|
|
| Suzuki GS500E 1980? | |
|
+7Kingman palomas magna Rukfa™ Safet(y) cro.chopper vincent-71 11 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
vincent-71 cro chopper forum
Broj postova : 6 Godina imam : 53 Prebivalište : Rijeka, više manje Vozim : uskoro, nadam se Na forumu od : 13.09.2012
| Naslov: Suzuki GS500E 1980? čet 13 ruj 2012, 22:10 | |
| Isplati li se uzeti taj motor? Ima ih nekoliko na njuškalu, ali nemogu naći kako je sa dijelovima. To bi mi bio skoro jedini prijevoz pa moram znati da li je pouzdan i lak za popraviti eventualno. Još gore, to će mi biti prvi bike i htio bih ga malo srediti da bude po mom guštu. Ako poznajete ovaj model , bio bih zahvalam ako me možete posavjetovati Pozdrav
| |
| | | cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? pet 14 ruj 2012, 08:51 | |
| tema je premještena ovdje . | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? pet 14 ruj 2012, 09:40 | |
| - cro.chopper je napisao/la:
- tema je premještena ovdje .
u recenzije motocikala premjesteno jos jednom | |
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? pet 14 ruj 2012, 09:45 | |
| - vincent-71 je napisao/la:
- Isplati li se uzeti taj motor? Ima ih nekoliko na njuškalu, ali nemogu naći kako je sa dijelovima. To bi mi bio skoro jedini prijevoz pa moram znati da li je pouzdan i lak za popraviti eventualno. Još gore, to će mi biti prvi bike i htio bih ga malo srediti da bude po mom guštu. Ako poznajete ovaj model , bio bih zahvalam ako me možete posavjetovati
Pozdrav
..prijatelj mi imao, ali tamo pocetkom 80-tih, tako da sam imao srece napraviti dosta kilometara s njim (kao suvozac naravno) e jesam bio faca, na tada jedinom japancu u gradu ..u to doba, motor je bio jako dobar i pouzdan.. nije nesto prstao snagom, ali to mu niti nije bila osnovna namjena.. isto tako, ovo bi mu mogla biti i prednost sada, ako naidjes na neki ocuvan primjerak.. s druge strane, treba dobro provjeriti kakva je situacija s rezervnim dijelovima, jer ce ti sigurno ponesto zatrebati ako se odlucis na kupovinu.. | |
| | | Rukfa™ cro chopper forum
Broj postova : 650 Godina imam : 63 Prebivalište : Požega Vozim : Honda Shadow 600 '98/ Horex Regina '53 chopper Na forumu od : 25.12.2011
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? pet 14 ruj 2012, 10:20 | |
| Moja ti je preporuka ako se želiš voziti da si kupiš neki mlađi motor, pa makar malo i pričekao dok si skupiš više novca, a ne stalno šarafati, čekati dijelove,,sekirati se jer si dobio dio koji ti ne paše, kupio polovni dio koji je gori od tvog, ( i nakraju ti motor stoji više nego se voziš). I nakon toga svega motor sti završi u šupi kao sakupljač prašine.Bačen nbovac. Mnogi su motori tako završili i to nakon dosta uloženog novca i truda. Nijed tgrošak samo kupiti motor, nekada to zna biti najmanja investicija. I ja sam ljubitelj starih motora i ovaj savjet proizilazi iz osobnog iskustva. | |
| | | vincent-71 cro chopper forum
Broj postova : 6 Godina imam : 53 Prebivalište : Rijeka, više manje Vozim : uskoro, nadam se Na forumu od : 13.09.2012
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? pet 14 ruj 2012, 12:16 | |
| Ma znam da bi možda bilo lakše s novijim motorom, ali mislim da ga sad uzmem, tj u 10. ili 11. mjesecu pa da ga odvezem kod nekoga na sređivanje. Ovaj u koji sam se ufurao izgleda jako dobro očuvan, pa bih ga valjda "ispolirao" do proljeća. Ti modeli s kraja 70-tih su mi predobri, a i volio bih naučiti ga održavati i popravljati - ukoliko ima dijelova. Prodaje se i jedna Honda CB 500 f sličnog godišta za 14000 kn, to mi je malo više love ali čini se da je za dijelove lakše, barem što sam na netu našao... | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? pet 14 ruj 2012, 12:47 | |
| Ako neznas sam raditi nego se tek uciti mozes kupiti motor ali ne da ti to bude primarno vozilo. Ucenje je dug i skup proces. Taj koji ti bude sredjivao motor prekozime bi te mogao kostati razlike izmedju tog i novijeg motora
Ako ti treba motor za svaki dan a da nije skup kupi vespu. Jeftina je u nabavi i u odrzavanju | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? pet 14 ruj 2012, 13:19 | |
| Prvo što mi pada napamet kod sređivanja takvih motora su gumeni dijelovi - membrane u rasplinjačima i prirubnice - usisne grane između rasplinjača i glave motora. Dok metalni dijelovi dugo drže, gumeni dijelovi imaju ograničeni vijek trajanja. Teško se nabavljaju dijelovi, i ako ih ima, sigurno nisu baš jeftini. Ima tu i drugih stvari - paljenje je obično izvedeno s platinama, umesto modernih alternatora ugrađeni su oni s četkicama i kliznim kolutovima, lulice i kablovi često probijaju zbog starosti izolacije.
