Početna stranicaPretraľnikstranih dokumenta 610RegistracijaLogin

stranih dokumenta

Go down 
+3
Brzi
cro.chopper
nenokiar
7 posters
Autor/icaPoruka
nenokiar
man
man
nenokiar

Broj postova : 12
Godina imam : 36
Prebivalište : Kičevo
Vozim : keeway 250 cruiser
Na forumu od : 09.12.2010

stranih dokumenta Empty
PostajNaslov: stranih dokumenta   stranih dokumenta Icon_minitimepon 25 srp 2011, 19:58

živim u makedoniji imam hrvatsko državljanstvo (putovnicu) a makedonsku vozačku dozvolu dali mogu voziti motora sa bugarskim dokumenta u makedoniji?
ako netko zna molim vas pišite. hvalax
[Vrh] Go down
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Godina imam : 51
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

stranih dokumenta Empty
PostajNaslov: Re: stranih dokumenta   stranih dokumenta Icon_minitimepon 25 srp 2011, 20:52

pa pitaj makedonskog policija , oni najbolje znaju
[Vrh] Go down
Brzi
man
man
Brzi

Broj postova : 367
Godina imam : 57
Prebivalište : Zagreb
Vozim : Kawasaki ZR-7
Na forumu od : 12.05.2008

stranih dokumenta Empty
PostajNaslov: Re: stranih dokumenta   stranih dokumenta Icon_minitimepon 25 srp 2011, 22:38

Nisi baš sve jasno napisao! Imaš li samo HR putovnicu sa boravišnom ili radnom vizom u MK ili imaš i Makedonsko (dvojno) državljanstvo?

Ako imaš boravak u MK u HR (kao Hrvatski državljan) možeš upravljati stranim vozilom bez obzira jel na njemu MK ili BG, ili možda USA reg oznaka. Sad kakav je zakon u takvim slučajevima u Makedoniji moraš provjerit u njihovom MUP-u.
[Vrh] Go down
Safet(y)
cro chopper forum
cro chopper forum
Safet(y)

Broj postova : 6849
Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :)
Vozim : V-Rod
Na forumu od : 31.10.2007

stranih dokumenta Empty
PostajNaslov: Re: stranih dokumenta   stranih dokumenta Icon_minitimeuto 26 srp 2011, 18:11

Zakonj u RH kaze da NE MOZES upravljati vozilom stranih tablica... ne znam kakva je situacija u Makediniji.
[Vrh] Go down
https://www.flickr.com/photos/144415026@N07
rocky 61
cro chopper forum
cro chopper forum
rocky 61

Broj postova : 1738
Godina imam : 63
Prebivalište : Brčko BiH
Vozim : JL 250-5
Na forumu od : 01.05.2010

stranih dokumenta Empty
PostajNaslov: Re: stranih dokumenta   stranih dokumenta Icon_minitimeuto 26 srp 2011, 20:07

Safet(y) je napisao/la:
Zakonj u RH kaze da NE MOZES upravljati vozilom stranih tablica... ne znam kakva je situacija u Makediniji.

A zar ne može sa međunarodnom voz.dozvolom sa odgovarajučom punomoći,kako na primjer vozi Hr. dijaspora sa njemačkim ili austrijskim pločicama Question
[Vrh] Go down
nenokiar
man
man
nenokiar

stranih dokumenta Empty
PostajNaslov: Re: stranih dokumenta   stranih dokumenta Icon_minitimesri 27 srp 2011, 02:08

Imaš li samo HR putovnicu sa boravišnom ili radnom vizom u MK ili imaš i Makedonsko (dvojno) državljanstvo?

imam dvojno državljanstvo, a u MUP-a Makedonije jedan kaže možeš jedan ne možes možemo da ti oduzmemo motora i sad ja ne znam šta da radim[flash][/flash]
[Vrh] Go down
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

Broj postova : 4028
Godina imam : 74
Prebivalište : Sibinj
Vozim : BMW R 1200 RT
Na forumu od : 03.06.2010

stranih dokumenta Empty
PostajNaslov: Re: stranih dokumenta   stranih dokumenta Icon_minitimesri 27 srp 2011, 07:05

rocky 61 je napisao/la:
Safet(y) je napisao/la:

