| ljepilo za povezati plastiku i metal? | |
|
+5pinky Karlo dragger MP86 Bosqeto 9 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: ljepilo za povezati plastiku i metal? uto 17 sij 2012, 22:28 | |
| koje je najkvalitetnije i ako uopce postoji ljepilo kojim bi se mogla povezati plastika i metal,
takodjer da li postoji neko kojim se moze povezati guma i metal,
unaprijed hvala svima | |
|
| |
MP86 man
Broj postova : 463 Godina imam : 38 Prebivalište : Zagreb - Gajnice Vozim : VN 800 Bobber Na forumu od : 12.10.2011
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? uto 17 sij 2012, 22:39 | |
| a zavisi šta povezuješ i kakva je svrha to ( jel ima opterečenja ili nešto slično) ja dok sam radio kao serviser hladnjaka ovo je riješavalo mnogo problema najbolje koje sam upotrebljavo, a probao sam ih dosta.. ljepi plastiku, metal, staklo, gumu... čak je znalo i prste zaljepit | |
|
| |
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? uto 17 sij 2012, 22:43 | |
| - Bosqeto je napisao/la:
- koje je najkvalitetnije i ako uopce postoji ljepilo kojim bi se mogla povezati plastika i metal,
unaprijed hvala svima ...navedi šta konkretno lipiš pa ćeš tako dobiti i konkretan odgovor....ovako je samo nagađanje. Sumnjam u kvalitetnu realizaciju....ali.. | |
|
| |
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? uto 17 sij 2012, 23:31 | |
| - dragger je napisao/la:
- Bosqeto je napisao/la:
- koje je najkvalitetnije i ako uopce postoji ljepilo kojim bi se mogla povezati plastika i metal,
unaprijed hvala svima
...navedi šta konkretno lipiš pa ćeš tako dobiti i konkretan odgovor....ovako je samo nagađanje. Sumnjam u kvalitetnu realizaciju....ali.. -sto se tice realizacije, povezao bih plastiku od gas sajli sa ruckom, jer tvornicki mi je u rucki dosla vec stavljena plastika sa gas sajlom, no medjutim,unutar rucke je guma,pa onda ide plastika za gas sajle i desava se to da da se pocela guma u rucki vrtiti,sada sam izvadio gumu i kontam direktno povezati rucku i unutar nje plastiku za gas sajlu | |
|
| |
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? sri 18 sij 2012, 17:03 | |
| ....*ebote, nisam te razumija.
Tebi se vrti guma oko plastičnog dijela na koji se pričvršćuju sajle.
ako je to to, skini gumu, ili čak nemoraš ni to, donesi mediscinsku špricu (bar ti toga imaš), stavi u nju neostik ljepilo, na špricu stavi neki nastavak(cjevčicu) i ušpricaj između gume i plastike na nekoliko mjesta, nemoj pono. Tada gumu zavrti nekoliko krugova..... | |
|
| |
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? sri 18 sij 2012, 17:30 | |
| Jučer kad sam stavljao nove ručke imao sam taj slučaj . Plastični dio sam namotao sa dva sloja izolir trake tako da se ručka više nije mogla lagano nabit . Zatim sam traku i unutrašnji dio ručke našpricao WD-om i lagano nagurao . Nakon nekog vremena WD se osušio i ruča se više ne okreće . Mislim da je ovo bolje od ljepila jer se isto tako pomoću WD-a lagano i skida . | |
|
| |
pinky cro chopper forum
Broj postova : 2862 Godina imam : 56 Prebivalište : Banja Luka Vozim : Keeway Cruiser 250 Na forumu od : 23.01.2010
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? sri 18 sij 2012, 21:09 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? čet 19 sij 2012, 12:36 | |
| Draggeru zvuci komplicirano,ali ne mogu bolje objasniti rucka je kromirana,unutar nje je guma,pa tek onda plastika od gas sajli, znaci dodajes gas,a rucka se vrti zbog gume koja se odljepila, ne mozes dodati gas,ako me kontate, sada bi ja tu gumu koja je unutar rucke,zaljepio, zato sam pitao koja je najbolja varijanta, koristio sam Loctite 401,ali nije pomoglo jer je ono najbolje za plastiku, treba mi neko koje ce povezati gumu i metal ili platiku i metal | |
