|
|
| Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Kicho cro chopper forum
Broj postova : 2249 Godina imam : 53 Prebivalište : Vukovar/Vinkovci Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT Na forumu od : 24.05.2011
| Naslov: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... pon 17 pro 2012, 19:22 | |
| Gledam onu temu forumaša Horexa350 o prodaji Harley-a...
Nemam love niti razmišljam o tom motoru, ali - da imam, možda i bih, tko zna.
Čitajući, upalio mi se upitnik... Kakav je to motor zapravo? Kakvu ima struju, paljenje? Budući da se radi o starom američkom motoru iz sedamdesetih, sve je moguće.
Pretragom po netu, naiđoh na slike alternatora koji je poput moga na Hondi - stator u sredini, rotor (magnet) izvana. Da li je alternator smješten u ulju?
Kakvo paljenje ima? Platinsku dugmad?
Bilo bi zanimljivo znati više. | |
| | | horex350 man
Broj postova : 46 Godina imam : 52 Prebivalište : slavonija Vozim : horex 350 Na forumu od : 29.12.2011
| Naslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... pon 17 pro 2012, 22:54 | |
| ovako, kao prvo motor je od prijatelja koji nije po forumima(nema vremena) bavimo se oldtimerima-autima,motorima itd. pa on po cijele dane radi u garaži.trenutno ima u projektu stare aute volvo p1800,bmw 502 V8, jaguar mark9,itd...(pogledajte na guglu na čega to liči) ,to su restauracije koje traju 2-3 godine.
motor iz tih razloga stoji već godinu dana pa je zato na prodaju i našao je drugi koji slaže (mo).matchless g3L iz 41.godine.
harleya je našao na e-bayu dok je radio u keniji,motor je bio u oklahomi ako se nevaram,poslao mi je mail što mislim o njemu i na kraju kupio-uvezao.sjećam se da je motor prvoga vlasnika od 78-e,čovjek je rekao da je kupio novog-sada drugoga do kraja života!motor ima previše opreme,pola neznam ni nabrojati,za više informacija ga moram pitati ili ga nazovi na taj broj u oglasu. znam da je 5 brzina (jaaako dugačak prijenos),u petu prebacuješ na 110km,putna brzina odlična,kočnice su neke aftermarket-puno bolje, kvačilo je ono što ja zovem "ducati zvuk" isto jako skupo i aftermarket,ima zupčasti remen (primarni-kažu neki najbolji remen) ,ima novi lanac i lančanike (to smo lani mjenjali u 23 sata noć prije biograda),motor ima dodatne lampe,bisage,puno ukrasa sve vrhunska roba...o tome bi neki pisali 3 stranice oglasa...
struja: posebno poglavlje,promijenili smo paljenje-iz amerike novo Dyna 2000,ima nekoliko "mapa" programiranja,samo podešavaš "switch" prekidače kako hoćeš da ide,tako da možeš zaboraviti problem platine itd..surfaj malo o Dyna paljenjima.
promjenjen je i selenoid elektrostartera- automat,novi je iako ovaj motor najljepše pali na kick start!! alternator -isto novi star 6 mjeseci (stari je spalio staru Dynu!!),da pliva u ulju,zapravo ono čega se svi boje (na starijim motorima) -struje, je ovdje promjenjeno najboljim i novim djelovima.može se sada do kraja svijeta -ako ima benzina-i nazad.... mislim da je vlasnik u americi znao što slaže sve ove godine,udoban,brz,lijep motor-ipak ga je slagao jako duuugo....
vozio sam motor-ide prekrasno,meni se ne sviđa veliki vizir( ja volim vjetar),ali zvuk................pa iako je meni panhead br.1,kažu ljudi da je shovelhead jedini i zadnji harley sa čistokrvnim zvukom (pogotovo drag pipe ),kasnije generacije su izgubile dio toga..
izgleda da u morati na slikanje....previše pišem....slikam pa gledajte.
p.s dodatak, ima još jedan stari harley u susjedstvu (znaju ga safety,Acyd,...onaj birtaš) - electra iz 1972-e ili 73-e, 88 inča,crni sa koferima,8 rocket lampi nazad,ono ružno dugačko sjedalo (jer je bio bijeli cop-bike) ,krasan motor..uređen. kad je išao 2003.na HOG balaton,došao je do mene da vidimo platine-pucao je "malo"previše.našao sam negdje i mjerne listiće "špijune" u inčima (pa imam i engleza u garaži!!) i to smo sredili,kad je sve novo nema nikakvog razloga da ne valja...(pa vozim motor sa mašinom iz 1937-e i ne nosim alat !!),potrošne stvari se bacaju. | |
| | | Kicho cro chopper forum
Broj postova : 2249 Godina imam : 53 Prebivalište : Vukovar/Vinkovci Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT Na forumu od : 24.05.2011
| Naslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... pon 17 pro 2012, 23:19 | |
| Ma tooo, majstore. Bilo bi super i da neki znalac napiše kada su se tehnološke "generacije" smijenile na Harley-ima... Ono, kad su počeli ugrađivati takve moderne alternatore, kada su platine ispale iz upotrebe, i ostale ključne tehničke promjene. Ovako, mi tamo gledamo oglas, a pojma nemamo o čemu se tu radi. Jel to motor po tehničkim rješenjima sličan ovima kakve mi vozimo, ili je u pitanju zastarjela tehnologija za izbjegavanje (ne ulazim ovdje u sferu oldtimera, govorim o ocjeni/procjeni da li je neki motor pogodan za svakodnevnu, intenzivnu uporabu). Nakon ovog tvog posta znam da se ne bih jako bojao kupiti tako nešto kao što je taj Shovel. | |
| | | horex350 man
Broj postova : 46 Godina imam : 52 Prebivalište : slavonija Vozim : horex 350 Na forumu od : 29.12.2011
| Naslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... pon 17 pro 2012, 23:32 | |
| ovaj shovel je što se struje tiče model 2011-2012.
