| Honda Gold Wing | |
|
+14custom rider cro.chopper Lars_Viking Hyosung martinx pinky medo Bosqeto Tarze vedranst mrljo#2 magna Safet(y) Easy rider 18 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Easy rider cro chopper forum
Broj postova : 1021 Godina imam : 63 Prebivalište : World wide Vozim : Gold Wing, Piaggio X10 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Honda Gold Wing čet 27 vel 2014, 22:29 | |
| | |
|
| |
Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| |
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Honda Gold Wing pet 28 vel 2014, 06:44 | |
| Honda ko honda Ali ovaj X 10 .... Bas sam ga imao na testu par dana pa imam u planu napraviti usporedbu njega i Irona | |
|
| |
mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: Honda Gold Wing pet 28 vel 2014, 08:45 | |
| ... aaaleeluujaa! ..jebate kolki gumbići!!... vjerojatno si bil na obuci za upravljanje svim tim, kad ti je trebalo tolko da staviš slikice! hehehe … šalim se naravno! ..jako ljepa krstarica i duboko se nadam da ćeš pored naviganja imat vremena i za naviganje ovom ljepoticom!... | |
|
| |
vedranst cro chopper forum
Broj postova : 1104 Godina imam : 51 Prebivalište : split Vozim : HONDA GL1800 GOLDWING, KAWASAKI VN1500 DRIFTER Na forumu od : 22.02.2010
| Naslov: Re: Honda Gold Wing pet 28 vel 2014, 09:31 | |
| Prestrašna je, golema. Samo, uz sav taj luksuz i blještavilo malo mi je nedorečena s tom malom štafnom za noge, čudi me da i to nije u sinergiji s ostatkom glamura. A dobro bi joj leglo ima Millenium Falcon | |
|
| |
Broj postova : 1021 Godina imam : 63 Prebivalište : World wide Vozim : Gold Wing, Piaggio X10 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Re: Honda Gold Wing pet 28 vel 2014, 11:54 | |
| - vedranst je napisao/la:
- Prestrašna je, golema. Samo, uz sav taj luksuz i blještavilo malo mi je nedorečena s tom malom štafnom za noge, čudi me da i to nije u sinergiji s ostatkom glamura.
A dobro bi joj leglo ima Millenium Falcon Možda se na slici i ne vidi baš najbolje, ali *štafna* je puno masivnija nego na ostalim motorima. Postoji mogućnost montaže papuče i klackalice mjenjača kao dodatne opreme, no onda nastaje problem širine kod zaustavljanja i spuštanja nogu na asfalt, kao i nepraktičnost spuštanja bočnog nogara.Čitajući USA GW forum, mnogi su se nakon montaže papuča i klackalice vratili na original *štafne* tako da po tom pitanju ne mislim ništa mijenjati. | |
|
| |
| Naslov: Re: Honda Gold Wing pet 28 vel 2014, 11:59 | |
| - magna je napisao/la:
- Honda ko honda
Ali ovaj X 10 .... Bas sam ga imao na testu par dana pa imam u planu napraviti usporedbu njega i Irona Za X 10 samo mogu potvrditi da je ludilo od skutera po svim referencama, od voznih osobina,preko komoditeta (naročito za suvozača),prtljažnika (stanu dvije integralke) pa do potrošnje (prosjek 3.3 litre / 100 km u normalnoj vožnji). Dizajn me također bacio s nogu kad sam ga vidio prvi puta,a kako sam već imao pečeng kupca za Nexus....dilema je bila brzo riješena. Čak sam se nakon prodaje Intrudera malo i dvoumio da li mi uopće treba *bajk* pored takvog skutera. No ljubav je ipak prevagnula a i lajbek bi onda ostao neupotrebljen | |
|
| |
mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: Honda Gold Wing pet 28 vel 2014, 12:06 | |
| ,nego jel ima onaj "fensi-šmensi" centralni nogar na elektromotor?.... stisneš na gumbić a on bzzzzz!... i eto zadnjeg kraja u zraku!? | |
|
| |
| Naslov: Re: Honda Gold Wing pet 28 vel 2014, 12:33 | |
| - mrljo#2 je napisao/la:
- ,nego jel ima onaj "fensi-šmensi" centralni nogar na elektromotor?.... stisneš na gumbić a on bzzzzz!... i eto zadnjeg kraja u zraku!?
