Početna stranicaPretraľnikSlabo svjetlo 610RegistracijaLogin

Slabo svjetlo

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
palac
man
man
palac

Broj postova : 111
Godina imam : 66
Prebivalište : Sesvete
Vozim : Retonu
Na forumu od : 23.04.2011

Slabo svjetlo Empty
PostajNaslov: Slabo svjetlo   Slabo svjetlo Icon_minitimened 01 ruj 2013, 13:18

tražim savjete za bolje svjetlo (kratko-dugo), ne želim xenon, a sa led-om nemam iskustva, želio bih staviti neku žarulju bez da radim bilo kakove preinake na faru dakle samo žarulja, sad je unutra original tvornička
Slabo svjetlo 7161
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Slabo svjetlo Empty
PostajNaslov: Re: Slabo svjetlo   Slabo svjetlo Icon_minitimened 01 ruj 2013, 13:27

kakva ?    '' balonka '' ili h4
[Vrh] Go down
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

Broj postova : 5251
Godina imam : 42
Prebivalište : Velika Gorica
Vozim : sve kaj i kad stignem...
Na forumu od : 05.11.2007

Slabo svjetlo Empty
PostajNaslov: Re: Slabo svjetlo   Slabo svjetlo Icon_minitimened 01 ruj 2013, 13:38

Prema izgledu svjetla i budući da je to kinez gotovo sam siguran da je balonka. Po meni najbolje rješenje je promjeniti unutrašnjost fara - tj. novo sjenilo i staklo.
Ja sam stavio ovo i bio sam zadovoljan:

http://www.louis.de/_209f727fac7ff75d932137082921261cf0/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10033107

ili

http://www.louis.de/_209f727fac7ff75d932137082921261cf0/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10033104

Ja sam imao ovaj prvi uložak, iako bi možda ovaj bez rebra davao više svjetla - pretpostavljam.
Sve ostalo nema učinka...
[Vrh] Go down
palac
man
man
palac

Slabo svjetlo Empty
PostajNaslov: Re: Slabo svjetlo   Slabo svjetlo Icon_minitimened 01 ruj 2013, 15:10

da, unutra je balonka, 35W/35W, ova opcija sa H4 mi se čini ok, jel naprijed staklo ili plastika?
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Slabo svjetlo Empty
PostajNaslov: Re: Slabo svjetlo   Slabo svjetlo Icon_minitimened 01 ruj 2013, 15:44

palac je napisao/la:
da, unutra je balonka, 35W/35W, ova opcija sa H4 mi se čini ok, jel naprijed staklo ili plastika?
Da li ti paše?
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Slabo svjetlo Empty
PostajNaslov: Re: Slabo svjetlo   Slabo svjetlo Icon_minitimened 01 ruj 2013, 16:14

imaš za kupit adapter za grlo za h4, trebaš još spojiti i konektor. Sijalicu kupi brand da ima uv zaštitu da ti ne pojede far.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Slabo svjetlo Empty
PostajNaslov: Re: Slabo svjetlo   Slabo svjetlo Icon_minitimened 01 ruj 2013, 16:19

.koshchall. je napisao/la:
imaš za kupit adapter za grlo za h4, trebaš još spojiti i konektor. Sijalicu kupi brand da ima uv zaštitu da ti ne pojede far.
Daj dodaj još koju ovo pratim budući da i sam imam namjeru poboljšati svjetlo, a karakteristike iste.
[Vrh] Go down
palac
man
man
palac

Slabo svjetlo Empty
PostajNaslov: Re: Slabo svjetlo   Slabo svjetlo Icon_minitimened 01 ruj 2013, 17:04

Djoni_Gitara je napisao/la:

Daj dodaj još koju ovo pratim budući da i sam imam namjeru poboljšati svjetlo, a karakteristike iste.
nema frke ionako uvijek kupujem na veliko, kažu mi da je tako jeftinije . . .
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Slabo svjetlo Empty
PostajNaslov: Re: Slabo svjetlo   Slabo svjetlo Icon_minitimened 01 ruj 2013, 19:05

palac je napisao/la:
Djoni_Gitara je napisao/la:

nema frke ionako uvijek kupujem na veliko, kažu mi da je tako jeftinije . . .
Dogovorimo se dobar 
[Vrh] Go down
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

Broj postova : 5251
Godina imam : 42
Prebivalište : Velika Gorica
Vozim : sve kaj i kad stignem...
Na forumu od : 05.11.2007

Slabo svjetlo Empty
PostajNaslov: Re: Slabo svjetlo   Slabo svjetlo Icon_minitimened 01 ruj 2013, 19:22

palac je napisao/la:
Naprijed je staklo i ja sam koristio čak jače žarulje od standardne H4 i nije bilo nikakvih problema.

Izmjeri si promjer svog stakla u faru i onda češ znati da li ti treba 140 ili 180 mm - to su neki općeniti standardi.
[Vrh] Go down
Tomo-vz
cro chopper forum
cro chopper forum
Tomo-vz

Broj postova : 1398
Godina imam : 53
Prebivalište :
Vozim : QM250
Na forumu od : 15.04.2008

Slabo svjetlo Empty
PostajNaslov: Re: Slabo svjetlo   Slabo svjetlo Icon_minitimepon 02 ruj 2013, 11:56

Ima još jedno jeftinije rješenje,dugo sam se mučio kako to riješiti,rezultat je zadovoljavajuči.Znači u svakoj trgovini sa dijelovima za traktore kupite za 70 kuna (kako gdje) ovaj far za Ursusa,izvadite nutarnji dio reflektora i prednje staklo,prilagodite na svoje svjetlo i u nju ide žarulja H4.Dakle.....slika sve govori...Smile

Slabo svjetlo Img_2010
[Vrh] Go down
Kingman
cro chopper forum
cro chopper forum
Kingman

Broj postova : 541
Godina imam : 49
Vozim : GSX 1400
Na forumu od : 31.05.2009

Slabo svjetlo Empty
PostajNaslov: Re: Slabo svjetlo   Slabo svjetlo Icon_minitimepon 02 ruj 2013, 13:18

Meni je tvornički žarulja bila 55W. Nisam bio zadovoljan s jačinom svjetla.
Kupio 100W i stavio unutra. Razlika osjetna, pogotovo kod dugog svjetla.
Ali nakon nekog vremena i to ti postane preslabo Smile
[Vrh] Go down
Sponsored content

Slabo svjetlo Empty
PostajNaslov: Re: Slabo svjetlo   Slabo svjetlo Icon_minitime

[Vrh] Go down

Slabo svjetlo
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Ler svjetlo ne radi