|
|
| Dva maraudera 800 | |
|
+13MP86 Bosqeto cuki1 maxart Zlac cro.chopper merla Vladek Karlo Rocker-C One Night Stand Safet(y) black&white 17 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
black&white man
Broj postova : 99 Godina imam : 43 Prebivalište : Zabok Vozim : silverstone,marauder Na forumu od : 07.11.2007
| Naslov: Dva maraudera 800 čet 22 pro 2011, 22:25 | |
| Pozdrav. Imal sam prometnu prije tri godine, tek ove sam počel slagati. Evo par slika. Kupljen je drugi motor bez mašine. Budući da je stanje motora bilo dosta loše promijenjen je svaki šaraf, polirano je sve kaj se polirati moglo i još dosta toga. Uglavnom, uloženo je dosta truda. Mašina je stavljena od mojeg motora, isto obnovljena. Ima širi volan, felgu, duple diskove, komplet remus. Nemam najnovije slike, sad je cijeli motor spušten, produženi fuzići i trenutno se igram s bisagama i nosačima koje idu na blatobran bez suv. sica. Tijekom slaganja ovog prvog, nabavljeni su dijelovi za slaganje drugog, između ostalog i mašina. Tu je bilo sreće, zovem na jedan stari oglas, čovjek veli da mašina nije dobra,dobila je bregasta, klipnjača, nece u brzinu, a kad ubaci odmah se ugasi, pa ga opet muke dobiti u ler. Idem ipak pogledati jer po njegovom pričanju neznaš kaj je na kraju s mašinom. Imal sam kleme sa sobom, njih s akumulatora direktno na anlaser, vrti ok, bez čudnih zvukova, kompresija je na "prst" dobra. Mijenjali su lamele i cijeli kunplung su krivo složili. Da ne duljim, kupljen je dobar agregat za malo love. Za sad dvije slike, bude otvorena tema u preradama, jer bude prerada u bobber. Samo još neke sitnice, dijelovi su nabavljeni vecinom od starih traktora. Tipa, zadnji blatobran prati linjiu kotača, a to je u biti malo prerađeni prednji od Fendta iz 50 i neke, sic je na opruge, tj, suvozački od Steyera, zadnje malo okruglo svijetlo od Mana, ape i auspusi( za primjer napravljeni su za sad od rosfraja, kasnije inox) domaće proizvodnje. Idem na kombinaciju mat crne i bijele( sic, white wall gume sa punom zadnjom felgom). Nadam se da budem uskoro počel slagati, pa više slika u preradama. Sretan Božić svima koji slave i sve najbolje u Novoj! | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Dva maraudera 800 čet 22 pro 2011, 22:31 | |
| ...odlicno... zima je pred tobom, pa polako sa sredjivanjem da na proljece budete oba spremni... | |
| | | One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| Naslov: Re: Dva maraudera 800 čet 22 pro 2011, 23:09 | |
| E stvarno mi je drago da ćeš se opet popeti na konjića! Sretno! | |
| | | Rocker-C cro chopper forum
Broj postova : 1424 Godina imam : 47 Prebivalište : Čakovec-Nin Vozim : H-D Softail Rocker-C ;H-D Sportster 1200. Na forumu od : 30.11.2009
| | | | Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Dva maraudera 800 pet 23 pro 2011, 06:57 | |
| Bravo . Tebi zima neće biti duga . Ovo mi je malo nejasno ( za primjer napravljeni su za sad od rosfraja, kasnije inox) | |
| | | Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: Dva maraudera 800 pet 23 pro 2011, 08:11 | |
| Bravo! Znao sam da se vračaš nazad u sedlo bez obzira na sve nedaće! Eto, iskreno si me razveselio , a sebe vjerujem još i više! | |
| | | merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: Dva maraudera 800 pet 23 pro 2011, 08:22 | |
| znači ipak se nešto radi tako dugo bez motora, a onda odmah 2... tako se to radi | |
| | | cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Dva maraudera 800 pet 23 pro 2011, 09:06 | |
| toooooooo majstore, idemo | |
| | | Zlac cro chopper forum
Broj postova : 3127 Godina imam : 44 Prebivalište : Zaprešić Vozim : Suzuki M 1800 R Na forumu od : 08.11.2010
| Naslov: Re: Dva maraudera 800 pet 23 pro 2011, 09:30 | |
| Odlično bit če | |
| | | maxart cro chopper forum
Broj postova : 3064 Godina imam : 64 Prebivalište : Calgary Vozim : H-D VRSCDX Na forumu od : 03.10.2010
| Naslov: Re: Dva maraudera 800 pet 23 pro 2011, 10:53 | |
| oooooooo temeljito se poćelo | |
| | | cuki1 man
Broj postova : 141 Godina imam : 48 Na forumu od : 25.07.2009
| Naslov: Re: Dva maraudera 800 pet 23 pro 2011, 11:28 | |
| svaka čast samo naprijed i sretno!!
