Početna stranicaPretraľnikSportster Forty-Eight XL1200X 610RegistracijaLogin

Sportster Forty-Eight XL1200X

Go down 
+7
crocopzmaj
Hellcat
Vladek
Drifter
Zlac
Bosqeto
cro.chopper
11 posters
Go to page : 1, 2, 3  Next
Autor/icaPoruka
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Godina imam : 51
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

Sportster Forty-Eight XL1200X Empty
PostajNaslov: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimeuto 20 kol 2013, 08:54

Sportster Forty-Eight XL1200X Sportster-Forty-Eight-XL1200X-5

Sportster Forty-Eight XL1200X Sportster-Forty-Eight-XL1200X-1

Sportster Forty-Eight XL1200X Sportster-Forty-Eight-XL1200X-3

Sportster Forty-Eight XL1200X Sportster-Forty-Eight-XL1200X-4

Sportster Forty-Eight XL1200X Sportster-Forty-Eight-XL1200X-2
[Vrh] Go down
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

Broj postova : 3849
Godina imam : 40
Prebivalište : Ljubuski
Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King
Na forumu od : 16.11.2010

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimesri 21 kol 2013, 13:56

sve cool,

osim volana i polozaja nogu Razz 
[Vrh] Go down
Zlac
cro chopper forum
cro chopper forum
Zlac

Broj postova : 3127
Godina imam : 44
Prebivalište : Zaprešić
Vozim : Suzuki M 1800 R
Na forumu od : 08.11.2010

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimesri 21 kol 2013, 14:51

Bosqeto je napisao/la:
sve cool,

osim volana i polozaja nogu Razz 
volan još ajde al položaj fuzića Evil or Very Mad 
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimesri 21 kol 2013, 18:56

Boske, da ti parkiras svoj bajk kraj ovoga izgledalo bi kao da ga je tvoj rodio prije par mjeseci. To je motorcek za djecu nista veci od malo ozbiljnijeg Tomosa iz bivsih dana samo sa vecom masinom.
[Vrh] Go down
Drifter
cro chopper forum
cro chopper forum
Drifter

Broj postova : 1541
Godina imam : 52
Prebivalište : Zagreb
Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107
Na forumu od : 28.09.2012

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimesri 21 kol 2013, 19:21

nik4cro je napisao/la:
Boske, da ti parkiras svoj bajk kraj ovoga izgledalo bi kao da ga je tvoj rodio prije par mjeseci. To je motorcek za djecu nista veci od malo ozbiljnijeg Tomosa iz bivsih dana samo sa vecom masinom.
bravo majstore......mene zena svako malo cima da kada cu ja kupiti motor koji ona moze voziti. S obzirom na njenu visinu izbor nije veliki i padne mi na pamet sportster superlow. Pokazem joj ja motor, a ona ko iz topa: Sto je to? Izgleda kao Tomos s malo opreme!!
[Vrh] Go down
https://www.youtube.com/watch?v=qHg6pEhDguE
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

Broj postova : 5251
Godina imam : 42
Prebivalište : Velika Gorica
Vozim : sve kaj i kad stignem...
Na forumu od : 05.11.2007

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimesri 21 kol 2013, 22:07

nik4cro je napisao/la:
Da, ali zato Sportster ostavi Boskeov motor ko malu bebu na bilo kojoj cesti...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimesri 21 kol 2013, 22:09

Nisam htio biti zločest, nemam ništa protiv HDa, dapače kad procijenim da je došlo vrijeme, samo da se situacija popravi, možda i nabavim jednoga. Kvaka je u tome što oni to malo lopovski rade u HDu. Ako usporedimo HD npr. sa Mercedesom jer su oba top proizvodi, u Mercedes C ili A klase sasvim normalno stanu i ljudi normalnih proporcija, tj. nešto preko 100 kg i do 190 cm. Da bi ja npr vozio HDa i da ne bi na njemu sam sebi izgledao smiješno moram barem Road Kinga kupiti koji košta 206 K kuna.
Prošle godine frend prodavao wide glide 1600 sa par tisuća km, davao mi da debelo ispod cijene, pa na kredit, pa svašta, bila nekakva retro verzija, mat, tanjušni kotač prednji, prednje svjetlo ko na mom bivšem spačeku, guvernal ko na biciklu, zadnji sic veličine dvije kutije cigareta, kad bi sjeo jedva bi se smjestio, pogotovo noge na fuziće, a desna noga nije htjela ostati na fuziću jer me poklopac filtera za zrak opasno pritiskao u predjelu koljena i gurao nogu sa fuzića. Imao sam osjećaj da bi lako pao tako čudno i neudobno smješten na motoru. Jedino je mašina bila prekrasna, dva ogromna cilindra, hrpa snage, zvuk....
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimesri 21 kol 2013, 22:12

