|
|
| "Novi" Venox | |
|
+15swileni Zlac chipo Cube webrider maxart merla palomas rifireman mbani83 nenad barinić Vladek asy Bart DavorS 19 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
DavorS man
Broj postova : 428 Godina imam : 41 Prebivalište : Zagreb Vozim : Venox Na forumu od : 29.05.2011
| Naslov: "Novi" Venox pon 19 oľu 2012, 20:15 | |
| Dragi kolege, kao sto sam spomenuo na temi u garazi na tapeti je bila kupnja motora. Prvi izbor je bila Aquila 250. Imao sam je do prije 2 mjeseca, bio zadovoljan itd... Ali stanje s Aquilama na oglasniku nije bas bilo bajno, jeftini motori su bili totalno unisteni (izvana, hrdja, krpanje izlirkom itd, mehanicki i nisu bili toliko losi, ali u nasoj bransi motora vecina nas pada na dojam). Tako polako poceo gledati Venox-e. Pogledao tri na sjevernom podrucju, dva bila siva, to mi estetski bas ne odgovara, mada bi Maxart to sredio,ali (svaka cast Maxart) ta solucija mi je bila preskupa... Uglavnom nasao crnog Venox-a u Splitu, nazvao covjeka u cetvrtak, u petak u 23:20 sjeo na vlak i u subotu ujutro me covjek pokupio na kolodvoru... Dosli do garaze, izvezli motor, on ga upali, u mojoj glavi posao zakljucen... Da ne duljim vise puno, covjek (da covjek, lujdina) mi je o motoru rekao sve sto se mze reci, odradili prijepis i polako put Zagreba. Prva slika: | |
| | | Bart cro chopper forum
Broj postova : 1154 Godina imam : 58 Prebivalište : Nova Gradiška Vozim : BMW R1200RT Na forumu od : 14.07.2010
| Naslov: Re: "Novi" Venox pon 19 oľu 2012, 20:18 | |
| Ajde neka ti je sretno, pila dobro izgleda, Jel to meni izgeda kao da su produžene nožne komande? | |
| | | DavorS man
Broj postova : 428 Godina imam : 41 Prebivalište : Zagreb Vozim : Venox Na forumu od : 29.05.2011
| Naslov: Re: "Novi" Venox pon 19 oľu 2012, 20:21 | |
| Prvih parsto kmm odvalio autoputom da sto prije dodjem do Zagreba | |
| | | DavorS man
| Naslov: Re: "Novi" Venox pon 19 oľu 2012, 20:29 | |
| Na Krki stao zapalit jednu i pricam s prijateljem na mob i kaze on: koji si ti kreten, prekrasan dan, ti ispred sebe imas jednu od najboljih cesta za motor, a ti tako... Iako nikad nikog ne slusam, ajde skinem se na Maslenici... Ljudi moji kojii gust, cesta zakon, polozaj na motoru nenadmasan (covjek je visine kao i ja, produljene nozne komande, prosiren volan...), gue skoro nove, cesta prazna, a zivi sex, razvukao sam osmijeh na naplatnima i nisam ga skidao d Zagreba... | |
| | | DavorS man
| Naslov: Re: "Novi" Venox pon 19 oľu 2012, 20:30 | |
| Gablec na macoli i druzenje s medom | |
| | | DavorS man
| | | | DavorS man
| Naslov: Re: "Novi" Venox pon 19 oľu 2012, 20:44 | |
| | |
| | | asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: "Novi" Venox pon 19 oľu 2012, 20:45 | |
| Superiška | |
| | | Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: "Novi" Venox pon 19 oľu 2012, 20:48 | |
| I kakva je razlika između Aquile i Venoxa? | |
| | | DavorS man
| Naslov: Re: "Novi" Venox pon 19 oľu 2012, 21:00 | |
| - Vladek je napisao/la:
- I kakva je razlika između Aquile i Venoxa?
Na Aquili (6000km,2009.g) nisam imao vizir, noge su mi ile svinute, original gume (cak i za mene kjoji na ravnom vozim 100 a u zavoju 40-80 imaju nedovoljno gripa) bio je ravni volan, tvornicki auspuh, normalna voznja izmedju 7000 i 10000 obrtaja... vozio je samo nekih mjesec i po... nekih 1000 km i nije ostavila neki dojam na mene, mada ne mogu naci neku negativnu osobinu. Ali Venox... Ovaj ima sve, , visoki vizir, tako da kod prestizanja kamiona nema turbulencija, produljene komande, dobre, skoro nove gume, prosireni, ne prenizak volan, normalna voznja na nekih 5000 do 7000 obrtaja, odlicni auspusi... Ma zaljubio sam es u prvih 200 km ko telac | |
| | | DavorS man
| Naslov: Re: "Novi" Venox pon 19 oľu 2012, 21:07 | |
| - Vladek je napisao/la:
- I kakva je razlika između Aquile i Venoxa?
