Početna stranicaPretraľnikBenkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 610RegistracijaLogin

Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik

Go down 
3 posters
Autor/icaPoruka
Tarze
cro chopper forum
cro chopper forum
Tarze

Broj postova : 781
Godina imam : 41
Prebivalište : Dalmacija
Vozim : Kymco Zing chopper ; Vespa PX
Na forumu od : 22.07.2012

Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik Empty
PostajNaslov: Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik   Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik Icon_minitimesub 29 oľu 2014, 18:33

Kiša je bila duga i dosadna. Meni je već bilo puna kapa glupog vremena, motor je stajao u garaži a ja danima učio za ispit na faksu. Trebalo mi je odmora - i to odmah.

Rekao sam ženi da idemo malo đir baciti ovu nedjelju, kažu da će lijepo vrijeme, kaže ona - Ajde, mogli bi u subotu, ionako ne radim.

Ja veseo ka' malo dijete  Very Happy 

Odlučili smo malo ići u unutrašnjost, da vidimo i taj dio motorom. Bilo smo par puta prije ali automobilom. Inaće smo kompletnu obalu obišli više puta i sad smo htjeli nešto drugačije. Jest da ja više volim ići morskim putem, ipak sam Dalmatinac ali treba malo i druge stvari vidjeti, zar ne?

Pošto sam mu nedavno napravio generalku trebalo ga je ipak testirati, zar ne?  Twisted Evil 

Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 17a73f317562784 Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik B33306317562785Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 1185fa317562788Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 291de7317562792

Ujutro sam se produbio sretan jer sam vidio da je Vakula napokon pogodia prognozu i da je zbilja sunce vani nakon milijun godina kiše.  dancingbanana 

Lagani doručak, higijena, prolistao novine, pripremio bike, žena je svo to vrijeme spavala, of skroz.  No 

Dižem ju, tjeram da se obuče što prije, sve prihvaća bez pogovora, ne mogu ni sam vjerovati, bit će zato što zna da ide na motor  roker Laughing 

Stavljam ključ u bravu, okrećem prema gore, lagani kick i Zing pali iz prve. Minut, dva zagrijavanja i pičimo. Vožnja je ugodna, sunce piči i brzo stižemo do Novigrada. Nema ni vjetra, iako su najavili.  Cool 

Kod Novigrada skrećemo za Benkovac i tamo ima jedan zavoj gdje zapravo treba stati a ja sam produžio. Sam Bog nas je tada čuvao da netko nije naišao na drugoj strani.... Bohmann 

Popizdim na sebe kod takvih stvari, radi obične nesmotrenosti izgubiš život. No No 

A ništa, zahvalim se Bogu sam sebi ispod kacige i pičimo dalje.

Stižemo u Benkovac i tamo uzimamo nešto za užinu. Ja čekam ispred Plodina dok je žena u šopingu.  slinim 

Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik B8b4dd317563858 Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik C1a628317563860

Nakon užine i nakon što sam malo odmorio agregat ( ipak je to motorić od 11 KS ( kad je bio nov ) i 125 cc sa uljno-zračnim hlađenjem..) krenusmo prema Kistanjama. Ono što me nasmijalo je da je na znakovima u Benkovcu pisao 85 km do Knina a kad smo se makli 200 metara dalje novi znak na kojem piše 65 km do Knina.  Very Happy Very Happy 

Di je nestalo onih 20 km, Boga pitaj  dancingbanana Wink 

Spretno i sretno stižemo u Kistanje i stajemo pokraj ogromnog tornja, pojma nemam čemu ovo služi, ako netko zna, neka kaže  Very Happy 

Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik A31603317565457 Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik B6cd19317565458Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 3c3868317565459

Nakon čudnog tornja sjedamo u sedlo i pičimo dalje. No, ubrzo vidimo nekakve lijepe građevine i stajemo da se malo poslikamo i usput odmorimo motocikl.

Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik C4fd83317565874 Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik A8d733317565876Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 99db3e317565877Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik Bf1835317565879

Dok smo stajali čuo sam žubor vode i odlučio sam pogledati naprijed što je to - kad ono Ušće rijeke Krke. Sjedaj na bike i piči  Laughing 

Nakon par minuta dolazimo tamo i divimo se prizoru, zbilja je nešto posebno  Very Happy 

Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 08b949317566636 Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 586a62317566639Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 4f2d84317566640Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 5bb98e317566644Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik C7e0ce317566646Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 4f2d84317566648Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik F02d83317566649
Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 677adf317572931

Nakon po' ure divljenja idemo dalje. Brzo smo u Kninu no ne zadržavamo se. Kratko komentiramo kako nam se na cijelom ovom putu do sad jedino u Kninu učinilo da ima nešto ljudi, posebno mladosti, sve ovo ostalo je blago rečeno napušteno...

