Početna stranicaPretraľnikRab 610RegistracijaLogin

Rab

Go down 
+6
Acyd
Drifter
Hedo
Safet(y)
Zlac
Tarze
10 posters
Autor/icaPoruka
Tarze
cro chopper forum
cro chopper forum
Tarze

Broj postova : 781
Godina imam : 41
Prebivalište : Dalmacija
Vozim : Kymco Zing chopper ; Vespa PX
Na forumu od : 22.07.2012

Rab Empty
PostajNaslov: Rab   Rab Icon_minitimesub 14 ruj 2013, 20:31

14.09.2013

Ajmo malo reći nešto prvo o mom novom prijevoznom sredstvu. Nakon što sam prošao pola EU sa sponzorskim skuterom Kymco People S 50, odlučio sam položiti A kategoriju da mogu napokon i ja voziti ozbiljnije motocikle. Samo polaganje je dobro prošlo, vozio sam Yamahu FZ 600 i brzo sam se naviknuo na nju, položio iz prve i odlučio potražiti sebi motocikl. Pošto su mi financije bile na minimumu i morao sam još posuditi novac, nisam imao nekakav veliki raspon motocikla za odabir. Probao sam Vespu PX 200 i 150 i uvidio da to nije za mene, gledao Yamahu SR 250 I MZ 250 ali ništa od toga mi nije "baš" štimalo. Zaljubljenik sam u laganiju i opuštenu vožnju i htio sam choppera ali za velikog nisam imao niti približno novca a za nekakav od 250 ccm sam mogao samo kupiti uništen motor sa novcima kojima sam raspolagao.

I, što da radim?

Pošto sam se uvjerio u izdržljivost Kymco mašina odlučio sam kupiti u Koprivnici mali chopper od 125 ccm, 11 KS, 35 000 kilometara na satu. Taj mali chopper je Kymco Zing.

Iako su me mnogi ( dobronamjerno ) odgovarali od njega jer jednostavno su mislili da će mi motocikl biti premali sa tako malo kubikažom ( i ja to donekle i sam smatram...) ja sam se ipak odlučio na vožnju a ne skupljanje novaca za neki drugi motocikl.

Da kažem prvo da Zingic ide monstruoznih 90 km/h i to kad je povoljan vjetar u krmu i velika nizbrdica, u njega stane 12 litara goriva a sa pola rezervoara prođe preko 200 kilometara, dakle negdje kao Zippo upaljač.

Može vuči i dvoje i mamac je zavidne poglede, nitko ne može vjerovati da je tako jeftin, velik i dobar.

Nakon što sam prošao put od 380 kilometara da ga dovezem doma i uvjerio se da je to dobar motocikl odlučio sam odmah da ovaj vikend supruga i ja odemo do jedinog otoka na sjevernom Jadranu na kojem nismo bili do sad - Rab.

Probudio se ujutro oko 8h, jutarnja higijena, doručak, sjedi i gledaj stari vestern sa Robertom Mitchum-om dok se gora polovica sprema. A znate i sami vi koji ste oženjeni koliko to traje. A ne daj Bože da nešto prigovoriš, napravia si sam sebi pizdariju za cili dan.

Ajde, oko 9h smo napokon krenuli, izvezao motor iz garaže, dao kontakt i upalio zvijer. Krenuli mi tako preko Starigrada, lijepa cesta ( nikako mi nije jasno kako oni likovi iz Top Gear ne znaju za nju? ), kao stvorena za dobar motocikl ili automobil. Nakon što sam skužio da je ipak prehladno da se zajebavam samo sa jednom jaketom, stavio sam na sebe još jednu i sad je bilo puno bolje. Iako su rekli da će danas prognoza biti dobra nisam se baš uvjerio u to, činilo se kao da će se nebo srušiti svaki tren a sunca ni za lijek. No, što je tu je - ajmo dalje.

Uredno su naši plavci mjerili brzinu kod Starigrada i uredno su zaustavljali samo motoriste.

Moram priznati da iako je Jadranska magistrala predivna, cesta je dobra, pogled je predivan - meni je već to sve lagano dosadilo. Toliko sam puta već prošao tuda i koliko god lijepo bilo - oko se navikne na tu ljepotu, oko traži raznolikost.

Nakon što smo prošli Karlobag malo smo stali da odmorimo naš chopper jer ipak je to mali agregat koji nema vodeno hlađenje.Pošto smo stali 20 - tak minuta i ohladili ga, kad smo ga upalili opet je vukao kao lud. Dakle, svjetlosna brzina.

