|
|
| Izrada kraš bara ... | |
|
+8Safet(y) Karlo maxart dragger Suhi custom rider cro.chopper pinky 12 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
pinky cro chopper forum
Broj postova : 2862 Godina imam : 56 Prebivalište : Banja Luka Vozim : Keeway Cruiser 250 Na forumu od : 23.01.2010
| Naslov: Izrada kraš bara ... pet 02 ruj 2011, 13:28 | |
| | |
| | | cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... pet 02 ruj 2011, 13:38 | |
| | |
| | | custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... pet 02 ruj 2011, 13:41 | |
| izrada odlična al mim je previčše kockast,možda da su malo veči lukovi bi bilo oku ugodnije al izrada je vrhunska | |
| | | Suhi cro chopper forum
Broj postova : 1052 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagreb, Dubrava Vozim : between two bikes Na forumu od : 04.12.2007
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... pet 02 ruj 2011, 15:15 | |
| Prava kruzerica! | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... pet 02 ruj 2011, 15:41 | |
| - custom rider je napisao/la:
- izrada odlična al mim je previčše kockast,možda da su malo veči lukovi bi bilo oku ugodnije al izrada je vrhunska
.....potpisujem...... | |
| | | maxart cro chopper forum
Broj postova : 3064 Godina imam : 64 Prebivalište : Calgary Vozim : H-D VRSCDX Na forumu od : 03.10.2010
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... pet 02 ruj 2011, 15:53 | |
| - custom rider je napisao/la:
- izrada odlična al mim je previčše kockast,možda da su malo veči lukovi bi bilo oku ugodnije al izrada je vrhunska
malo mi je nemaštovit | |
| | | Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... pet 02 ruj 2011, 16:02 | |
| Za ono za što je namjenjen ( ne daj bože da do toga dođe ) je dobar .
| |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... pet 02 ruj 2011, 16:10 | |
| - Karlo je napisao/la:
Za ono za što je namjenjen ( ne daj bože da do toga dođe ) je dobar . ...s obzirom kako Pinky zna proletjeti kroz 'sikanu' bolje je da da ima... | |
| | | pinky cro chopper forum
Broj postova : 2862 Godina imam : 56 Prebivalište : Banja Luka Vozim : Keeway Cruiser 250 Na forumu od : 23.01.2010
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... pet 02 ruj 2011, 16:55 | |
| Djelim mišljenje sa Vama i komentari su na mjestu, a s obzirom na kvalitet izrade mislim da je Vrh i da je dobro urađeno. Moram priznati da je sva izrada rađena onako iz glave bez nacrta, slika i uzoraka,onako što bi rekli odokativno, to je onako bilo nešto po mome, skoro pa mislim jedinstveno. Ja sam takođe imao namjeru raditi motanje, ali prijatelj nema odgovarajuću savijačicu, može raditi samo na 17-tak steperni ugao, jer namjenski radi ograde, a obzirom da mi više ulogu igra za nedaj bože ili pada motora tako mi nije bitan izgled toliko, a šta da kažem što više gledam zadovoljniji sam. Stoga hvala za komentare i samo Vi dajte, ja sam i za davanje i primaje kritika a i komplimenata. Jbg... možda kad mi se posreći pa izigra Bingo budem radio ko picajzla..........hahaha | |
| | | Cube man
Broj postova : 319 Godina imam : 39 Prebivalište : Zagreb Vozim : yamaha XJ6n Na forumu od : 19.08.2011
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... pet 02 ruj 2011, 17:05 | |
| Kad si napisal "kraš bar" mislil sam da bu prezentacija izrade kraš čokoladica.... A jesi me.... Sorry na Inače jako mi se svinja i zanimalo bi me ako nije "G4 classified" koliko te koštala ta shala. I ja si mislim dat to radit za Aquilu jer ono kaj u oriđiđi varijanti postoji mi ne zgleda bash čvrsto, a i foot restove bi si dal zmontirat kak meni paše. | |
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... pet 02 ruj 2011, 17:24 | |
| - Cube je napisao/la:
- Kad si napisal "kraš bar" mislil sam da bu prezentacija izrade kraš čokoladica.... A jesi me....
