|
|
| Paypal je dostupan i za HR | |
|
+7buletov Beatnik Safet(y) magna Kunki cro.chopper Vladek 11 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Paypal je dostupan i za HR pon 14 oľu 2011, 08:22 | |
| Evo samo da obavijestim one koji još nisu znali, da je usluga plaćanja putem paypala dostupna kod nas već nekoliko godina, a najnovije vijest je ta da je omogućeno i primanje novčanih sredstava putem ovog servisa. Zasada je to moguće samo putem Visa kartica. Ovime je omogućena prodaja robe putem ebay servisa.
http://www.paypal-registracija.co.cc/
http://hr.wikipedia.org/wiki/PayPal | |
| | | cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR pon 14 oľu 2011, 11:46 | |
| jel možeš dizat lovu sa njega ili samo plačati s njega (Paypala)???? | |
| | | Kunki man
Broj postova : 402 Godina imam : 53 Prebivalište : Zagreb Vozim : Bandit 1250 Na forumu od : 28.02.2008
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR pon 14 oľu 2011, 11:57 | |
| - cro.chopper je napisao/la:
- jel možeš dizat lovu sa njega ili samo plačati s njega (Paypala)????
c/p sa http://hr.wikipedia.org/wiki/PayPal Od ožujka 2011., u Hrvatskoj je moguće i primanje uplata, odnosno prodaja putem sustava Paypal. | |
| | | cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR pon 14 oľu 2011, 12:18 | |
| ok, zanči ako imam 100 evra na palu tu lovu moram prebacit na drugi račun npr. devizni u nekoj banci i onda dignem keš | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR pon 14 oľu 2011, 12:38 | |
| U BITI , NE ako nešto staviš u prodaju na ebay npr. to ti netko kupi za recimo 100 usd, pay pal ti automatski skine proviziju i ti dobiješ 90 usd (napamet govorim)na račun od te tvoje vise . sa svojom visom odeš u banku ili na bankomat i podigneš odgovarajući iznos u hrk | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR pon 14 oľu 2011, 15:57 | |
| - magna je napisao/la:
- U BITI , NE
ako nešto staviš u prodaju na ebay npr. to ti netko kupi za recimo 100 usd, pay pal ti automatski skine proviziju i ti dobiješ 90 usd (napamet govorim)na račun od te tvoje vise . sa svojom visom odeš u banku ili na bankomat i podigneš odgovarajući iznos u hrk Ako su ti novci sjeli na devizni racun, onda bi u banci trebao biti u mogucnosti podici u istoj valuti u kojoj ti je i placeno. Ili sam mozda u krivu? Sto se bankomata tice, tu si potpuno u pravu, isplata je UVIJEK u domicijelnoj valuti. Dakle, ako novce na primjer podizes u Madjarskoj, dobiti ces forinte itd... | |
| | | Beatnik cro chopper forum
Broj postova : 2135 Godina imam : 39 Prebivalište : Rovinj Vozim : Dragstar 1100 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR pon 14 oľu 2011, 16:02 | |
| A sta nije isto obicni paypal i hrvatski, ako mi moze neko objasnit razliku | |
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR pon 14 oľu 2011, 16:12 | |
| Dosada nisi mogao primati uplate u RH. Morao si imati otvoren racun negdje u inozemstvu ( sto je do 01.01.o.g. bilo Zakonom zabranjeno za osbne potrebe - naravno da to nikoga nije sprijecavalo u otvaranju istoga vani ) | |
| | | Beatnik cro chopper forum
Broj postova : 2135 Godina imam : 39 Prebivalište : Rovinj Vozim : Dragstar 1100 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR pon 14 oľu 2011, 16:29 | |
| | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR pon 14 oľu 2011, 16:46 | |
| - Safet(y) je napisao/la:
- magna je napisao/la:
- U BITI , NE
ako nešto staviš u prodaju na ebay npr. to ti netko kupi za recimo 100 usd, pay pal ti automatski skine proviziju i ti dobiješ 90 usd (napamet govorim)na račun od te tvoje vise . sa svojom visom odeš u banku ili na bankomat i podigneš odgovarajući iznos u hrk Ako su ti novci sjeli na devizni racun, onda bi u banci trebao biti u mogucnosti podici u istoj valuti u kojoj ti je i placeno. Ili sam mozda u krivu?
