|
|
| Rab | |
|
+6Acyd Drifter Hedo Safet(y) Zlac Tarze 10 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
Tarze cro chopper forum
Broj postova : 781 Godina imam : 41 Prebivalište : Dalmacija Vozim : Kymco Zing chopper ; Vespa PX Na forumu od : 22.07.2012
| Naslov: Rab sub 14 ruj 2013, 20:31 | |
| 14.09.2013 Ajmo malo reći nešto prvo o mom novom prijevoznom sredstvu. Nakon što sam prošao pola EU sa sponzorskim skuterom Kymco People S 50, odlučio sam položiti A kategoriju da mogu napokon i ja voziti ozbiljnije motocikle. Samo polaganje je dobro prošlo, vozio sam Yamahu FZ 600 i brzo sam se naviknuo na nju, položio iz prve i odlučio potražiti sebi motocikl. Pošto su mi financije bile na minimumu i morao sam još posuditi novac, nisam imao nekakav veliki raspon motocikla za odabir. Probao sam Vespu PX 200 i 150 i uvidio da to nije za mene, gledao Yamahu SR 250 I MZ 250 ali ništa od toga mi nije "baš" štimalo. Zaljubljenik sam u laganiju i opuštenu vožnju i htio sam choppera ali za velikog nisam imao niti približno novca a za nekakav od 250 ccm sam mogao samo kupiti uništen motor sa novcima kojima sam raspolagao. I, što da radim? Pošto sam se uvjerio u izdržljivost Kymco mašina odlučio sam kupiti u Koprivnici mali chopper od 125 ccm, 11 KS, 35 000 kilometara na satu. Taj mali chopper je Kymco Zing. Iako su me mnogi ( dobronamjerno ) odgovarali od njega jer jednostavno su mislili da će mi motocikl biti premali sa tako malo kubikažom ( i ja to donekle i sam smatram...) ja sam se ipak odlučio na vožnju a ne skupljanje novaca za neki drugi motocikl. Da kažem prvo da Zingic ide monstruoznih 90 km/h i to kad je povoljan vjetar u krmu i velika nizbrdica, u njega stane 12 litara goriva a sa pola rezervoara prođe preko 200 kilometara, dakle negdje kao Zippo upaljač. Može vuči i dvoje i mamac je zavidne poglede, nitko ne može vjerovati da je tako jeftin, velik i dobar. Nakon što sam prošao put od 380 kilometara da ga dovezem doma i uvjerio se da je to dobar motocikl odlučio sam odmah da ovaj vikend supruga i ja odemo do jedinog otoka na sjevernom Jadranu na kojem nismo bili do sad - Rab. Probudio se ujutro oko 8h, jutarnja higijena, doručak, sjedi i gledaj stari vestern sa Robertom Mitchum-om dok se gora polovica sprema. A znate i sami vi koji ste oženjeni koliko to traje. A ne daj Bože da nešto prigovoriš, napravia si sam sebi pizdariju za cili dan. Ajde, oko 9h smo napokon krenuli, izvezao motor iz garaže, dao kontakt i upalio zvijer. Krenuli mi tako preko Starigrada, lijepa cesta ( nikako mi nije jasno kako oni likovi iz Top Gear ne znaju za nju? ), kao stvorena za dobar motocikl ili automobil. Nakon što sam skužio da je ipak prehladno da se zajebavam samo sa jednom jaketom, stavio sam na sebe još jednu i sad je bilo puno bolje. Iako su rekli da će danas prognoza biti dobra nisam se baš uvjerio u to, činilo se kao da će se nebo srušiti svaki tren a sunca ni za lijek. No, što je tu je - ajmo dalje. Uredno su naši plavci mjerili brzinu kod Starigrada i uredno su zaustavljali samo motoriste. Moram priznati da iako je Jadranska magistrala predivna, cesta je dobra, pogled je predivan - meni je već to sve lagano dosadilo. Toliko sam puta već prošao tuda i koliko god lijepo bilo - oko se navikne na tu ljepotu, oko traži raznolikost. Nakon što smo prošli Karlobag malo smo stali da odmorimo naš chopper jer ipak je to mali agregat koji nema vodeno hlađenje.Pošto smo stali 20 - tak minuta i ohladili ga, kad smo ga upalili opet je vukao kao lud. Dakle, svjetlosna brzina. U zadnji tren sa dospio na trajekt za Rab, ali doslovno zadnji tren jer me debilni Mađar kočio cijelio vrijeme dok sam vozio iza njega, jedva sam ga