|
|
| Par savjeta molim | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Cube man
Broj postova : 319 Godina imam : 39 Prebivalište : Zagreb Vozim : yamaha XJ6n Na forumu od : 19.08.2011
| Naslov: Par savjeta molim pon 26 oľu 2012, 07:34 | |
| Dakle došlo vrijeme da se pita iskusnije za savjet(e):
1. S obzirom da ove moje tvorničke pločice škripe ko lude jer su pretvrde (čak i ovi u ovl. servisu to tvrde), zanima me kojeg bi proizvođača preporučili?
2. Nešto mi je u zadnje vrijeme počelo škripiti (cviliti) u prednjoj vilici dok radi, onako kao kad skačeš (fukaš) na starom krevetu. Nebitno jel u vožnji ili ju na mjestu stišćem gore/dolje. Pa ako netko ima ideju kaj bi moglo bit, znam da e ulje nutra, jel moguće da je tvornički pregusto ili prerijetko, da ga fali?!? Svaka je ideja dobro došla.
3. Trebao bih preporuku za dobrog majstora jer uskoro mi hvala Bogu prestaje ugovor s onim đavlima sa stare Samoborske.... Na području Zagreba ofkors.
Hvala | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Par savjeta molim pon 26 oľu 2012, 07:58 | |
| Pitanje je jel ti škripi - cvili vilica, ili ti ustvari škripe pločice, dok držiš ručicu kočnice i stišćeš/njišeš prednje vilice. Dok sam ja vozio Aquilu, kupovao sam samo njihove pločice (Hyo-source), i nikad s njima nisam imao problema. Istina, bile su "obične" i dosta mekane, ali nisu škripale i disk se nije puno potrošio. | |
| | | Cube man
Broj postova : 319 Godina imam : 39 Prebivalište : Zagreb Vozim : yamaha XJ6n Na forumu od : 19.08.2011
| Naslov: Re: Par savjeta molim pon 26 oľu 2012, 08:01 | |
| - palomas je napisao/la:
- Pitanje je jel ti škripi - cvili vilica, ili ti ustvari škripe pločice, dok držiš ručicu kočnice i stišćeš/njišeš prednje vilice. Dok sam ja vozio Aquilu, kupovao sam samo njihove pločice (Hyo-source), i nikad s njima nisam imao problema. Istina, bile su "obične" i dosta mekane, ali nisu škripale i disk se nije puno potrošio.
Ne ne.... Baš vilica..... Dakle stojiš na mjestu, stisneš jako prvu kočnicu, dakle nema pomicanja, i pritisneš motor prema dolje tako da prednja vilica radi. Čuje se ko da fukaš na starom škripavcu (krevetu).... | |
| | | Bart cro chopper forum
Broj postova : 1154 Godina imam : 58 Prebivalište : Nova Gradiška Vozim : BMW R1200RT Na forumu od : 14.07.2010
| Naslov: Re: Par savjeta molim pon 26 oľu 2012, 08:23 | |
| Možda ti metalna zaštitna kapa struže lagano po doljnjem aluminijskom dijelu vilice, pogledaj dobro lak na aluminijskom dijelu i vidi ima li malih ogrebotina od strane metalne zaštitne kape i ako ima centriraj bolje metalnu kapu tako da ne dodiruje vilicu, a možda je i škripanje samih pločica jer kad ti pritisneš vilicu prema dolje možda bez obzira na stisnutu kočnicu dolazi do malih pomaka diska i to proizvodi zvuk. | |
| | | Kingman cro chopper forum
Broj postova : 541 Godina imam : 49 Prebivalište : Sesvete Vozim : GSX 1400 Na forumu od : 31.05.2009
| Naslov: Re: Par savjeta molim pon 26 oľu 2012, 08:25 | |
| Ove su u ponudi u Louis-u za tvoj motor: http://www.louis.de/_307705aa77d9160780a357f29c5ccc2d34/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10044100&typ_id=GV-250 Probaj njih staviti.. | |
| | | Cube man
| Naslov: Re: Par savjeta molim pon 26 oľu 2012, 10:09 | |
| - Bart je napisao/la:
- Možda ti metalna zaštitna kapa struže lagano po doljnjem aluminijskom dijelu vilice, pogledaj dobro lak na aluminijskom dijelu i vidi ima li malih ogrebotina od strane metalne zaštitne kape i ako ima centriraj bolje metalnu kapu tako da ne dodiruje vilicu, a možda je i škripanje samih pločica jer kad ti pritisneš vilicu prema dolje možda bez obzira na stisnutu kočnicu dolazi do malih pomaka diska i to proizvodi zvuk.
Neloša ideja, bum pogledal.... Još imam i onu torbicu gore, morti ih ona pritišće.... javim jel to to Još mi samo mehaničara preostaje naći... | |
| | | Cube man
| Naslov: Re: Par savjeta molim uto 27 oľu 2012, 07:34 | |
| Hm čudno, nakon skidanja torbice i dalje se čuje, ali puno manje i drugačije, mislim da je kombinacija kromirana plastika + gumica uzrok cvileži. Bum to namastil z nečim pa bum vidio jel i dalje sranjola.....
Još kad plčice zmenjam.... Mir i tišina bu valjda....
I fakat dajte neki broj od nekoga mehaničara za motore. Mislim, da se to i zguglat, ali radije bih na preporuku.... | |
| | | Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: Par savjeta molim uto 27 oľu 2012, 09:30 | |
| preporuka za majstora
Zlatko Lisić - Lija 091 254 1126
u novom zagrebu je, kod remetinečkog rotora | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Par savjeta molim | |
| |
| | | | Par savjeta molim | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|