|
| |
Cube man
Broj postova : 319 Godina imam : 39 Prebivalište : Zagreb Vozim : yamaha XJ6n Na forumu od : 19.08.2011
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? čet 19 sij 2012, 12:39 | |
| - Bosqeto je napisao/la:
- Draggeru zvuci komplicirano,ali ne mogu bolje objasniti
rucka je kromirana,unutar nje je guma,pa tek onda plastika od gas sajli, znaci dodajes gas,a rucka se vrti zbog gume koja se odljepila,
ne mozes dodati gas,ako me kontate,
sada bi ja tu gumu koja je unutar rucke,zaljepio, zato sam pitao koja je najbolja varijanta,
koristio sam Loctite 401,ali nije pomoglo jer je ono najbolje za plastiku,
treba mi neko koje ce povezati gumu i metal ili platiku i metal A da probaš sa dvostranom ljepljivom 3M trakom.... | |
|
| |
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? čet 19 sij 2012, 12:46 | |
| - Cube je napisao/la:
- Bosqeto je napisao/la:
- Draggeru zvuci komplicirano,ali ne mogu bolje objasniti
rucka je kromirana,unutar nje je guma,pa tek onda plastika od gas sajli, znaci dodajes gas,a rucka se vrti zbog gume koja se odljepila,
ne mozes dodati gas,ako me kontate,
sada bi ja tu gumu koja je unutar rucke,zaljepio, zato sam pitao koja je najbolja varijanta,
koristio sam Loctite 401,ali nije pomoglo jer je ono najbolje za plastiku,
treba mi neko koje ce povezati gumu i metal ili platiku i metal A da probaš sa dvostranom ljepljivom 3M trakom.... nije mozda losa ideja,obloziti cijelu unutrasnjost tom trakom i onda obloziti i humu i ubaciti je unutra, hvala kolega,ovo bi mozda moglo upaliti | |
|
| |
maxart cro chopper forum
Broj postova : 3064 Godina imam : 64 Prebivalište : Calgary Vozim : H-D VRSCDX Na forumu od : 03.10.2010
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? čet 19 sij 2012, 13:03 | |
| Neostik je dovoljan ako se ručka nije previše istegla (ustvati guma se vrti na plastićnom djelu ručke gasa) ako staviš dvostruko ljepljivu traku nećeš moči navuči gumeni dio gore | |
|
| |
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? čet 19 sij 2012, 13:50 | |
| - maxart je napisao/la:
- Neostik je dovoljan ako se ručka nije previše istegla (ustvati guma se vrti na plastićnom djelu ručke gasa) ako staviš dvostruko ljepljivu traku nećeš moči navuči gumeni dio gore
Ne mora dvostruko , stavi koliko treba . Kod mene je trebalo dva sloja . | |
|
| |
Bart cro chopper forum
Broj postova : 1154 Godina imam : 58 Prebivalište : Nova Gradiška Vozim : BMW R1200RT Na forumu od : 14.07.2010
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? čet 19 sij 2012, 14:11 | |
| Ako ništa ne pomogne onda dvokomponentna ljepila na bazi epoksidnih smola lijepe sve. | |
|
| |
Karlo cro chopper forum
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? čet 19 sij 2012, 15:29 | |
| - Bart je napisao/la:
- Ako ništa ne pomogne onda dvokomponentna ljepila na bazi epoksidnih smola lijepe sve.
Šta ste navalili na ljepila Ako nekad odluči mijenjati ručke mora bacit i ručku i plastični dio od gasa . Taj plastični dio za koji se zakače sajle kvačila se ne dobije uvijek uz ručke . Ja sam ga dobio uz nove ručke ali sam ga izvadio jer je jednostavnije samo navući ručku nego rastavljati kućište i ponovo ubacivati sajle . | |
|
| |
maxart cro chopper forum
Broj postova : 3064 Godina imam : 64 Prebivalište : Calgary Vozim : H-D VRSCDX Na forumu od : 03.10.2010
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? čet 19 sij 2012, 16:03 | |
| - Karlo je napisao/la:
- Bart je napisao/la:
- Ako ništa ne pomogne onda dvokomponentna ljepila na bazi epoksidnih smola lijepe sve.
