pregledati dokumentaciju na kraju jer ljudi griješe. U svakom slučaju nije lako procijeniti troškove prije kupovine američkog motora jer je dosta nepoznanica. Iskoristio sam priliku dok je motor bio kod Bojana za servis, dodao odmah nove ručkice, zračni filter, power vision, a ostalo kad bude para. Treba se još istrest za trošarinu, i tu sve ovisi o nečijoj procjeni, jednostavno ne možeš znati unaprijed koliko će sve to koštati. Ali Bob je u dvorištu, baš me briga.
Zadnja promjena: Deno; ned 29 oľu 2015, 10:08; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: HD Fat Bob ned 29 oľu 2015, 10:07 | |
| ...ma imaš sreće jer si došao kod dobrog servisera!... Bojan je ljudina, zna svoj posal i živi motore tak da.... nemam kaj reći samo pohvale .a motor ti je | |
|
| |
Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: HD Fat Bob pon 30 oľu 2015, 00:45 | |
| jako dobro.. neka se i to polako privodi kraju i ne mogu ti reci koliko sam nestrpljiv da se provozamo malo zajedno.. | |
|
| |
harly cro chopper forum
Broj postova : 900 Godina imam : 54 Prebivalište : sl.brod Vozim : vn 900 classik Na forumu od : 10.02.2009
| Naslov: Re: HD Fat Bob uto 31 oľu 2015, 19:28 | |
| | |
|
| |
Deno man
| Naslov: Re: HD Fat Bob uto 14 tra 2015, 11:46 | |
| | |
|
| |
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: HD Fat Bob uto 14 tra 2015, 13:14 | |
| Evo dvije od mene . A sad bi bilo dosta slika , bolje opiši dok si došao do ovoga . Ljude to zanima . | |
|
| |
Deno man
| Naslov: Re: HD Fat Bob uto 14 tra 2015, 15:03 | |
| Procedura unosa je opisana već na nekoliko mjesta, neću ići u detalje. Ako nekome zatrebaju konkretne informacije, pomoći ću koliko mogu. Uglavnom, ja sam kupio motor u EU, američki model (broj šasije počinje s 1HD...) Kupio sam ga kupoprodajnim ugovorom (nisam dobio račun za kupovinu) pa sam uz ostala davanja (što ih određuje carina - po tablici za euro normu i kubikažu) platio još 5% u poreznoj upravi. Motor je registriran u Poljskoj (samo za potrebe mog uvoza) pa sam imao i prometnu dozvolu. Procjene po kojima su carina i porezna odredile osnovicu bile su dosta (bezobrazno) veće nego što sam očekivao, ali mogu se žaliti upravi vodovoda. Vjerojatno imam zlatne klipove i karike ili nešto slično. Obavezna je i homologacija (morao sam ići preko Strojarskog fakulteta jer mi hrvatski HD nije izdao potvrdu, kažu ne daju ih za američke motore), tu mi je pomogao bojan iz Janbo moto. Carina daje 2 tjedna rok za prijavu nakon što potpišete kupoprodajni ugovor (ili dobijete račun). Treba se pridržavati tog roka. Ja nisam pa sam dobio kaznu, preko 1000 kn je. I ne može se razgovarati, nije ih briga. Čak i ako se ne može završiti homologacija i sl. treba otići na carinu i reći im da se sve to radi i da je motor tu i tako izbjeći plaćanje kazne. Malo se to kod mene oduljilo, sada je gotovo, od svih stresova nisam dobro ni pogledao motor niti ga isprobao kako treba. Sad idem guštat. | |
|
| |
mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: HD Fat Bob uto 14 tra 2015, 15:41 | |
| ...a možda si od svega toga dobio i jedan "custom" ćir na želucu da niti neznaš!.... | |
|
| |
Broj postova : 1541 Godina imam : 52 Prebivalište : Zagreb Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107 Na forumu od : 28.09.2012
| Naslov: Re: HD Fat Bob uto 14 tra 2015, 19:40 | |
| - Deno je napisao/la:
- Procedura unosa je opisana već na nekoliko mjesta, neću ići u detalje.
Ako nekome zatrebaju konkretne informacije, pomoći ću koliko mogu. Uglavnom, ja sam kupio motor u EU, američki model (broj šasije počinje s 1HD...) Kupio sam ga kupoprodajnim ugovorom (nisam dobio račun za kupovinu) pa sam uz ostala davanja (što ih određuje carina - po tablici za euro normu i kubikažu) platio još 5% u poreznoj upravi. Motor je registriran u Poljskoj (samo za potrebe mog uvoza) pa sam imao i prometnu dozvolu. Procjene po kojima su carina i porezna odredile osnovicu bile su dosta (bezobrazno) veće nego što sam očekivao, ali mogu se žaliti upravi vodovoda. Vjerojatno imam zlatne klipove i karike ili nešto slično. Obavezna je i homologacija (morao sam ići preko Strojarskog fakulteta jer mi hrvatski HD nije izdao potvrdu, kažu ne daju ih za američke motore), tu mi je pomogao bojan iz Janbo moto. Carina daje 2 tjedna rok za prijavu nakon što potpišete kupoprodajni ugovor (ili dobijete račun). Treba se pridržavati tog roka. Ja nisam pa sam dobio kaznu, preko 1000 kn je. I ne može se razgovarati, nije ih briga. Čak i ako se ne može završiti homologacija i sl. treba otići na carinu i reći im da se sve to radi i da je motor tu i tako izbjeći plaćanje kazne.