Sto se bankomata tice, tu si potpuno u pravu, isplata je UVIJEK u domicijelnoj valuti. Dakle, ako novce na primjer podizes u Madjarskoj, dobiti ces forinte itd... je tocno je. u banci mozes dignuti valutu. ja sam napisao da dignes u kunama jer ces kune trositi srecom imamo moderatore da nas opominju | |
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR pon 14 oľu 2011, 16:57 | |
| - magna je napisao/la:
- srecom imamo moderatore da nas opominju
trenira strogocu, la, lala... ... i nije 'opomena', nego 'ispravak netocnog navoda' ((cro bi nam trebao rijestiti i ovakav smajlic)) .. ma samo sam htio razjasniti i sebi i drugima tocnu proceduru... jer nekima jos uvijek nije jasno kako funkcionira cijeli sistem... vjerojatno im nije niti trebalo | |
| | | buletov man
Broj postova : 80 Godina imam : 42 Prebivalište : Rijeka Vozim : Hyosung GV 250 Na forumu od : 23.08.2008
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR pon 14 oľu 2011, 17:07 | |
| Dakle to ovak funkcionira:
Ako ste novi na PayPal (svi koji nisu primali uplate jesu), onda kada netko nešto kupi od vas, ta sredstva su rezervirana na PayPal-u par tjedana zbog evetualnog dispute-a, te su vam tek nakon toga dostupna. Sredstva vam stoje na PayPal računu, a PayPal vam jednom mjesečno sva dostupna sredstva prebaci na račun vaše Visa kartice, bez naknade. Ako idete ručno prebaciti sredstva, naknada je 5$.
Nakon što napravite određeni broj prodaja i nemate niti jedan dispute, onda niste više podložni tom čekanju od par tjedana! | |
| | | Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR sri 30 oľu 2011, 10:25 | |
| ovdje bih korisnike htio upozoriti...
pokušao sam prodati digitalna leđa preko ebaya ( nema veze što je to, za ovu priču )... i javio mi se jedan Englez, i savjetovao mi je da opremu NE prodajem u Poljsku i druge istočne zemlje... jer se njemu dogodilo da je primio uplatu, i zatim poslao robu... da bi mu kupac na neki način skinuo već uplaćena sredstva...
dakle, radi se o organiziranoj grupi koja kupuje preko ebay-a, i onda hackerski ( ili na neki drugi način ) povlači lovu natrag... možda koriste i onu mogućnost koju je buletov naveo ( dispute )...
ja tek sada planiram nešto početi kupovati i prodavati na taj način... pa ću se pokušati zaštiti...
ovo je napisano u najboljoj namjeri, i ne namjeravam ulaziti u rasprave tipa ' da li se to nekom dogodilo i zašto ' ali bih napomenuo da je frend poslao aparat u Honk Kong, i nije nikada dobio novce od ' kupca '... ebay se od slučaja ogradio, i rekao da je to njihova stvar... | |
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR pon 25 tra 2011, 13:10 | |
| sada se spremam otvoriti paypal račun, i koristio bih svoju Visa karticu...
da li je netko imao problema sa dobivanjem sredstava... odnosno, koliko je sigurno davati svoj broj kreditne kartice na net...
također, da li mislite da je preporučljivo uzeti karticu koju bi koristio isključivo za ebay...
hvala | |
| | | saky00 cro chopper forum
Broj postova : 1061 Godina imam : 47 Prebivalište : ozalj Vozim : vn 900 classic Na forumu od : 18.07.2008
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR pon 25 tra 2011, 14:58 | |
| - Jack je napisao/la:
- sada se spremam otvoriti paypal račun, i koristio bih svoju Visa karticu...
da li je netko imao problema sa dobivanjem sredstava... odnosno, koliko je sigurno davati svoj broj kreditne kartice na net...