Šta ste navalili na ljepila Ako nekad odluči mijenjati ručke mora bacit i ručku i plastični dio od gasa . Taj plastični dio za koji se zakače sajle kvačila se ne dobije uvijek uz ručke . Ja sam ga dobio uz nove ručke ali sam ga izvadio jer je jednostavnije samo navući ručku nego rastavljati kućište i ponovo ubacivati sajle . zato je neostik idealno rješenje jer sa malo nitra skineš dolje dok dok dvokomponentna i cijanidna ljepila tope plastiku te svaraju problem kod mjenjanja rućke | |
|
| |
Felix cro chopper forum
Broj postova : 1270 Godina imam : 50 Prebivalište : požarevac,srbija Vozim : vzr1800,xs650,vespa160gs Na forumu od : 12.01.2010
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? čet 19 sij 2012, 16:08 | |
| - Karlo je napisao/la:
- Jučer kad sam stavljao nove ručke imao sam taj slučaj . Plastični dio sam namotao sa dva sloja izolir trake tako da se ručka više nije mogla lagano nabit . Zatim sam traku i unutrašnji dio ručke našpricao WD-om i lagano nagurao . Nakon nekog vremena WD se osušio i ruča se više ne okreće . Mislim da je ovo bolje od ljepila jer se isto tako pomoću WD-a lagano i skida .
....isto tako i ja rešav'o, čak više puta ........ ne bi' lepio ..... | |
|
| |
Karlo cro chopper forum
| |
| |
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? sub 21 sij 2012, 12:56 | |
| jedan mi prijatelj predlaze da probam svoju problematiku rijesiti sa ljepilom za sofersajbe, sta misli ekipa | |
|
| |
maxart cro chopper forum
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? sub 21 sij 2012, 13:03 | |
| Rješit češ problem , ali i stvoriti VELIKE probleme kod skidanja ili zamjene ručke sebi ili sljedečem vlasniku ,jedino rezanjem se skida ljepilo | |
|
| |
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? sub 21 sij 2012, 20:10 | |
- Rješit češ problem , ali i stvoriti VELIKE probleme kod skidanja ili zamjene ručke sebi ili sljedečem vlasniku ,jedino rezanjem se skida ljepilo
znaci kad iz ove kromirane rucke izvadim gumu i direktno povezem plastiku za gas sajlu i samu rucku sa ljepilom za sofersajbe,to je za vijeke vjekova?? ta plastika za gas sajlu se vise nikada ne bi mogla izvaditi iz ove rucke,je li na to mislis? | |
|
| |
maxart cro chopper forum
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? ned 22 sij 2012, 07:27 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? ned 22 sij 2012, 14:29 | |
- Baš tako!
e to je ono sto ja trazim!!! hvala Max | |
|
| |
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? ned 22 sij 2012, 14:31 | |
| Max ovo ljepilo za sajbe,da li imas iskustva sa njim konkretno nacin primjene;da li odmah hvata,ima li neka posebna priprema same rucke i plastike, te koliko ga treba ostaviti da odradi svoje unaprijed hvala | |
|
| |
maxart cro chopper forum
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? ned 22 sij 2012, 15:13 | |
| dobro odmastiti nitrom ,veže potpuno nakon 24 sata nakon pola sata poćinje vezanje, dakle sve korekcije možeš napraviti, ostatak ljepila obavezno zatvori trakom jer ga još možeš koristiti nakon odstranjivanja osušenog ljepila.Navedena brzina sušenja odnosi se na 20*C dakle duže ili kraće ovisno o temperaturi | |
|
| |
| |
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: ljepilo za povezati plastiku i metal? | |
| |
|
| |
| ljepilo za povezati plastiku i metal? | |
|