U zadnji tren sa dospio na trajekt za Rab, ali doslovno zadnji tren jer me debilni Mađar kočio cijelio vrijeme dok sam vozio iza njega, jedva sam ga uspio preteći. Dolazak na trajket, ukrcavanje i željno iščekivanje pristanka.

Poslije nekih 15 - tak minuta smo pristali i izašli vani, pun gas i pravac Lopar. Naravno, totalno smo falili put. To smo skužili nakon što smo došli u slijepu ulicu.

A ništa, vraćaj se nazad za Rab pa opet za Lopar. Dok smo se vozili primjetili smo da sam otok nije toliko uređen i nije nam bio puno ljepši od nekih drugih otoka. Nakon 18 kilometara stali smo na pizzu i pivo. Poslije odlične pizze smo odlučili se vratiti i istražiti ostale kutke otoka.

Nakon što smo se izmunjesali svukuda odlučili smo se vratiti za sam Rab i malo prošetati starom jezgrom. I to je ono lijepo. Rab je, kao i svaki naš otok, jako lijep, stara jezgra ima dosta crkvi, išli smo se pomoliti u jednu, prošetali mistom i ajmo nazad.

Dok smo se vraćali nazad ispred nas se pojavila visoka cura sa velikim sisama koja je nosila nešto kao usku majicu koja je jedva pokrivala njemu malu prčastu guzu. Grudnjak nije ni nosila i po mom stručnom oku sise broj 4 su skakale slobodno poput ptice u letu i uveseljavale okolinu.

Najjača scena je da dok je prolazila a mi pičili za njom, na klupicama su sjedili starci i hvatali sunce kao gušteri, svi su se kao jedan okretali za njom iako im vrlo vjerovatno ni 7 Viagri nebih pomoglo da "nešto" naprave.

Zahvalio sam Bogu na uslišanim molitvama i sjeo na svoj chopper.

Opet smo naišli na debilnog vozača iz Mađarske koji je vozio Audi TDI i ispred svakog zavoja kočio kao luđak a na ravnici povezao kao još veći manijak. Pa ga ti prijeđi. A žuri nam se na trajekt.

Ipak smo ga uspili priječi i doći na trajekt.

Nakon iskrcavanja opet je taj luđak bio ispred nas, znate koliko sam popizdia kad sam odlučia se na preticanje uzbrdo. I uspia sam. I spasia se.

A ništa, piči doma.

Par usputnih kratkih stajanja radi slikanja, dospili na sladoled u Sv.Marije Magdalene i doma.

Moram primjetiti par stvari. Nakon mog puta po EU sam uvidio koliko su loši Češki i Mađarski vozači, ovdje su jednaki, nažalost.
I druga stvar, od svih motociklista kojima sam se javio svi koji voze choppere su mi odvratili pozdravom, ono koji voze enduro i cestovne su odvratili u polovičnosti dok oni koji voze sportive se nisu ni udostojili javiti. Čemu je to razlog, neznam. Meni je sasvim svejedno tko što vozi, bitno da je na dva kola, može i bicikla.

Krajnji rezime je 262 kilometra, oko 7,5 litara goriva potrošeno, 98 kuna za povratnu kartu za trajekt, ručak 115 kuna i sladoled 15 kuna. E da, i izgubljen bubrežnjak. A, ja nebih bio ja da nešto ne posijem.

Nije loše za jednu subotu koju bi proveo doma da nemam motocikl.

Na trajektu za Rab

Rab W2d308

Rab 1

Rab 1figjt

Rab 2

Rab Tamyhl

Rab 3

Rab 24djuxw

Pogled i Zingic

Rab 1z3udy8

Rab centar

Rab F4id1w

Rab centar 2

Rab 2dillr4

Kala

Rab 333izy1

Pogled na hotel

Rab 2jedy0j

Predivno more

Rab 2daaf87

Koji lik

Rab 9lacgo

Pogled na Pag

Rab Xla35d

Pogled na Pag 2

Rab 1zcegci

Pogled nas Pag 3

Rab Jzitk8

[Vrh] Go down
Zlac
cro chopper forum
cro chopper forum
Zlac

Broj postova : 3127
Godina imam : 44
Prebivalište : Zaprešić
Vozim : Suzuki M 1800 R
Na forumu od : 08.11.2010

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimesub 14 ruj 2013, 21:07

svaka čast vidim ljepo si se proveo Laughing dobar
[Vrh] Go down
Tarze
cro chopper forum
cro chopper forum
Tarze

