Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
Naslov: Sabljaste pile, "lisičji rep" pon 25 vel 2013, 08:17
Also dakle, ovih dana sam u procesu traženja i odabira alata, koji bi prvenstveno poslužio za rezanje metalnih profile. Ništa jako zahtjevno, povremeno bih ga koristio, spremam se napraviti ralicu za snijeg za veliki traktor. Jednu malu ralicu već sam naperavio, ali kad preko noći padne puno snijeg, onda je traktorić od cca. 150 kg prelagan za takav posao.
Cijene takvih alata su u rangu 360kn (PARKSIDE iz Lidla snage 710W, pa do 1500 kn za Makitu ili Bosh snage 1200 W. Naravno, ima i jako skupih modela za 4-5 tisuće kuna.
Ako netko ima više iskustva ili zna za neku dobru ponudu - nek mi pomogne, jer naravno da bih htio čim bolji model, za čim manje novca. Ne treba mi ništa profesionalno, jer ću takve pile tek povremeno koristiti.
mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
… mislim da će ti za povremenu uporabu a i malo više od toga sasvim dobro poslužiti Lidlova robna marka Parkside no i Einhel bi odradio svoj dio posla, … …najbitnije u svemu ti je da koristiš kvalitetniji list pile da ti se motor i prijenos ne muče s lošim pilicama koje se brzo tupe i onda dodatno opterećuju mašinu jer ju se pritišće o komad koji se reže… .. osobno imam stolnu brusilicu, lemilicu i još ponešto od Parksidea i zadovoljan sam… a općenito njihovi alati i na oko i na opip, mi se čine da su napravljeni od kvalitetnijih materijala nego inače alati te cijene,… čak je i većina rukohvata gumirana pa lijepo leže u ruci!
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
Znam da su listovi pile potrošna roba, to ću nabaviti u većim količinama i uzeti čim kvalitetnije... Sad još samo trebam negdje povoljno upiknuti neki model, malo bolji od "low entry" klase.
Nije mi jasno šta će ti to ako praviš ralicu . Takve pile se koriste u nekim skučenim prostorima gdje ne može doći obična brusilica . A da su sporije od brusilice , da ne pričam .
Pa trebam ispiliti dosta profila pod nekim (određenim i jednakim) kutevima... Imam podosta prakse u radu sa brusilicama, imam i veliku i dvije male brusilice, ali ovo je daleko čišći posao, nema užarenih čestica i leteće prašine, posao je puno elegantniji i lakši... Već sam je kupio i isprobao, željezne profile i ploču pili brzo i precizno!
To je u stvari ručna pila za željezo, samo na jakim steroidima..
buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
pokazalo se da se za kucnu, a neki put i malo oziljniju radinost najoblje isplati kupit jeftiniji alat sa duzom garancijom, takvi jeftini alati, kupljeni u velikim trgovackim lancima, ako se pokvare u garantnom roku, mjenjaju drugim, novim alatom, ne popravljaju se. Mjenjao sam u vise navrata, bitno je da se ne naglasi da je masina svakodnevno koristena barem 8h
Prije nego sam odabrao model, pregledao sam malo uputstva, i skužio da ove Parkside pile iz Lidla nisu predviđene za piljenje metala. Neki od tih modela uopće ne služe za piljenje željeza, neki drugi modeli svega do 5 mm. Tako piše u njihovom opisu, i ja to poštujem. A meni takva pila ne treba za piljenje dasaka i plastike, nego baš za piljenje metala.
SKIL MASTERS spadaju u profesionalne električne alate, ne treba mi alat koji će pustiti dim kod prog većeg i ozbiljnijeg posla.