| Uskrs u Lipiku na dva kotača! | |
|
+7nyll Karlo One Night Stand Kum Jack dragger lukylipik 11 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 25 tra 2011, 18:49 | |
| ... duuuugo nisam imao zadovoljstva objaviti fotke s nekog druženja, vožnje, susreta, putovanja; no šokica izgleda opet vozi (uz manje problemčiće); pa evo jedne iznenadne foto priče iz Lipika, povod - Uskršnji blagdani, razlog lijepi dani, povod br. dva: Aante u Lipiku i vožnjica nije bila problem ... ... emocije izmješane; ranjena Šokica po još uvijek ranjenom Lipiku ... ... prve slike i najviše zadržavanja obavili smo u jednom od lipičkih simbola: ... a onda ljepotani koji su blagdane provodili na zatvorenom, bilo je predivno slušati priče timaritelja o svakom konju, posebno onima vračenima u matičnu ergelu, a otetima tijekom Domovinskog rata i okupacije Lipika ... ... međusobne izmjene nježnosti između konja i "ždrebaca" razumiju samo Burke i Aante ... ... e sad ovo nije za djevojke, majke, djecu i općenito osobe slabih živaca, puritance; no shvatite da i jedan pastuh nije izdržao ljepotu brkova koji krase Burkea niti zanosni pogled plavih Aantinih očiju: (OVO GLEDATE NA VLASTITU ODGOVORNOST) !!! ... naši konjići čekali su ispred zdanja ergele; ... bilo je tu još zanimljivih sličica, nemoguće ih je "zgurati" u jednu kratku priču, ali evo; podstanari ergele; recimo da žive u simbiozi s ergelom i njenim stanarima: ... okolina Lipičke ergele s još jasnim ratnim ožiljcima: ... te njena mirna polja današnjice: ... detalji su uvijek zanimljivi; svetac zaštitnik, stara pojilica, oprema ....... ... i još poneka sličica: ... nakon svakog gušta slijedi odlazak; ali samo do Lipičkog parka ... | |
|
| |
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 25 tra 2011, 19:15 | |
| baš mi je drago da je i šokica protegla noge......a i da je vama bilo lipo... | |
|
| |
Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 25 tra 2011, 19:41 | |
| bio sam u ergeli imaju dosta konja, čak sam svojevremeno gledao kojeg bih kupio ' za po doma '... sve u svemu, lijepo mjesto za izlet vidim da je i tata sjeo na motor puno ga pozdravi, molim te... izuzetno ljubazan i dobar čovjek | |
|
| |
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 25 tra 2011, 19:57 | |
| ... nastavak Lipičke razglednice slijedi slikopisom iz još uvijek neobnovljena višetoljetna parka koji sadrži (ili bolje rečeno sadržavao je kroz razne povijesne slijedove brojne simbile Lipika: lječilište (http://www.bolnica-lipik.hr/SpecijalnabolnicaLipik/Povijest/tabid/53/Default.aspx), izvor ljekovite mineralne vode (http://hr.wikipedia.org/wiki/Lipik), ostatke ostataka Lipičkog botaničkog vrta, zoo vrt, bazene ... ... "pristali" smo uz jednu staru slastičarnu nasuprot bolnice (lječilišta); ... šetnja Lipičkim parkovima u Burkea i mene te našeg oca kao boljeg poznavatelja povijesti našega malog mjesta protekla je u brojnim pričama iz osobne povijesti i povijesti gradića Lipika ... ... stoga vrijedi fotopis početi slikama obnovljenih zgrada iz okoline parka, crkve i jednog starog bunara s kojega sam nebrojeno puta pio vodu vračajući se iz škole ... ... sam park odmah nakon pogleda na obnovljena i još uvijek neobnovljena pročelja lječilišnih zgrada nudi i meni (kao i mnogima) jedan od najvećih i najtužnijih SIMBOLA Lipika; Lipičku fontanu, staricu koja čeka svoje dane pomlađivanja, ali bogata ženika nema na vidiku, neka, strpljiva je ona, kao i cijeli Lipik i njegov park, Kursalon, Vandlban, njeni žitelji ... ... skrivećki izlazi pokazati se iz zagrljaja zelenog proljeća Lipičkog; ... tenis (tako smo svi od milja zvali ovo mjesto), jednostavno ovo sada zapušteno, a nekada poznato tenisko (do Domovinskog rata malonogometno igralište), zjapi prazno u poratnim dvadesetogodišnjim obraslinama koje prekrivaju njegovo postojanje ... ... e sada nema riječi za opisato ovo mjesto ispod svojih stopala; VANDLBAN; nekada s kraja 19. i početaka 20. st. ponosno natkriveno Lipičko šetalište tik do lječilišnih zgrada, početcima 8o.-ih prošla stoljeća mjesto izlazaka brojnih naraštaja (Lipik je imao na ovome mjestu prekrasan DISCO club, pored njega kafiterije, kuglanu, salu za bilijar i mali nogomet, drogeriju, frizerski salon ...... ... da, ovdje je bio DISCO LIPIK 80.