Sorry na
Inače jako mi se svinja i zanimalo bi me ako nije "G4 classified" koliko te koštala ta shala. I ja si mislim dat to radit za Aquilu jer ono kaj u oriđiđi varijanti postoji mi ne zgleda bash čvrsto, a i foot restove bi si dal zmontirat kak meni paše. Što se tiče cijene nije izrečena, kako sam napisao predhodno izrada se odvijala u radionici prijatelja Pere, a sam mi je rekao da do sada nije radio ovako nešto i da ima dosta posla na varenju, jer sam je imao 6.koljena. a to je 12. varova punog kruga, a potome poliranja,.... Ja nabacio momcima na piće i nešto za materijal, sve u svemu odužit ću se prijatelu na drugi način. Inače kod mene ti je tako i u životu činim drugima ai drugi meni, nije ono kolko para, toliko, ajd zdravo... Ja sam mišljenja da ako odlučiš raditi nađi nekog ko ima mašinu za savijanje lukova i uradi kvalitetno vodeći račuina više o čvrstoći. pozz..... | |
| | | cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... pet 02 ruj 2011, 17:30 | |
| - Karlo je napisao/la:
Za ono za što je namjenjen ( ne daj bože da do toga dođe ) je dobar . takoje | |
| | | rabbid man
Broj postova : 16 Godina imam : 36 Prebivalište : Sinj Vozim : 4wheel do daljnjeg Na forumu od : 31.08.2011
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... pet 02 ruj 2011, 18:13 | |
| Inox cijev pretpostavljam? Vidim da se vari s TiG - om...predobro izgleda, obzirom da je "fušerski", al samo da ti dam dobronamjernu kritiku - i ne izgleda loše, mada je luk na uglovima mogao bit i veći (očito nije bilo odgovarajućeg alata, trebao si u neku veću bravariju to odnit, tu su 2 min posla), nego, poželjno je da su takvi elementi koji bi tribali podnit nekakvo udarno opterećenje, ili bilo kakvu veću silu općenito, izrađeni sa šta manje zasebnih zavarenih sekcija (osnovno pravilo konstrukcije zavarenih spojeva), jer kolko sam shvatio ti tu imaš 6 koljena Al siguran sam da to već znaš, a ja san strojar pa malo cjepidlačim Sve u svemu, jako lipo napravljeno, i bolje da igra samo estesku ulogu, nemaš valjda namjeru padat | |
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... pet 02 ruj 2011, 19:00 | |
| - rabbid je napisao/la:
- Inox cijev pretpostavljam? Vidim da se vari s TiG - om...predobro izgleda, obzirom da je "fušerski", al samo da ti dam dobronamjernu kritiku - i ne izgleda loše, mada je luk na uglovima mogao bit i veći (očito nije bilo odgovarajućeg alata, trebao si u neku veću bravariju to odnit, tu su 2 min posla), nego, poželjno je da su takvi elementi koji bi tribali podnit nekakvo udarno opterećenje, ili bilo kakvu veću silu općenito, izrađeni sa šta manje zasebnih zavarenih sekcija (osnovno pravilo konstrukcije zavarenih spojeva), jer kolko sam shvatio ti tu imaš 6 koljena Al siguran sam da to već znaš, a ja san strojar pa malo cjepidlačim
Sve u svemu, jako lipo napravljeno, i bolje da igra samo estesku ulogu, nemaš valjda namjeru padat Da upravu si, 3. koljena sa lijeve i 3. sa desne strane, a što se tiče padova ja ne, a motor kako mu bude suđeno, a ako si pročitao gore kako sam naveo ovo je rađeno pa hajmo reći kakav kvalitet motora takav i kraš bara, prem da sam ja za uloženo i više nego zadovoljan.. Poz.... | |
| | | mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... pet 02 ruj 2011, 21:23 | |
| .....je dečki su dobro odradili posal, vidim vari se bez rukavica, ništa bolje od besplatnog kvarcanja..,. .. jako ljepo, no .....ajd da i ja ne serem o lukovima.... ali da ste malo na stolu experimentirali sa koljenima pod 45°...ak' već nije bilo kakve savijačice....... ah gle ipak serem .... | |
Broj postova : 3064 Godina imam : 64 Prebivalište : Calgary Vozim : H-D VRSCDX Na forumu od : 03.10.2010
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... pet 02 ruj 2011, 23:41 | |
