Početna stranicaPretraľnikShovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... 610RegistracijaLogin

Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...

Go down 
+3
Safet(y)
horex350
Kicho
7 posters
Autor/icaPoruka
Kicho
cro chopper forum
cro chopper forum
Kicho

Broj postova : 2249
Godina imam : 53
Prebivalište : Vukovar/Vinkovci
Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT
Na forumu od : 24.05.2011

Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Empty
PostajNaslov: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitimepon 17 pro 2012, 19:22

Gledam onu temu forumaša Horexa350 o prodaji Harley-a...

Nemam love niti razmišljam o tom motoru, ali - da imam, možda i bih, tko zna.

Čitajući, upalio mi se upitnik... Kakav je to motor zapravo? Kakvu ima struju, paljenje? Budući da se radi o starom američkom motoru iz sedamdesetih, sve je moguće.

Pretragom po netu, naiđoh na slike alternatora koji je poput moga na Hondi - stator u sredini, rotor (magnet) izvana. Da li je alternator smješten u ulju?

Kakvo paljenje ima? Platinsku dugmad?

Bilo bi zanimljivo znati više.
[Vrh] Go down
http://www.hr-moto.com
horex350
man
man
horex350

Broj postova : 46
Godina imam : 52
Prebivalište : slavonija
Vozim : horex 350
Na forumu od : 29.12.2011

PostajNaslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitimepon 17 pro 2012, 22:54

ovako, kao prvo motor je od prijatelja koji nije po forumima(nema vremena) bavimo se oldtimerima-autima,motorima itd. pa on po cijele dane radi u garaži.trenutno ima u projektu stare aute volvo p1800,bmw 502 V8, jaguar mark9,itd...(pogledajte na guglu na čega to liči) ,to su restauracije koje traju 2-3 godine.

motor iz tih razloga stoji već godinu dana pa je zato na prodaju i našao je drugi koji slaže (mo).matchless g3L iz 41.godine.

harleya je našao na e-bayu dok je radio u keniji,motor je bio u oklahomi ako se nevaram,poslao mi je mail što mislim o njemu i na kraju kupio-uvezao.sjećam se da je motor prvoga vlasnika od 78-e,čovjek je rekao da je kupio novog-sada drugoga do kraja života!motor ima previše opreme,pola neznam ni nabrojati,za više informacija ga moram pitati ili ga nazovi na taj broj u oglasu.
znam da je 5 brzina (jaaako dugačak prijenos),u petu prebacuješ na 110km,putna brzina odlična,kočnice su neke aftermarket-puno bolje, kvačilo je ono što ja zovem "ducati zvuk" isto jako skupo i aftermarket,ima zupčasti remen (primarni-kažu neki najbolji remen) ,ima novi lanac i lančanike (to smo lani mjenjali u 23 sata noć prije biograda),motor ima dodatne lampe,bisage,puno ukrasa sve vrhunska roba...o tome bi neki pisali 3 stranice oglasa...

struja: posebno poglavlje,promijenili smo paljenje-iz amerike novo Dyna 2000,ima nekoliko "mapa" programiranja,samo podešavaš "switch" prekidače kako hoćeš da ide,tako da možeš zaboraviti problem platine itd..surfaj malo o Dyna paljenjima.

promjenjen je i selenoid elektrostartera- automat,novi je iako ovaj motor najljepše pali na kick start!!
alternator -isto novi star 6 mjeseci (stari je spalio staru Dynu!!),da pliva u ulju,zapravo ono čega se svi boje (na starijim motorima) -struje, je ovdje promjenjeno najboljim i novim djelovima.može se sada do kraja svijeta -ako ima benzina-i nazad....
mislim da je vlasnik u americi znao što slaže sve ove godine,udoban,brz,lijep motor-ipak ga je slagao jako duuugo....

vozio sam motor-ide prekrasno,meni se ne sviđa veliki vizir( ja volim vjetar),ali zvuk................pa iako je meni panhead br.1,kažu ljudi da je shovelhead jedini i zadnji harley sa čistokrvnim zvukom (pogotovo drag pipe ),kasnije generacije su izgubile dio toga..

izgleda da u morati na slikanje....previše pišem....slikam pa gledajte.