Vladek je napisao/la:
nik4cro je napisao/la:
Vjerujem da bi Boske kupio Hayabusu da se htio trkati po cesti. Njegov motor je po mjeri pravog bajkera.
Tko se utrkuje na čoperima? Nešto si ti tu pomiješao.
[Vrh] Go down
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimesri 21 kol 2013, 22:33

nik4cro je napisao/la:
Vladek je napisao/la:
nik4cro je napisao/la:
Vjerujem da bi Boske kupio Hayabusu da se htio trkati po cesti. Njegov motor je po mjeri pravog bajkera.
Tko se utrkuje na čoperima? Nešto si ti tu pomiješao.
Moj pogled na custome/choppere je drugačiji (više američko-japanski)...ko veli da se s takvim motorm nemožeš življe povesti.
Ja ne želim to raditi na hayabusi ili nekom drugom sportaku, već baš na custom/chopper motoru.
Ovaj motor s početka teme je pravi primjer kako treba motor izgledati za tako nešto...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimesri 21 kol 2013, 22:44

Svak zna svoje i vozi se kako voli tj. luduje ili ne luduje. Čoperi su tu fakat na zadnjem mjestu za takvu vožnju jer grebu kad se naginjem, prednji kotač mi lagano proklizava kad pretjeram, a zadnji izvodi svakakve vragolije pa se tako ne vozim.
Nego prika, koliko si ti ono puta bubnuo do sada?
[Vrh] Go down
Hellcat
man
man
Hellcat

Broj postova : 211
Godina imam : 47
Vozim : Kawasaki VN 800
Na forumu od : 09.04.2009

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimečet 22 kol 2013, 07:43

nik4cro je napisao/la:
Svak zna svoje i vozi se kako voli tj. luduje ili ne luduje. Čoperi su tu fakat na zadnjem mjestu za takvu vožnju jer grebu kad se naginjem, prednji kotač mi lagano proklizava kad pretjeram, a zadnji izvodi svakakve vragolije pa se tako ne vozim.
Ti si majstore stvarno bio pametniji dok nisi ništa pisao po forumu boga mi Razz 
[Vrh] Go down
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimečet 22 kol 2013, 07:53

nik4cro je napisao/la:
Stvarno si ljudina kada ideš na ovako niske provokacije? Što ti znaš o mojim padovima, mojem načinu vožnje ili killometrima koje sam prošao...?
Ja ne osuđujem tvoj način vožnje niti kako izgledaš na motoru, a da ne govorim o tvom pametovanju kod pisanja (i općenitoj napuhanosti) pa otkud tebi pravo da napadaš mene...?

A za kraj nešto vezano uz temu...

Sportster Forty-Eight XL1200X 6fk9

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimečet 22 kol 2013, 08:27

Hehe, "majstori". Najlakše je lijepiti smajliće i ići svima uz dlaku, pljeskati i lajkati. Čim se "pila" malo okrene drugačije eto provokacije, povrijedjenosti ega i slično. Nije sramota pasti, svakom se dogodi prije ili kasnije, samo nekima češće.
Zašto plaćamo visoka osiguranja i premije za motore, baš zato što se, bit ću blag, ponekad vozimo neprimjereno pa se cesta iznenada digne i pogodi nas u glavu, a onda premije rastu... svima.
O ovom motorčeku neću više jer nije vrijedno tipkanja.
[Vrh] Go down
Drifter
cro chopper forum
cro chopper forum
Drifter

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimečet 22 kol 2013, 08:39

Zato je Harley Harley! Oko kojeg drugog motora moze krenuti ovakva diskusija i emocije nakon par postova?!?

Ili ga volis ili ga mrzis......a meni se osobno cini da mrznja proizlazi iz cinjenice da je malo teže dostupan i da vjerojatno ne opravdava omjer dobiveno-ulozeno. Uzmite ovo sa rezervom - u odnosu na dostupnu konkurenciju i proracunat pristup (pa su oni koji ga ipak kupe mozda malo cudni jer bi netko drugi drugacije potrosio te novce).