-ih ! ... a sada u okolini; ... povijesni i ipak najveći simbol Lipika, omotan u ceradne plahte čuvanja ruševina - do boljih dana obnove nisam želio fotkati, neka posluži jedna povijesna razglednica koja Vam poručuje zamišljanja te ljepote ... ... slijedeća fontana služi i danas kao izvor neprekidna toka Lipičke ljekovite vode (baze za Lipički studenac); prirodne mineralne vode koja iz prekrivena 264 m duboka bunara služi pacijentima lječilišta svakodnevnoj popuni sa stalnom temperaturom "curenja" na 64 stupnja celzijevaca ... ... uz ornamente s fontane i ornamenti u liku Aante i Burkea ... | |
|
| |
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 25 tra 2011, 19:59 | |
| - Jack je napisao/la:
vidim da je i tata sjeo na motor puno ga pozdravi, molim te... izuzetno ljubazan i dobar čovjek ... hvala za pozdrave i lijepe riječi našem ocu; a sjeo je , nego što, pa on je ipak SLUŽBENI VLASNIK ŠOKICE !!! | |
|
| |
Kum cro chopper forum
Broj postova : 3481 Godina imam : 45 Prebivalište : Osijek Vozim : Yamaha XVS650 Dragstar Na forumu od : 07.03.2008
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 25 tra 2011, 20:40 | |
| Lijepa prica. Krasne slike i jedan izuzetan stariji gospodin kojeg mi je bilo jako drago vidjeti u ovoj prici. Taj gospodin je prvak svijeta u uredjivanju da se covjek kojeg prvi puta vidi u zivotu i koji mu je prvi puta usao u kucu za 2 minute osjeca kao u svojoj kuci sa svojom obitelji. Ajd, nesto je od toga uspio i prenijeti na svoju tulavu djecicu . Jedino mi nije jasno sto ste na kraju zavrsili kod Jagode da vam sve pokvari (ah to zli i opaki .....). I sigurno vas je on nagovorio da me zajebavate malo jel ??? | |
|
| |
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 25 tra 2011, 20:42 | |
| ... nastavak priče iz Lipičkog parka slijedi prizorima degustacije ... Aante je čuo i priču o magičnoj Lipičkoj "muškoj vodi"! ... jedna od posebnosti Lipika i njegova parka bile su i klupe, skrivene u gustišima raslinja parka pružale su prigode za mnoge priče započete u DISCU ! ... svoju "najdražu" klupicu pronašao sam bez problem, ali i ona je "pojedena" ratom, nebrigom i propadanjem ... ... eh, zaboravih "zalijepiti" fotku fontane - izvora ljekovite vode: ... ipak, prijatelji Lipika daruju mu i neke nove spomenike uljepšavajući njegovu sutrašnjicu ... ... pristup bazenima zapriječila je neka velika zvijerka, ograda i "ključ" vlasnika ... povratak s bazena ne može proći bez spomena stare "Rimske" kamene vaze, niti nju zub rata, nebrige i vremena nije poštedio, pa smo je i mi ostavili neiščupanom ... ... Jelkin brijeg - također jedna stara povijesna razglednica, izgradio jedan bogati tata, za uživanje svojoj kčeri; kasnije smo u zlatno doba DISCO Lipik-a znali i mi uživati u njegovoj skrovitosti ... ... sada je konačno jedan simbol parka "underkonstrukšn"; što se vidi po "alatima" iz jedne pivovare ... ... nekoliko narodski rečeno - brzopoteznih! ... spomenuh u početku pisanja povratak iz škole; evo to je ta stara povijesna i hvala Bogu sada obnovljena zgrada u nekoj novoj iskoristivosti ... ... jedna nova fontana u Lipiku, jedan moderni trg u Lipiku, jedna Uskršnja razglednica s tog prostora, zeko nas nije zaobišao... ... neki novi šetači na novom trgu: ... protagonisti ovih sličica u nekoliko zadnjih scena; | |
|
| |
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 25 tra 2011, 20:45 | |
| - Kum je napisao/la:
Jedino mi nije jasno sto ste na kraju zavrsili kod Jagode da vam sve pokvari (ah to zli i opaki .....). I sigurno vas je on nagovorio da me zajebavate malo jel ??? ... na žalost noćno druženje s Jagodom nismo zabilježili; bilo bi to previše za ovaj forum; a ideja i za*ebanciji je B......a! | |
|
| |
Kum cro chopper forum
Broj postova : 3481 Godina imam : 45 Prebivalište : Osijek Vozim : Yamaha XVS650 Dragstar Na forumu od : 07.03.2008
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 25 tra 2011, 20:48 | |
| - lukylipik je napisao/la:
... na žalost noćno druženje s Jagodom nismo zabilježili; bilo bi to previše za ovaj forum; I za mene, i za mene ..... - lukylipik je napisao/la:
