Početna stranicaPretraľnikProširenje retrovizora... 610RegistracijaLogin

Proširenje retrovizora...

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

Proširenje retrovizora... Empty
PostajNaslov: Proširenje retrovizora...   Proširenje retrovizora... Icon_minitimeuto 24 sij 2012, 08:38

Prateći na internetu rasprave na temu retrovizora kod japanskih motora (sportskim i sličnim modelima), prevladava mišljenje da je velika većina njih postavljena "preusko", tj. oni ne pružaju dovoljno dobar pogled u pozadinu motora.

Tražio sam na webu retrovizore s dugim nosačima, ali nisam baš jako zadovoljan s ponuđenim (ili su slični onima kakve već imam, ili pak su preskupi (cijena + poštarina). Ovako nešto mi se ne sviđa također.

Proširenje retrovizora... Versys09

U ponudi postoje produžeci, koji se našarafe na krajeve šipki - nosača, sa navojima na obje strane. Ono što me muči, i nisam do sad probao. Može li se samo tijelo retrovizora (plastika+špigl) odšarafiti od postojećeg nosača - šipke, i kako se to radi?

Znači, to je ovako nešto, samo je po boji i obliku potpuno isto kao i postojeći nosač, pa na kraju izgleda kao da se radi o dužem nosaču.

Proširenje retrovizora... Cautx-1
[Vrh] Go down
maxart
cro chopper forum
cro chopper forum
maxart

Broj postova : 3064
Godina imam : 64
Prebivalište : Calgary
Vozim : H-D VRSCDX
Na forumu od : 03.10.2010

PostajNaslov: Re: Proširenje retrovizora...   Proširenje retrovizora... Icon_minitimeuto 24 sij 2012, 09:16

Ovisi o konstrukciji retrovizora ,najčešće se nemože jer se u tom djelu nalazi kugla (zglob) ali jednostavno skinuti zaštitnu gumicu i vidjeti Proširenje retrovizora... 43293
[Vrh] Go down
http://www.airbrush-maxart.com
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

Broj postova : 4028
Godina imam : 74
Prebivalište : Sibinj
Vozim : BMW R 1200 RT
Na forumu od : 03.06.2010

PostajNaslov: Re: Proširenje retrovizora...   Proširenje retrovizora... Icon_minitimeuto 24 sij 2012, 09:18

Kod nekih retrovizora se mogu napraviti nove šipke ( ja sam na Šošovom motoru to radio ) , ali sam ih morao skratit jer su retrovizori vibrirali .
Mislim da svako produžavanje retrovizora dovodi do vibracija , kao i ovaj primjer na slici .
Uvjerio sam se da se najbolje vidi na retrovizore koji su tvornički ugrađeni bez ikakvih preinaka .
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: Proširenje retrovizora...   Proširenje retrovizora... Icon_minitimeuto 24 sij 2012, 09:28

OK, hvala vam na vašim savjetima, više ljudi više zna od jednoga.. Priznajem, o vibracijama nisam ni razmišljao, a mogao bi se javiti i taj problem. Inače u tom setu koji se nudi za proširene postoje ukupno 4 šipke promjera 10mm, od 60 i 100 mm dužine.

http://www.ebay.co.uk/itm/Motorcycle-Black-Mirror-Extensions-Stems-10mm-Thread-60-and-100mm-Long-4-Pack-/180790641632?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item2a17f643e0
[Vrh] Go down
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

Broj postova : 4028
Godina imam : 74
Prebivalište : Sibinj
Vozim : BMW R 1200 RT
Na forumu od : 03.06.2010

PostajNaslov: Re: Proširenje retrovizora...   Proširenje retrovizora... Icon_minitimeuto 24 sij 2012, 09:56

Ovo mi izgleda dosta čvrsto . Nije predugačko , 40 mm .

http://www.ebay.com/itm/BLACK-MIRROR-STEM-EXTENSION-EXTENDER-10MM-YAMAHA-RIGHT-/250960014959?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item3a6e61ee6f
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: Proširenje retrovizora...   Proširenje retrovizora... Icon_minitimeuto 24 sij 2012, 10:02

Znam, takvih proširivača ima puno u ponudi, ali ja sam ih želio izbječi, i radije produžiti šipke. Morat ću provjeriti, ima li šanse odšarafiti plastiku sa šipke. Vjerojatno su vibracije glavni razlog, zašto retrovizori nisu širi, kod motora koji imaju uže upravljače od classica/customa.
[Vrh] Go down
barny
man
man
barny

Broj postova : 157
Prebivalište : zgb
Vozim : bolt
Na forumu od : 21.07.2009

PostajNaslov: Re: Proširenje retrovizora...   Proširenje retrovizora... Icon_minitimeuto 24 sij 2012, 10:42

daj ne mudruj

oni distanceri sa slike su ok..5 eura u louisu i miran si...sa distancerima su vibracije veće

ja na er6n imao sam iste probleme..
i s distancerima će tresti

pogledaj od kojeg drugog motora s dužim šipkama ti odgovara navoj i to je to
jedan poznanik je na motor kao tvoj stavio s beverlija retrovizore i zadovoljan je...

a jednom kad raskopaš original retrovizor jako ga je teško ponovo sastaviti kako treba
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Proširenje retrovizora...   Proširenje retrovizora... Icon_minitime

[Vrh] Go down

Proširenje retrovizora...
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.