Uglavnom, tehnologija je jako napredovala od 80-tih do danas, i ja bih uvijek gledao kupiti nešto novije... | |
| | | Kingman cro chopper forum
Broj postova : 541 Godina imam : 49 Prebivalište : Sesvete Vozim : GSX 1400 Na forumu od : 31.05.2009
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? pet 14 ruj 2012, 13:31 | |
| Ako ne znaš/nemaš volje sam šarafati....nemoj se zaletavati u to. Svi ti kaj su ti u oglasnicima (vjerovatno ciljaš na ove za nekih 10 soma kuna..) nisu u savršenom stanju....jer onda bi koštali 3 soma eura pa i više.Znači, imat ćeš šta raditi na njemu. Neki serviseri neće ni raditi na starijim motorima. Dijelovi se daju nabaviti bez problema ako znaš di tražiš....više ćeš se namučiti naći gume u tim dimenzijama | |
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? pet 14 ruj 2012, 13:59 | |
| Ma kotače mogu valjda i promjeniti, a dijelove stvarno ne znam gdje bih tražio.. A šta je sa ovim domaćim radionicama koji sređuju takve motore? Stvarno imam volje za naučiti a za tu lovu (2 milje €) ionako su mislim svi razdrmani. Vespe i sl mi ne odgovaraju potrebama, treba mi 500cc koji bih mogao malo čopati | |
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? pet 14 ruj 2012, 14:58 | |
| Za jos par tisuca kuna kupis motor puuuno mladji i pouzdaniji. Banditi od desetak godina su ispod 20 000 kuna | |
| | | Saba cro chopper forum
Broj postova : 2433 Godina imam : 42 Prebivalište : Split - Croatia Vozim : Virago 1100 Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? pet 14 ruj 2012, 15:07 | |
| Koliko ja znam....od prijatelja koji su vozili ili voze GS-a, to je jako izdržljiv motor i kavlitetan, ali ono što je problem to su djelovi. Jako ih je tepko nać, lak neke djelove mašine koji su u dobrom stanju je problem nać na internetu. Pto se tiče potrošnih djelova, gumica i sl. imaš ih na e-bay i to nije problem. Uzmi samo u obzir da kakv bio motor izvanka, da nemaš pojma šta je u mašini i da li je tko nešto petlja po njoj. | |
| | | lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? pet 14 ruj 2012, 15:51 | |
| - magna je napisao/la:
Ako ti treba motor za svaki dan a da nije skup kupi vespu. Jeftina je u nabavi i u odrzavanju ... od kad je vespa motor!? ... mislim da ti je Magna dobro rekao o "doplati" cijene sređivanja kod nekoga + cijena tog motora (ruke + dijelovi); mislim da trebaš poslušati savjete forumaša te odlučiti o kupnji nekog drugog modela ! | |
| | | Kicho cro chopper forum
Broj postova : 2249 Godina imam : 53 Prebivalište : Vukovar/Vinkovci Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT Na forumu od : 24.05.2011
| | | | vincent-71 cro chopper forum
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? pet 14 ruj 2012, 21:07 | |
| Banditi na njuškalu su preko 500cc, a i ne sviđaju mi se.. Ovi stari imaju neš više, ne znam kako objasniti. Htio bih oldschool bike ali da je pouzdan, ima 500cc zbog registracije i da se može malo dotjerati. Ovi noviji mi izgledaju puno dalje od onoga što želim dobiti.. | |
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? sub 15 ruj 2012, 07:34 | |
| ..cini mi se da si ti vec odlucio.. i to je ponekad dobro, jer znas sto hoces.. mogu ti samo pozeljeti srecu s kupnjom ..i da nije sve tako crno kao sto decki kazu, nije.. ja sam imao izuzetno dobro iskustvo s mojom hondom cx500c iz 83.prije par godina.. | |
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? sub 15 ruj 2012, 07:34 | |
