Početna stranicaPretraľnikBlokiranje mjenjača... JL 250-5 610RegistracijaLogin

Blokiranje mjenjača... JL 250-5

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
rocky 61
cro chopper forum
cro chopper forum
rocky 61

Broj postova : 1738
Godina imam : 63
Prebivalište : Brčko BiH
Vozim : JL 250-5
Na forumu od : 01.05.2010

Blokiranje mjenjača... JL 250-5 Empty
PostajNaslov: Blokiranje mjenjača... JL 250-5   Blokiranje mjenjača... JL 250-5 Icon_minitimepon 13 lip 2011, 01:49

U poslednjih par dana mi se dešava da mi mjemjač blokira u prvoj i drugoj brzini , odnosno da prebacuje u prvu i drugu ali neće odmah u treču , kad dodam malo jači gas onda ga izbaci u ler i dalje sve normalno funkcionira.
Prije par dana sam mjenjao ulje u motor i umjesto 10-40 sipao 15-40 da li je možda moguće da je ulje pregusto i da zbog toga nastaju ovi problemi,ako je neko imao sličan problem sa 'kineskom' 250-icom molio bih savijet,unaprijed hvala.
[Vrh] Go down
Kingman
cro chopper forum
cro chopper forum
Kingman

Broj postova : 541
Godina imam : 49
Prebivalište : Sesvete
Vozim : GSX 1400
Na forumu od : 31.05.2009

PostajNaslov: Re: Blokiranje mjenjača... JL 250-5   Blokiranje mjenjača... JL 250-5 Icon_minitimepon 13 lip 2011, 01:55

rocky 61 je napisao/la:
U poslednjih par dana mi se dešava da mi mjemjač blokira u prvoj i drugoj brzini , odnosno da prebacuje u prvu i drugu ali neće odmah u treču , kad dodam malo jači gas onda ga izbaci u ler i dalje sve normalno funkcionira.
Prije par dana sam mjenjao ulje u motor i umjesto 10-40 sipao 15-40 da li je možda moguće da je ulje pregusto i da zbog toga nastaju ovi problemi,ako je neko imao sličan problem sa 'kineskom' 250-icom molio bih savijet,unaprijed hvala.
Naravno da je moguće ....
A iz kojeg razloga si stavljao nešto drugo umjesto onoga što proizvođač preporuča?
[Vrh] Go down
rocky 61
cro chopper forum
cro chopper forum
rocky 61

PostajNaslov: Re: Blokiranje mjenjača... JL 250-5   Blokiranje mjenjača... JL 250-5 Icon_minitimepon 13 lip 2011, 14:30

E jbga....Kad Bosanac 'oće da bude pametniji od konstruktora , pomislio ja ljeto je ,vrućine, pa neka je malkice gušće kad ono eto mi ga na...Ništa nalit ću odgovarajuće ulje a primjetio sam da su se i sastavi na polugi mjenjača malo razlokali pa je moguče da zbog lufta viljuška u mjenjaču ima kratak hod i ne uklopi odgovarajući zupčanik do kraja,to sam danas sredio pa ću večeras i da isprobam,u svakom slučaju hvala. dobar
[Vrh] Go down
One Night Stand
cro chopper forum
cro chopper forum
One Night Stand

Broj postova : 1876
Godina imam : 41
Prebivalište : Zaprešić
Vozim : HD Sportster, Virago 750
Na forumu od : 01.11.2007

PostajNaslov: Re: Blokiranje mjenjača... JL 250-5   Blokiranje mjenjača... JL 250-5 Icon_minitimepon 13 lip 2011, 14:47

Ja ipak mislim da nije moguće zbog navedene promjene ulja!
[Vrh] Go down
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

Broj postova : 3028
Godina imam : 58
Prebivalište : Zagreb
Vozim : više ne vozim
Na forumu od : 29.04.2008

PostajNaslov: Re: Blokiranje mjenjača... JL 250-5   Blokiranje mjenjača... JL 250-5 Icon_minitimepon 13 lip 2011, 15:01

ja sam imao nešto slično...
iako ne nzma da li da napišem, jer nemam kineza, niti 250 tongue
a i rek'o si mi da ne znaš hoću li da mi uđe ili ne, pa se sad durim tongue

a sad ozbiljno...
događalo mi se da u prvoj i drugoj motor kog malo jačeg gada počne trzati ( kao da svakih par sekundi izbaci iz brzine, ali zapravo i dalje vuče na pola snage )...
trajalo oko tjedan dana...
majstor rekao da mora raskopati cijelu mašinu What a Face
promjenio sam ulje, i stavio novo do vrha...
i odjednom prestalo...
izgleda da je nešto smetalo u getribi...
komadić neke špene, ili nešto...
i od tada nikad više...

naravno, kod tebe može biti na što je i moj mastor sumnjao...
deformirana vilica, recimo
[Vrh] Go down
http://www.alanmatuka.com
Kingman
cro chopper forum
cro chopper forum
Kingman