Nažalost nije...a bilo bi lijepo....ne znam da li ima opcija u dodatnoj opremi. Mada,motor je zaista odlično izbalansiran i sa bolesno niskim težištem, tako da zaista nije neka posebna tlaka (barem meni nije) dizati ga na centralni nogar unatoč popriličnoj težini. | |
|
| |
Tarze cro chopper forum
Broj postova : 781 Godina imam : 41 Prebivalište : Dalmacija Vozim : Kymco Zing chopper ; Vespa PX Na forumu od : 22.07.2012
| Naslov: Re: Honda Gold Wing pet 28 vel 2014, 13:14 | |
| Jebate led, ovo je space shuttle Ispada veliki X10 Jesi ti siguran da ti je A dozvola dovoljna za ovo čudo? | |
|
| |
Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| |
| |
medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: Honda Gold Wing pet 28 vel 2014, 19:04 | |
| jeba te led, pa na ovom se ne moraš ni vozit da bi uživao , samo daš kontakt i ožeži po botunima | |
|
| |
pinky cro chopper forum
Broj postova : 2862 Godina imam : 56 Prebivalište : Banja Luka Vozim : Keeway Cruiser 250 Na forumu od : 23.01.2010
| |
| |
martinx cro chopper forum
Broj postova : 1107 Godina imam : 59 Prebivalište : Amsterdam Vozim : VN900 custom Na forumu od : 28.11.2012
| Naslov: Re: Honda Gold Wing pet 28 vel 2014, 21:16 | |
| - medo je napisao/la:
- jeba te led, pa na ovom se ne moraš ni vozit da bi uživao , samo daš kontakt i ožeži po botunima
Ko captain Picard: warp 2, engage... | |
|
| |
Hyosung man
Broj postova : 366 Godina imam : 27 Prebivalište : zg Vozim : Kawasaki er5 Na forumu od : 13.09.2013
| Naslov: Re: Honda Gold Wing pet 28 vel 2014, 21:19 | |
| Čestitke Krstarica je | |
|
| |
Lars_Viking cro chopper forum
Broj postova : 1379 Godina imam : 36 Prebivalište : Matulji Vozim : Kawa VN 800 Na forumu od : 09.06.2012
| Naslov: Re: Honda Gold Wing sub 01 oľu 2014, 00:27 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Honda Gold Wing uto 04 oľu 2014, 21:21 | |
| GW danas registriran i pao je prvi službeni đir od nažalost tek 30-ak kilometara Prvi utisci su fascinirajući, totalno druga planeta od svega što sam do sada vozio. U mirovanju se osjeća velika težina,najviše kod uspravljanja sa bočnog nogara. Kretanjem,osjećaj težine vrlo brzo se izgubi i zaista se nema osjećaj da se vozi motocikl tolikih gabarita i težine. U nekim trenucima,čak me podsjeća (vjerovali ili ne) na moj Piaggio X 10 !! Tako ga je lako voziti. Okretni moment je toliki da u 5-oj brzini bez problema možeš voziti od 40 km/h pa nadalje,dakle,gotovo kao skuter,bez puno čeprkanja po mjenjaču !! Sve se odvija bez problema na niskim okretajima, od 1200 - 2000 rpm. Kao u nekoj video igrici !! Još se malo moram naviknuti na novi položaj sjedenja koji je dosta drugačiji od Intrudera,pogotovo u položaju nogu, te mjenjač (nema više klackalice koja mi malo i fali) no to je samo pitanje još kojeg prevaljenog kilometra. Mjenjač ide kao kroz maslac, nema one custom grubosti i glasnoga *klak*. Skoro da mi i to malo i nedostaje !! Danas je bilo i dosta hladno (bura dere, vani oko 9 C), ja se zabundao ko medo očekujući smrzotinu,a ono.....!!!! heba te led....meni toplo na motoru !! Podesivo grijanje ručki,sjedala i otvorene klapne za grijanje nogu toplim zrakom, pružaju jednu sasvim novu dimenziju zimske vožnje, barem na ovim manjim brzinama do 70-ak km/h koje sam isprobao danas u gradu i prigradu. Surround zvuk sa 6 zvučnika ima jačinu da se i kroz zatvorenu liftericu sasvim normalno sluša glazba ili radio. Ludilo... Bilo je i podosta upitnih pogleda sa trotoara i okolice prilikom prolaska zvučne kutije na dva kotača. Uštekao sam i memory stick tako da je pičila već unaprijed pripremljena kompilacija startajući sa *Smoke on the water* Ha,ha.. Kočnice grizu na prvi dodir, pogotovo na manjim,gradskim brzinama,kako prednje,tako bome i zadnje. Doduše ima integralni sustav kočenja koji kombinira prednje i zadnje klipiće....no osjećaj je i više nego OK. Ovjes je podesiv u širokom rasponu sa mogućnošću pohranjivanja dva set up-a u memoriju (solo ili npr. sa suputnikom i prtljagom). Zgodna opcija koja se aktivira tek pritiskom na memory 1/2 gumb. Za vikend je u planu i prva tura na 2 dana, do Bleda i Bohinja (zima više nije bauk!!), ako se štogod ne pošemeri u službenom rasporedu. | |
|
| |
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Honda Gold Wing uto 04 oľu 2014, 22:00 | |
| Super, uzivaj u voznji i samo opušteno!!! Jel ćeš pometat one silne lampice na nju? | |
|
| |
| Naslov: Re: Honda Gold Wing uto 04 oľu 2014, 22:09 | |
| - cro.chopper je napisao/la:
- Super, uzivaj u voznji i samo opušteno!!!
