|
|
| Honda Shadow ACE - pucanje / benzin | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Honda Shadow ACE - pucanje / benzin pon 11 lip 2012, 15:28 | |
| Vezno na https://cro-chopper.forumcroatian.com/t13074-eng-hr-podesavanje-fergazeraDakle, prošao sam sve korake, 2 - 2,5 - 3 nisam još 3,5 - stvar ne promijenjena na nizbrdici puca ko lud, previše za moj ukus. i ukus susjeda :-) Pucanje se javlja kod oduzimanja gasa ali pri niskim okretajima - recimo u 5. brzini, spust na nizbrdici pri 60km/h Pitam se, nije li to malo i do benzina ? lijevam 95 - tiffon, INA, OMV... isto... Da usipam 98 ili 100, bi li to pomoglo ? Ima li to kakve veze ? |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Honda Shadow ACE - pucanje / benzin pon 11 lip 2012, 15:33 | |
| - .koshchall. je napisao/la:
- Vezno na https://cro-chopper.forumcroatian.com/t13074-eng-hr-podesavanje-fergazera
Dakle, prošao sam sve korake, 2 - 2,5 - 3 nisam još 3,5 - stvar ne promijenjena na nizbrdici puca ko lud, previše za moj ukus. i ukus susjeda :-) Pucanje se javlja kod oduzimanja gasa ali pri niskim okretajima - recimo u 5. brzini, spust na nizbrdici pri 60km/h
Pitam se, nije li to malo i do benzina ? lijevam 95 - tiffon, INA, OMV... isto...
Da usipam 99 ili 100, bi li to pomoglo ?
Ima li to kakve veze ?
pozdrav, nisam čitao ranije ali ako nisu svjećice onda karburatori, membrane, to je i kod mog intrudera bilo pa je sad ok pucanja mora biti ako su auspusi otvoreni pogotovo eto me kod beštija u subotu (intruder kupljen od malog, okrenuo preko 15tk u nepune 2vije sezone i ko aždaja) |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Honda Shadow ACE - pucanje / benzin pon 11 lip 2012, 15:49 | |
| a ne znam niti sam. Servis je navodno obavljen, svječice nemaju niti 800km. No, da li su dirane dizne - ne znam niti znam kako bih to saznao.
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Honda Shadow ACE - pucanje / benzin sri 25 srp 2012, 13:41 | |
| da si sam pokušam odgovorit Nasipao MB 100 oktana. I taman rzmišljam o planiranom điru radi probe kad li se pojaviše druge obveze i motorom u garažu. Rezultat opita = 0 - nije testirano. Sutradan kiša pa rekoh - ajde da se malo pošarafa oko karburatora. pa je krenulo: 1. pomaknuto paljenje odokativno 5 stupnjeva ranije. - probni đir - čuje se pucanje ali ne više onako jako - potiho. 2. kad je već alat razbacan po podu, a ruke masne reko ajmo uštelat karburatore. Prvo treba napravit manometre - u stvari DIY alat. 5m prozirnog crijeva, stalak za zvučnike, malo izolirke i vezica i plavi antifriz koncentrat (radi gustoće). Problem je napraviti adaptere. Srećom pronađoh nekakav spec. šaraf koji odgovara navojem i promerom - ma kao da sam ga baš takvog tražio. probušena rupa: fi 2mm obrada završetka ( bušilica + flekserica = tokarski stroj) dihtung gumice I to nekako ovako izgleda: Spojio, kontakt - upalio - jebate - krenulo to kao da jedan cilindar uopće nema vakuma. Kažu upute da treba podesiti rel na 1000 o/min +-100. Kako ? - Nikako ako nemaš ortomjer ili kakavu napravu. Dakle opet od oka. Pravi sex tu počinje - čim šaraf za štelanje odnosa pipneš odvijaćem - odnosi se promjene. Nakon cca 25 minuta turiranja, okrtenja, živciranja dobio sam ovo : https://youtu.be/gY8o-5Qg710 Tko je radio ili je gledao kako se radi - molim prosudbu. Sve u svemu nakon ovih zahvata, u leru se motor primirio, prvi cilindar prije je radio nemirno - potihe detonacije - sada je prestalo. Nagla otpuštanja gasa - nema detonacija. Tu i tamo pukne, no otvoreni su auspusi pa je za očekivat. No sve u svemu opet u zraku ostaje visiti pitanje jel pucanje prestalo radi više oktanskog benzina ili modifikacija |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Honda Shadow ACE - pucanje / benzin čet 26 srp 2012, 07:01 | |
| pretpostavljam da si pucanja čuo i pri početku štelanja, a to znači da si pucanja eliminirao podešavanjem. nisi napisao jesi li podesio i pilot screw | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Honda Shadow ACE - pucanje / benzin čet 26 srp 2012, 07:12 | |
| pilot '' vida '' je na 3,5 okretaja. Tu mi se iskustveno pokazalo OK - najmirniji rad. I kod sinhronizacije sam malko vrtio, ali mi se čini da tu radi OK.
Nego.... najviše me zanima komentar na ponašanje tlakova...
|
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Honda Shadow ACE - pucanje / benzin | |
| |
| | | | Honda Shadow ACE - pucanje / benzin | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|