| Neznam cemu postavljanje pitanja kad si ti vec odlucio Samo naprijed. Kupi taj motor jer je to najbolje sto sad mozes naci na trzistu
Valjda je ovo pravi odgovor na tvoje pitanje | |
| | | lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? sub 15 ruj 2012, 07:42 | |
| - magna je napisao/la:
- Neznam cemu postavljanje pitanja kad si ti vec odlucio
Samo naprijed. Kupi taj motor jer je to najbolje sto sad mozes naci na trzistu
Valjda je ovo pravi odgovor na tvoje pitanje ... vjerovatno više ne možemo drugačiju posluku porati ! | |
| | | chopperman man
Broj postova : 122 Godina imam : 36 Prebivalište : Vukovar (okolica) Vozim : Suzuki GS 750 E, Honda CBX 750 F,Suzuki GSXR 750 Na forumu od : 11.11.2010
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? sub 15 ruj 2012, 09:12 | |
| - vincent-71 je napisao/la:
- Banditi na njuškalu su preko 500cc, a i ne sviđaju mi se.. Ovi stari imaju neš više, ne znam kako objasniti. Htio bih oldschool bike ali da je pouzdan, ima 500cc zbog registracije i da se može malo dotjerati. Ovi noviji mi izgledaju puno dalje od onoga što želim dobiti..
Evo mišljenje iz prve ruke vezano za GS-a. Imam GS 750 kupljen za preradu, motor nije bio u savršenom stanju jer mi to nije bitno stajao oko 5 godina dovezao kući očistio platine, stavio akumulator i na treću kurblu upalio Nije puno vožen jer se pomalo radi na njemu ali to malo što sam ga vozio samo riječi hvale. Od starih japanaca Suzuki GS ili Honda CB ako je motor uredan nećeš se prevarit | |
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? pon 17 ruj 2012, 22:39 | |
| Shvatam ja što vi meni govorite i zašto, i hvala vam na tome. Ali mislim da moram malo bolje objasniti što pokušavam. - Sviđaju mi se oldschool motori - chopperi, bobberi i nakedi ako imaju taj oldschool šarm. Motori s kraja 70-ih već imaju vizualno dobar dio toga što želim, pa će i prerada biti lakša nadam se - Koji god motor da uzmem, moram još "dosta" uložiti da ga dovršim. Što para, što truda. Ali to može potrajati, i neke stvari mogu odgoditi.Ali bih ga odmah vozao - Stariji motori mi izgledaju jednostavniji, pa pretpostavljam da se ima i manje za pokvariti - Ako su jednostavniji biće mi lakše da ih prokužim kako rade pa ću ih naučiti i sam održavati. Trenutno sam nepismen što se toga tiče i to mi smeta. - Ima ih na našem tržištu, i paše mi i cijena, jer imam i novac za doršavanje - ograničeno, ali ovo bi i trebalo biti dosta skromna prerada, nisu mi veliki prohtjevi. Ima dosta različitih modela tih godina koji odgavaraju ali mi je gs500e najbliži tome, a i mašina mi se čini najboljom, ne znam zašto? Ima i poneki chopper koji bi odgovarao, ali su prošli puno ruku i dorada, a i čini se da su mašine manje snage. Ne želim da mi kod preticanja nestane snage, znam kako je kod nas na cesti.. Ali inače nisam baš nešto lud za brzinom, više sam kruzer. Ako imate prijedlog za neki drugi takav motocikl, da je bolji izbor, tipa Kawasaki en, Honda CB i sl. zbog mašine i dijelova, samo recite. Ovi noviji zahtijevaju više promjena. Sori ako zvučim kao totalna neznalica, jer to i jesam. Ali bih volio da si sklepam jednu gušt mašinu i da ju vozim, tako da bih se za sve upute i savjete ionako morao obraćati na forumima, jer ne znam sam to napraviti. Eto, ukratko | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Suzuki GS500E 1980? | |
| |
| | | | Suzuki GS500E 1980? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|