|
|
| Podmazivanje lanca | |
|
+5magna palomas Bosqeto Safet(y) asy 9 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Podmazivanje lanca pet 28 pro 2012, 11:06 | |
| Nije toliko važno, bitno da je podmazan neki će reći i slažem se. Ali, do sada sam bio u uvjerenju (tako mi neki rekoše) da je lanac najbolje podmazivati nakon vožnje, znači dok je topao. Danas kupim neki sprej za podmazivanje i čitam iz dosade one sitno pisane upute na njemu, kad ono - tamo piše da je preporučeno podmazivati čist i HLADAN lanac?... Heh...
Vaša mišljenja? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Podmazivanje lanca pet 28 pro 2012, 12:56 | |
| - asy je napisao/la:
- Nije toliko važno, bitno da je podmazan neki će reći i slažem se.
Ali, do sada sam bio u uvjerenju (tako mi neki rekoše) da je lanac najbolje podmazivati nakon vožnje, znači dok je topao. Danas kupim neki sprej za podmazivanje i čitam iz dosade one sitno pisane upute na njemu, kad ono - tamo piše da je preporučeno podmazivati čist i HLADAN lanac?... Heh...
Vaša mišljenja? Lanac se podmazuje da se smanji trenje između pogonskih zupčanika i prijenosa ( lanca) i produlji vijek. Lanac (karike lanca) je sam po sebi podmazan stoga se ne preporučuje pranje agresivnim sredstvima da se ne ispere tvornička mast unutar gumica. |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Podmazivanje lanca pet 28 pro 2012, 13:49 | |
| pita covjek da li mazati na hladno ili toplo? ..iz mog iskustva, spray je uvijek bolje prianjao na opran, osusen i onda voznjom zagrijan lanac.. ..a kad bolje razmislim, a sto ti je to trebalo?.. pa imao si na vn-u remen.. | |
| | | asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: Podmazivanje lanca pet 28 pro 2012, 13:56 | |
| Zna sam da će mi jedan od prvih odgovora biti podbadanje remenom... | |
| | | Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| | | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Podmazivanje lanca pet 28 pro 2012, 15:10 | |
| asy, nemoj samo kupovati neke (pre)skupe sprejeve, jer će u protivnom ispasti kako te više koštaju ti sprejevi i podmazivanje, nego set novih lančanika plus lanac. Kao što je netko napisao, bitno je da podmazuješ donekle očišćeni i suhi (od vlage) lanac, a o njegovoj temperaturi nemoj se brinuti... Ovi kaj (još uvijek) voze choppere nikako da (jednom, konačno ili napokon) shvate da su kardani namjenjeni za relativno maleni broj okretaja, i isto takve skromne brzinice. Mi koji smo brži moramo koristiti lance. P.S. Sad sam se sjetio - ja još nisam vidio ZLATNI kardan, ali zato imam zlatni lanac na motoru. | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Podmazivanje lanca pet 28 pro 2012, 15:14 | |
| | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Podmazivanje lanca pet 28 pro 2012, 15:20 | |
| | |
| | | asy cro chopper forum
| Naslov: Re: Podmazivanje lanca pet 28 pro 2012, 15:36 | |
| | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Podmazivanje lanca pet 28 pro 2012, 17:03 | |
| Za lanac koristim iskljucivo castrol bijeli spray jer on ostaje na lancu a ne leti po kolui okolo Lanac podmazujem cca nakon 1000 km i uvijek ugrijan Nakon toga lanac se mora ohladiti. Znaci da taj dan vise ne vozim Svakih cca 3000 km perem dieselom i cetkom. To ispirem s vodom i brisem krpom. Sutradan kad se dobro prosusi napravim cca 1 km da se lanac koliko toliko ugrije te ga nasprejam i opet ostavim da se hladi. Na putovanja ne nosim sprey jer se uglavnom vozim po suhom asfaltu a putovqnja su ionako do 1500 km Lanac sam mjenjeo prije 30000 km tj prije 4 godine i od tad ga 3x natezao. Uz ovakvo odrzavanje moj lanac je u jako dobrom stanju | |
| | | lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: Re: Podmazivanje lanca pet 28 pro 2012, 17:19 | |
| | |
| | | Acyd cro chopper forum
Broj postova : 1429 Godina imam : 49 Prebivalište : Našice Vozim : Triumph Rocket 3r Na forumu od : 24.04.2010
| Naslov: Re: Podmazivanje lanca pet 28 pro 2012, 20:49 | |
| | |
| | | Kamikaza cro chopper forum
Broj postova : 1798 Godina imam : 66 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha Virago XV535 Na forumu od : 29.12.2007
| | | | vroc-bobi cro chopper forum
Broj postova : 1317 Godina imam : 56 Prebivalište : dalmacija Vozim : M1800R / nocni bijes , K1600GT SE Na forumu od : 09.10.2011
| Naslov: Re: Podmazivanje lanca sub 29 pro 2012, 08:41 | |
| - Acyd je napisao/la:
- Safet(y) je napisao/la:
- palomas je napisao/la:
Ovi kaj (još uvijek) voze choppere nikako da (jednom, konačno ili napokon) shvate da su kardani namjenjeni za relativno maleni broj okretaja, i isto takve skromne brzinice. Mi koji smo brži moramo koristiti lance.
..o ovome cemo prvom prilkom uz , naravno, nakon ste se provozamo zajedno... Mogu li i ja s vama da barem netko ima kardan i da se provozamo malim brzinicama i okretajima!
Mogu li i ja , mogu li i ja ??? Bas volim voziti u drugoj brzini A i oni sto voze ove motorcice skromnim brzinama : pic hosting Back to topic - jedina svrha podmazivanja modernih lanaca je zastita O,X i slicnih ringova , a ne samog lanca . Nikakvo mazivo ne dolazi iznedju lanca i lancanika , nego se taru metal o metal , mazivo je jedino u rolerima samog lanca , jer mu ringovi ne daju da izadje van . I to je to . Udri | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Podmazivanje lanca | |
| |
| | | | Podmazivanje lanca | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|