Početna stranicaPretraľnikprirubnice-vjek trajanja? 610RegistracijaLogin

prirubnice-vjek trajanja?

Go down 
+2
palomas
Bosqeto
6 posters
Autor/icaPoruka
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

Broj postova : 3849
Godina imam : 40
Prebivalište : Ljubuski
Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King
Na forumu od : 16.11.2010

prirubnice-vjek trajanja? Empty
PostajNaslov: prirubnice-vjek trajanja?   prirubnice-vjek trajanja? Icon_minitimečet 19 tra 2012, 00:07

interesira me otprilike kada se mjenjaju prirubnice,
odnosno koliki je njihov vjek trajanja Question

bas neki dan gledam svoje,
ono ima laganih *bora*,a 36 000 km ,
sto se tice simptoma,njih nema,
kao one kada *zavrsavaju* karijeru,to se osjeti na malim obrtajima,gubi gas,
lagano kao trza,propada zbog tog falsanja zraka,
ovo sam cuo.nemam osobno iskustvo,

a kakva su vasa iskustva,
da li je neko vec mjenjao i nakon koliko tisuca km ili godina Question
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: prirubnice-vjek trajanja?   prirubnice-vjek trajanja? Icon_minitimečet 19 tra 2012, 07:03

Valjda misliš na prirubnice od usisnih grana, koje dođu na glave cilindara, ili pak na pripadajuća gumena usisna crijeva? To dvoje je često izvedeno kao jedna cjelinam i tako se kupuje.

Guma hoće ispucati, i nije loše to promijeniti povremeno..
[Vrh] Go down
lunaroid
cro chopper forum
cro chopper forum
lunaroid

Broj postova : 547
Godina imam : 50
Prebivalište : Zagabria
Vozim : Harley Davidson
Na forumu od : 29.08.2009

PostajNaslov: Re: prirubnice-vjek trajanja?   prirubnice-vjek trajanja? Icon_minitimečet 19 tra 2012, 08:36

Ah, s tim sam se borio jednom...prvi simptom je bio da se nakon oduzimanja gasa sporo i teško vraćao na ler gas...izludio sam dok to nisam otkrio. Nakon toga skinuo sam mu sve sa usisa, počupao sa motora i stavio direktno K&N na fergazer. Onda sam stavio i diht masu izmedju fergazera i glave.
Nakon toga promijenio dizne, kalibrirao smjesu i paljenje...rezultat imaš u rubrici sa filmićima.
Royal Enfield.
[Vrh] Go down
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3977
Prebivalište : Mali Japan
Vozim : Da, fala bogu
Na forumu od : 17.01.2008

PostajNaslov: Re: prirubnice-vjek trajanja?   prirubnice-vjek trajanja? Icon_minitimečet 19 tra 2012, 09:33

...nema pravila, moje su deset godina i kao nove. Prijatelj jednu mjenja nakon 3-4 god. (isti motor mao moj).
Ja imam običaj sve gumene dijelova podmazat sa glicerinom.

btw ovo je forum o motorima a ne o fići/stojadinu
drž se teme
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: prirubnice-vjek trajanja?   prirubnice-vjek trajanja? Icon_minitimečet 19 tra 2012, 09:39

Dobro je imati te usisne grane barem u rezervi, jer s vremenom će se to sve teže nabavljati. Noviji motori imaju ubrizgavanje, a za starije modele dijelova će biti sve manje.

Postoji i tekuća guma, koja se ukruti nakon što se namaže (po nečemu). Možda je i to jedno od rješenja za ispucale cijevi usisa.
[Vrh] Go down
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

PostajNaslov: Re: prirubnice-vjek trajanja?   prirubnice-vjek trajanja? Icon_minitimečet 19 tra 2012, 21:36

palomas je napisao/la:
Dobro je imati te usisne grane barem u rezervi, jer s vremenom će se to sve teže nabavljati. Noviji motori imaju ubrizgavanje, a za starije modele dijelova će biti sve manje.

Postoji i tekuća guma, koja se ukruti nakon što se namaže (po nečemu). Možda je i to jedno od rješenja za ispucale cijevi usisa.

tvoje rijesenje djeluje jako privlacno Very Happy

izgleda mi kao jako dobro rijesenje,
a sto je jos jedna dobra stavka i jako povoljno Exclamation dobar

s tim da su originalne prirubnice skupa sa onim ispravite me ako grijesim podloskama ili nesto tako 800 kn,
za DragStara,
iako mislim da su i za druge choppere slicne cijene!

koliko me sjecanje sluzi mislim da je nas Magna mjenjao prirubnice,
Magna javi se Question
[Vrh] Go down
merla
cro chopper forum
cro chopper forum
merla

Broj postova : 3774
Godina imam : 53
Prebivalište : Zg
Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate
Na forumu od : 13.12.2007

PostajNaslov: Re: prirubnice-vjek trajanja?   prirubnice-vjek trajanja? Icon_minitimečet 19 tra 2012, 22:11

evo ja ih upravo mijenjam na venturi... nakon 90000 km What a Face
[Vrh] Go down
http://www.mkfireriders.com/
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

PostajNaslov: Re: prirubnice-vjek trajanja?   prirubnice-vjek trajanja? Icon_minitimesub 21 tra 2012, 14:18

merla je napisao/la:

Magna je mislim na 70 000 mjenjao,

Merla koji su *simptomi* bili na Venturi prije nego sto su dosle na zamjenu Question
[Vrh] Go down
merla
cro chopper forum
cro chopper forum
merla

Broj postova : 3774
Godina imam : 53
Prebivalište : Zg
Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate
Na forumu od : 13.12.2007