- Inox cijev pretpostavljam? Vidim da se vari s TiG - om...predobro izgleda, obzirom da je "fušerski", al samo da ti dam dobronamjernu kritiku - i ne izgleda loše, mada je luk na uglovima mogao bit i veći (očito nije bilo odgovarajućeg alata, trebao si u neku veću bravariju to odnit, tu su 2 min posla), nego, poželjno je da su takvi elementi koji bi tribali podnit nekakvo udarno opterećenje, ili bilo kakvu veću silu općenito, izrađeni sa šta manje zasebnih zavarenih sekcija (osnovno pravilo konstrukcije zavarenih spojeva), jer kolko sam shvatio ti tu imaš 6 koljena Al siguran sam da to već znaš, a ja san strojar pa malo cjepidlačim
Sve u svemu, jako lipo napravljeno, i bolje da igra samo estesku ulogu, nemaš valjda namjeru padat eh dragi kolega kad si već od struke ,sobsirom da je po tebi to slabo koliko bi trebalo tek pojaćati okvir motora da bi usljed pada ostao ćitav ako je cresh toliko ćvrst (kad već cjepidlaćimo) Nije zadaća cresha da ostane ćitav već je žrtvenik da spasi vozaća i motor | |
| | | rabbid man
Broj postova : 16 Godina imam : 36 Prebivalište : Sinj Vozim : 4wheel do daljnjeg Na forumu od : 31.08.2011
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... sub 03 ruj 2011, 11:37 | |
| maxart je napisao/la: rabbid je napisao/la: Inox cijev pretpostavljam? Vidim da se vari s TiG - om...predobro izgleda, obzirom da je "fušerski", al samo da ti dam dobronamjernu kritiku - i ne izgleda loše, mada je luk na uglovima mogao bit i veći (očito nije bilo odgovarajućeg alata, trebao si u neku veću bravariju to odnit, tu su 2 min posla), nego, poželjno je da su takvi elementi koji bi tribali podnit nekakvo udarno opterećenje, ili bilo kakvu veću silu općenito, izrađeni sa šta manje zasebnih zavarenih sekcija (osnovno pravilo konstrukcije zavarenih spojeva), jer kolko sam shvatio ti tu imaš 6 koljena Al siguran sam da to već znaš, a ja san strojar pa malo cjepidlačim Sve u svemu, jako lipo napravljeno, i bolje da igra samo estesku ulogu, nemaš valjda namjeru padat eh dragi kolega kad si već od struke ,sobsirom da je po tebi to slabo koliko bi trebalo tek pojaćati okvir motora da bi usljed pada ostao ćitav ako je cresh toliko ćvrst (kad već cjepidlaćimo) Nije zadaća cresha da ostane ćitav već je žrtvenik da spasi vozaća i motor
Naravno da neće ostati čitav, pa zna se da se i svi noviji auti rade po tom principu da se šta više šasija izdeformira pri udarcu, tj. energiju od udarca primi šasija, a ne vozač. Tako bi trebalo biti i sa crash barom, hvala Bogu da neće, i ne smije ostat čitav. Nego kažem, dogodi li se nedajbože udar, crash bar se slomije na mistu zavara i nije izvršio zadaću kako treba. Bit je u tome da se ne smije slomiti, (može doći i do gorih ozljeda) nego potpuno deformirati, a to je teže postići ako ima više koljena. Al mislim da je ovaj crash bar sasvim OK, nisu to preveć velike ni sile ni brzine, da bi došlo do loma takvog zavara a TiG-om se dobivaju relativno jako čvrsti zavari u odnosu na ostale tehnike varenja... Inače član sam formule SAE - studentski projekt koji se bavi izradom bolida za natjecanje, baš se bavim izradom šasije i ovih dana crash boxa koji treba ublažit eventualni udar, pa me zato zanimaju ovakve teme, nisam tu da se pravim pametan, i ja još učim o tome evo ako te zanima ww.ups-fesb.hr
| |
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... sub 03 ruj 2011, 12:16 | |
- maxart je napisao/la:
rabbid je napisao/la: Inox cijev pretpostavljam? Vidim da se vari s TiG - om...predobro izgleda, obzirom da je "fušerski", al samo da ti dam dobronamjernu kritiku - i ne izgleda loše, mada je luk na uglovima mogao bit i veći (očito nije bilo odgovarajućeg alata, trebao si u neku veću bravariju to odnit, tu su 2 min posla), nego, poželjno je da su takvi elementi koji bi tribali podnit nekakvo udarno opterećenje, ili bilo kakvu veću silu općenito, izrađeni sa šta manje zasebnih zavarenih sekcija (osnovno pravilo konstrukcije zavarenih spojeva), jer kolko sam shvatio ti tu imaš 6 koljena Al siguran sam da to već znaš, a ja san strojar pa malo cjepidlačim Sve u svemu, jako lipo napravljeno, i bolje da igra samo estesku ulogu, nemaš valjda namjeru padat eh dragi kolega kad si već od struke ,sobsirom da je po tebi to slabo koliko bi trebalo tek pojaćati okvir motora da bi usljed pada ostao ćitav ako je cresh toliko ćvrst (kad već cjepidlaćimo) Nije zadaća cresha da ostane ćitav već je žrtvenik da spasi vozaća i motor
