|
|
| lanac ... Hyosung Aguila GV 250 | |
|
+3rocky 61 mbani83 gosponmartin 7 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
gosponmartin man
Broj postova : 60 Godina imam : 55 Prebivalište : Zagreb-Dubrava Vozim : Hyosung Aguila GV 250 Na forumu od : 10.02.2010
| Naslov: lanac ... Hyosung Aguila GV 250 pon 21 oľu 2011, 11:53 | |
| bio mi se otpustio lanac na Aquili(GV 250),pa sam ga jučer malo zatezao....muči me to što mi one oznake na rami(za natezanje lanca)ne izgledaju pouzdane.Kada sam zategnuo lanac(2,5-3 cm hoda gore-dole na sredini)i oznake stavio na identična mjesta sa obe strane..krenem probati i kada pustim gas i idem u leru lagano točno osjetim nešto kako struže(hrnn,hrnn).Stanem pogledam,dignem motor sve u redu....ne kuzim.Više ne znam po čemu da štelam....a ovako kada ga vrtim izgleda ok. Jeli ima još neko drugo mjesto po kojem mogu mjeriti da li je kotač centriran?....ili je to lančanik...mozda je lanac prenašpanan,mada piše u manualu da mora biri između 20-30mm hoda kada je kotač na zemlji.
Znam onu foru sa rinzolom,no mozda ima nekaj jednostavnije...jer mi nisu gume iste debljine.... Pomoć... | |
| | | mbani83 cro chopper forum
Broj postova : 668 Godina imam : 55 Prebivalište : split Vozim : čong-čonga Na forumu od : 28.02.2010
| Naslov: Re: lanac ... Hyosung Aguila GV 250 pon 21 oľu 2011, 12:15 | |
| Najjednostavnije dotezanje je to koliko zategneš jednu stranu toliko i drugu ... | |
| | | rocky 61 cro chopper forum
Broj postova : 1738 Godina imam : 63 Prebivalište : Brčko BiH Vozim : JL 250-5 Na forumu od : 01.05.2010
| Naslov: Re: lanac ... Hyosung Aguila GV 250 pon 21 oľu 2011, 15:09 | |
| Najvjerovatnije da je lanac odradio svoje pa kad se dotegne onda drobe klizne površine. | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: lanac ... Hyosung Aguila GV 250 uto 22 oľu 2011, 09:12 | |
| - gosponmartin je napisao/la:
- bio mi se otpustio lanac na Aquili(GV 250),pa sam ga jučer malo zatezao....muči me to što mi one oznake na rami(za natezanje lanca)ne izgledaju pouzdane.Kada sam zategnuo lanac(2,5-3 cm hoda gore-dole na sredini)i oznake stavio na identična mjesta sa obe strane..krenem probati i kada pustim gas i idem u leru lagano točno osjetim nešto kako struže(hrnn,hrnn).Stanem pogledam,dignem motor sve u redu....ne kuzim.Više ne znam po čemu da štelam....a ovako kada ga vrtim izgleda ok.
Jeli ima još neko drugo mjesto po kojem mogu mjeriti da li je kotač centriran?....ili je to lančanik...mozda je lanac prenašpanan,mada piše u manualu da mora biri između 20-30mm hoda kada je kotač na zemlji.
Znam onu foru sa rinzolom,no mozda ima nekaj jednostavnije...jer mi nisu gume iste debljine.... Pomoć... Ovako - vrlo je velika mogućnost da ti se je lanac parcijalno (nejednoliko) istegnuo, tako da nakon zatezanja na jednom dijelu lanca imaš dovoljno slobodnog hoda, a na drugome dijelu imaš previše zategnut lanac. Kad oduzmeš gas, tada se čuje "struganje", koje dolazi zbog toga što je lanac previše zategnut na nekim segmentima dužine. Što se centriranja kotača tiče, oznake na vilicama jesu pravilne, ali ti oni pokazivači koji su nataknuti na osovinu zadnjeg kotača imaju ponešto lufta u provrtima, tak da je najbolje kotač vizualno provjeriti, ili pak izmjeriti razmak između bočnih rubova gume i vilica. | |
| | | zgrdic man
Broj postova : 148 Godina imam : 69 Prebivalište : zagreb Vozim : ništa više Na forumu od : 11.09.2008
| Naslov: Re: lanac ... Hyosung Aguila GV 250 uto 22 oľu 2011, 09:29 | |
| probaj ti njega dobro podmazati i sve bude OK | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: lanac ... Hyosung Aguila GV 250 uto 22 oľu 2011, 19:26 | |
| - palomas je napisao/la:
- gosponmartin je napisao/la:
- bio mi se otpustio lanac na Aquili(GV 250),pa sam ga jučer malo zatezao....muči me to što mi one oznake na rami(za natezanje lanca)ne izgledaju pouzdane.Kada sam zategnuo lanac(2,5-3 cm hoda gore-dole na sredini)i oznake stavio na identična mjesta sa obe strane..krenem probati i kada pustim gas i idem u leru lagano točno osjetim nešto kako struže(hrnn,hrnn).Stanem pogledam,dignem motor sve u redu....ne kuzim.Više ne znam po čemu da štelam....a ovako kada ga vrtim izgleda ok.