I da, zaboravih napomenuti da mi je Aquila vizualno bila puno ljepsa od Venoxa, ali Venox ima puno ljepsu dusu i na duge staze to je bitnije... a jednog dana nadam se da ce doci do toga da ubodem nekog sportstera i budem miran sto se tice i izgleda i duse | |
| | | DavorS man
| Naslov: Re: "Novi" Venox pon 19 oľu 2012, 21:25 | |
| Evo jos da ubacim svoju evoluciju: Virago 125: 04/2011-11/2011 Aquila 250: 11/2011-01/2012 Venox 250: 03/2012- | |
| | | nenad barinić cro chopper forum
Broj postova : 2936 Godina imam : 52 Prebivalište : vukovar Vozim : Kawasaki VN2000 2005. Na forumu od : 30.07.2009
| Naslov: Re: "Novi" Venox pon 19 oľu 2012, 21:46 | |
| Neka te služi i oduševljava još puno, puno sretnih kilometara!!!!! | |
| | | mbani83 cro chopper forum
Broj postova : 668 Godina imam : 55 Prebivalište : split Vozim : čong-čonga Na forumu od : 28.02.2010
| Naslov: Re: "Novi" Venox sri 21 oľu 2012, 09:12 | |
| Neka te služi duuuuuuuuuuuuuuuuugo i sretno ... Vizir je od XYR i stvarno mu pristaje ... Želim ti puno sretnih km s njime , samo sjedni i vooooozi ...
Zadnja promjena: mbani83; sub 31 oľu 2012, 18:38; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | rifireman cro chopper forum
Broj postova : 510 Godina imam : 57 Prebivalište : Rijeka-Saršoni Vozim : Suzuki Intruder c800 Na forumu od : 27.07.2008
| Naslov: Re: "Novi" Venox sri 21 oľu 2012, 10:48 | |
| Super Najzad jedna prava usporedba venoxa i aquile Već dugo razmišljam šta kupiti venox ili aquilu; nakon ovakvog oduševljenja nekoga tko je vozio aquilu i zatim sjeo na venoxa, definitivno venox. Ako se sve posloži, sljedeće sezone u garažu stiže venox.
Neka te služi dugo i sretno | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: "Novi" Venox sri 21 oľu 2012, 11:03 | |
| Jedna od razlika, koje se najlakše uoče između Aquile i Venoxa je veličina ili promjer zadnjeg pogonskog lančanika. Kod Venoxa je taj lančanik osjetno manjeg promjera, i to je razlog zbog kojeg Venox bolje ubrzava ili vuče, tj. ima "više duše" u krstarenju po lokalnim cestama.
Pošto mi je frend dugo godina vozio Venoxa, on je razmišljao o tome da stavi nešto veći lančanik otraga, jer po njegovim riječima od pete brzine nema "skoro ništa". Druga uočljiva razlika bila je prilično veća potrošnja goriva kod Venoxa, jer on ima vodenu pumpu, dakle još nešto što motor pogoni. Inače, Venox je odličan motor, jedino što su mu rez. dijelovi poprilično skupi.
Sve u svemu, čestitke novom vlasniku Venoxa, želim ti puno ugodnih trenutaka s njime. | |
| | | merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: "Novi" Venox sri 21 oľu 2012, 11:09 | |
| | |
| | | DavorS man
| Naslov: Re: "Novi" Venox sri 21 oľu 2012, 15:02 | |
| - rifireman je napisao/la:
- Super
Najzad jedna prava usporedba venoxa i aquile Već dugo razmišljam šta kupiti venox ili aquilu; nakon ovakvog oduševljenja nekoga tko je vozio aquilu i zatim sjeo na venoxa, definitivno venox. Ako se sve posloži, sljedeće sezone u garažu stiže venox.
Neka te služi dugo i sretno Neznam koliko ti je pametno odlucivati na bazi onog sto sam ja napisao. Kako i pise, Aquilu sam vozio kratko i lokalnim cestama oko Zagreba, nije bila podesena po mom gustu, bila je zima itd... Moguce je da ocekujemo razlicite stvari od motora i najvaznije od svega nemam nekih bitnih zamjerki na Aquilu, nego mi je Venox jednostavno bolje sjeo. Pozdrav | |
| | | DavorS man
| Naslov: Re: "Novi" Venox sri 21 oľu 2012, 15:08 | |
| | |
| | | DavorS man
| Naslov: Re: "Novi" Venox sri 21 oľu 2012, 15:12 | |
| - palomas je napisao/la:
- Jedna od razlika, koje se najlakše uoče između Aquile i Venoxa je veličina ili promjer zadnjeg pogonskog lančanika. Kod Venoxa je taj lančanik osjetno manjeg promjera, i to je razlog zbog kojeg Venox bolje ubrzava ili vuče, tj. ima "više duše" u krstarenju po lokalnim cestama.
