Nakon dva tjedna popriličnog presinga na poslu, dolaska kući premoren i nevožnje motorom odlučio sam sunčano nedjeljno popodne iskoristiti za isprazniti glavu i opustiti se malo vožnjom negdje izvan grada.
Odluka je pala na rutu uz Savu do Siska pa nastavak uz Kupu do Pokupskog i preko Kravarskog nazad prema Zagrebu, odnosno Sesvetama.
Krenuo sam lagano oko 13.30 iza nedjeljnog ručka.
Silaskom na čvoru Kosnica prolazi se kroz sela Črnkovec, Lekneno i Strmec Bukevski, nakon čega cesta kreće u puno prirodnijem okružju.
Prema Bukevju kruz šumu
Kod Bukevja cesta se penje na nasip i nastavlja dalje uz samu Savu
Nakon nekoliko kilometara vožnje dolazi se do skretanja za Dugo Selo i Rugvicu što je poprilično čudno obziroma da tamo nema nikakvog mosta, ali zato je tu skela koja vozi preko Save
Pogled s pristaništa
Skela je privezana sajlom i uz pomoć kormila kao pogon koristi isključivo tok rijeke
Plovi Kinez preko Save
Kao što sam i planirao, preko Oborova nastavljam dalje lijevom obalom.
Cesta je kudikamo bolja nego ova na desnoj strani, a sama priroda je dosta živopisna.
Prolazi se kroz nekoliko sela i dolazi do Martinske Vesi gdje opet prelazim na desnu obalu, ovaj puta preko jedinog prometnog visećeg mosta u Hrvatskoj te nastavljam dalje prema Sisku
Guske i labudovi kod Martinske Vesi
Prolazim kroz Sisak i nastavljam put Letovanića.
Kupa kod Letovanića
Nakon sela Stari Brod nastavak prema Pokupskom vodi preko neasfaltiranog dijela ceste od kojih 5km, preko brda kroz samu šumu. Je makadam. al da se proći. Iza tog djela dolazi se do Pokupskog.
Pogled sa mosta Pokupsko
U Pokupskom okrečem na sjever i vozim prema Kravarskom. Asfalt je dobar, ali sama cesta je prilično zavojita i ima dosta šodera po zavojima. Iza Kravarskog, prema Gorici je cesta puno ravnija i tako kroz Goricu i Zagreb završavam svoj put oko 18.00 kod kuće u Sesvetama.