Malo se to kod mene oduljilo, sada je gotovo, od svih stresova nisam dobro ni pogledao motor niti ga isprobao kako treba.
Sad idem guštat.
..jel se to sve isplati??....koliko je ta razlika??? | |
|
| |
Deno man
| Naslov: Re: HD Fat Bob uto 14 tra 2015, 19:54 | |
| Meni se isplatilo, kupio sam motor koji sam htio i sve zajedno je ostalo unutar planiranog proračuna (sva davanja državi, homologacija, registracija, servis i još neki dodaci na motoru).
Homologacija je u slučaju da se ne može dobiti potvda o sukladnosti nekih 3000kn (inače je znatno manja). Na vrijednost motora (iz kataloga) se daje još nekih 10,5 do 15% carini (ovisno o kubikaži i euro normi). Još 5% (na katalošku vrijednost) plaća se porez na promet (ako je kupljen kupoprodajnim ugovorom).
Ukupno otprilike 20-25% na nekakvu realnu vrijednost motora se još treba dati do registracije.
Financijski je sve ok, jedino što se stalno brineš hoće li sve proći kako treba. Administracija je davež, daleko smo tu od Europe.
Još je jedan član foruma otišao prošli vikend u Poljsku po Harleya, isplati se. | |
|
| |
| Naslov: Re: HD Fat Bob uto 14 tra 2015, 20:22 | |
| onda super i puno sretnih kilometara...
....jel to preko neke firme tamo?...oni nabave po naruđbi? | |
|
| |
Deno man
| Naslov: Re: HD Fat Bob uto 14 tra 2015, 20:27 | |
| Nije firma, nasao sam ga na oglasniku. Mobile de. | |
|
| |
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| |
| |
Kicho cro chopper forum
Broj postova : 2249 Godina imam : 53 Prebivalište : Vukovar/Vinkovci Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT Na forumu od : 24.05.2011
| |
| |
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: HD Fat Bob sri 15 tra 2015, 08:25 | |
| Glavno da se isplati, to je najbitnije !!! Jbg, kad uvezeš par komada onda sve ide po loju | |
|
| |
Deno man
| Naslov: Re: HD Fat Bob sri 15 tra 2015, 08:39 | |
| Prvih 100 je najteze. Onda ide lako. | |
|
| |
Kicho cro chopper forum
Broj postova : 2249 Godina imam : 53 Prebivalište : Vukovar/Vinkovci Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT Na forumu od : 24.05.2011
| Naslov: Re: HD Fat Bob sri 15 tra 2015, 10:40 | |
| Pogledah sad malo mobile.de, tamo se vrti čak 85 (!!) Harley-a iz Poljske.
Većina njih uvoz USA.
Čini se da su Poljaci glavni uvoznici rabljenih Harleya za EU. Vjerojatno imaju smiješna davanja na njih ili slično. | |
|
| |
Karlo cro chopper forum
| |
| |
| Naslov: Re: HD Fat Bob sri 15 tra 2015, 16:20 | |
| malo sam se pogubio....šta je povoljnije uvesti motor iz Poljske (koji je netom uvezen iz Amerike) nego direktno iz Amerike?
Istina da ga je do Poljske lakše otići vidjeti.
malo na glas razmišljam.... | |
|
| |
martinx cro chopper forum
Broj postova : 1107 Godina imam : 59 Prebivalište : Amsterdam Vozim : VN900 custom Na forumu od : 28.11.2012
| Naslov: Re: HD Fat Bob sri 15 tra 2015, 18:19 | |
| Razum mi govori jedno, ali onda se sjetim koja je drzava u pitanju... I da, odes u Poljsku pa izaberes neki drugi, ako ti se onaj ciljani bas ne dopadne. S druge strane, ako kupujes u USA od auto/moto kuce imas neku garanciju stanja (oni obicno naprave pregled i kazu iskreno kakvo je stanje). Kako je homologacija vec napravljena kod uvoza u EU, logicno bi bilo... pa se vratim na prvu recenicu. | |
|
| |
Deno man
| Naslov: Re: HD Fat Bob sri 15 tra 2015, 20:15 | |
| Na uvoz iz SAD-a još treba platiti 25% poreza, transport također. Poljaci imaju znatno jednostavniji uvoz i registraciju. Ali ima svakakvog smeća, neispravnih vin brojeva i sl. S druge strane, moze se otici i vidjeti. Sto se tice homologacije, slazem se, ali to je naša država. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: HD Fat Bob | |
| |
|
| |
| HD Fat Bob | |
|