Jel ćeš pometat one silne lampice na nju? Ma škicnuo sam već neke led trake u Trstu (Bep*s u zoni Industriale), možda vremenom stavim ispod bočnih kofera. Nisu skupe. Moram se malo sagnut i pogledat mogućnost ljepljenja trake. Sad je primarno i prvo u planu jedan airbrush prednjeg blatobrana na temu *White eagle*. Već ima neka skica u glavi...Da ga u moru ostalih GW lakše prepoznam na parkingu | |
|
| |
pinky cro chopper forum
Broj postova : 2862 Godina imam : 56 Prebivalište : Banja Luka Vozim : Keeway Cruiser 250 Na forumu od : 23.01.2010
| Naslov: Re: Honda Gold Wing čet 06 oľu 2014, 20:37 | |
| Svaka čast, ništa ljepše od takvog osjećaja, a u drugu ruku znam kako je čekati kada će konačno svršiti kalendarska zima! U svakom slučaju, najbitinije da je krenula , pa da bude sa srećom i mnogo ugodnih kilometara i gušta | |
|
| |
| Naslov: Re: Honda Gold Wing čet 06 oľu 2014, 21:20 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Honda Gold Wing ned 09 oľu 2014, 22:18 | |
| Subota / nedjelja...dobra prognoza...pala prva tura do Bleda i Bohinja. Ukupno 470 km. Vozilo se suzdržano,em novi motor koji tek treba razraditi,em hladan asfalt,em nas dobrano oprala bura na dionici od Pivke do Postojne. Gotovo kao u podvelebitkom kanalu ! Kratki odmor u Ljubljani i piva sa ekipom iz Honda AS Motori... dečki su stvarno super !! Nisam na Bledu bio još od izleta u osnovnoj školi pa mi to je praktički bio lijepi izlet u nepoznato. Priroda očaravajuća, još uvijek malo prohladno uz zaključak da se svakako treba vratiti još jednom u proljeće kad sve zazeleni i bude kudikamo toplije. Đir uz samu obalu bledskog jezera zaista je fascinirajući, napravili smo ga nekoliko puta...toliko je lijepo i opuštajuće. Piva i tradicionalne bohinjske kremšnite u kavani na obali jezera svakako su nešto što treba ponoviti. Smještaj u hotelu,večera u pivnici,noćenje....nedjelja ujutro laganini pakiranje nakon doručka i put prema Bohinju. Jutarnja temperatura od tek 3 C natjerala nas je prvo na šetnju Bohinjom da bi tek podizanjem sunca i temperature na 7-8 C krenuli dalje. Hladnoća se sasvim uredno anulirala vjetrobranom u najvišoj poziciji,te grijanjem sjedala,ručica i otvorenim klapnama koje usmjeravaju topli zrak na donji dio nogu. Dionica Bled-Bohinj je duga 20-ak kilometara i mogu reći da mi je to do sada najljepša kraća dionica koju sam odvozio u životu. Dobar asfalt, povremeno zavojito, landscape kao iz razglednica, oko tebe glečeri još puni snijega, dvije-tri rječice/potoka...malo podsjeća na onu našu prekrasnu dionicu dolinom Mirne,starom cestom od Buzeta prema Umagu. Đir oko Bohinjskog jezera nije ništa manje zanimljiv od onog oko Bledskog. Jedino što je Bohinjsko jezero smješteno podno planina pa još dobrano ima zaostalog snijega i nešto je hladnije nego na Bledu. Oko obale jezera isto se može proći autom/motorom pa i tu mogućnost nismo propustili. Nazad smo krenuli oko 14:00, autoput do Postojne, još jedan đir kroz Opatiju i piči doma. Gold Wing je prvi zadatak odradio savršeno, većinom u petoj brzini...kao skuter... U dva dana prošli smo ukupno 470 km, onako, penzionerskom brzinom u cilju razrađivanja novog motora, što je na kraju bilo nagrađeno potrošnjom od (PAZI SAD !!) tek 5.7 litara / 100 km, mjereno punjenjem od čepa do čepa. Zaista se vozi kao *diesel*...sve se odvija na 1000 - 2500 rpm-a, uglavnom u petoj brzini dok u četvrtu treba šaltati tek u onim najooštrijim zavojima gdje je ograničenje 30 ili 40 km/h. Čak se i rotori uredno prolaze u četvrtoj brzini Na autoputu je isproban i tempomat....