uspio preteći. Dolazak na trajket, ukrcavanje i željno iščekivanje pristanka. Poslije nekih 15 - tak minuta smo pristali i izašli vani, pun gas i pravac Lopar. Naravno, totalno smo falili put. To smo skužili nakon što smo došli u slijepu ulicu. A ništa, vraćaj se nazad za Rab pa opet za Lopar. Dok smo se vozili primjetili smo da sam otok nije toliko uređen i nije nam bio puno ljepši od nekih drugih otoka. Nakon 18 kilometara stali smo na pizzu i pivo. Poslije odlične pizze smo odlučili se vratiti i istražiti ostale kutke otoka. Nakon što smo se izmunjesali svukuda odlučili smo se vratiti za sam Rab i malo prošetati starom jezgrom. I to je ono lijepo. Rab je, kao i svaki naš otok, jako lijep, stara jezgra ima dosta crkvi, išli smo se pomoliti u jednu, prošetali mistom i ajmo nazad. Dok smo se vraćali nazad ispred nas se pojavila visoka cura sa velikim sisama koja je nosila nešto kao usku majicu koja je jedva pokrivala njemu malu prčastu guzu. Grudnjak nije ni nosila i po mom stručnom oku sise broj 4 su skakale slobodno poput ptice u letu i uveseljavale okolinu. Najjača scena je da dok je prolazila a mi pičili za njom, na klupicama su sjedili starci i hvatali sunce kao gušteri, svi su se kao jedan okretali za njom iako im vrlo vjerovatno ni 7 Viagri nebih pomoglo da "nešto" naprave. Zahvalio sam Bogu na uslišanim molitvama i sjeo na svoj chopper. Opet smo naišli na debilnog vozača iz Mađarske koji je vozio Audi TDI i ispred svakog zavoja kočio kao luđak a na ravnici povezao kao još veći manijak. Pa ga ti prijeđi. A žuri nam se na trajekt. Ipak smo ga uspili priječi i doći na trajekt. Nakon iskrcavanja opet je taj luđak bio ispred nas, znate koliko sam popizdia kad sam odlučia se na preticanje uzbrdo. I uspia sam. I spasia se. A ništa, piči doma. Par usputnih kratkih stajanja radi slikanja, dospili na sladoled u Sv.Marije Magdalene i doma. Moram primjetiti par stvari. Nakon mog puta po EU sam uvidio koliko su loši Češki i Mađarski vozači, ovdje su jednaki, nažalost. I druga stvar, od svih motociklista kojima sam se javio svi koji voze choppere su mi odvratili pozdravom, ono koji voze enduro i cestovne su odvratili u polovičnosti dok oni koji voze sportive se nisu ni udostojili javiti. Čemu je to razlog, neznam. Meni je sasvim svejedno tko što vozi, bitno da je na dva kola, može i bicikla. Krajnji rezime je 262 kilometra, oko 7,5 litara goriva potrošeno, 98 kuna za povratnu kartu za trajekt, ručak 115 kuna i sladoled 15 kuna. E da, i izgubljen bubrežnjak. A, ja nebih bio ja da nešto ne posijem. Nije loše za jednu subotu koju bi proveo doma da nemam motocikl. Na trajektu za Rab Rab 1 Rab 2 Rab 3 Pogled i Zingic Rab centar Rab centar 2 Kala Pogled na hotel Predivno more Koji lik Pogled na Pag Pogled na Pag 2 Pogled nas Pag 3 | |
| | | Zlac cro chopper forum
Broj postova : 3127 Godina imam : 44 Prebivalište : Zaprešić Vozim : Suzuki M 1800 R Na forumu od : 08.11.2010
| | | | Tarze cro chopper forum
Broj postova : 781 Godina imam : 41 Prebivalište : Dalmacija Vozim : Kymco Zing chopper ; Vespa PX Na forumu od : 22.07.2012
| Naslov: Re: Rab sub 14 ruj 2013, 21:32 | |
| Hvala, bude toga još, inače sam dosta prošao svijeta ali ništa na motoru, ovo je ipak potpuno drugačije Živio | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| | | | Hedo cro chopper forum
Broj postova : 3302 Godina imam : 37 Prebivalište : Santa Domenica Vozim : Cruisera Na forumu od : 16.07.2009
| Naslov: Re: Rab ned 15 ruj 2013, 03:51 | |
| novi jack! ako bude glasanje ove godine za naj putopis... | |
| | | Drifter cro chopper forum
Broj postova : 1541 Godina imam : 52 Prebivalište : Zagreb Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107 Na forumu od : 28.09.2012