Ali mislim da vecina forumasa, i ljudi slicnih bikerskih pogleda, ne bi imali nista protiv jednog HD-a po osobnom ukusu u garazi - kada bi financije to dozvoljavale.
Da nam je fond neogranicen (tesko je zamisliti ali ajmo na sekundu), jel bi u garazi bila 3 Shadow-a ili VN-a ili bi svoje mjesto ipak nasao jedan HD??

Iz osobnog iskustva kao vlasnik prilicno karakteristicnog VN-a sa kojim mogu tesko usporediti bilo koji HD slicnog godista (voznja, tehnologija, velicina,...), a vozio ih nesto,....a o cijeni da ne govorim..........mogu reci da je bas fora imati HD-a. Bio Sportster ili neki Big Twin.

I netko ce reci nikada HD, ali Victory ili Indian da. Na kraju se to svodi na tu izvornost USA stila.
Kvaliteta??? Kakvi su im auti?? Za Evropske pojmove polu-proizvod.

Da se vratim na HD. Jeste probali novu generaciju Big Twin motora. Ja jesam. Uz cinjenicu da sa 180cm i 75 kg izgledam ogroman na novom Fat Boy-u, taj motor je prilicno ugladjen, fino ide i solidno koci. Nemrem reci da bi ga bilo tlaka voziti....ali razum ce reci VN 900 ili nesto slicno sto je sigurno cak komotnije za veceg vozaca i u svakom slucaju prekrasan motor odlicnog omjera dobiveno-ulozeno.

drž se teme 

sta reci za motor sa pocetka teme. Uz cinjenicu da ga se moze okarakterizirati kao malo veci Tomos, i uz cinjenicu da se na Sprotsteru jos nisu odlucili unjet malo modernizacije i uz cinjenicu da se i novi sportster trese i trza (vozio ga) i da nema veze sa tehnologijom i ugodom ostalih novih motora (a i starijih)....postao je mozda malo dostupniji, a ovaj na slici za moj ukus i ugodan oku (osim volana). Cinjenica da ako sjednem na njega moze izgledati malo mali, ne mjenja na stvari da mi motor izgleda skroz dobro.

Mislim da postoji nekoliko dobrih razloga za polozaj nogu. Zadnji blatobran je vrlo blizu gume i pretpostavka je da je motor jako tvrd. Ovaj polozaj nogu drasticno rasterecuje kicmu. Isto tako daje malo agresivniji polozaj na motoru za malo agresivniju voznju - kazem malo. Da ne zaboravimo da je kako god okrenemo Sportster i bio sportska verzija HD-a i svojevremeno cak i postizao neke rezultate. Pa ako su Ameri mogli to voziti malo agresivnije, sto nebi Hrvati ako im pase.
A dodatno, Sportster je mali HD i dio trzista na koji cilja su nizi vozaci (ukljucujuci zensku populaciju ali ne iskljucivo) kojima taj polozaj pase.

[Vrh] Go down
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimečet 22 kol 2013, 08:56

nik4cro je napisao/la:
Hehe, "majstori". Najlakše je lijepiti smajliće i ići svima uz dlaku, pljeskati i lajkati. Čim se "pila" malo okrene drugačije eto provokacije, povrijedjenosti ega i slično. Nije sramota pasti, svakom se dogodi prije ili kasnije, samo nekima češće.
Zašto plaćamo visoka osiguranja i premije za motore, baš zato što se, bit ću blag, ponekad vozimo neprimjereno pa se cesta iznenada digne i pogodi nas u glavu, a onda premije rastu... svima.
O ovom motorčeku neću više jer nije vrijedno tipkanja.
Kao što sam već rekao - nemoj pisati o nečemu o čemu neznaš. Zbog mene se sigurno ne diže premija jer nisam proglašen krivim za nesreću. U zadnjoj prometnoj ljudina je pobjegla s mjesta nesreće i ostavila me da ležim na cesti. Možda ga poznaješ?
Ne radi se o egu, već izravno spominješ mene,a nemaš pojma o čemu pričaš...
Dakle meni se cesta nije izdigla - već je netko s autom koji je širok ko tvoj motor prešao na moju stranu ceste i udario u mene.
Nekada se govorilo da papir trpi sve, ali sada bi se to moglo reći za forume, tj. monitore....
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimečet 22 kol 2013, 09:35

