|
|
| Zaštita od krađe | |
|
+4darko68 Easy rider TommyZG dead27brain 8 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
dead27brain man
Broj postova : 126 Godina imam : 36 Prebivalište : Rijeka Vozim : Hyosung GV250 Aquila Na forumu od : 16.03.2014
| Naslov: Zaštita od krađe čet 29 svi 2014, 10:18 | |
| Planiram uskoro uzeti motor, a pošto živim u zgradi u skoro samom centru Rijeke (Potok-Bradja), nemam ideje kamo staviti motor osim da bi ga pridruzio ostalim skuterima pred osvjetljenim Tommy marketom Nisam našo baš neko mjesto koje nije dostupno kamionu/kombiju i da je osvjetljeno. Razmisljao sam dal je dovoljno disk lock + lanac, s time da vidim za disk lock ima dosta prigovora da se zna po kiši sam od sebe paliti, a ako vadim bateriju i zaboravim ga skinut može se dobro sranje napraviti. Znači pitanje glasi: Kako vi štitite svoje motore?? | |
| | | TommyZG cro chopper forum
Broj postova : 1131 Godina imam : 46 Prebivalište : Zagreb - Podsused Vozim : kolica - djecja Na forumu od : 27.12.2008
| Naslov: Re: Zaštita od krađe čet 29 svi 2014, 10:44 | |
| - dead27brain je napisao/la:
- Planiram uskoro uzeti motor, a pošto živim u zgradi u skoro samom centru Rijeke (Potok-Bradja), nemam ideje kamo staviti motor osim da bi ga pridruzio ostalim skuterima pred osvjetljenim Tommy marketom
Nisam našo baš neko mjesto koje nije dostupno kamionu/kombiju i da je osvjetljeno. Razmisljao sam dal je dovoljno disk lock + lanac, s time da vidim za disk lock ima dosta prigovora da se zna po kiši sam od sebe paliti, a ako vadim bateriju i zaboravim ga skinut može se dobro sranje napraviti.
Znači pitanje glasi: Kako vi štitite svoje motore?? ja sam imao sličan problem nakon preseljenja. Imam parkirališno mjesto , ali ne i mogućnost postavljanja garaže. Kupio sam u Baumaxu čuvar-parkinga , montirao u asfalt i sad motor vežem na njega http://www.megamont.hr/default.aspx?id=72 Ujedno imam i alarm, ali ne na disk locku već u motoru - kupnja u firmi RAPTOR http://www.raptor.hr/auto-program/alarmi-za-motocikle Pouzdan, i počne tuliti kad se motor uspravi - blokada motora i zvučni signal.... ...alarm mi je jedino zakazao kad sam vozio po kiši pa sam namočio daljinski od alarma - tako da sad znam za ubuduće da ne smijem namoćiti daljinac | |
| | | dead27brain man
Broj postova : 126 Godina imam : 36 Prebivalište : Rijeka Vozim : Hyosung GV250 Aquila Na forumu od : 16.03.2014
| Naslov: Re: Zaštita od krađe čet 29 svi 2014, 10:55 | |
| ja nažalost nemam parkirnog mjesta, vidio sam da taj alarm dosta hvale, ali za početak neću imat baš toliko love za to iako mislim da vrijedi svake kune. Ali vidit ću, zato sam mislio za početak disk lock i lanac. Jedino me čudi da svi ti motori u mom kvartu i okolo stoje nezaštićeni, tj jednog sam vidio samo s lancem, nitko nema disk lock, a sumnjam da baš svaki ima alarm, pogotovo što je većina skutera. | |
| | | dead27brain man
| Naslov: Re: Zaštita od krađe čet 29 svi 2014, 17:29 | |
| jeftinije preporuke za početak?? | |
| | | Easy rider cro chopper forum
Broj postova : 1021 Godina imam : 63 Prebivalište : World wide Vozim : Gold Wing, Piaggio X10 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Re: Zaštita od krađe čet 29 svi 2014, 18:45 | |
- jeftinije preporuke za početak??
Jeftino i dobro ....općenito,teško složiva kombinacija... Kao što si i sam rekao...komad dobrog (debelog) lanca i kvalitetan lokot + eventualno disc lock sa alarmom. To bi trebalo biti dovoljno da odvrati amatere i avanturiste. | |
| | | darko68 cro chopper forum
Broj postova : 908 Godina imam : 56 Prebivalište : Rovno 23 Vozim : Yamaha dragstar 1100 piagio fly Na forumu od : 11.01.2012
| Naslov: Re: Zaštita od krađe čet 29 svi 2014, 18:46 | |
- jeftinije preporuke za početak??
Lanac za prvi kotač i za stup rasvjete | |
| | | vroc-bobi cro chopper forum
Broj postova : 1317 Godina imam : 56 Prebivalište : dalmacija Vozim : M1800R / nocni bijes , K1600GT SE Na forumu od : 09.10.2011
| Naslov: Re: Zaštita od krađe čet 29 svi 2014, 19:14 | |
| Straznji kotac je teze skinut , dakle straznji ( moj savjet ) ako vec mora bit kotac . Sto stavis da stavis , dobro je , ako su drugi nezasticeni , prije ce ukrast njih nego se zezat sa zastitom . | |
| | | dead27brain man
| Naslov: Re: Zaštita od krađe čet 29 svi 2014, 20:49 | |
| hvala na odgovorima kamo mogu naci neki disk lock?? ali i to što kažete, ako su drugi nezaštićeni moj bi bio manja meta šta god da imao, možda s vremenom uložim na pravi alarm, ali ne baš tako uskoro...nažalost | |
| | | mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: Zaštita od krađe čet 29 svi 2014, 21:01 | |
| ...ja sam na motor ugradio ovaj alarm ima tri stupnja osjetljivosti i prvi puta se samo na kratko oglasi, te se nakon nekih 15 sek vrati u početno stanje (sirena je 120Db).... o njemu sam nekaj napisao u mom "čačkanju" a uz disc lock ili lanac bi trebalo biti za "poštenog" lopova dovoljno da ga odvrati od namjere | |
Broj postova : 1021 Godina imam : 63 Prebivalište : World wide Vozim : Gold Wing, Piaggio X10 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Re: Zaštita od krađe čet 29 svi 2014, 21:57 | |
- kamo mogu naci neki disk lock??
1. Bilo koji dućan moto opreme (u Rijeci : Ruting,Moto Art,Mali moto, LS moto...) 2. e-bay 3. www.njuškalo.hr | |
| | | crocopzmaj cro chopper forum
Broj postova : 946 Godina imam : 42 Prebivalište : matulji Vozim : Yamaha XVS 1300a midnightstar Na forumu od : 08.12.2011
| Naslov: Re: Zaštita od krađe čet 29 svi 2014, 22:11 | |
| parkiraj ga par sto metara zapadnije u vukovarskoj, kod "yamahe", tamo sam siguran da ti ga neće ukrasti a ni skidati dijelove sa njega | |
| | | | asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: Zaštita od krađe čet 29 svi 2014, 23:16 | |
| E bay. Imaš svega tamo za normalne pare. Od klasičnih alarma poput Mrljinog, pa do GPS trackera koji isto tako dojavljuju "pomak", i to sve od prije spomenutih 14 pa do 50-ak dolara... | |
| | | dead27brain man
| Naslov: Re: Zaštita od krađe čet 29 svi 2014, 23:55 | |
| ovo kraj yamahe sam se i ja sjetio XD trebam onda svaki put setat od viktorije(restorana) do tamo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zaštita od krađe | |
| |
| | | | Zaštita od krađe | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|