Pošto mi je frend dugo godina vozio Venoxa, on je razmišljao o tome da stavi nešto veći lančanik otraga, jer po njegovim riječima od pete brzine nema "skoro ništa". Druga uočljiva razlika bila je prilično veća potrošnja goriva kod Venoxa, jer on ima vodenu pumpu, dakle još nešto što motor pogoni. Inače, Venox je odličan motor, jedino što su mu rez. dijelovi poprilično skupi.
Sve u svemu, čestitke novom vlasniku Venoxa, želim ti puno ugodnih trenutaka s njime. Razvisljao sam o tebi kad sam pisao "usporedbu" i pazio da nebi rekao koju krivu o Aquili, kao sto sam rekao, Aquila je bila odlicna... ...dok nisam sjeo na ovo... I opet kad nadjem nesto sto mi bolje pase (a uvijek postoji nesto bolje) reci cu da je taj motor u usporedbi s Venoxom car | |
| | | maxart cro chopper forum
Broj postova : 3064 Godina imam : 64 Prebivalište : Calgary Vozim : H-D VRSCDX Na forumu od : 03.10.2010
| Naslov: Re: "Novi" Venox sri 21 oľu 2012, 18:34 | |
| bike ti je stvarnooo ljep | |
| | | webrider cro chopper forum
Broj postova : 2802 Godina imam : 55 Prebivalište : Vtc Vozim : Suzuki Intruder VL 800 Na forumu od : 07.01.2008
| Naslov: Re: "Novi" Venox čet 22 oľu 2012, 07:52 | |
| Čestitam na Venoxu i želim ti još puuno sretnih km i da te dugo i dobro služi! Lijepo mu pristaje taj auspuh. | |
| | | Cube man
Broj postova : 319 Godina imam : 39 Prebivalište : Zagreb Vozim : yamaha XJ6n Na forumu od : 19.08.2011
| Naslov: Re: "Novi" Venox čet 22 oľu 2012, 08:55 | |
| - DavorS je napisao/la:
- palomas je napisao/la:
- Jedna od razlika, koje se najlakše uoče između Aquile i Venoxa je veličina ili promjer zadnjeg pogonskog lančanika. Kod Venoxa je taj lančanik osjetno manjeg promjera, i to je razlog zbog kojeg Venox bolje ubrzava ili vuče, tj. ima "više duše" u krstarenju po lokalnim cestama.
Sve u svemu, čestitke novom vlasniku Venoxa, želim ti puno ugodnih trenutaka s njime.
Razvisljao sam o tebi kad sam pisao "usporedbu" i pazio da nebi rekao koju krivu o Aquili, kao sto sam rekao, Aquila je bila odlicna...
...dok nisam sjeo na ovo...
I opet kad nadjem nesto sto mi bolje pase (a uvijek postoji nesto bolje) reci cu da je taj motor u usporedbi s Venoxom car Probao sam i jednog i drugog i ono što mi je na Venoxu definitivno draže je zvuk. Aquila mi je nekako s tvorničkom spuljom puno više bicikl nego Venox. Ali ovo kaj palomas kaže. 5. brzina, sic i cijena dijelova mi je najviše igrala ulogu pri kupnji pa sam se odlučio za Aquilu, ali Venox je definitivno bio u top 2. Još jedanput čestitam i sad obavezno neki crash bar gore, malo mi je praznjikav u prednjem dijelu, isto kao i moja trenutno. Ali niš kaj Kamba ili Kucelj ne mogu riješiti.... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: "Novi" Venox čet 22 oľu 2012, 10:09 | |
| - DavorS je napisao/la:
- Evo jos da ubacim svoju evoluciju:
Po meni bi evolucija bila da si prešao na 500+ ccm2... Svejedno Venox ima dosta krasne opreme.. |
| | | mbani83 cro chopper forum
Broj postova : 668 Godina imam : 55 Prebivalište : split Vozim : čong-čonga Na forumu od : 28.02.2010
| Naslov: Re: "Novi" Venox čet 22 oľu 2012, 10:50 | |
| - palomas je napisao/la:
- Inače, Venox je odličan motor, jedino što su mu rez. dijelovi poprilično skupi.
. Da sam mislio na cjenu rez. djelova ne bi kupova motor ... Ja momku želim da motor održava kao ja a isto tako da troši na rez. djelove kao ja ... Jednostavno mijenjaj ulje filtere i ... goni ... Imam poznanika koji vozi aqilu 650 i u prijeđenih 20tkm. treći put minja pločice dok ova kod mene sa 24tkm. još vozi s pločicama stavljenim u eurorenta ... Venox sa tim kilometrima ima tvorničke pločice a mislim da mogu još toliko ... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: "Novi" Venox | |
| |
| | | | "Novi" Venox | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|