| |
| | | Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| | | | MP86 man
Broj postova : 463 Godina imam : 38 Prebivalište : Zagreb - Gajnice Vozim : VN 800 Bobber Na forumu od : 12.10.2011
| Naslov: Re: Dva maraudera 800 pet 23 pro 2011, 12:28 | |
| sretno! još jedan bobber | |
| | | micky cro chopper forum
Broj postova : 673 Godina imam : 43 Prebivalište : Zelčin- (Valpovo) Vozim : midnight star 950 Na forumu od : 11.09.2008
| Naslov: Re: Dva maraudera 800 pet 23 pro 2011, 13:57 | |
| bravo!!! nek prođu km kao i onaj što si kupio iz oglasa i bit će super!!! osobno jako dobro znam onaj motor.... na njemu ima dosta stvari zanimljivih.. široki volan, dupli disk naprijed, air brush!!!! što se tiče mašine i nisam znalac, ali gore su novi klipovi i karike!!! sretno!!! | |
| | | pinky cro chopper forum
Broj postova : 2862 Godina imam : 56 Prebivalište : Banja Luka Vozim : Keeway Cruiser 250 Na forumu od : 23.01.2010
| Naslov: Re: Dva maraudera 800 sub 24 pro 2011, 20:36 | |
| | |
| | | black&white man
Broj postova : 99 Godina imam : 43 Prebivalište : Zabok Vozim : silverstone,marauder Na forumu od : 07.11.2007
| Naslov: Re: Dva maraudera 800 ned 25 pro 2011, 00:45 | |
| Vlado Ma to je ok, hvala još jednom tebi i tvojem prijatelju kaj mi je pogledal nalaze. Kak i on veli, tak je kak je i najbolje na tome ostati. Ma ide to meni, malo je frka na motoru , ali imam taktiku. Tampon, ups tupfere u nos , kad se spusti krv, druge unutra, sam ih treba dobro namazati s masti za vlaženje sluznice, na sve, ušpricaš malo fiziološke i skoro sam ko novi .A i kaciga je prilagođena svemu tome tak da, štima Karlo Napravljeni su topovi od rosfraja, imam dosta materijala doma, lakše ga je savijati pa s njim napravim auspuhe koji meni izgledom najbolje odgovaraju na određeni motor. Kak je rosfraj ipak pretanak kasnije dam po njima napraviti auspuhe od inoxa nekome ko ima svu odgovarajucu aparaturu , a meni i varovi još za sad nisu vrli, pa bolje neko drugi. Evo jedna slika na xs-u, isto je rastauriran cijeli motor, topovi su došli za kraju, a buduci da nije više bilo love niti živaca ostali su od rosfraja. Micky Reko mi je i bivši vlasnik da su klipovi novi, karike, membrane ,naručeni iz Mađarske i kasnije je dato nekome na slaganje. Mi smo se čuli par puta kasnije, al ja sam u međuvremenu nabavil drugi agregat, kak sam napisal ispalo je tak uz malo sreće, pa je ovaj original od motora tek nedavno rastavljan. Klipovi jesu novi, međutim klip na prvom cilindru je krivo okrenut. Ovaj drugi agregat je kupljen bez rasp. pa su mi trebali ovi original. Membrana na rasplinjaču prvog cilindra je nova, ali je stavljena kriva, jer membrane za rasplinjače prvog i drugog cilinda nisu iste. Doslovce je zgurana unutra, nije sjela niti na pipce i zaribala se skroz prilkom stavljanja poklopca. Ta je zamijenjena sad novom. Druga mislim da nije tak skoro mijenjana, ali nije bila raspucana, imala je samo jednu malu rupicu, al za prvu silu malo cijanofiksa i bude ok. Kaj se tice samog agregata, getriba je isto rastavljanja, unutra sam našel komadic nekog federa, makar ovi koji su unutra nisu odlomljeni. Bude se vidlo. Još prikom stavljanje šire gume, podlagan je prednji lančanik pomoću pikse. Ta piksa je na jednom kraju s donje strane bila uža, a s gornje šira,i zaribala je semering na pogonskoj osovini lančanika. Čim malo zavrtiš mašinu odmah pod priskom curi ulje. Kaj se tice ostalog, zadnji kotač, moral sam mijenjati selen-blokove lančanika, imal je lufta ko u priči:), pa su uprešani drugi. Ferode su