| Naslov: Re: Rab ned 15 ruj 2013, 08:02 | |
| Prekrasno proveden dan, svaka cast! | |
| | | Acyd cro chopper forum
Broj postova : 1429 Godina imam : 49 Prebivalište : Našice Vozim : Triumph Rocket 3r Na forumu od : 24.04.2010
| Naslov: Re: Rab ned 15 ruj 2013, 09:24 | |
| | |
| | | Tarze cro chopper forum
| Naslov: Re: Rab ned 15 ruj 2013, 11:16 | |
| Dečki, znao sam da ćete spomenuti "bobies" ali morate me shvatiti, uživao sam u trenutku i nisam baš razmišljao o slikanju plus je moja gora polovica bila samnom, trebate razumjeti.... Ah, ovo je tek mali đir, bude toga još Nedavno sam bio u društvu par motorista i raspravljalo se o mom Zingu, kao mali je,ti si visok i te stvari da bi na kraju jedan od njih rekao - E, pa on je proša' po' Europe sa skuteron, koji van je qurac, ovo je za njega space shuttle! - Tako nekako | |
| | | Acyd cro chopper forum
Broj postova : 1429 Godina imam : 49 Prebivalište : Našice Vozim : Triumph Rocket 3r Na forumu od : 24.04.2010
| Naslov: Re: Rab ned 15 ruj 2013, 13:30 | |
| - Tarze je napisao/la:
- Dečki, znao sam da ćete spomenuti "bobies" ali morate me shvatiti, uživao sam u trenutku i nisam baš razmišljao o slikanju plus je moja gora polovica bila samnom, trebate razumjeti....
Ah, ovo je tek mali đir, bude toga još
Nedavno sam bio u društvu par motorista i raspravljalo se o mom Zingu, kao mali je,ti si visok i te stvari da bi na kraju jedan od njih rekao - E, pa on je proša' po' Europe sa skuteron, koji van je qurac, ovo je za njega space shuttle! -
Tako nekako ...pa ti si prvi poceo...drugi puta objasni polovici da je to u visem interesu forumske zajednice i okini par slika...siguran sam da ce ti vjerovati | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Rab ned 15 ruj 2013, 16:12 | |
| | |
| Naslov: Re: Rab ned 15 ruj 2013, 18:40 | |
| Bila je puuunooo zgodnija od tih | |
| | | Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Rab sub 21 ruj 2013, 16:54 | |
| lijep djir i lijepe slike otoci su extra, ja sam pomalo krenuo od dalmatinskih ako Bog da iduce godine napadm srednje,a mozda i sjeverno primorje | |
| | | pinky cro chopper forum
Broj postova : 2862 Godina imam : 56 Prebivalište : Banja Luka Vozim : Keeway Cruiser 250 Na forumu od : 23.01.2010
| Naslov: Re: Rab ned 22 ruj 2013, 13:02 | |
| | |
| Naslov: Re: Rab ned 22 ruj 2013, 18:26 | |
| Je, lipo je sve, ali moram priznati da čovjek kad jednom obiđe Brač onda mu sve drugo ne budi toliko velike emocije. I dan danas mi je Brač najbolji otok na kojem sam bio. | |
| | | fire fox man
Broj postova : 363 Godina imam : 52 Prebivalište : PGŽ Vozim : trenutno ništa Na forumu od : 05.08.2012
| | | | Tarze cro chopper forum
| | | | vroc-bobi cro chopper forum
Broj postova : 1317 Godina imam : 56 Prebivalište : dalmacija Vozim : M1800R / nocni bijes , K1600GT SE Na forumu od : 09.10.2011
| Naslov: Re: Rab pet 04 lis 2013, 09:03 | |
| Sve bolje i bolje . Sto se javljanja tice , mozda su ti se sportasi i javili , ali oni obicno ne dizu ruku sa volana , nego samo dignu prst ili dva , pa je tesko primjetit . Choperasi se razmasu samo tako Nemas se sto mislit o tome , i tu je bilo par tema , mahnes pa ko odmahne | |
| Naslov: Re: Rab pet 04 lis 2013, 10:40 | |
| Sportaši kažeš ? Slažem se, al' me onda supruga pila' da što sam jedina budala koja se javlja, a ja jadan dobar bi tia' da smo svi prijatelji ha,ha,ha | |
| Naslov: Re: Rab pet 04 lis 2013, 10:49 | |
| | |
| | | Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Rab ned 06 lis 2013, 12:00 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Rab | |
| |
| | | | Rab | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|