A zar ne može sa međunarodnom voz.dozvolom sa odgovarajučom punomoći,kako na primjer vozi Hr. dijaspora sa njemačkim ili austrijskim pločicama Question

Hrvatska dijaspora postoji dugo i ne vozi sa međunarodnim dozvolama , nego sa dozvolama zemlje u kojoj živi . Međunarodna dozvola vrijedi godinu dana i u tom roku treba izvadit dozvolu dotične zemlje , što se može napravit samo ako imaš urednu vizu .
[Vrh] Go down
StarBobo
man
man
StarBobo

Broj postova : 385
Godina imam : 64
Vozim : Midnighstar XV 1900
Na forumu od : 17.02.2010

stranih dokumenta Empty
PostajNaslov: Re: stranih dokumenta   stranih dokumenta Icon_minitimesri 27 srp 2011, 07:38

nije bitna vozačka dozvola, već dozvola boravka u nekoj stranoj državi...

A što se Makedonije teče, ne znam... Ako je zakonska regulativa slična kao i u drugim državama, onda sa stranom vizom, a time i putovnicom možeš upravljati vozilom sa stranim tablicama, OSIM u državi u kojoj je vozilo registgrirano, a u njoj NEMAŠ dozvolu boravka...

Da rezimiram: S makedonsklom putovnicom možeš upravljati motorom s Bugarskim tablicama u Hrvatskoj, pod uvjetom da imaš dokument koji dokazuje tvoju vezu s tim vozilom... dakle knnjižicu vozila koja glasi na tvoje ime ili punomoć vlasnika. trebalo bi biti tako i u mk sa hr putovnicom. No problem je u OSIGURANJU.

Ako nisi upisan kao vozač u polici osiguranja, onda ti u slučaju prometne nezgode u kojoj si krivac, osiguranje može stvarati.... ma šta može.... ĆE stvarati ozbiljne probleme...

U svakom slučaju, radi se o CARINSKOJ a ne policijskoj nadležnosti. Posavjetuj se s nekim pametnim (?) advokatom, pa neka ti izvadi iz zakona regulativu, a ti je fotokopiraj i nosi sa sobom, ako te tko pita...
cuga
[Vrh] Go down
http://www.startouringcroatia.net
Brzi
man
man
Brzi

Broj postova : 367
Vozim : Kawasaki ZR-7
Na forumu od : 12.05.2008

stranih dokumenta Empty
PostajNaslov: Re: stranih dokumenta   stranih dokumenta Icon_minitimesri 27 srp 2011, 17:24

Star Bobo ti je sve rekao, osim što se ne slažem da to nije stvar policije. Istina da je riječ o prekršaju po carinskom zakonu, ali ako policija utvrdi navedeni preekršaj dužna je postupat po njemu.
Znači mlože privremeno oduzet vozili i sve proslijedit nadležnoj carinskom upravi.
[Vrh] Go down
StarBobo
man
man
StarBobo

Broj postova : 385
Godina imam : 64
Vozim : Midnighstar XV 1900
Na forumu od : 17.02.2010

stranih dokumenta Empty
PostajNaslov: Re: stranih dokumenta   stranih dokumenta Icon_minitimesri 27 srp 2011, 19:14

Brzi je napisao/la:
Star Bobo ti je sve rekao, osim što se ne slažem da to nije stvar policije. Istina da je riječ o prekršaju po carinskom zakonu, ali ako policija utvrdi navedeni preekršaj dužna je postupat po njemu.
Znači mlože privremeno oduzet vozili i sve proslijedit nadležnoj carinskom upravi.

U pravu si... ONI mogu oduzeti vozilo, ali nije njihova nadležnost... ili kompetencija...
[Vrh] Go down
http://www.startouringcroatia.net
nenokiar
man
man
nenokiar

stranih dokumenta Empty
PostajNaslov: Re: stranih dokumenta   stranih dokumenta Icon_minitimečet 28 srp 2011, 20:23

Hvala vam puno, a posebno na Star Bobo hvala
[Vrh] Go down
Sponsored content

stranih dokumenta Empty
PostajNaslov: Re: stranih dokumenta   stranih dokumenta Icon_minitime

[Vrh] Go down

stranih dokumenta
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.