PostajNaslov: Re: prirubnice-vjek trajanja?   prirubnice-vjek trajanja? Icon_minitimepon 23 tra 2012, 11:04

osim vizualnih simptoma (ispucale) ne bih znao šta bi ti rekao o simptomima, jer su takve bile kad sam kupio motor... više ću znati kad vidim kako će se motor ponašati nakon zamjene... serviser mi je rekao da lako moguće da motor teže pali radi takvih, ispucalih, prirubnica...
[Vrh] Go down
http://www.mkfireriders.com/
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

PostajNaslov: Re: prirubnice-vjek trajanja?   prirubnice-vjek trajanja? Icon_minitimepon 23 tra 2012, 12:15

merla je napisao/la:
osim vizualnih simptoma (ispucale) ne bih znao šta bi ti rekao o simptomima, jer su takve bile kad sam kupio motor... više ću znati kad vidim kako će se motor ponašati nakon zamjene... serviser mi je rekao da lako moguće da motor teže pali radi takvih, ispucalih, prirubnica...

ajde kada zamjenis javni stanje dobar
[Vrh] Go down
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

PostajNaslov: Re: prirubnice-vjek trajanja?   prirubnice-vjek trajanja? Icon_minitimepon 23 tra 2012, 18:37

Bosqeto je napisao/la:
merla je napisao/la:

Magna je mislim na 70 000 mjenjao,

Merla koji su *simptomi* bili na Venturi prije nego sto su dosle na zamjenu Question

....pošto je magna zauzet bojlerom, ja ču ti odgovorit....negdje na cca 55tkm.....
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: prirubnice-vjek trajanja?   prirubnice-vjek trajanja? Icon_minitimepon 23 tra 2012, 19:14

nakon 14 godina i nešto ispod 50 425 km. mjenjao sam ih jer su bile prekrute a kao takve mogu vući falši zrak pa motor ne radi dobro
i ne samo prirubnice, trealo bi zamjeniti i ostale gumene dijelove i gumena crijeva. nešto od toga sam zamjenio a nešto treba zamjeniti. nema pravila kada i nakon koliko km. sve ovisi di , kad i koliko je motor vožen te di je garažiran ili negaražiran
i btw jučer sam nakraju viš enapravija kilometara sa hondom nego s vespom
[Vrh] Go down
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

PostajNaslov: Re: prirubnice-vjek trajanja?   prirubnice-vjek trajanja? Icon_minitimepon 23 tra 2012, 20:52

magna je napisao/la:
btw jučer sam nakraju viš enapravija kilometara sa hondom nego s vespom

dobar kavica1
[Vrh] Go down
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

PostajNaslov: Re: prirubnice-vjek trajanja?   prirubnice-vjek trajanja? Icon_minitimeuto 24 tra 2012, 09:29

magna je napisao/la:
nakon 14 godina i nešto ispod 50 425 km. mjenjao sam ih jer su bile prekrute a kao takve mogu vući falši zrak pa motor ne radi dobro
i ne samo prirubnice, trealo bi zamjeniti i ostale gumene dijelove i gumena crijeva. nešto od toga sam zamjenio a nešto treba zamjeniti. nema pravila kada i nakon koliko km. sve ovisi di , kad i koliko je motor vožen te di je garažiran ili negaražiran

slazem se,vise je faktora,logicno je,
ako nije problem da nam kazes kakva je razlika bila u radu motora i opcenito,
sa tim *starim* i sada sa novim prirubnicama Question

hvala
[Vrh] Go down
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

PostajNaslov: Re: prirubnice-vjek trajanja?   prirubnice-vjek trajanja? Icon_minitimeuto 24 tra 2012, 17:07

Bosqeto je napisao/la:
magna je napisao/la:

hvala

.....stvarno si znatiželjnik......pa svaka se škola plača...kužiš !!!!!

...evo ja ču ti malo nestručno objasniti, a nakon svih onih cuga koje si ajmo reći dužan, samo kratko:

zavisi od koncepcije motora tj. karburatora. Ima više vrsta karburatora i načina na koji rade....
..uglavom pojačan gas, slabo vračanje gasa, mator nepravilno radi....ili ga uopče ne možeš upaliti.....a za ove simptome ima još nekoliko potencijalnih neispravnih djelova.....a oni su pored ovog povezani sa nekim svojim specifičnim simptomima.....koji su opet........kužš ????
[Vrh] Go down
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

PostajNaslov: Re: prirubnice-vjek trajanja?   prirubnice-vjek trajanja? Icon_minitimeuto 24 tra 2012, 17:47

dragger je napisao/la:
Bosqeto je napisao/la:
magna je napisao/la:

hvala

.....stvarno si znatiželjnik......pa svaka se škola plača...kužiš !!!!!

...evo ja ču ti malo nestručno objasniti, a nakon svih onih cuga koje si ajmo reći dužan, samo kratko:

zavisi od koncepcije motora tj. karburatora. Ima više vrsta karburatora i načina na koji rade....
..uglavom pojačan gas, slabo vračanje gasa, mator nepravilno radi....ili ga uopče ne možeš upaliti.....a za ove simptome ima još nekoliko potencijalnih neispravnih djelova.....a oni su pored ovog povezani sa nekim svojim specifičnim simptomima.....koji su opet........kužš ????

dug je dug drug je drug Very Happy
dobit ces pivu ako moze u ratama,ili gotovinom ali sa 10% popusta na kolicinu cheers

Magna koliko kod tebe kostaju informacije Question Very Happy
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: prirubnice-vjek trajanja?   prirubnice-vjek trajanja? Icon_minitime

[Vrh] Go down

prirubnice-vjek trajanja?
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.