|
|
| Proširenje retrovizora... | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Proširenje retrovizora... uto 24 sij 2012, 08:38 | |
| Prateći na internetu rasprave na temu retrovizora kod japanskih motora (sportskim i sličnim modelima), prevladava mišljenje da je velika većina njih postavljena "preusko", tj. oni ne pružaju dovoljno dobar pogled u pozadinu motora. Tražio sam na webu retrovizore s dugim nosačima, ali nisam baš jako zadovoljan s ponuđenim (ili su slični onima kakve već imam, ili pak su preskupi (cijena + poštarina). Ovako nešto mi se ne sviđa također. U ponudi postoje produžeci, koji se našarafe na krajeve šipki - nosača, sa navojima na obje strane. Ono što me muči, i nisam do sad probao. Može li se samo tijelo retrovizora (plastika+špigl) odšarafiti od postojećeg nosača - šipke, i kako se to radi? Znači, to je ovako nešto, samo je po boji i obliku potpuno isto kao i postojeći nosač, pa na kraju izgleda kao da se radi o dužem nosaču. | |
| | | maxart cro chopper forum
Broj postova : 3064 Godina imam : 64 Prebivalište : Calgary Vozim : H-D VRSCDX Na forumu od : 03.10.2010
| Naslov: Re: Proširenje retrovizora... uto 24 sij 2012, 09:16 | |
| Ovisi o konstrukciji retrovizora ,najčešće se nemože jer se u tom djelu nalazi kugla (zglob) ali jednostavno skinuti zaštitnu gumicu i vidjeti | |
| | | Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Proširenje retrovizora... uto 24 sij 2012, 09:18 | |
| Kod nekih retrovizora se mogu napraviti nove šipke ( ja sam na Šošovom motoru to radio ) , ali sam ih morao skratit jer su retrovizori vibrirali . Mislim da svako produžavanje retrovizora dovodi do vibracija , kao i ovaj primjer na slici . Uvjerio sam se da se najbolje vidi na retrovizore koji su tvornički ugrađeni bez ikakvih preinaka . | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Proširenje retrovizora... uto 24 sij 2012, 09:28 | |
| OK, hvala vam na vašim savjetima, više ljudi više zna od jednoga.. Priznajem, o vibracijama nisam ni razmišljao, a mogao bi se javiti i taj problem. Inače u tom setu koji se nudi za proširene postoje ukupno 4 šipke promjera 10mm, od 60 i 100 mm dužine.
http://www.ebay.co.uk/itm/Motorcycle-Black-Mirror-Extensions-Stems-10mm-Thread-60-and-100mm-Long-4-Pack-/180790641632?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item2a17f643e0 | |
| | | Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Proširenje retrovizora... uto 24 sij 2012, 09:56 | |
| Ovo mi izgleda dosta čvrsto . Nije predugačko , 40 mm .
http://www.ebay.com/itm/BLACK-MIRROR-STEM-EXTENSION-EXTENDER-10MM-YAMAHA-RIGHT-/250960014959?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item3a6e61ee6f | |
| | | palomas cro chopper forum
| Naslov: Re: Proširenje retrovizora... uto 24 sij 2012, 10:02 | |
| Znam, takvih proširivača ima puno u ponudi, ali ja sam ih želio izbječi, i radije produžiti šipke. Morat ću provjeriti, ima li šanse odšarafiti plastiku sa šipke. Vjerojatno su vibracije glavni razlog, zašto retrovizori nisu širi, kod motora koji imaju uže upravljače od classica/customa. | |
| | | barny man
Broj postova : 157 Godina imam : 60 Prebivalište : zgb Vozim : bolt Na forumu od : 21.07.2009
| Naslov: Re: Proširenje retrovizora... uto 24 sij 2012, 10:42 | |
| daj ne mudruj
oni distanceri sa slike su ok..5 eura u louisu i miran si...sa distancerima su vibracije veće
ja na er6n imao sam iste probleme.. i s distancerima će tresti
pogledaj od kojeg drugog motora s dužim šipkama ti odgovara navoj i to je to jedan poznanik je na motor kao tvoj stavio s beverlija retrovizore i zadovoljan je...
a jednom kad raskopaš original retrovizor jako ga je teško ponovo sastaviti kako treba | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Proširenje retrovizora... | |
| |
| | | | Proširenje retrovizora... | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|