Naravno da neće ostati čitav, pa zna se da se i svi noviji auti rade po tom principu da se šta više šasija izdeformira pri udarcu, tj. energiju od udarca primi šasija, a ne vozač. Tako bi trebalo biti i sa crash barom, hvala Bogu da neće, i ne smije ostat čitav. Nego kažem, dogodi li se nedajbože udar, crash bar se slomije na mistu zavara i nije izvršio zadaću kako treba. Bit je u tome da se ne smije slomiti, (može doći i do gorih ozljeda) nego potpuno deformirati, a to je teže postići ako ima više koljena. Al mislim da je ovaj crash bar sasvim OK, nisu to preveć velike ni sile ni brzine, da bi došlo do loma takvog zavara a TiG-om se dobivaju relativno jako čvrsti zavari u odnosu na ostale tehnike varenja... Inače član sam formule SAE - studentski projekt koji se bavi izradom bolida za natjecanje, baš se bavim izradom šasije i ovih dana crash boxa koji treba ublažit eventualni udar, pa me zato zanimaju ovakve teme, nisam tu da se pravim pametan, i ja još učim o tome evo ako te zanima ww.ups-fesb.hr
nemoj misliti da pocjenjujem tvoje rad i razmisljanje ali otisao si predaleko sa ćvrstoćom cresha zanemarivši ćvrstoću ostatka ktome i žilavost inoxa a i pocjenivši varioce , sory | |
| | | rabbid man
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... sub 03 ruj 2011, 12:23 | |
| non taken, sve se podrazumijeva | |
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... ned 04 ruj 2011, 09:05 | |
- ..., da bi došlo do loma takvog zavara a TiG-om se dobivaju relativno jako čvrsti zavari u odnosu na ostale tehnike varenja...
...u potpunosti se slažem s time, naime ukoliko je var izveden kak se spada, ako je provareno punim presjekom cijevi i var nije porozan, cjev će se saviti i prije puknuti na mjestu spoja s ramom....na varu do pucanja NEĆE doći... | |
| | | gost rider man
Broj postova : 35 Godina imam : 29 Prebivalište : Budinščina Vozim : Hyosung Aquila GV250 Na forumu od : 29.06.2014
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... čet 17 srp 2014, 06:38 | |
| Pozdrav. Za izradu crash bara koji fi je najbolje upotrijebit,a da pritom nije ni preglomazno ni pre tanko. I koja je debljina stjenke dovoljna? | |
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... čet 17 srp 2014, 09:06 | |
| - gost rider je napisao/la:
- Pozdrav. Za izradu crash bara koji fi je najbolje upotrijebit,a da pritom nije ni preglomazno ni pre tanko.
I koja je debljina stjenke dovoljna? ...e sad svatko ima svoj ukus, tak da… no staviš li cijev promjera cijevi rame, nećeš pogriješiti a debljina stijenke neka bude minimalno 2mm… | |
| | | gost rider man
Broj postova : 35 Godina imam : 29 Prebivalište : Budinščina Vozim : Hyosung Aquila GV250 Na forumu od : 29.06.2014
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... čet 17 srp 2014, 10:23 | |
| nadam se da cu ubrzo krenut u izradu...samo jos da pribavim materijal | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... čet 17 srp 2014, 11:33 | |
| i javi gdje si našao cijev koja ima cca 2mm stjenku i koliko košta. U ZD nisam uspio pronaći kod svih obiđenih inox majstora jer se isti bave isključivo ogradama i rukohvatima gdje se koriste tanke stjenke. A nisu niti pokazali kakvu volju za provjerom mogučnosti nabave od svojih opskrbljivača...
|
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... čet 17 srp 2014, 12:16 | |
| .. a to je, da!... obično u Inoxu koriste 1-1.5mm ..neznam možda bi i ta od 1.5 ... u ZG i okolici ima priličan broj firmi koje se bave distrbucijiom takve robe...
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Izrada kraš bara ... | |
| |
| | | | Izrada kraš bara ... | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|