Idemo dalje i stižemo do Vrlike pa do Peručkog jezera, tu pokušavamo poslikati par slika ali nam nisu neke  Rolling Eyes 

Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik Bf2eb5317567328 Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 854f03317567331Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 6af655317567333Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik Cb77b4317567334

Malo smo odmorili motor i guzice pa krenusmo slavnom stazom Marka Perkovića Thompsona, Svilajom i Petrovim poljem  biker2 biker2 

Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 393c32317567672 Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik Bc0d89317567677Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 279532317567679Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 7e77ee317567681Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 22ebaf317567683Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik 16f684317567684

Treba reći i da smo na putu dolje niz planinu prvo naišli na stado krava ali ajde ti njih slikaj, znate kakve su krave, nasade se nasred ceste i dođu k tebi pa te srušu s motora. Krave  lol! 

E, al par kilometara dalje smo sreli stado bikova i to su bili pravi, veliki bikovi iz Dalmatinske zagore. Jedva smo od straha prošli slalom između njih dok su oni mirno stajali nasred ceste i mrko nas gledali. Pičiiiii, gassss, bježmo,bježmo  biker2 lol! 

Preko Drniša smo došli do Šibenika i stali na tople sendviče,

Ono što nas je zajebavalo cijelim putem je bila bura ali koliko god sam se žalio na buru koja je puhala u unutrašnjosti ovaj naš sjevero-zapadnjak je bia još gori i odlučili smo u cugu proći dionicu Šibenik - Zadar.

Kad sam stao nisam više osjećao vrat ni guzicu. Imam trzajne povrede vrata zbog vitra  wc scratch Bohmann 

Dok ovo pišem sve me još boli.

'Bem ti vitar i buru  Bohmann 

P.S. 1 - Pauk mi uša u brzinomjer i napravia paučinu unutra. Koji kralj.

P.S. 2 - Koliko god volia more sad ga volim još više. Jednostavno je sve lipše na moru  lol! 

P.S. 3 - Kompletna zagora izgleda kao odavno napuštena i devastirana, niti jednu tvornicu nismo vidjeli da je u pogonu, dapače, u derutnom su stanju.  No   Nije ni čudo da nema mladosti....Nažalost...

P.S. 4 - Plodine u Benkovcu puštaju čudnu muziku.  Twisted Evil 

Krenuli u 09 h ujutro a došli doma oko 17:30 h. Prijeđena kilometraža 320 km, potrošeno oko 130 kn goriva. Motor cijelo vrijeme radio na submaksimalnom i maksimalnom tempu. Nije loše za Zing star 15 godina sa skoro 40 000 km iza sebe.  dobar3 

Aj, živili  Wink
[Vrh] Go down
pinky
cro chopper forum
cro chopper forum
pinky

Broj postova : 2862
Godina imam : 56
Prebivalište : Banja Luka
Vozim : Keeway Cruiser 250
Na forumu od : 23.01.2010

PostajNaslov: Re: Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik   Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik Icon_minitimesub 29 oľu 2014, 19:10

dobar Svaka čast za biker2 , lijepo i ugodno proveden dan, a buru i bolove u vratu, ma to će proći,
al' ova proljetna vožnjica dobro je došla, zar ne.
Zingaš je pravi munjoz dancingbanana dobar , ugodan ostatak vikenda i  rendeer rendeer cuga 
[Vrh] Go down
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

Broj postova : 3849
Godina imam : 40
Prebivalište : Ljubuski
Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King
Na forumu od : 16.11.2010

PostajNaslov: Re: Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik   Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik Icon_minitimesub 29 oľu 2014, 19:50

jako fin djir i lijepe slike  dobar dobar 

poznat mi je dio kraj Peruckog jezera do Knina i preko Drnisa do Sibenika,milina  Laughing Laughing 
[Vrh] Go down
Tarze
cro chopper forum
cro chopper forum
Tarze

Broj postova : 781
Godina imam : 41
Prebivalište : Dalmacija
Vozim : Kymco Zing chopper ; Vespa PX
Na forumu od : 22.07.2012

PostajNaslov: Re: Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik   Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik Icon_minitimesub 29 oľu 2014, 20:06

Fala dečki  Wink 

Je, lipo je ali fali svita, nema ljudi. Ja više od ičeg volim ljude i ne volim kad je nešto devastirano i napušteno....
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik   Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik Icon_minitime

[Vrh] Go down

Benkovac - Knin -Vrlika - Peručko Jezero - Šibenik
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» LUKAVAC, BiH, 16.5., jezero Modrac, ide li itko!?
» kratki izlet do Imotskog,Modro i Crveno jezero