PostajNaslov: Re: Blokiranje mjenjača... JL 250-5   Blokiranje mjenjača... JL 250-5 Icon_minitimepon 13 lip 2011, 18:10

One Night Stand je napisao/la:
Možda nije SAMO zbog toga...? Ali vjerovatno pridonosi.
Kad sam kupio starog GSX-a 750E iz 81. na jednom drugom forumu su laprdali koješta....stavi ovo ulje, stavi ono. Na čepu motora piše 10W40. I ja naravno jelen idem slušat stručnjake i stavim mineralno 15W50.....jer "to je stari motor, to ovo, to ono,....". Upalim u leru, stisnem kuplung, ubacim u prvu i motor kreće, a kuplung stisnut. Oću izbacit iz brzine.....ma k...c! Nejde! Nekak uspijem nakon 10 pokušaja i pustim ga da radi. Kad se zagrije, poštelam kuplung i sve pet. Kad se motor ohladi (kad je ulje hladno), opet iste pizdarije. Pa pitam jednog majstora.....a on će, "ma shebana ti je getriba, to je neko gume palil po susretima s tim, spigano ti je ovo, ovo ti ima lufta ziher"....a za kraj: "...imam ti ja doma mašinu za njega....ODLIČNA....bum ti prodal za ok lovu....". Ma mislim si ja, puši k...c, odem u dućan, piknem 4 L Silkolene-a 10W40 polusint (kak je japanac prije 30 g. i napisao na čepu motora gdje se uljeva ulje), novi filter ulja, zamijenim to sve za 45 min. Upalim, poštelam kuplung, pičiii......prešao cca 30000km s njim prije nego sam ga prodao....nikad nikakvih problema ni sa šaltanjem, ni sa kuplungom, ni sa uljem (osim kaj ga je trošio pa sam nadoljevao).
Kak vele u jednom filmu: "....more da bude, al' ne mora da znači..." Smile
[Vrh] Go down
rocky 61
cro chopper forum
cro chopper forum
rocky 61

PostajNaslov: Re: Blokiranje mjenjača... JL 250-5   Blokiranje mjenjača... JL 250-5 Icon_minitimepon 13 lip 2011, 22:07

Vratio se ja maloprije sa probnjaka pošto sam učvrstio i popravio polugu od mjenjača i na moje zadovoljstvo radi ko curica, izgleda da je luft na poluzi radio sra..a,sutra vračam njegovo ulje ( normalno novo ) 10W40 i nikad više neću pokušavat da budem pametniji od proizvodžača.
Svima sam zahvalan na pomoći i savjetima .....Zbog toga i volim ovaj forum. roker
[Vrh] Go down
Kingman
cro chopper forum
cro chopper forum
Kingman

PostajNaslov: Re: Blokiranje mjenjača... JL 250-5   Blokiranje mjenjača... JL 250-5 Icon_minitimeuto 14 lip 2011, 06:38

rocky 61 je napisao/la:
Vratio se ja maloprije sa probnjaka pošto sam učvrstio i popravio polugu od mjenjača i na moje zadovoljstvo radi ko curica, izgleda da je luft na poluzi radio sra..a,sutra vračam njegovo ulje ( normalno novo ) 10W40 i nikad više neću pokušavat da budem pametniji od proizvodžača.
Svima sam zahvalan na pomoći i savjetima .....Zbog toga i volim ovaj forum. roker
Vozi ga sad još jedno vrijeme, pa da vidiš kako će se ponašati. Možda mu neće smetati. Da ne bacaš pare bezveze. Ja sam ti samo ispričao svoj slučaj koji je ovisio isključivo o ulju. Ne mora značiti da ćeš išta osjetiti sad kad si polugu složio.
Daj mi samo reci, kad motor radi na leru i kad stiskaš/puštaš kvačilo.....jel ima kakve promjene u zvuku mašine? Koliko kilometara ima motor?
[Vrh] Go down
One Night Stand
cro chopper forum
cro chopper forum
One Night Stand

Broj postova : 1876
Godina imam : 41
Prebivalište : Zaprešić
Vozim : HD Sportster, Virago 750
Na forumu od : 01.11.2007

PostajNaslov: Re: Blokiranje mjenjača... JL 250-5   Blokiranje mjenjača... JL 250-5 Icon_minitimeuto 14 lip 2011, 14:47