bile od nekog drugog motora, vidi se da brušeno brusilicom da ih se pripaše. Na motoru sam mijenjal gotovo kompletnu instalaciju, uslijed loših amortizera i suvozača zadnja guma je pojela sve žice ispod blatobrana. Žice iz kutije paljenja prebrikane su na sve moguće načine. Ovi auspusi koji su bili na motoru, izlazne grane iz cilindara su bez stijenki , tak da nije bilo nikakvog povratnog hlađenja,samo neki mali prigušivaci na izlaznim topovima. Nije niti čudo da su nakon nekog vremena ošli klipovi i karike. I tak:) Mijenjani su i semerinzi na prednjim vilicama,dali su svoje. Uglavnom, ne znam kolko je vlasnika do sad promijenjeno, ali, taj ali motor je bome izvožen uzduž i popreko: ). Moram još rastaviti cijeli agregat da vidim u kavom je stanju bregasta, ak se ne iplati slagati bude za dijelove. Sreća kaj sam imal dosta dijelova za marauder već od prije, a i poklopilo mi se da je tijekom slaganja bilo dijelova i u oglasnicima. Tak da me nije financijski puno koštalo, al kak je vec napisano uloženo je puno truda i vremena, jer sad je promijenjeno gotovo sve, a i motor ne namjeravam uskoro mijenjati. S druge strane nisam dijelove moral uzimati od svojeg motora, pa sad imam sve za slaganje drugog. Nažalost, nemam više broj od Marijana,ak se ti čuješ s njim, evo kakvo je u biti bilo stanje motora. Mi smo imali neke dogovore da bi on čak uzel moju mašinu, ali i bez obira na to trebalo je još puno ulagati u ostatak cijelog motora, kaj baš i njie isplativo ak vec nemaš rezervnih dijelova. Na kraju, sve u svemu je ispalo ok. Kaj se tice airbrusha, napravljeno je kvalitetno. Samo kaj, ovaj lik na tanku s povezom preko oka nije dobro prošel, jer prilikom slaganja tank je skinut i pala je cijev na njega i to je drito strefila u ovo drugo oko kaj mu je bilo zdravo:) Sad više ne vidi ni prst pred nosom:) Nastala je mala udubina i na tom mjestu je ogreban tank. Il bude za sad ostalo tak ili bude dobil platneni povez i preko drugog oka. Ak može na lijevom može i na desnom:) PS. Poslan mi je pp od strane kolege za taj airbrush, zanima ga. Ja ne znam, pa vas molim ak imate više info da mu pošaljete poruku ( Cuki1 ). I hvala svima na lijepim željama | |
| | | dac cro chopper forum
Broj postova : 1237 Godina imam : 44 Prebivalište : kumrovec Vozim : Kymco Zing Na forumu od : 03.01.2009
| Naslov: Re: Dva maraudera 800 ned 25 pro 2011, 09:55 | |
| Sused sretno! | |
| | | Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| | | | buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Re: Dva maraudera 800 ned 25 pro 2011, 12:25 | |
| - black&white je napisao/la:
- Vlado
Ma to je ok, hvala još jednom tebi i tvojem prijatelju kaj mi je pogledal nalaze. Kak i on veli, tak je kak je i najbolje na tome ostati. Ma ide to meni, malo je frka na motoru , ali imam taktiku. Tampon, ups tupfere u nos , kad se spusti krv, druge unutra, sam ih treba dobro namazati s masti za vlaženje sluznice, na sve, ušpricaš malo fiziološke i skoro sam ko novi .A i kaciga je prilagođena svemu tome tak da, štima
Karlo Napravljeni su topovi od rosfraja, imam dosta materijala doma, lakše ga je savijati pa s njim napravim auspuhe koji meni izgledom najbolje odgovaraju na određeni motor. Kak je rosfraj ipak pretanak kasnije dam po njima napraviti auspuhe od inoxa nekome ko ima svu odgovarajucu aparaturu , a meni i varovi još za sad nisu vrli, pa bolje neko drugi. Evo jedna slika na xs-u, isto je rastauriran cijeli motor, topovi su došli za kraju, a buduci da nije više bilo love niti živaca ostali su od rosfraja.