p.s dodatak,
ima još jedan stari harley u susjedstvu (znaju ga safety,Acyd,...onaj birtaš) - electra iz 1972-e ili 73-e, 88 inča,crni sa koferima,8 rocket lampi nazad,ono ružno dugačko sjedalo (jer je bio bijeli cop-bike) ,krasan motor..uređen.
kad je išao 2003.na HOG balaton,došao je do mene da vidimo platine-pucao je "malo"previše.našao sam negdje i mjerne listiće "špijune" u inčima (pa imam i engleza u
garaži!!) i to smo sredili,kad je sve novo nema nikakvog razloga da ne valja...(pa vozim motor sa mašinom iz 1937-e i ne nosim alat !!),potrošne stvari se bacaju.
[Vrh] Go down
Kicho
cro chopper forum
cro chopper forum
Kicho

PostajNaslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitimepon 17 pro 2012, 23:19

Ma tooo, majstore.

Bilo bi super i da neki znalac napiše kada su se tehnološke "generacije" smijenile na Harley-ima... Ono, kad su počeli ugrađivati takve moderne alternatore, kada su platine ispale iz upotrebe, i ostale ključne tehničke promjene.

Ovako, mi tamo gledamo oglas, a pojma nemamo o čemu se tu radi. Jel to motor po tehničkim rješenjima sličan ovima kakve mi vozimo, ili je u pitanju zastarjela tehnologija za izbjegavanje (ne ulazim ovdje u sferu oldtimera, govorim o ocjeni/procjeni da li je neki motor pogodan za svakodnevnu, intenzivnu uporabu).

Nakon ovog tvog posta znam da se ne bih jako bojao kupiti tako nešto kao što je taj Shovel. Rolling Eyes
[Vrh] Go down
horex350
man
man
horex350

PostajNaslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitimepon 17 pro 2012, 23:32

ovaj shovel je što se struje tiče model 2011-2012.

inače vozim nekih više od nekoliko motora od 1930-ih do 1970-ih.za svakoga od njih se može naći komplet neke nove elektornike,paljenja,napajanja...tako da ako se toga bojiš - mjenjaj redom.
npr. prije 2 tjedna mi je kolega(valsnik hd-a) donio iz nizozemske kompletan elektronski razvodnik za triumpha (automobil) kojeg slažem. kad sam izračunao -zbrojio platine,kondenzator,kapa,rotor,ali i najgore što ploča razvodnika(na kojoj su platine) ima "lufta" tj.trebao bih cijeli razvodnik, klima se , bolje mi je bilo dati 300eura u "123 ignition" za novo.spojiš crnu i crvenu,nabiješ kablove i game ower. unutra neka hi-tech elektronika,tijelo razvodnika inox,imaš prekidač od A do E i brojeve 0 do 9 za mapu paljenja koju hoćeš,npr.broj oktana, hoćeš za plin, itd...
[Vrh] Go down
Safet(y)
cro chopper forum
cro chopper forum
Safet(y)

Broj postova : 6849
Godina imam : 57
Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :)
Vozim : V-Rod
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitimeuto 18 pro 2012, 04:19

woooow.. al' ga nadrobi ovdje.. What a Face

svaka cast i tebi i Juri na ovakvim pustolovinama.. za to doista treba i volje i znanja i zivaca i vremena, a o novcima necu.. king
[Vrh] Go down
https://www.flickr.com/photos/144415026@N07
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

Broj postova : 3849
Godina imam : 40
Prebivalište : Ljubuski
Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King
Na forumu od : 16.11.2010

PostajNaslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitimeuto 18 pro 2012, 09:35

horex350 je napisao/la:
ovako, kao prvo motor je od prijatelja koji nije po forumima(nema vremena) bavimo se oldtimerima-autima,motorima itd. pa on po cijele dane radi u garaži.trenutno ima u projektu stare aute volvo p1800,bmw 502 V8, jaguar mark9,itd...(pogledajte na guglu na čega to liči) ,to su restauracije koje traju 2-3 godine.

motor iz tih razloga stoji već godinu dana pa je zato na prodaju i našao je drugi koji slaže (mo).matchless g3L iz 41.godine.