inače vozim nekih više od nekoliko motora od 1930-ih do 1970-ih.za svakoga od njih se može naći komplet neke nove elektornike,paljenja,napajanja...tako da ako se toga bojiš - mjenjaj redom. npr. prije 2 tjedna mi je kolega(valsnik hd-a) donio iz nizozemske kompletan elektronski razvodnik za triumpha (automobil) kojeg slažem. kad sam izračunao -zbrojio platine,kondenzator,kapa,rotor,ali i najgore što ploča razvodnika(na kojoj su platine) ima "lufta" tj.trebao bih cijeli razvodnik, klima se , bolje mi je bilo dati 300eura u "123 ignition" za novo.spojiš crnu i crvenu,nabiješ kablove i game ower. unutra neka hi-tech elektronika,tijelo razvodnika inox,imaš prekidač od A do E i brojeve 0 do 9 za mapu paljenja koju hoćeš,npr.broj oktana, hoćeš za plin, itd... | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| | | | Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... uto 18 pro 2012, 09:35 | |
| - horex350 je napisao/la:
- ovako, kao prvo motor je od prijatelja koji nije po forumima(nema vremena) bavimo se oldtimerima-autima,motorima itd. pa on po cijele dane radi u garaži.trenutno ima u projektu stare aute volvo p1800,bmw 502 V8, jaguar mark9,itd...(pogledajte na guglu na čega to liči) ,to su restauracije koje traju 2-3 godine.
motor iz tih razloga stoji već godinu dana pa je zato na prodaju i našao je drugi koji slaže (mo).matchless g3L iz 41.godine.
harleya je našao na e-bayu dok je radio u keniji,motor je bio u oklahomi ako se nevaram,poslao mi je mail što mislim o njemu i na kraju kupio-uvezao.sjećam se da je motor prvoga vlasnika od 78-e,čovjek je rekao da je kupio novog-sada drugoga do kraja života!motor ima previše opreme,pola neznam ni nabrojati,za više informacija ga moram pitati ili ga nazovi na taj broj u oglasu. znam da je 5 brzina (jaaako dugačak prijenos),u petu prebacuješ na 110km,putna brzina odlična,kočnice su neke aftermarket-puno bolje, kvačilo je ono što ja zovem "ducati zvuk" isto jako skupo i aftermarket,ima zupčasti remen (primarni-kažu neki najbolji remen) ,ima novi lanac i lančanike (to smo lani mjenjali u 23 sata noć prije biograda),motor ima dodatne lampe,bisage,puno ukrasa sve vrhunska roba...o tome bi neki pisali 3 stranice oglasa...
struja: posebno poglavlje,promijenili smo paljenje-iz amerike novo Dyna 2000,ima nekoliko "mapa" programiranja,samo podešavaš "switch" prekidače kako hoćeš da ide,tako da možeš zaboraviti problem platine itd..surfaj malo o Dyna paljenjima.
promjenjen je i selenoid elektrostartera- automat,novi je iako ovaj motor najljepše pali na kick start!! alternator -isto novi star 6 mjeseci (stari je spalio staru Dynu!!),da pliva u ulju,zapravo ono čega se svi boje (na starijim motorima) -struje, je ovdje promjenjeno najboljim i novim djelovima.može se sada do kraja svijeta -ako ima benzina-i nazad.... mislim da je vlasnik u americi znao što slaže sve ove godine,udoban,brz,lijep motor-ipak ga je slagao jako duuugo....
vozio sam motor-ide prekrasno,meni se ne sviđa veliki vizir( ja volim vjetar),ali zvuk................pa iako je meni panhead br.1,kažu ljudi da je shovelhead jedini i zadnji harley sa čistokrvnim zvukom (pogotovo drag pipe ),kasnije generacije su izgubile dio toga..
izgleda da u morati na slikanje....previše pišem....slikam pa gledajte.