Nisam pisao, samo sam pitao, a pitanje je proizašlo iz tvog pisanja da je nečiji bajk koji je, ne znam kako to izreći, pravi bajk, krmača prava od milja, oličenje pravog čopera, čista esencija svega što se naziva čoperizmom, kako po veličini tako i po kvaliteti, sporiji nego nešto što ima zvučno ime, kome i normalne gume izgledaju kao kad klinka obuče mamine cipele, a na malu ramu mu je nasadjen motor od 1200 kubika i naravno na njemu sjedi vozač od 60 tak kila jer veći ne stanu za razliku od onog prvog kojeg vozi lagano baja XXL dimenzija, koji uživa u jedinstvu sa svojim motorom, laganini i uživa i boli ga dupe hoće li doći do Vodica za 5 ili 9 sati.
[Vrh] Go down
crocopzmaj
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 946
Prebivalište : matulji
Vozim : Yamaha XVS 1300a midnightstar
Na forumu od : 08.12.2011

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimečet 22 kol 2013, 11:26

nik4cro je napisao/la:
uživa i boli ga dupe hoće li doći do Vodica za 5 ili 9 sati.
dobar3
[Vrh] Go down
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimečet 22 kol 2013, 11:45

Motori iz serije Sportster nisu predviđeni za duža putovanja već za "življu" i "bržu" gradsku i međugradsku vožnju.
Zato i imaju manje tankove (koji meni opako dobro izgledaju) i centralno smještene komande, naravno to prati i niži, te uži volan kako bi se moglo lakše manevrirati unutar gradskog prometa.
Dakle nešto kao kod nas skuter za do posla.

Meni nekada na putu do Vodica treba 2 dana, ali to nije poanta ove teme...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimečet 22 kol 2013, 13:12

INTRUDER VS 1400 roker roker roker roker Very Happy Very Happy Very Happy 
[Vrh] Go down
darko68
cro chopper forum
cro chopper forum
darko68

Broj postova : 908
Godina imam : 56
Prebivalište : Rovno 23
Vozim : Yamaha dragstar 1100 piagio fly
Na forumu od : 11.01.2012

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimečet 22 kol 2013, 14:26

E moji dečki oko čega se vi prepucavate Evil or Very Mad  molim vas pročitajte još jedanput što je Drifter napisao ali polako i dogovorite se za pivu jer ova vaša polemika ne vodi nićemu cuga
[Vrh] Go down
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Godina imam : 51
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimečet 22 kol 2013, 17:08

[Vrh] Go down
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimečet 22 kol 2013, 17:52

Vladek jesi li bas siguran da ce Sportster WildStara tako lako ostaviti bilo kada i bilo gdje Twisted Evil 
[Vrh] Go down
Drifter
cro chopper forum
cro chopper forum
Drifter

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimečet 22 kol 2013, 19:36

Ja nisam, barem sudeci po mom VN-u slicne kubikazem
[Vrh] Go down
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimečet 22 kol 2013, 20:37

Bosqeto je napisao/la:
Vladek jesi li bas siguran da ce Sportster WildStara tako lako ostaviti bilo kada i bilo gdje Twisted Evil 
Zapravo toliko siguran da sam spreman staviti i neke novce, da bi moj bivši Sportster 48 mogao ostaviti Wildstara iza sebe bez problema.
Dakle govorimo o motoru od 1200 ccm i preko 80 KS, koji ima malo više od 250 kg.
Naravno dužno poštovanje prema Wildstaru i tebi, ali mislim da pogotovo pri startu Sportster dobiva.
[Vrh] Go down
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitimečet 22 kol 2013, 21:16

Vladek je napisao/la:
Bosqeto je napisao/la:
Zapravo toliko siguran da sam spreman staviti i neke novce, da bi moj bivši Sportster 48 mogao ostaviti Wildstara iza sebe bez problema.
Dakle govorimo o motoru od 1200 ccm i preko 80 KS, koji ima malo više od 250 kg.
Naravno dužno poštovanje prema Wildstaru i tebi, ali mislim da pogotovo pri startu Sportster dobiva.
nemoj me pogresno shvatiti,
mozda grijesim,
ali nejasno mi je u kom smislu 48-ca sisa Wilda,
kada ti imas na Sportsteru 48-ci 107 nm okretnog pri 4000 rpm i 250 kg,
a Wild ima 135 nm okretnog na 2250 rpm i 300 kg Question 

ovo je lagana diskusija,
nikako drukcije ne zelim konotirati Exclamation 

[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Sportster Forty-Eight XL1200X   Sportster Forty-Eight XL1200X Icon_minitime

[Vrh] Go down

Sportster Forty-Eight XL1200X
[Vrh] 
Stranica 1 / 3.Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Novi HD : Forty-Eight
» HD 883 sportster
» HD- Sportster 883 XLH 1989
» H-D Sportster XL 883 Huger
» Harley Sportster Bobber