harleya je našao na e-bayu dok je radio u keniji,motor je bio u oklahomi ako se nevaram,poslao mi je mail što mislim o njemu i na kraju kupio-uvezao.sjećam se da je motor prvoga vlasnika od 78-e,čovjek je rekao da je kupio novog-sada drugoga do kraja života!motor ima previše opreme,pola neznam ni nabrojati,za više informacija ga moram pitati ili ga nazovi na taj broj u oglasu.
znam da je 5 brzina (jaaako dugačak prijenos),u petu prebacuješ na 110km,putna brzina odlična,kočnice su neke aftermarket-puno bolje, kvačilo je ono što ja zovem "ducati zvuk" isto jako skupo i aftermarket,ima zupčasti remen (primarni-kažu neki najbolji remen) ,ima novi lanac i lančanike (to smo lani mjenjali u 23 sata noć prije biograda),motor ima dodatne lampe,bisage,puno ukrasa sve vrhunska roba...o tome bi neki pisali 3 stranice oglasa...

struja: posebno poglavlje,promijenili smo paljenje-iz amerike novo Dyna 2000,ima nekoliko "mapa" programiranja,samo podešavaš "switch" prekidače kako hoćeš da ide,tako da možeš zaboraviti problem platine itd..surfaj malo o Dyna paljenjima.

promjenjen je i selenoid elektrostartera- automat,novi je iako ovaj motor najljepše pali na kick start!!
alternator -isto novi star 6 mjeseci (stari je spalio staru Dynu!!),da pliva u ulju,zapravo ono čega se svi boje (na starijim motorima) -struje, je ovdje promjenjeno najboljim i novim djelovima.može se sada do kraja svijeta -ako ima benzina-i nazad....
mislim da je vlasnik u americi znao što slaže sve ove godine,udoban,brz,lijep motor-ipak ga je slagao jako duuugo....

vozio sam motor-ide prekrasno,meni se ne sviđa veliki vizir( ja volim vjetar),ali zvuk................pa iako je meni panhead br.1,kažu ljudi da je shovelhead jedini i zadnji harley sa čistokrvnim zvukom (pogotovo drag pipe ),kasnije generacije su izgubile dio toga..

izgleda da u morati na slikanje....previše pišem....slikam pa gledajte.

p.s dodatak,
ima još jedan stari harley u susjedstvu (znaju ga safety,Acyd,...onaj birtaš) - electra iz 1972-e ili 73-e, 88 inča,crni sa koferima,8 rocket lampi nazad,ono ružno dugačko sjedalo (jer je bio bijeli cop-bike) ,krasan motor..uređen.
kad je išao 2003.na HOG balaton,došao je do mene da vidimo platine-pucao je "malo"previše.našao sam negdje i mjerne listiće "špijune" u inčima (pa imam i engleza u
garaži!!) i to smo sredili,kad je sve novo nema nikakvog razloga da ne valja...(pa vozim motor sa mašinom iz 1937-e i ne nosim alat !!),potrošne stvari se bacaju.

koja dobra lagana recenzija dobar dobar dobar
[Vrh] Go down
Kicho
cro chopper forum
cro chopper forum
Kicho

PostajNaslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitimeuto 18 pro 2012, 15:05

horex350 je napisao/la:
...trenutno ima u projektu stare aute volvo p1800,bmw 502 V8, jaguar mark9,itd...(pogledajte na guglu na čega to liči) ,to su restauracije koje traju 2-3 godine.

Mlo offtopica... Rolling Eyes
Dobar sam s nekim vinkovačkim oldtimerašima, znam se ponekad pojavit na nekom susretu iliti izložbi oldtimera. I iskreno se nadam da ću negdje vidjet Jaguara kad bude gotov. dobar
[Vrh] Go down
horex350
man
man
horex350

PostajNaslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitimeuto 18 pro 2012, 16:38

ha,ha --pa bio sam u subotu tamo na nekoj njihovoj fešti ( na Sopotu) ,kod Tome,Tome,Joze,Bore.....

i ljetos na njihovom susretu i jesenas u nuštru.to je ekipa koja ima budućnost dobar
[Vrh] Go down
lukylipik
cro chopper forum
cro chopper forum
lukylipik

Broj postova : 11184
Godina imam : 59
Prebivalište : 16 meridijan
Vozim : Šokac zrx1200s
Na forumu od : 02.11.2007

PostajNaslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitimeuto 18 pro 2012, 21:56

... možda se ovdje pronađe kakav podatčić !

http://4.bp.blogspot.com/-FQstOKYfSu4/T5lb9Tshc2I/AAAAAAAAEwU/NZ9Vzz7XTN4/s640/frigobar-marshall.jpg
[Vrh] Go down
http://lukylipik-vrijemeodluke.blogspot.com/?zx=9e8ff9c465b5c91a
lunaroid
cro chopper forum
cro chopper forum
lunaroid

Broj postova : 547
Godina imam : 50
Prebivalište : Zagabria
Vozim : Harley Davidson
Na forumu od : 29.08.2009

PostajNaslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitimesri 19 pro 2012, 13:24

Horex, ovaj Volvo koji spominješ, P1800 je moja tiha patnja već godinama. Taj auto sam imao prilike jednom voziti u Nizozemskoj i taj doživljaj se ne da opisati!