Micky Reko mi je i bivši vlasnik da su klipovi novi, karike, membrane ,naručeni iz Mađarske i kasnije je dato nekome na slaganje. Mi smo se čuli par puta kasnije, al ja sam u međuvremenu nabavil drugi agregat, kak sam napisal ispalo je tak uz malo sreće, pa je ovaj original od motora tek nedavno rastavljan. Klipovi jesu novi, međutim klip na prvom cilindru je krivo okrenut. Ovaj drugi agregat je kupljen bez rasp. pa su mi trebali ovi original. Membrana na rasplinjaču prvog cilindra je nova, ali je stavljena kriva, jer membrane za rasplinjače prvog i drugog cilinda nisu iste. Doslovce je zgurana unutra, nije sjela niti na pipce i zaribala se skroz prilkom stavljanja poklopca. Ta je zamijenjena sad novom. Druga mislim da nije tak skoro mijenjana, ali nije bila raspucana, imala je samo jednu malu rupicu, al za prvu silu malo cijanofiksa i bude ok. Kaj se tice samog agregata, getriba je isto rastavljanja, unutra sam našel komadic nekog federa, makar ovi koji su unutra nisu odlomljeni. Bude se vidlo. Još prikom stavljanje šire gume, podlagan je prednji lančanik pomoću pikse. Ta piksa je na jednom kraju s donje strane bila uža, a s gornje šira,i zaribala je semering na pogonskoj osovini lančanika. Čim malo zavrtiš mašinu odmah pod priskom curi ulje. Kaj se tice ostalog, zadnji kotač, moral sam mijenjati selen-blokove lančanika, imal je lufta ko u priči:), pa su uprešani drugi. Ferode su bile od nekog drugog motora, vidi se da brušeno brusilicom da ih se pripaše. Na motoru sam mijenjal gotovo kompletnu instalaciju, uslijed loših amortizera i suvozača zadnja guma je pojela sve žice ispod blatobrana. Žice iz kutije paljenja prebrikane su na sve moguće načine. Ovi auspusi koji su bili na motoru, izlazne grane iz cilindara su bez stijenki , tak da nije bilo nikakvog povratnog hlađenja,samo neki mali prigušivaci na izlaznim topovima. Nije niti čudo da su nakon nekog vremena ošli klipovi i karike. I tak:) Mijenjani su i semerinzi na prednjim vilicama,dali su svoje. Uglavnom, ne znam kolko je vlasnika do sad promijenjeno, ali, taj ali motor je bome izvožen uzduž i popreko: ). Moram još rastaviti cijeli agregat da vidim u kavom je stanju bregasta, ak se ne iplati slagati bude za dijelove. Sreća kaj sam imal dosta dijelova za marauder već od prije, a i poklopilo mi se da je tijekom slaganja bilo dijelova i u oglasnicima. Tak da me nije financijski puno koštalo, al kak je vec napisano uloženo je puno truda i vremena, jer sad je promijenjeno gotovo sve, a i motor ne namjeravam uskoro mijenjati. S druge strane nisam dijelove moral uzimati od svojeg motora, pa sad imam sve za slaganje drugog. Nažalost, nemam više broj od Marijana,ak se ti čuješ s njim, evo kakvo je u biti bilo stanje motora. Mi smo imali neke dogovore da bi on čak uzel moju mašinu, ali i bez obira na to trebalo je još puno ulagati u ostatak cijelog motora, kaj baš i njie isplativo ak vec nemaš rezervnih dijelova. Na kraju, sve u svemu je ispalo ok. Kaj se tice airbrusha, napravljeno je kvalitetno. Samo kaj, ovaj lik na tanku s povezom preko oka nije dobro prošel, jer prilikom slaganja tank je skinut i pala je cijev na njega i to je drito strefila u ovo drugo oko kaj mu je bilo zdravo:) Sad više ne vidi ni prst pred nosom:) Nastala je mala udubina i na tom mjestu je ogreban tank. Il bude za sad ostalo tak ili bude dobil platneni povez i preko drugog oka. Ak može na lijevom može i na desnom:) PS. Poslan mi je pp od strane kolege za taj airbrush, zanima ga. Ja ne znam, pa vas molim ak imate više info da mu pošaljete poruku ( Cuki1 ). I hvala svima na lijepim željama
mozda zvuchi glupo ali daj mi molim te objasni u chemu je razlika, rosfraj i inox je jedno te isto, jedino postoje razlike kvalitete i razlike u debljini a samim time, normalno i u cijeni. | |
| | | black&white man
| Naslov: Re: Dva maraudera 800 pon 26 pro 2011, 01:54 | |
| Ma kaj bi zvučalo glupo, tek sad sam skužil o čemu se radi pa da se ispravim. Stvar je u tome kaj ovi lokalni majstori od kojih moji prijatelji i ja znamo nabavljati materijal upotrebljavamo takve nazive vec duže vrijeme ovisno o debljii materijala, makar niti to nema nikakve veze, pa instinktno tak i napišem . Kad nam treba tanji materijal velimo rosfraj, a deblji inox. Velim, mi to kemijamo s tanjim materijalom doma jer nam je jednostavije, učimo još a kad treba pošteno napraviti onda to majstori (da ne reklaimiram sad) naprave od debljeg materijala kak spada. Tak da inox, rosfraj... neovisno i o debljini je jedno te isto. Moja greška jer je tak napisano,u pravu si:)
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Dva maraudera 800 | |
| |
| | | | Dva maraudera 800 | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|