Jeli ima još neko drugo mjesto po kojem mogu mjeriti da li je kotač centriran?....ili je to lančanik...mozda je lanac prenašpanan,mada piše u manualu da mora biri između 20-30mm hoda kada je kotač na zemlji.
Znam onu foru sa rinzolom,no mozda ima nekaj jednostavnije...jer mi nisu gume iste debljine.... Pomoć... Ovako - vrlo je velika mogućnost da ti se je lanac parcijalno (nejednoliko) istegnuo, tako da nakon zatezanja na jednom dijelu lanca imaš dovoljno slobodnog hoda, a na drugome dijelu imaš previše zategnut lanac. Kad oduzmeš gas, tada se čuje "struganje", koje dolazi zbog toga što je lanac previše zategnut na nekim segmentima dužine.
Što se centriranja kotača tiče, oznake na vilicama jesu pravilne, ali ti oni pokazivači koji su nataknuti na osovinu zadnjeg kotača imaju ponešto lufta u provrtima, tak da je najbolje kotač vizualno provjeriti, ili pak izmjeriti razmak između bočnih rubova gume i vilica. Palomas, sa svim se sllažem, ali sa ovim .....nikako. Zašto? Postoje motori kojima nije isti razmak bočnog dijela kotaća sa lijeve i desne strane. Najbolji pokazatelj je pravac zadnjeg kotaća u odnosu na pravac prednjeg. Postaviš motor na nogaru i poravnaš volan, staneš iza motor 5-6 metara i provjeriš pravac zadnjeg u odnosu na prednji. | |
| | | nyll cro chopper forum
Broj postova : 1045 Prebivalište : ZG Vozim : ZS-125-30 Na forumu od : 05.06.2009
| Naslov: Re: lanac ... Hyosung Aguila GV 250 uto 22 oľu 2011, 20:53 | |
| - dragger je napisao/la:
Postaviš motor na nogaru i poravnaš volan, staneš iza motor 5-6 metara i provjeriš pravac zadnjeg u odnosu na prednji. ili sa špagicama: učvrsti za prednji, zategni preko zadnjeg, gledaš razmak prednjeg i stražnjeg dijela zadnje gume od špagice - odma upada u oči ako nisu paralelni: http://www.uponone.com/howtos/31.pdf | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: lanac ... Hyosung Aguila GV 250 uto 22 oľu 2011, 21:08 | |
| - nyll je napisao/la:
- dragger je napisao/la:
Postaviš motor na nogaru i poravnaš volan, staneš iza motor 5-6 metara i provjeriš pravac zadnjeg u odnosu na prednji. ili sa špagicama: učvrsti za prednji, zategni preko zadnjeg, gledaš razmak prednjeg i stražnjeg dijela zadnje gume od špagice - odma upada u oči ako nisu paralelni:
http://www.uponone.com/howtos/31.pdf ...upravo to, samo nema potrebe za špagom, dovoljno je i dobro oko...... | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: lanac ... Hyosung Aguila GV 250 sri 23 oľu 2011, 11:16 | |
| - dragger je napisao/la:
- [...upravo to, samo nema potrebe za špagom, dovoljno je i dobro oko......
Upravo tako i ja radim - dovoljno je stati 5-6 metara iza motora, i vizualno provjeriti pravac kotača u odnosu na uzdužnu os motora. A što se razmaka između gume i vilica tiče, ovo je bio moj odgovor za Aquilu, koja ima simetrične vilice. Neki drugi motori imaju samo jednu vilicu, ili pak dvije - sasvim različite... | |
| | | gosponmartin man
Broj postova : 60 Godina imam : 55 Prebivalište : Zagreb-Dubrava Vozim : Hyosung Aguila GV 250 Na forumu od : 10.02.2010
| Naslov: Re: lanac ... Hyosung Aguila GV 250 čet 14 tra 2011, 07:17 | |
| Hvala na savjetima...bio je rastegnuti lanac.....
Stavio sam novi i sve 5.... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: lanac ... Hyosung Aguila GV 250 | |
| |
| | | | lanac ... Hyosung Aguila GV 250 | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|