Početna stranicaPretraľnikPlastificiranje 610RegistracijaLogin

Plastificiranje

Go down 
+3
mrljo#2
Vladek
Bosqeto
7 posters
Autor/icaPoruka
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

Broj postova : 3849
Godina imam : 40
Prebivalište : Ljubuski
Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King
Na forumu od : 16.11.2010

Plastificiranje Empty
PostajNaslov: Plastificiranje   Plastificiranje Icon_minitimened 25 oľu 2012, 13:47

apsolutni sam laik sto se tice procesa plastificiranja,

a zanima me da li se moze plastificirati dio na motoru koji je od aluminija,
kako taj proces tece,koji su mestri,kakve su cijene,

koliko plastifikacija traje,koji je njen vijek,odnosno kada se kombinacija odradi je li to za vijeke vjekova Question

unaprijed hvala svima

Zadnja promjena: Bosqeto; pon 26 oľu 2012, 04:06; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

Broj postova : 5251
Godina imam : 42
Prebivalište : Velika Gorica
Vozim : sve kaj i kad stignem...
Na forumu od : 05.11.2007

Plastificiranje Empty
PostajNaslov: Re: Plastificiranje   Plastificiranje Icon_minitimened 25 oľu 2012, 19:40

Sve se može plastificirati.
Neznam kak ide taj proces, ja sam to više puta radio tj. dao to Tomiću koji ima svog meštra, plastificiranje je vrlo jeftino (par desetaka kuna, ovisno što se plastifirica).

ako misliš na postupak gotovo je za 1 dan, dugotrajno i postojanije od farbanja, ništa nije vječno....

molim lijepo!
[Vrh] Go down
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

Broj postova : 1668
Godina imam : 52
Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I
Vozim : HD - FLHTCUI '97
Na forumu od : 14.08.2010

Plastificiranje Empty
PostajNaslov: Re: Plastificiranje   Plastificiranje Icon_minitimened 25 oľu 2012, 21:07

...hmm, jebiga da ti kažem da plastificiranje radi jedan lik tu kraj zagreba u Ježdovcu, to ti niš ne znači, no nazovi 01 6560045 ili 098234081, pa će ti čovijek znat reć iz prve ruke o procesu i mogućnostima a možda te uputi na kojekg majstora bliže tebi..
..a sam proces ti je na osnovi pozitiva i negativa....znači komad koji obrađuješ je na plusu a prah kojim se plastificira je negativno nabijen....sve ostalo radi fizika....
[Vrh] Go down
https://dragonflynsg.weebly.com
klesoo
cro chopper forum
cro chopper forum
klesoo

Broj postova : 5077
Godina imam : 63
Prebivalište : ZG
Vozim : paKLEnu masinu
Na forumu od : 04.11.2007

Plastificiranje Empty
PostajNaslov: Re: Plastificiranje   Plastificiranje Icon_minitimepon 26 oľu 2012, 01:14

ta fizika sluzi da se prah nanese ravnomjerno. Poslije ide u komoru za pecenje. Ne mozes plastificirati (bar ne na standardni nacin) dijelove koji po sebi imaju kojekakve dodatke koji se mogu otopiti na visokoj temperaturi (milim da je oko 200 ++ C)
Aluminij je odlican za plastificiranje i drzi postojano. Boju mozes birati koja god ti padne na pamet, jer likovi imaju mogucnost mijesanja praha... Kao i kod svega ostalog, povrsina treba biti primjereno uredjena, ociscena od prljavstine i hrđe i sl, iako ju oni operu u luzini itd. itd...
[Vrh] Go down
http://motovizija.wordpress.com/
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

Broj postova : 3849
Godina imam : 40
Prebivalište : Ljubuski
Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King
Na forumu od : 16.11.2010

Plastificiranje Empty
PostajNaslov: Re: Plastificiranje   Plastificiranje Icon_minitimepon 26 oľu 2012, 04:08

hvala svima
[Vrh] Go down
Bart
cro chopper forum
cro chopper forum
Bart

Broj postova : 1154
Godina imam : 58
Prebivalište : Nova Gradiška
Vozim : BMW R1200RT
Na forumu od : 14.07.2010

Plastificiranje Empty
PostajNaslov: Re: Plastificiranje   Plastificiranje Icon_minitimepon 26 oľu 2012, 08:26

Ja sam dao plastificirati sisybar i gepek, cijena je bila smiješna (nekih 30-tak kuna), i evo sad nakon 9 mjeseci upotrebe izgleda kao da je jučer rađeno, plastika je čvrsta i postojana, zaista sam zadovoljan.
[Vrh] Go down
One Night Stand
cro chopper forum
cro chopper forum
One Night Stand

Broj postova : 1876
Godina imam : 41
Prebivalište : Zaprešić
Vozim : HD Sportster, Virago 750
Na forumu od : 01.11.2007

Plastificiranje Empty
PostajNaslov: Re: Plastificiranje   Plastificiranje Icon_minitimepon 26 oľu 2012, 09:38

Vladek je napisao/la:
Neznam kak ide taj proces, ja sam to više puta radio tj. dao to Tomiću koji ima svog meštra, plastificiranje je vrlo jeftino (par desetaka kuna, ovisno što se plastifirica).

ako misliš na postupak gotovo je za 1 dan, dugotrajno i postojanije od farbanja, ništa nije vječno....

molim lijepo!
Pa sad baš...
Ne može se plastificirati plastika, tj. koferi, maske i sl.a ja bi vrlo rado to napravio umjesto farbanja... također, ne mogu se plastificirati kitani djelovi, dakle, često ne vrijedi ni za blatobrane, rezervuare i sl....
dobar
[Vrh] Go down
maxart
cro chopper forum
cro chopper forum
maxart

Broj postova : 3064
Godina imam : 64
Prebivalište : Calgary
Vozim : H-D VRSCDX
Na forumu od : 03.10.2010

Plastificiranje Empty
PostajNaslov: Re: Plastificiranje   Plastificiranje Icon_minitimepon 26 oľu 2012, 09:44

One Night Stand je napisao/la:
Vladek je napisao/la:

molim lijepo!
Pa sad baš...
Ne može se plastificirati plastika, tj. koferi, maske i sl.a ja bi vrlo rado to napravio umjesto farbanja... također, ne mogu se plastificirati kitani djelovi, dakle, često ne vrijedi ni za blatobrane, rezervuare i sl....
dobar
iagree plastificiranje se nakon nanošenja plastike peče na 160-190 stupnjeva tako da metal se izvrsno plastificira a sve šta ne podnosi te tenperature se ne plastificira pljuga
[Vrh] Go down
http://www.airbrush-maxart.com
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

Broj postova : 5251
Godina imam : 42
Prebivalište : Velika Gorica
Vozim : sve kaj i kad stignem...
Na forumu od : 05.11.2007

Plastificiranje Empty
PostajNaslov: Re: Plastificiranje   Plastificiranje Icon_minitimepon 26 oľu 2012, 19:39

Dakle mudrost glasi: plastika se ne plastificira - naravno kad je već plastika! Bohmann
[Vrh] Go down
Sponsored content

Plastificiranje Empty
PostajNaslov: Re: Plastificiranje   Plastificiranje Icon_minitime

[Vrh] Go down

Plastificiranje
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Plastificiranje
» plastificiranje djelova motora