Početna stranicaPretraľnikHonda Shadow ACE - pucanje / benzin 610RegistracijaLogin

Honda Shadow ACE - pucanje / benzin

Go down 
Autor/icaPoruka
Gost
Gost

Honda Shadow ACE - pucanje / benzin Empty
PostajNaslov: Honda Shadow ACE - pucanje / benzin   Honda Shadow ACE - pucanje / benzin Icon_minitimepon 11 lip 2012, 15:28

Vezno na https://cro-chopper.forumcroatian.com/t13074-eng-hr-podesavanje-fergazera

Dakle, prošao sam sve korake, 2 - 2,5 - 3 nisam još 3,5 - stvar ne promijenjena na nizbrdici puca ko lud, previše za moj ukus. i ukus susjeda :-)
Pucanje se javlja kod oduzimanja gasa ali pri niskim okretajima - recimo u 5. brzini, spust na nizbrdici pri 60km/h

Pitam se, nije li to malo i do benzina ? lijevam 95 - tiffon, INA, OMV... isto...

Da usipam 98 ili 100, bi li to pomoglo ?

Ima li to kakve veze ?

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Honda Shadow ACE - pucanje / benzin   Honda Shadow ACE - pucanje / benzin Icon_minitimepon 11 lip 2012, 15:33

.koshchall. je napisao/la:
Vezno na https://cro-chopper.forumcroatian.com/t13074-eng-hr-podesavanje-fergazera

Dakle, prošao sam sve korake, 2 - 2,5 - 3 nisam još 3,5 - stvar ne promijenjena na nizbrdici puca ko lud, previše za moj ukus. i ukus susjeda :-)
Pucanje se javlja kod oduzimanja gasa ali pri niskim okretajima - recimo u 5. brzini, spust na nizbrdici pri 60km/h

Pitam se, nije li to malo i do benzina ? lijevam 95 - tiffon, INA, OMV... isto...

Da usipam 99 ili 100, bi li to pomoglo ?

Ima li to kakve veze ?

pozdrav,
nisam čitao ranije

ali ako nisu svjećice onda karburatori, membrane, to je i kod mog intrudera bilo pa je sad ok
pucanja mora biti ako su auspusi otvoreni pogotovo
eto me kod beštija u subotu (intruder kupljen od malog, okrenuo preko 15tk u nepune 2vije sezone i ko aždaja) roker
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Honda Shadow ACE - pucanje / benzin   Honda Shadow ACE - pucanje / benzin Icon_minitimepon 11 lip 2012, 15:49

a ne znam niti sam. Servis je navodno obavljen, svječice nemaju niti 800km.
No, da li su dirane dizne - ne znam niti znam kako bih to saznao.

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Honda Shadow ACE - pucanje / benzin   Honda Shadow ACE - pucanje / benzin Icon_minitimesri 25 srp 2012, 13:41

da si sam pokušam odgovorit What a Face What a Face

Nasipao MB 100 oktana. I taman rzmišljam o planiranom điru radi probe kad li se pojaviše druge obveze i motorom u garažu. Rezultat opita = 0 - nije testirano.

Sutradan kiša pa rekoh - ajde da se malo pošarafa oko karburatora. pa je krenulo:

1. pomaknuto paljenje odokativno 5 stupnjeva ranije. - probni đir - čuje se pucanje ali ne više onako jako - potiho.

2. kad je već alat razbacan po podu, a ruke masne reko ajmo uštelat karburatore. Prvo treba napravit manometre - u stvari DIY alat. 5m prozirnog crijeva, stalak za zvučnike, malo izolirke i vezica i plavi antifriz koncentrat (radi gustoće). Problem je napraviti adaptere. Srećom pronađoh nekakav spec. šaraf koji odgovara navojem i promerom - ma kao da sam ga baš takvog tražio.

probušena rupa: fi 2mm
Honda Shadow ACE - pucanje / benzin 629CAEE5-EECD-474C-A539-BE96E9F1FE9D_thumb

obrada završetka ( bušilica + flekserica = tokarski stroj)
Honda Shadow ACE - pucanje / benzin 63C4C061-DE0B-904B-8224-8BF7DC7FE257_thumb

dihtung gumice
Honda Shadow ACE - pucanje / benzin E816F00C-60EF-7E40-80C7-4D0004E46946_thumb

I to nekako ovako izgleda:
Honda Shadow ACE - pucanje / benzin 70E2FFDB-9161-564A-90DF-D7E1E8BB6E6A_thumb

Spojio, kontakt - upalio - jebate - krenulo to kao da jedan cilindar uopće nema vakuma. scratch scratch scratch

Kažu upute da treba podesiti rel na 1000 o/min +-100. Kako ? - Nikako ako nemaš ortomjer ili kakavu napravu. Dakle opet od oka.
Pravi sex tu počinje - čim šaraf za štelanje odnosa pipneš odvijaćem - odnosi se promjene. Nakon cca 25 minuta turiranja, okrtenja, živciranja dobio sam ovo :

https://youtu.be/gY8o-5Qg710

Tko je radio ili je gledao kako se radi - molim prosudbu.

Sve u svemu nakon ovih zahvata, u leru se motor primirio, prvi cilindar prije je radio nemirno - potihe detonacije - sada je prestalo. Nagla otpuštanja gasa - nema detonacija. Tu i tamo pukne, no otvoreni su auspusi pa je za očekivat.

No sve u svemu opet u zraku ostaje visiti pitanje jel pucanje prestalo radi više oktanskog benzina ili modifikacija Question Question Question Question

[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: Honda Shadow ACE - pucanje / benzin   Honda Shadow ACE - pucanje / benzin Icon_minitimečet 26 srp 2012, 07:01

pretpostavljam da si pucanja čuo i pri početku štelanja, a to znači da si pucanja eliminirao podešavanjem.
nisi napisao jesi li podesio i pilot screw
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Honda Shadow ACE - pucanje / benzin   Honda Shadow ACE - pucanje / benzin Icon_minitimečet 26 srp 2012, 07:12

pilot '' vida '' je na 3,5 okretaja. Tu mi se iskustveno pokazalo OK - najmirniji rad. I kod sinhronizacije sam malko vrtio, ali mi se čini da tu radi OK.

Nego.... najviše me zanima komentar na ponašanje tlakova...

[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Honda Shadow ACE - pucanje / benzin   Honda Shadow ACE - pucanje / benzin Icon_minitime

[Vrh] Go down

Honda Shadow ACE - pucanje / benzin
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» HONDA SHADOW 600PC21=honda shadow 600VLX(USA)!??
» Honda shadow vt 125 c
» Honda Shadow 750
» honda shadow 750 ACE
» honda shadow i ja...