također, da li mislite da je preporučljivo uzeti karticu koju bi koristio isključivo za ebay...
hvala ja ga koristim više od godinu dana i kaj da velim sve pet prezadovoljan sam a kaj se tiče davanja broja kreditne rađe njima nego direktno plaćat karticom nekoj trgovini ili ebay-u sretstva koja možeš koristit u početku su 150$ dok ne registriraš karticu odnosno oni naprave provjeru | |
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR pon 25 tra 2011, 15:21 | |
| - saky00 je napisao/la:
ja ga koristim više od godinu dana i kaj da velim sve pet prezadovoljan sam
a kaj se tiče davanja broja kreditne rađe njima nego direktno plaćat karticom nekoj trgovini ili ebay-u
sretstva koja možeš koristit u početku su 150$ dok ne registriraš karticu odnosno oni naprave provjeru
nisam sasvim skužio kako funkcionira registracija... da li ti oni automatski blokiraju 150 usd, ili samo naplate 1.99 za otvaranje, koje ti naknadno vrate - nakon provjere i verifikacije kartice... zapravo, treba mi za primarno za prodavanje opreme... pa računam da ću većinom dobivati... a kreditna kartica radi na sistemu debita... a ne kredita... odnosno, ako mi je kartica na nuli - što se dogodi ako se na nju uplati recimo 1000 eura... da li ih ja jednostavno kao gotovinu skinem i podignem u banci... | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR pon 25 tra 2011, 15:22 | |
| - Jack je napisao/la:
- sada se spremam otvoriti paypal račun, i koristio bih svoju Visa karticu...
hvala ......ja upravo to koristim (visa electron-debitna), staviš para koliko ti treba i kupuješ, ako nema para nema ni kupovine. Koristim je samo za kupovinu priko interneta i da je plačanje priko paypala, ostalo . | |
| | | saky00 cro chopper forum
Broj postova : 1061 Godina imam : 47 Prebivalište : ozalj Vozim : vn 900 classic Na forumu od : 18.07.2008
| | | | Jack cro chopper forum
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR pon 25 tra 2011, 20:13 | |
onih 150$ možeš potrošiti prije provjere kartice a nakon toga ako želiš kupovati dalje onda ide provjera odnosno onih 1,99$ koji ti oni vrate kad upišeš pin koji dobiješ na mail dobro, ali mi još nije jasno... ako ipak koristim kreditnu karticu kako mogu skidati lovu nakon uplate ? razlog za registraciju bi primarno bila prodaja, a ne kupnja... | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR uto 26 tra 2011, 08:19 | |
sretstva koja možeš koristit u početku su 150$ dok ne registriraš karticu odnosno oni naprave provjeru Tu se ne radi o registraciji kartice, nego o verifikaciji (provjeri) te iste kartice, s kojom si se već registrirao, tj. otvorio svoj korisnički račun na PayPal-u. Ja sam korisnik PayPal-a praktički od prvog dana kad je to bilo moguće u Hrvatskoj, sva moja plaćanja idu preko MasterCard Zagrebačke banke. Kod izvršenja svake uplate moram paziti koju opciju konverzije valuta ću odabrati. Za moja plaćanja je bolje da ZABA napravi konverzuiju valuta po svojem tečaju, nego da tu konverziju radi PayPal po svojem tečaju. Sad mi Paypal nudi nek prodajem svoje artikle u međunarodnoj online prodaji, i za to bih trebao registrirati svoju VISA (deviznu) karticu, kako bih mogao primati devizne uplate na nju. Ali pošto (za sada) nemam namjeru prodavati bilo što, VISU neću ni registrirati. - Citat :
Sell online and across borders:
Accept payments worldwide, in dozens of currencies, including U.S. dollars, Euros, British Pounds, and Yen.
Receive payments on your own website.
To receive and withdraw payments, select a Visa card or a bank account in the U.S. where you want to send your available balance
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Paypal je dostupan i za HR | |
| |
| | | | Paypal je dostupan i za HR | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|