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimesub 14 ruj 2013, 21:32

Hvala, bude toga još, inače sam dosta prošao svijeta ali ništa na motoru, ovo je ipak potpuno drugačije Smile

Živio Laughing 
[Vrh] Go down
Safet(y)
cro chopper forum
cro chopper forum
Safet(y)

Broj postova : 6849
Godina imam : 57
Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :)
Vozim : V-Rod
Na forumu od : 31.10.2007

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimened 15 ruj 2013, 01:50

jako dobro.. dobar3  odlican teks lijepo popracen fotkama.. ALI!,, jedna VEEELIKA zamjerka.. ocekivao sam i fotku cura lol!
[Vrh] Go down
https://www.flickr.com/photos/144415026@N07
Hedo
cro chopper forum
cro chopper forum
Hedo

Broj postova : 3302
Godina imam : 37
Prebivalište : Santa Domenica
Vozim : Cruisera
Na forumu od : 16.07.2009

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimened 15 ruj 2013, 03:51

novi jack! Very Happy 
ako bude glasanje ove godine za naj putopis...Smile
[Vrh] Go down
Drifter
cro chopper forum
cro chopper forum
Drifter

Broj postova : 1541
Godina imam : 52
Prebivalište : Zagreb
Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107
Na forumu od : 28.09.2012

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimened 15 ruj 2013, 08:02

Prekrasno proveden dan, svaka cast!
[Vrh] Go down
https://www.youtube.com/watch?v=qHg6pEhDguE
Acyd
cro chopper forum
cro chopper forum
Acyd

Broj postova : 1429
Godina imam : 49
Prebivalište : Našice
Vozim : Triumph Rocket 3r
Na forumu od : 24.04.2010

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimened 15 ruj 2013, 09:24

Safet(y) je napisao/la:
jako dobro.. dobar3  odlican teks lijepo popracen fotkama.. ALI!,, jedna VEEELIKA zamjerka.. ocekivao sam i fotku cura lol!
iagree Crying or Very sad 
[Vrh] Go down
Tarze
cro chopper forum
cro chopper forum
Tarze

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimened 15 ruj 2013, 11:16

Dečki, znao sam da ćete spomenuti "bobies" cura  ali morate me shvatiti, uživao sam u trenutku i nisam baš razmišljao o slikanju plus je moja gora polovica bila samnom, trebate razumjeti....

Ah, ovo je tek mali đir, bude toga još Smile

Nedavno sam bio u društvu par motorista i raspravljalo se o mom Zingu, kao mali je,ti si visok i te stvari da bi na kraju jedan od njih rekao - E, pa on je proša' po' Europe sa skuteron, koji van je qurac, ovo je za njega space shuttle! -

Tako nekako biker2 lol! 
[Vrh] Go down
Acyd
cro chopper forum
cro chopper forum
Acyd

Broj postova : 1429
Godina imam : 49
Prebivalište : Našice
Vozim : Triumph Rocket 3r
Na forumu od : 24.04.2010

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimened 15 ruj 2013, 13:30

Tarze je napisao/la:
Dečki, znao sam da ćete spomenuti "bobies" cura  ali morate me shvatiti, uživao sam u trenutku i nisam baš razmišljao o slikanju plus je moja gora polovica bila samnom, trebate razumjeti....

Ah, ovo je tek mali đir, bude toga još Smile

Nedavno sam bio u društvu par motorista i raspravljalo se o mom Zingu, kao mali je,ti si visok i te stvari da bi na kraju jedan od njih rekao - E, pa on je proša' po' Europe sa skuteron, koji van je qurac, ovo je za njega space shuttle! -

Tako nekako  biker2 lol! 
...pa ti si prvi poceo...drugi puta objasni polovici da je to u visem interesu forumske zajednice i okini par slika...siguran sam da ce ti vjerovati bolestan2 Twisted Evil 
[Vrh] Go down
Safet(y)
cro chopper forum
cro chopper forum
Safet(y)

Broj postova : 6849
Godina imam : 57
Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :)
Vozim : V-Rod
Na forumu od : 31.10.2007

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimened 15 ruj 2013, 16:12

Tarze je napisao/la:

..jel' bila mozda ova?.. Very Happy 

Rab 0001405723_l_0_e811vl

ili ova?.. tongue 

Rab 0001400856_l_0_m3a97i

...ma mogao si natrkleljit bilo koju sliku, ko' da ima veze je li to ta ili nije, pa da vidis kake svi slinim  lol! 
[Vrh] Go down
https://www.flickr.com/photos/144415026@N07
Tarze
cro chopper forum
cro chopper forum
Tarze