Kingman je napisao/la:
Kad sam kupio starog GSX-a 750E iz 81. na jednom drugom forumu su laprdali koješta....stavi ovo ulje, stavi ono. Na čepu motora piše 10W40. I ja naravno jelen idem slušat stručnjake i stavim mineralno 15W50.....jer "to je stari motor, to ovo, to ono,....". Upalim u leru, stisnem kuplung, ubacim u prvu i motor kreće, a kuplung stisnut. Oću izbacit iz brzine.....ma k...c! Nejde! Nekak uspijem nakon 10 pokušaja i pustim ga da radi. Kad se zagrije, poštelam kuplung i sve pet. Kad se motor ohladi (kad je ulje hladno), opet iste pizdarije. Pa pitam jednog majstora.....a on će, "ma shebana ti je getriba, to je neko gume palil po susretima s tim, spigano ti je ovo, ovo ti ima lufta ziher"....a za kraj: "...imam ti ja doma mašinu za njega....ODLIČNA....bum ti prodal za ok lovu....". Ma mislim si ja, puši k...c, odem u dućan, piknem 4 L Silkolene-a 10W40 polusint (kak je japanac prije 30 g. i napisao na čepu motora gdje se uljeva ulje), novi filter ulja, zamijenim to sve za 45 min. Upalim, poštelam kuplung, pičiii......prešao cca 30000km s njim prije nego sam ga prodao....nikad nikakvih problema ni sa šaltanjem, ni sa kuplungom, ni sa uljem (osim kaj ga je trošio pa sam nadoljevao).
10W-40 i 15W-40 nema apsolutno nikakve veze niti dodirnih točaka s pojmovima mineralno, polusintetika i sintetika! dobar
Dakle, priča je zanimljiva, al nije poučna u ovom slučaju! dobar3

10-ku se može voziti na -20 celzijusa, a 15-icu na -15celzijusa (big deal Rolling Eyes ) , a oboje su polusintetika!
dobar
[Vrh] Go down
Kingman
cro chopper forum
cro chopper forum
Kingman

PostajNaslov: Re: Blokiranje mjenjača... JL 250-5   Blokiranje mjenjača... JL 250-5 Icon_minitimeuto 14 lip 2011, 16:11

Kingman je napisao/la:
10W-40 i 15W-40 nema apsolutno nikakve veze niti dodirnih točaka s pojmovima mineralno, polusintetika i sintetika! dobar
Dakle, priča je zanimljiva, al nije poučna u ovom slučaju! dobar3

10-ku se može voziti na -20 celzijusa, a 15-icu na -15celzijusa (big deal Rolling Eyes ) , a oboje su polusintetika!
dobar
Denise....15W40 ima i mineralnih ulja Wink a kolega nije specificirao šta i koliko je stavljao. Stavljena je samo gradacija.
Isto tako, nije napisano šta je prije zamjene bilo unutra....mogao je kupiti motor i sada prvi put raditi servis(mijenjati ulje). Možda je prijašnjeg vlasnika također na nekom forumu savjetovao neki "stručnjak" kao i mene, pa mu rekao da stavi full sintetiku....npr. ....
Kao što rekoh: "...može da bude, al ne mora da znači.." dobar
[Vrh] Go down
rocky 61
cro chopper forum
cro chopper forum
rocky 61

PostajNaslov: Re: Blokiranje mjenjača... JL 250-5   Blokiranje mjenjača... JL 250-5 Icon_minitimeuto 14 lip 2011, 17:38

Kingman je napisao/la:
rocky 61 je napisao/la:
Vozi ga sad još jedno vrijeme, pa da vidiš kako će se ponašati. Možda mu neće smetati. Da ne bacaš pare bezveze. Ja sam ti samo ispričao svoj slučaj koji je ovisio isključivo o ulju. Ne mora značiti da ćeš išta osjetiti sad kad si polugu složio.
Daj mi samo reci, kad motor radi na leru i kad stiskaš/puštaš kvačilo.....jel ima kakve promjene u zvuku mašine? Koliko kilometara ima motor?

Ne nema nikakve promjene u radu motora a motor je prešao oko 8000 km .Mislim da je veći dio problema ipak bio do poluge,dječija bolest u 'kineza'.Ja sam mu prvi vlasnik i do sada sam mu mjenjao ( 2 puta ) samo 10W40 mineralno ulje koje je bilo OK osim u par slučaja po gradskoj vožnji po ekstremno toplom vremenu par puta je kvačilo ( spojka ) kad krečem malo zatrzala ali u vožnji je sve bilo u redu.
[Vrh] Go down
Kingman
cro chopper forum
cro chopper forum
Kingman

PostajNaslov: Re: Blokiranje mjenjača... JL 250-5   Blokiranje mjenjača... JL 250-5 Icon_minitimeuto 14 lip 2011, 20:26

rocky 61 je napisao/la:
Kingman je napisao/la:
rocky 61 je napisao/la:

Ne nema nikakve promjene u radu motora a motor je prešao oko 8000 km .Mislim da je veći dio problema ipak bio do poluge,dječija bolest u 'kineza'.Ja sam mu prvi vlasnik i do sada sam mu mjenjao ( 2 puta ) samo 10W40 mineralno ulje koje je bilo OK osim u par slučaja po gradskoj vožnji po ekstremno toplom vremenu par puta je kvačilo ( spojka ) kad krečem malo zatrzala ali u vožnji je sve bilo u redu.

Ovo mi sad baš i nije jasno....ček, šta njemu po manualu ide MINERALNO ulje? I interval izmjene je cca 4000km?
Od kojeg proizvođača si stavio ulje....ako nije tajna?
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Blokiranje mjenjača... JL 250-5   Blokiranje mjenjača... JL 250-5 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Blokiranje mjenjača... JL 250-5
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-