p.s dodatak, ima još jedan stari harley u susjedstvu (znaju ga safety,Acyd,...onaj birtaš) - electra iz 1972-e ili 73-e, 88 inča,crni sa koferima,8 rocket lampi nazad,ono ružno dugačko sjedalo (jer je bio bijeli cop-bike) ,krasan motor..uređen. kad je išao 2003.na HOG balaton,došao je do mene da vidimo platine-pucao je "malo"previše.našao sam negdje i mjerne listiće "špijune" u inčima (pa imam i engleza u garaži!!) i to smo sredili,kad je sve novo nema nikakvog razloga da ne valja...(pa vozim motor sa mašinom iz 1937-e i ne nosim alat !!),potrošne stvari se bacaju. koja dobra lagana recenzija | |
| | | Kicho cro chopper forum
| Naslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... uto 18 pro 2012, 15:05 | |
| - horex350 je napisao/la:
- ...trenutno ima u projektu stare aute volvo p1800,bmw 502 V8, jaguar mark9,itd...(pogledajte na guglu na čega to liči) ,to su restauracije koje traju 2-3 godine.
Mlo offtopica... Dobar sam s nekim vinkovačkim oldtimerašima, znam se ponekad pojavit na nekom susretu iliti izložbi oldtimera. I iskreno se nadam da ću negdje vidjet Jaguara kad bude gotov. | |
| | | horex350 man
| Naslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... uto 18 pro 2012, 16:38 | |
| ha,ha --pa bio sam u subotu tamo na nekoj njihovoj fešti ( na Sopotu) ,kod Tome,Tome,Joze,Bore..... i ljetos na njihovom susretu i jesenas u nuštru.to je ekipa koja ima budućnost | |
| | | lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... uto 18 pro 2012, 21:56 | |
| ... možda se ovdje pronađe kakav podatčić !
http://4.bp.blogspot.com/-FQstOKYfSu4/T5lb9Tshc2I/AAAAAAAAEwU/NZ9Vzz7XTN4/s640/frigobar-marshall.jpg | |
| | | lunaroid cro chopper forum
Broj postova : 547 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagabria Vozim : Harley Davidson Na forumu od : 29.08.2009
| Naslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... sri 19 pro 2012, 13:24 | |
| Horex, ovaj Volvo koji spominješ, P1800 je moja tiha patnja već godinama. Taj auto sam imao prilike jednom voziti u Nizozemskoj i taj doživljaj se ne da opisati! Svako dobro i puno sreće sa restauracijom!! Molim te svakako postaj neke slike jer mislim da će većina forumaša otkinuti kad vidi taj Volvo!! | |
| | | horex350 man
| Naslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... sri 19 pro 2012, 16:58 | |
| pazi slučajnost- ovaj auto u filmiću kojeg ću ti poslati -postaviti je završio u nizozemskoj!! prošle godine smo ga odvezli gore 1360km bez ijedne greške,putna brzina po autocesti 120-160km.kupac je bio iz Utrechta (Bilthovena), možda si baš njega vozio (šalim se,ko zna) inače,poslije toga još jedan je gotov-isporučen, a trenutno se rade još dva-ali ne na prodaju ,ta dva ostaju..jedan sa desnim volanom.bit će gotovi početkom 2014. inače, ja vozim 244 iz 1979,treći kolega 144 iz 1967.... volvo rules....nevolimo plastiku i dječje autiće.... slike ovih koji se rade bit će uskoro na stranicama našeg kluba, staviti ću link. evo filmića pa ga cp na tube https://www.youtube.com/watch?v=mE9-Kc0ztU8 | |
Broj postova : 547 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagabria Vozim : Harley Davidson Na forumu od : 29.08.2009
| Naslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... čet 20 pro 2012, 15:18 | |
| Pogledao filmić. Nemam riječi do - CARE!! Svaka čast! | |
| | | horex350 man
| Naslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... čet 20 pro 2012, 21:56 | |
| uf , krivo si skužio.taj auto nije bio moj..u filmu je kolega (vlasnik harleya o kojem pričamo).ja sam išao sa njim u "slučaju -slučaja",ujedno smo tamo tražili druge stare aute i motore jedno 5 dana.... auto je kupio čovjek koji ga je pronašao na Y.tubu.rekao :ako je to taj-kupujem.
moj volvo je 244 1979., imam i triumph herald 13/60 cabrio, i još svašta.... ja sam Safety-u čak dao i krug u triumphu u nadi da će mi on kao "čovjek od foto aparata" napraviti dobre fotke, a kad to napravi vidjet će se...
pozdrav.
| |
| Naslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... ned 23 pro 2012, 11:46 | |
| | |
| | | Zlac cro chopper forum
Broj postova : 3127 Godina imam : 44 Prebivalište : Zaprešić Vozim : Suzuki M 1800 R Na forumu od : 08.11.2010
| | | | Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... ned 23 pro 2012, 17:56 | |
| | |
| | | Zlac cro chopper forum
Broj postova : 3127 Godina imam : 44 Prebivalište : Zaprešić Vozim : Suzuki M 1800 R Na forumu od : 08.11.2010
| Naslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... ned 23 pro 2012, 20:29 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... | |
| |
| | | | Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|