Svako dobro i puno sreće sa restauracijom!! Molim te svakako postaj neke slike jer mislim da će većina forumaša otkinuti kad vidi taj Volvo!!

dobar
[Vrh] Go down
horex350
man
man
horex350

PostajNaslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitimesri 19 pro 2012, 16:58

pazi slučajnost- ovaj auto u filmiću kojeg ću ti poslati -postaviti je završio u nizozemskoj!! prošle godine smo ga odvezli gore 1360km bez ijedne greške,putna brzina po autocesti 120-160km.kupac je bio iz Utrechta (Bilthovena), možda si baš njega vozio dobar (šalim se,ko zna)

inače,poslije toga još jedan je gotov-isporučen, a trenutno se rade još dva-ali ne na prodaju ,ta dva ostaju..jedan sa desnim volanom.bit će gotovi početkom 2014.

inače, ja vozim 244 iz 1979,treći kolega 144 iz 1967.... volvo rules....nevolimo plastiku i dječje autiće.... Wink

slike ovih koji se rade bit će uskoro na stranicama našeg kluba, staviti ću link.

evo filmića pa ga cp na tube

https://www.youtube.com/watch?v=mE9-Kc0ztU8

[Vrh] Go down
lunaroid
cro chopper forum
cro chopper forum
lunaroid

PostajNaslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitimečet 20 pro 2012, 15:18

Pogledao filmić. Nemam riječi do - CARE!!

Svaka čast!

slinim dobar
[Vrh] Go down
horex350
man
man
horex350

PostajNaslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitimečet 20 pro 2012, 21:56

uf , krivo si skužio.taj auto nije bio moj..u filmu je kolega (vlasnik harleya o kojem pričamo).ja sam išao sa njim u "slučaju -slučaja",ujedno smo tamo tražili druge stare aute i motore jedno 5 dana.... auto je kupio čovjek koji ga je pronašao na Y.tubu.rekao :ako je to taj-kupujem.

moj volvo je 244 1979., imam i triumph herald 13/60 cabrio, i još svašta....

ja sam Safety-u čak dao i krug u triumphu u nadi da će mi on kao "čovjek od foto aparata" napraviti dobre fotke, a kad to napravi vidjet će se...

pozdrav.

[Vrh] Go down
lunaroid
cro chopper forum
cro chopper forum
lunaroid

PostajNaslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitimened 23 pro 2012, 11:46

dobar roker dobar
[Vrh] Go down
Zlac
cro chopper forum
cro chopper forum
Zlac

Broj postova : 3127
Godina imam : 44
Prebivalište : Zaprešić
Vozim : Suzuki M 1800 R
Na forumu od : 08.11.2010

PostajNaslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitimened 23 pro 2012, 16:13

Svaka čast na izradi auto je ispao affraid dobar4
[Vrh] Go down
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

Broj postova : 3849
Godina imam : 40
Prebivalište : Ljubuski
Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King
Na forumu od : 16.11.2010

PostajNaslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitimened 23 pro 2012, 17:56

Zlac je napisao/la:

Zlac kakva je ovo slija na avataru Very Happy Question
[Vrh] Go down
Zlac
cro chopper forum
cro chopper forum
Zlac

Broj postova : 3127
Godina imam : 44
Prebivalište : Zaprešić
Vozim : Suzuki M 1800 R
Na forumu od : 08.11.2010

PostajNaslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitimened 23 pro 2012, 20:29

Bosqeto je napisao/la:
Zlac je napisao/la:

Zlac kakva je ovo slija na avataru Very Happy Question
E to je ono po mom ukusu a mislim da je softail Twisted Evil
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...   Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje... Icon_minitime

[Vrh] Go down

Shovelhead 1978 - par pitanja, iz čiste znatiželje...
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Harley Davidson 1200 cm3 SHOVELHEAD 1978
» Shovelhead
» CB 500 four K, 1978.g.
» Tri pitanja za Kawasaki djelove i servis