a ideja i za*ebanciji je B......a! Mogao sam si i misliti. | |
|
| |
One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 25 tra 2011, 20:53 | |
| E Dok ja šljakam vi se zabavljate! Jedino sam ovim malim rebusom na početku mogao opisati vaš raskalašeni vikend! | |
|
| |
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 25 tra 2011, 21:21 | |
| Divota . | |
|
| |
nyll cro chopper forum
Broj postova : 1045 Prebivalište : ZG Vozim : ZS-125-30 Na forumu od : 05.06.2009
| |
| |
Acyd cro chopper forum
Broj postova : 1429 Godina imam : 49 Prebivalište : Našice Vozim : Triumph Rocket 3r Na forumu od : 24.04.2010
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 25 tra 2011, 22:14 | |
| | |
|
| |
Mačak cro chopper forum
Broj postova : 607 Godina imam : 57 Prebivalište : NOVA GRADIŠKA Vozim : DL 650A L4 V-STROM Na forumu od : 12.03.2008
| |
| |
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! sri 27 tra 2011, 09:14 | |
| - Mačak je napisao/la:
- A jesi ti to izgubio moj broj, pa bio sam za uskrs u vožnjici kroz Lipik,
... pa zašto ti nisi pretpostavio da sam doma za blagdane i nazvao !? ... nema veze, čujemo se u Gradišci pa ćemo prokafeisati ! | |
|
| |
Mačak cro chopper forum
Broj postova : 607 Godina imam : 57 Prebivalište : NOVA GRADIŠKA Vozim : DL 650A L4 V-STROM Na forumu od : 12.03.2008
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! sri 27 tra 2011, 10:13 | |
| Ma naravno uvijek spreman. | |
|
| |
kuna cro chopper forum
Broj postova : 2386 Godina imam : 59 Prebivalište : Zagreb Vozim : luky-eva full oprema Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 02 svi 2011, 11:40 | |
| | |
|
| |
Vjerna Učiteljica girl
Broj postova : 1481 Godina imam : 44 Prebivalište : ZG Vozim : kad narastem, vozit ću Na forumu od : 13.07.2010
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 02 svi 2011, 11:46 | |
| Na Lukyjevim sam fotkama uočila jednu prekrasnu secesijsku građevinu bijele fasade, no, ne znam što je to (i nisam tje učila na faksu, a mislim da je svakako vrijedna spomena). Please, prosvijetlite me što bi to moglo biti. | |
|
| |
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 02 svi 2011, 19:46 | |
| ... do 1990 zgrada nacionalizirana i u uporabi kao ljekarna te prije toga i kao uprava lječilišta; 1991 - 1995 "renovirana" projektilima s brda; nakon rata denacionalizirana i obnovljena; nepoznato mi je tko je sada i u koje svrhe rabi ... | |
|
| |
Vjerna Učiteljica girl
Broj postova : 1481 Godina imam : 44 Prebivalište : ZG Vozim : kad narastem, vozit ću Na forumu od : 13.07.2010
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 02 svi 2011, 21:05 | |
| Hvala ti na pojašnjenju i slici. Nažalost, Lipik u staroj Encikopediji likovnih umjetnosti uopće ne postoji, a u Enciklopediji hrvatske umjetnosti jedva da mu je posvećeno 3 retka, nepravedno je zanemaren i o njemu ne piše ništa pametno. A baš mi se čini kao lijep gradić s austrougarskim štihom i zanimljivom arhitekturom iz XIX i s početka XX st. | |
|
| |
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 02 svi 2011, 23:30 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! pon 02 svi 2011, 23:37 | |
| ... osim zgrada koje se obnovom i restauriranjem ipak mogu vratiti (kad-tad) u nekadašnji sjaj; nešto što je rat u lipiku i Pakracu (kao i mnogim drugim našim gradovima) nepovratno uništio jest OVO: Spomenik Parkovne Arhitekture "Park Kupališnog Lječilišta" Lipik Aleja, Park Lipik
... te gradski park u Pakracu: | |
|
| |
| |
| |
Vjerna Učiteljica girl
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! uto 03 svi 2011, 07:14 | |
| Srce mi se para kad znam da će proći tko zna koliko vremena dok se ne sakupe sredstva za saniranje oštećenih spomenika i još puno dok se to realizira. Koliko super spomenika arhitekture, samo ovo što si pokazao je mrak- ima toliko različitih umjetničkih stilova a i parkovna arhitektura izgleda prekrasno. Mora da je bilo lijepo tamo živjeti do rata.
| |
|
| |
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! uto 03 svi 2011, 10:41 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Uskrs u Lipiku na dva kotača! | |
| |
|
| |
| Uskrs u Lipiku na dva kotača! | |
|