što reći...nice gadget !! Pruža lijepi odmor za desnu ruku na kojoj dužoj dionici. Veliki i široko postavljeni retrovizori kompletno anuliraju mrtvi kut što me zaista ugodno iznenadilo. Neravnine na cesti apsorbira savršeno,podsjeća u najmanju ruku na Citroen C5 !! Surround sistem od 6 zvučnika omogućava slušanje glazbe pri tek 50 % glasnoće čak i na autoputu. Dosta hvale....nitko nije savršen, pa tako ni GW !! Mislim da bi s obzirom na ogroman okretni moment trebao imati još jednu,šestu brzinu. To bi podnio bez problema i još bi malo smanjilo potrošnju.Nadalje,nogari su dosta masivni i dobro odmjereni za položaj u vožnji, ali prilikom zaustavljanja i spuštanja nogu na asfalt točno su na putanji noge i na neki način smetaju te pri tom manevru treba biti pažljiv. Prvi dan su mi traperice zapele za nogar !! Spojka otpušta dosta naglo, a u kombinaciji sa velikim okretnim momentom čini motor u prvoj brzini prilično nervoznim. Riješeno jednostavnim kretanjem bez gasa !! Prednji ovjes izvrsno upija neravnine no ne mogu se oteti dojmu da bi progresivne opruge u prednjim vilicama još dodatno poboljšale osjećaj držanja ceste i povratne informacije. Eto prostora za poboljšanje !! Još jedna kratka pohvala : vožnja sa suvozačem ili bez njega ne čini gotovo nikakvu razliku u vožnji. Fascinantno !! Na bivšem Intruderu razlika je bila drastična. Bled i Bohinj zaista nisu tako daleko,iz Rijeke tek 200-tinjak km i svakako bih,pogotovo ekipi iz PGŽ-a, preporučio ovaj izlet. Sve bi se moglo bez stresa izvesti čak i u jednom danu tako Troškovi : - Vinjeta za 3 dana : 7 EUR - Hotel u centru Bleda : 53 EUR za dvije osobe noćenje / doručak - Večera u pivnici : ukupno 43 EUR-a (obilno da nismo mogli sve pojesti,a ima i turističkih menija za 10-12 EUR-a) - Piva,kava,kremšnite : 12 EUR - Gorivo : 5.7 l/100 km...pa tako 470 km Slijede fotografije... | |
|
| |
| Naslov: Re: Honda Gold Wing ned 09 oľu 2014, 23:08 | |
| | |
|
| |
Lars_Viking cro chopper forum
Broj postova : 1379 Godina imam : 36 Prebivalište : Matulji Vozim : Kawa VN 800 Na forumu od : 09.06.2012
| Naslov: Re: Honda Gold Wing pon 10 oľu 2014, 00:00 | |
| Bio gore u utvrdi, isto. Iako pred nekoliko godina (osnovna škola ) | |
|
| |
| Naslov: Re: Honda Gold Wing ned 16 oľu 2014, 21:39 | |
| Vikend...dobra prognoza...tko može odoliti.... Pala vožnjica od Rijeke do Buzeta pa dalje mojom najdražom dionicom, dolinom Mirne do Novigrada. Na povratku posjet i šetnjica neponovljivim Motovunom. Potom posjet konobi Volte u Kotlima iznad Buzeta, koju toplo preporučam svim putnicima namjernicima koji se zateknu u blizini (krušna peć, tradicionalna kuhinja,domaći kruh, sve obilno,sve fino, cijene umjerene, ambijent za 5...). Na povratku još đir kroz Opatiju... Ukupno 265 km | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Honda Gold Wing | |
| |
|
| |
| Honda Gold Wing | |
|