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimened 15 ruj 2013, 18:40

Bila je puuunooo zgodnija od tih dobar3 
[Vrh] Go down
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

Broj postova : 3849
Godina imam : 40
Prebivalište : Ljubuski
Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King
Na forumu od : 16.11.2010

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimesub 21 ruj 2013, 16:54

lijep djir i lijepe slike dobar 

otoci su extra,
ja sam pomalo krenuo od dalmatinskih Very Happy 

ako Bog da iduce godine napadm srednje,a mozda i sjeverno primorje Very Happy dobar 
[Vrh] Go down
pinky
cro chopper forum
cro chopper forum
pinky

Broj postova : 2862
Godina imam : 56
Prebivalište : Banja Luka
Vozim : Keeway Cruiser 250
Na forumu od : 23.01.2010

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimened 22 ruj 2013, 13:02

dobar Bravo, svaka čast, po fotkama vidim da je ugođaj bio predivan,
mogu samo zamisliti kako si se ti izguštao i smijao zadovoljan vožnjom i pogledima..!dancingbanana 

rendeer cuga 
[Vrh] Go down
Tarze
cro chopper forum
cro chopper forum
Tarze

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimened 22 ruj 2013, 18:26

Je, lipo je sve, ali moram priznati da čovjek kad jednom obiđe Brač onda mu sve drugo ne budi toliko velike emocije. I dan danas mi je Brač najbolji otok na kojem sam bio.
[Vrh] Go down
fire fox
man
man
fire fox

Broj postova : 363
Godina imam : 52
Prebivalište : PGŽ
Vozim : trenutno ništa
Na forumu od : 05.08.2012

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimened 22 ruj 2013, 19:08

Tarze je napisao/la:
Je, lipo je sve, ali moram priznati da čovjek kad jednom obiđe Brač onda mu sve drugo ne budi toliko velike emocije. I dan danas mi je Brač najbolji otok na kojem sam bio.

https://www.youtube.com/watch?v=NjjRPt354Bc, dancingbanana rendeer 
[Vrh] Go down
Tarze
cro chopper forum
cro chopper forum
Tarze

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimened 22 ruj 2013, 19:19

O ukusima se ne raspravlja Smile dobar3 
[Vrh] Go down
vroc-bobi
cro chopper forum
cro chopper forum
vroc-bobi

Broj postova : 1317
Godina imam : 56
Prebivalište : dalmacija
Vozim : M1800R / nocni bijes , K1600GT SE
Na forumu od : 09.10.2011

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimepet 04 lis 2013, 09:03

Sve bolje i bolje . Sto se javljanja tice , mozda su ti se sportasi i javili , ali oni obicno ne dizu ruku sa volana , nego samo dignu prst ili dva , pa je tesko primjetit . Choperasi se razmasu samo tako Cool Nemas se sto mislit o tome , i tu je bilo par tema , mahnes pa ko odmahne Cool 
[Vrh] Go down
Tarze
cro chopper forum
cro chopper forum
Tarze

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimepet 04 lis 2013, 10:40

Sportaši kažeš ? Very Happy 

Slažem se, al' me onda supruga pila' da što sam jedina budala koja se javlja, a ja jadan dobar bi tia' da smo svi prijatelji ha,ha,ha Laughing 
[Vrh] Go down
Tarze
cro chopper forum
cro chopper forum
Tarze

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimepet 04 lis 2013, 10:49

Bosqeto je napisao/la:

otoci su extra,

ako Bog da iduce godine napadm srednje,a mozda i sjeverno primorje Very Happy dobar 
Bosqe, prijatelju, ako budeš išao prema sjevernoj Dalmaciji obavezno stani do mene, ja sam ti nasuprot Paškog mosta, ima ovdje puno toga za vidjet dobar 
[Vrh] Go down
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

Broj postova : 3849
Godina imam : 40
Prebivalište : Ljubuski
Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King
Na forumu od : 16.11.2010

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitimened 06 lis 2013, 12:00

Tarze je napisao/la:
Bosqeto je napisao/la:

otoci su extra,

Bosqe, prijatelju, ako budeš išao prema sjevernoj Dalmaciji obavezno stani do mene, ja sam ti nasuprot Paškog mosta, ima ovdje puno toga za vidjet dobar 
rado cu se odazvati pozivu i hvala:D  dobar 
[Vrh] Go down
Sponsored content

Rab Empty
PostajNaslov: Re: Rab   Rab Icon_minitime

[Vrh] Go down

Rab
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.